Menu
No title

                               

Clinica

24 ianuarie, zi liberă pentru elevii și salariații din sistemul bugetar

Românii vor beneficia, pe 24 ianuarie, de o nouă zi liberă. În această zi, potrivit legislației muncii din România, se sărbătorește Ziua Unirii Principatelor Române.

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită pe data de 24 ianuarie, este inclusă din 2016 pe lista zilelor libere legale din Codul Muncii.

Ziua de miercuri va fi a treia zi liberă din an. Anul acesta românii vor avea 14 zile de sărbători legale.

 

Mai multe detalii...

Horia Șchiopu, un tânăr originar din Alexandria, este campion mondial absolut la culturism

Horia Şchiopu, un tânăr de 21 de ani originar din Alexandria, este campion mondial la Culturism. În 2017, a obţinut medalia de aur la Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness desfăşurat la Bistriţa. Tânărul studiază Ştiinţe Aplicate la Universitatea din Maastricht, Olanda, unde locuieşte şi se antrenează în prezent.

La Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness, desfăşurat în noiembrie 2017, la Bistriţa, Horia Paul Şchiopu (21 de ani) a reuşit cea mai mare performanţă din cariera sa: titlul de campion mondial absolut la categoria Men s Physique. În spatele performanţei stau ani întregi de muncă şi dedicaţie.

 Horia Şchiopu a început să practice culturismul la în urmă cu aproximativ cinci ani. Pasiunea pentru acest sport a moştenit-o din familie. Tatăl său, Stelian Şchiopu, a fost şi el campion naţional la culturism la juniori mici în 1982 şi vicecampion al României, la categoria semigrea juniori mici,  în 1984. Horia îşi aminteşte şi acum momentul în care a intrat pentru prima dată în sala de culturism, decis să dea totul pentru acest sport.

 „În 2013, la vârsta 16 ani am intrat în sală cu gândul de a concura în urmatorul an. Am fost ghidat de la bun început de tatal meu, de la care am moştenit pasiunea înca de mic copil, urmărind primul meu Mr. Olympia în 2004”, spune campionul.

 S-a mutat împreună cu familia, de la Alexandria, la Constanţa, în copilărie. A reprezentat însă în competiţii Clubul Sportiv Teleorman Alexandria, club la care este legitimat. Alături i-a fost nu doar tatăl, ci şi antrenorul din Alexandria, Dumitru Florian, sub îndrumarea căruia a progresat în acest domeniu.

”Deşi m-am mutat în Constanta la o vârstă fragedă, sunt nascut în Alexandria, iar tatal meu este prieten foarte bun înca din tinereţe cu antrenorul Dumitru Florian, responsabil cu secţia de culturism a clubului CST Alexandria. Familiile noastre sunt foarte apropiate, aşa că totul a venit de la sine, nu s-a pus niciodată problema să nu concurez pentru clubul din Teleorman”, mai spune campionul.

 Campion mondial absolut

 Anul trecut, tânărul culturist a reuşit să câştige toate competiţiile la care a participat: Campionatul Zonal la junior, Campionatul National la juniori şi Juliette Bergmann Cup în Olanda, unde a obtinut locul 1 din peste 50 de juniori şi seniori. Cea mai mare performanţă din cariera a fost câştigarea titlului de campion mondial absolut la competiţia de la Bistriţa. Horia a concurat la secţiunea Men s Physique (juniori), categoria1,78 m şi a cucerit medalia de aur. Ulterior a participat la concursul Open, alături de câştigătorii celorlalte două categorii de la Men s Pysique (1,74 m şi 1, 78 m), învingându-şi adversarii şi devenind astfel campion mondial absolut. ”Medalia de aur câştigata la Campionatul Mondial reprezinta cea mai mare reusita din viata mea, un adevarat vis realitate la care am sperat si pentru care am muncit tot anul 2017. Înca mi se pare incredibil”, mărturiseşte campionul.

 Student la Universitatea din Maastricht

 Horia a ales să studieze în afara ţării, după terminarea studiilor la liceul din Constanţa. A aplicat în 2015 la Universitatea din Maastricht, Olanda şi a fost admis. Tânărul spune că decizia privind studiul în afara ţării a luat-o încă din şcoala generală. ”Studiez Ştiinte aplicate, în mare parte biologie, dar si chimie. Înca din gimnaziu mi-am propus sa merg la universitate in afara tarii, iar in clasa a XII-a, când initial imi doream sa studiez medicina, mi-a povestit un prieten foarte bun cum a aplicat in Olanda şi m-am gândit să o fac si eu, amintindu-mi de visul meu din anii precedenţi, care între timp devenise, oarecum, latent. Am găsit acest program la Universitatea din Maastricht, care era în top 100 universitati din lume la vremea respectiva, mi-a placut ce oferea, am aplicat si am fost admis – toate in decurs de aproximativ o luna”, povesteşte tânărul.

 Antrenamente şi dietă specială

 Horia şi-a continuat în Olanda antrenamentele pentru competiţii. Are un program strict, atât în ceea ce priveşte pregătirea fizică, cât şi în ceea ce priveşte alimentaţia. Merge frecvent la sală şi urmează o dietă care să îi permită dezvoltarea masei musculare.

 ”Momentan, pentru că îmi doresc să acumuluez masă musculară, mă antrenez 3 zile consecutive după care iau o zi pauză, repetând ciclul. Mi-am conceput planul de antrenament în aşa fel încât să antrenez fiecare grupă musculară de două ori pe săptămâna. Fiecare sesiune durează aproximativ 90 de minute, timp în care fac aproximativ 7-8 exerciţii a câte 3 serii fiecare, în general”, spune Horia.

 În ceea ce priveşte, alimentaţia, campionul are un plan bine pus la punct. Consumă zilnic 3.800 de calorii. ”În jur de 80% dintre mesele mele sunt “clean”, păstrând restul de 20% pentru mici plăceri gastronomice pe care mi le permit”, mărturiseşte campionul.

Master în fiziologia sportivă

 În Olanda, în paralel cu pregătirile pentru competiţii, Horia îşi urmează cariera de student. Anul acesta se pregăteşte intens pentru lucrarea de licenţă. ”Plănuiesc sa termin cu bine lucrarea de licenta pe care o voi începe în semestrul al doilea, pe tema “Metabolism, inflamatie si disfunctie cardiaca”, în urma careia voi promova. Urmează sa aplic la masterate. Îmi doresc să studiez fiziologia sportiva in continuare”, spune tânărul.

 În ceea ce priveşte aspiraţiile în cariera sportivă, Horia este decis să îţi apere titlul de Campion Mondial la juniori. ”Voi încerca să îmi apar titlul de Campion Mondial la juniori, dar aş vrea să păşesc pe scena şi alaturi de seniori. Cum înca sunt in circuitul amator, sper să obţin cardul de profesionist”.

Mai multe detalii...

Stadionul de 12 milioane de euro, care se va ridica la Alexandria, va avea în dotare și un hotel

“Complex Sportiv- Stadion municipal Alexandria”, investiție de 12 milioane de euro care va demara anul acesta la Alexandria presupune și construirea unui hotel.

La Alexandria va începe, anul acesta, construirea stadionului de 12 milioane de euro, investiție derulată prin Compania Națională de Investiții și finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale. Complexul sportiv modern care va avea peste 5000 de locuri va fi ridicat pe amplasamentul actualului stadion.

Potrivit proiectului “Complex Sportiv- Stadion municipal Alexandria”,  , stadionul municipal va avea şi un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble şi baie proprie, zona de recepţie, restaurant, spaţii de recuperare pentru sportivi și SPA. Hotelul ar urma să fie ridicat în imediata apropiere a stadionului , chiar lângă tribune. Scopul construirii hotelului este găzduirea loturilor care ar urma să vină la Alexandria în cantonament, complexul urmând să fie închiriat către diverse cluburi. ”Realizarea unui hotel în cadrul complexului nu numai ca va asigura infrastructura necesara pentru rangul teritorial ocupat de bază sportivă, dar va putea genera profit prin inchirierea complexului către cluburi ce organizeaza cantonamente pentru echipele proprii”,  se arată în proiect.

În prezent, tribuna principală a vechiului stadion din Alexandria are trei dormitoare, o sală de mese și o bucatarie.

 Două tribune și parcare cu 100 de locuri pentru VIP-uri

Noul stadion de la Alexandria va avea două tribune. Tribuna principală, considerată tribuna nr 1, va cuprinde toate spațiile funcționale aferente echipelor, oficialilor, presei și administrației. Tot în tribuna 1 se vor găsi locurile pentru spectatorii VIP și spațiile aferente acestora. Numărul total al locurilor pe care le va avea Tribuna 1 este de 2586. Tribuna 2 va avea spații pentru publicul general, plus toate funcțiunile aferente hotelului de cantonament și spațiile de recuperare ce vor funcționa în relație directă cu recepția hotelului. Tot aici va fi amenajată pista de atletism indoor și spațiile aferente acesteia. Potrivit proiectului, Tribuna 2 va avea 2924 de locuri.

Proiectul hotelului prevede și amenajarea unei parcări VIP care va avea 100 de locuri. ”Spațiul necesar nu poate fi asigurat în cadrul terenului principal al complexului sportiv, singura alternativa fiind realizarea unei parcari subterane, investitie care nu se justifica pentru  investitia curentă. Autoritatile locale au identificat un imobil constand în teren si constructii alipit de terenul complexului sportiv. Acest teren, pozitionat convenabil conform studiilor făcute, asigura exact spatiul  necesar pentru amenajarea unei parcari in aer liber de 100 locuri. Construcțiile aflate in prezent pe teren vor fi desfiintate înaintea începerii lucrărilor. Parcarea poate fi înglobata în incinta securizată a stadionului” se mai arată în proiectul investiției.

Banii vor veni în două tranșe

Conform indicatorilor tehnico-economici , valoarea investiţiei care  va fi realizată la Alexandria se va ridica la 55,7 milioane lei, inclusiv TVA (aproximativ 12 milioane de euro).Investiţia se va realiza prin Compania Naţională de Investiţii şi mare parte din fonduri vor veni de la Ministerul Dezvoltări Regionale. Plata  va fi eşalonată pe parcursul anilor 2018 şi 2019 . Anul acesta se vor aloca 35 de milioane de lei, iar în al doilea an de execuţie, în 2019, 20 de milioane de lei.Complexul urmează să fie ridicat pe amplasamentul actualului stadion, care va fi demolat. Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de metri pătraţi, iar durata de realizare a investiţiei este de 18 luni.

 

 

 

 

 

 

Mai multe detalii...

Angajări la Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman. Sunt scoase la concurs 8 posturi

În această perioadă, Poliția Română scoate la concurs 770 de posturi de polițiști și personal contractual.

 Știm că în aceste zile meseria de polițist nu mai pare atât de tentantă. Ai auzit tot felul de lucruri îngrozitoare despre noi: un polițist pedofil prins cu greutate de colegii lui. Nu avem noi cum să-ți facem dovada, acum, că lucrurile nu sunt chiar așa, dar îți promitem că, și în acest caz, cei responsabili nu vor scăpa.

Indiferent de ceea ce se spune despre noi în această perioadă, trebuie să știi că, din echipa Poliției Române fac parte oameni  pentru care nu contează decât aflarea adevărului, care nu au liniște până nu dovedesc că, cei care au încălcat legea, sunt acolo unde le este locul, în spatele gratiilor.

Poate că nu suntem perfecți, poate că avem multe defecte, dar cu siguranță suntem profesioniști, iar rezultatele obținute  vorbesc de la sine.

De aceea, înainte de a lua o hotărâre dacă să accesezi sau nu unul din posturile scoase la concurs, gândește –te și pune în balanță dacă munca de ani de zile a unor oameni excepționali poate fi ștearsă cu buretele de o persoană.

În contextul prezentat, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman a demarat procedurile privind organizarea unor concursuri pentru încadrarea unor posturi vacante de polițist și personal contractual, prin recrutare din sursă externă.

Vor fi scoase la concurs următoarele posturi:

  1. Posturi de politist:

-                 Ofițer de politie la Serviciul Financiar, absolvent de studii economice

-                 Ofițer de politie la Serviciul Criminalistic, absolvent de studii în domeniul psihologie

-                 Ofițer de politie la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, absolvent de studii economice

-                 2 posturi de agent de politie la Biroul Cominicații și Informatică, absolvent de liceu cu diploma de bacalaureat

-                 Agent de poliție la Post poliție comunal Cervenia, post scos la concurs prin modalitatea reincadrarii ca polițiști a persoanelor cărora le-au încetat raporturile de serviciu, care au studii corespunzătoare cerinţelor postului şi îndeplinesc condiţiile legale,

  1. Posturi de personal contractual:

-                 Muncitor calificat la Serviciul Logistic, specialitatea electrician întreținere în construcții

-                 Operator controlor date la Serviciul Rutier

-                 Referent la Poliția orașului Videle

Pentru cele 8 concursuri au fost publicate anunturi pe pagina de internet a inspectoratului, unde se regasesc toate conditiile generale precum și cele specifice pe care trebuie sa le indeplinească persoanele care vor sa candideze pentru ocuparea acestor posturi. De asemenea, anunturile contin necesarul de documente ce trebuie depuse.

Înscrierea candidaţilor se face personal, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, de luni până vineri, între orele 13:00 – 15:30.

Pentru posturile de politist perioada de depunere a dosarelor de candidat este 10 – 19.01.2018.

Pentru posturile de personal contractual perioada de depunere a dosarelor de candidat este 11 – 26.01.2018.

Probele de concurs constau în:

- o proba scrisa în cazul posturilor de politist, sustinuta in data de 17.03.2018, cu exceptia postului de agent de politie ce va fi ocupat prin reincadrare, caz în care se va sustine o proba de evaluare a performantelor fizice, în perioada 02-08.03.2018

- proba scrisa la data de 02.03.2018 și interviu la data de 07.03.2018, în cazul posturilor de personal contractual.

 

Mai multe detalii...

Temperaturile încep să scadă treptat în toata țara, de luni. Prognoza meteo până joi

Luni, temperaturile scad în sudul şi estul ţării, dar în rest vremea se menţine neobişnuit de caldă pentru luna ianuarie. Va ploua slab şi pe spaţii mici în jumătatea nordică a Moldovei şi izolat în Maramureş.

Maximele termice vor fi cuprinse între 4 şi 16 grade Celsius.

În Dobrogea şi Bărăganul găsim mulţi nori şi ceaţă în orele dimineţii. Temperaturile scad cu vreo 6-7 grade faţă de ieri, însă chiar şi aşa se vor situa peste normalul perioadei.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă atmosfera închisă, iar către seară şi la lăsarea nopţii va picura. Maximele termice în scădere faţă de ieri, ajung până la 9 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, vremea va fi o urâtă. Peste zi vor fi înnorări şi ploi slabe pe suprafeţe mici iar în zona de munte, în special pe timpul nopţii aşteptam lapoviţa şi vor fi condiţii de polei.

În Bucovina, temperaturile scad chiar şi cu 10 grade faţă de ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, doar izolat pot să cadă 2-3 stropi de ploaie. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri şi vor depăşi cu mult valorile normale pentru luna ianuarie.

În vestul ţării vor fi înnorări dar şi perioade cu soare. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului. Maximele termice urca până la 16 grade Celsius.

În centrul României, în orele va fi ceata însă mai târziu apare şi soarele. Vântul se va înteţi pe crestele montane iar temperaturile scad peste tot.

În sud-vestul ţării, în orele dimineţii apare ceaţă în zonele joase, dar vom zări şi soarele pe parcursul zilei. Maximele termice vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri, vor fi ridicate pentru luna ianuarie.

Şi prin sudul ţării s-ar putea să apară ceata însă după ce se va risipi vor fi şi scurte perioade cu soare. Ieri au fost temperaturi de 16-17 grade în zonele deluroase, astăzi se vor inregsitra cel mult 10-11 grade Celeius.

În Bucureşti, astăzi avem soare şi atmosferă plăcută până spre seară când se adună norii. Temperatura aerului scade şi la amiază vor fi 9 grade Celsius, o valoare ridicată pentru dată din calendar.

În zonele de munte, se anunţă şi astăzi vreme caldă pentru luna ianuarie. În Carpaţii Orientali, mai ales noaptea vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla mai tare la altitudini mari. În masivele Făgăraş şi Bucegi, la peste 1800 de metri altitudine, este risc însemnat de avalanşă.

stirileprotv.ro

 

Mai multe detalii...

Sărbători în siguranță

Polițiștii Inspectoratului de Poliţie Județean Teleorman vor acţiona în această perioadă pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică si creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului pe întreg teritoriul judetului pentru perioada următoare.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe periculoase  desfășoară  activităţi de prevenire şi combatere a comerţului ilegal cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, în vederea creşterii siguranţei cetăţeanului, stopând evenimentele negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2017/2018.

În medie la acest sfarsit de an, 236 de polițiști vor acționa zilnic pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură contravențională şi penală.

La acest sfârșit de an, poliţiştii rutieri sunt prezenți pe principalele sectoare de drumuri naționale și judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.                                                                    

În cadrul activităţilor sunt folosite autospecialele dotate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Pentru a nu fi implicate in evenimente neplacute,polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman recomandă conducătorilor auto:

Să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo, de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Nu acceleraţi când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului condus de dumneavoastră!

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

Deasemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

 În speranța că veți ține cont de aceste recomandări, vă urăm un An Nou cu sănătate și împliniri!

Mai multe detalii...

Tel Drum, trimisă în judecată pentru fraudă cu fonduri europene cu un prejudiciu de peste un milion de euro

Societatea Tel Drum şi oamenii de afaceri Petre Pitiş şi Mircea Vişan - reprezentanţi ai firmei - au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu de peste un milion de euro, informează DNA.

”În cauza mediatizată prin comunicatele nr. 828/VIII/3 din 18 august 2017 și nr 1154/VIII/3 din 11 decembrie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următorilor inculpați:

- S.C. TEL DRUM SA, persoana juridică
- PITIȘ PETRE și VIȘAN MIRCEA, reprezentanți ai S.C. TEL DRUM SA,

fiecare pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave

- S.C. WFA IMPEX SRL, persoana juridică
- ION FLORIAN, reprezentant al persoanei juridice WFA IMPEX SRL,
- NEDA FLOREA, reprezentant al S.C. TEL DRUM SA,

fiecare pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În anul 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de societatea comercială TEL DRUM SA în cadrul programului „Creșterea Competitivității Economice”, finanțat din fonduri europene. În cadrul proiectului, TEL DRUM SA urma să achiziționeze o „stație mobilă de mixturi asfaltice pentru creșterea competitivității economice a SC TEL DRUM SA”.

Proiectul trebuia implementat până la data de 31 decembrie 2015.
La data de 2 septembrie 2015, Tel Drum SA a publicat pe site-ul www.fonduri-ue.ro anunțul de achiziție de bunuri (stația mobilă), iar în urma derulării etapelor din procedura de atribuire a contractului de furnizare bunuri a fost declarată câștigătoare firma WFA Impex SRL.

După depunerea cererii de rambursare în luna februarie 2016, beneficiarul TEL DRUM SA a primit în cadrul proiectului, suma nerambursabilă de 4.849.375 lei, sumă apropiată de valoarea maximă eligibilă, din care majoritatea, respectiv suma de 4.170.462,5 lei provenind din fonduri europene.

În rechizitoriu se arată că, în cadrul proiectului finanțat din bani europeni, reprezentanții Tel Drum SA, inculpații Vișan Mircea, Petre Pitiș și Neda Florea și reprezentantul WFA Impex SRL, inculpatul Ion Florian, au încălcat, pe de-o parte, regulile privind derularea procedurii de atribuire a contractului de furnizare și, pe de altă parte, au întocmit documente care atestau fapte și împrejurări nereale (documente utilizate ulterior în obținerea fondurilor nerambursabile) în sensul că:

- au simulat procedura de atribuire, reprezentanții Tel Drum SA fiind în realitate cei care au negociat prețul și condițiile achiziției utilajului de la firma furnizoare, în timp ce WFA Impex SRL a fost doar un interpus scriptic în procedură; această societate nu avea nici experiența și nici capacitatea de a furniza utilajul în mod independent
- au dat firmei WFA Impex SRL informațiile privind derularea proiectului, condițiile de participare și documentația tehnică înainte de publicarea anunțului de cerere de oferte, prin aceasta eliminând caracterul concurențial al procedurii de atribuire
- au întocmit și au depus declarații privind lipsa conflictului de interese între reprezentanții beneficiarului și ofertant deși WFA Impex SRL era într-o situație de afiliere cu Tel Drum SA iar între Petre Pitiș, Neda Florea și Ion Florian era atât o relație profesională cât și una personală, WFA Impex SRL funcționând ca o societate satelit pentru Tel Drum SA
- au mărit în mod nejustificat valoarea devizului general depus de WFA Impex SRL, Tel Drum SA fiind de acord să achite suma de 200.000 lei fără TVA pentru amenajarea terenului deși terenul era deja amenajat și cimentat, suma de 560.000 lei pentru montaj asistență pentru montaj (desi acesta se făcea sub îndrumarea furnizorului principal și cu muncitorii de la Tel Drum SA) și suma de 871.840 lei pentru cheltuieli diverse și neprevăzute
- au întocmit procesele verbale cu privire la derularea procedurii de atribuire și nota justificativă de atribuire cunoscând că procesul de atribuire este simulat și că în cauză există un conflict de interese care ar fi dus la eliminarea ofertantului WFA Impex SRL din procedura de achiziție; procesele verbale respective au fost utilizate ca documente justificative pentru cererea de rambursare
- au întocmit procesele verbale de predare-primire, recepție și punere în funcțiune, consemnând aspect nereale în cuprinsul acestora, deși la momentul întocmirii documentelor utilajul nu era complet montat și nici nu era pus în funcțiune; procesele verbale au fost utilizate ca documente justificative pentru cererea de rambursare
- au întocmit, semnat și depus cererea de rambursare din data de 9 februarie 2016 în care este precizată, în mod nereal, perioada 15.09.2015-31.12.2015 ca perioadă de referință pentru finalizarea proiectului și faptul că regulile privind ajutorul de stat, achizițiile publice, protecția mediului și egalității de șanse au fost respectate
- au întocmit raportul final al proiectului, pentru perioada de referință 23.12.2015-09.02.2016 în care se precizează, în mod nereal, că beneficiarul a realizat toate activitățile prevăzute a fi realizate prin proiect cu respectarea clauzelor prevăzute în contractul de finanțare și sunt menționate ca justificative procesele verbale de predare-primire și punere în funcțiune a stației

Documentele cu conținut nereal (cererea de rambursare, raportul final al proiectului, procesele verbale de predare-primire, de punere în funcțiune a stației mobile, de recepție, declarația privind lipsa conflictului de interese în cadrul procedurii de achiziție) au fost completate și semnate de reprezentantul legal al beneficiarului Pitiș Petre și de directorul de proiect Vișan Mircea și Ion Florian, reprezentant al persoanei juridice WFA IMPEX SRL.
Aceste documente cu conținut nereal au fost ulterior utilizate pentru acordarea sumei de 4.849.375 lei cu titlu de cheltuială eligibilă nerambursabilă (din fonduri europene și din bugetul național), sumă obținută pe nedrept de Tel Drum SA.
Practic, procedura prin care TEL DRUM SA a achiziționat stația mobilă de preparare mixturi asfaltice a fost una simulată. Ofertantul câștigător - firma WFA IMPEX SRL- este o firmă care are o relație de afiliere cu TEL DRUM, ea fiind interpusă între furnizorul utilajului și beneficiarul TEL DRUM cu unicul scop de a majora artificial prețul de achiziție a utilajului și, pe cale de consecință, de a majora suma nerambursabilă obținută de TEL DRUM SA

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de cu suma de 4.849.375 lei reprezentând cheltuiala eligibilă nerambursabilă.

În vederea recuperării sumei de bani obținute în mod injust, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților persoane fizice Ion Florian, Pitiș Petre, Neda Florea, Vișan Mircea până la concurența sumei reprezentând valoarea fondurilor europene obținute injust.

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților persoane juridice TEL DRUM SA și WFA IMPEX SRL, până la concurența sumei reprezentând valoarea fondurilor europene obținute injust.

Dosarul are la bază o sesizare a Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor înregistrată la data de 16 mai 2017.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Mai multe detalii...

Prognoza meteo pe 3 luni

Ploile vor fi excedentare în cea mai marte parte a ţării, reiese din prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul ianuarie - martie 2018, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
 
În prima lună a anului 2018, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi în general apropiate de normal, posibil local mai ridicate în sud-est, sud şi vest. Conform măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru luna ianuarie este de -2,1 grade Celsius, luându-se în considerare parametrii monitorizaţi în intervalul 1981-2010. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează valori medii de temperatură de până la două grade Celsius în Dobrogea, respectiv de până la un grad Celsius în Banat. În rest, temperaturile vor oscila, în medie, între -6 şi zero grade Celsius. Meteorologul RTV  Silviu Grigore a explicat că, în luna ianuarie, vor exista mai multe invazii de aer cald ce vor duce la temperaturi mai ridicate faţă de normalul perioadei, fără a exclude episoade de ger.
 
Cantităţile totale de precipitaţii, în luna ianuarie, vor fi apropiate de mediile climatologice în est şi sud-est şi excedentare în restul teritoriului. Media multianuală a precipitaţiilor este stabilită la 33,6 litri/metru pătrat pentru luna ianuarie. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Maramureş, de până la 74 l/mp, Oltenia (până la 57 l/mp), Crişana şi Banat (până la 54 l/mp), iar cele mai scăzute în Moldova şi Dobrogea, între 14 şi 31 l/mp.
 
Frig în Transilvania în februarie
 
În februarie, temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării, care a fost stabilit la -1 grad Celsius. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zonele Transilvaniei şi Moldovei (între -5 şi 0 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Dobrogea şi Banat, şi vor fi cuprinse între 0 şi două grade Celsius. "Temperaturile din luna februarie se vor încadra în estimările sezoniere, însă nu sunt excluse episoade de viscol. Precipitaţiile în zonele de vest şi centru vor fi peste valorile normale, în timp ce zona de sud valorile precipitaţiilor vor fi destul de reduce", a mai declarat meteorologul Silviu Grigore.
 
Precipitaţiile totale lunare vor fi, în general, apropiate de normă, exceptând regiunile centrale şi vestice unde vor avea o tendinţă spre excedent. Media climatologică pentru luna februarie este stabilită la 31,6 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii se vor consemna în Maramureş (până la 57 l/mp), Oltenia (55 l/mp), Banat şi Crişana (până la 50 l/mp), Transilvania şi Muntenia (până la 39 l/mp). În Dobrogea se cor consemna precipitaţii între 13 şi 26 l/mp.
 
Potrivit ANM, în martie, temperatura aerului va avea valori apropiate de normalul climatologic, local mai coborâte în regiunile centrale şi nord-estice, dar şi mai ridicate în sud-est. Media valorilor termice pentru luna martie se situează la 3,5 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 3 şi 7 grade Celsius, în Banat şi Oltenia, între 3 şi 6 grade în Muntenia, Crişana şi Dobrogea, între 0 şi 5 grade în Transilvania şi între minus un grad şi 5 grade Celsius, în Moldova. "Martie fiind o lună de tranziţie vom vedea o intensitate mai mare a aerului polar în zonele din nordul şi centrul ţării, însă vor exista valuri de aer cald în Dobrogea şi partea de sud-est a ţării. În Dobrogea ne vom putea aştepta chiar la temperaturi de peste 15 grade", a explicat Silviu Grigore.
 
Pe de altă parte, precipitaţiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, faţă de cele stabilite prin măsurători la 38,3 l/mp. În zona Maramureşului, cantităţile medii de precipitaţii ar putea ajunge la 60 l/mp, în Oltenia la 59 l/mp, iar în Transilvania şi Crişana - până la 54 l/mp şi în Banat, de până la 53 l/mp. Totodată, în Moldova cantităţile de precipitaţii sunt estimate între 24 şi 36 l/mp, iar în Dobrogea între 17 şi 39 l/mp.
 
Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.


ADEVARUL.RO

Mai multe detalii...

Modernizarea Stadionului Municipal din Alexandria va începe în 2018 și va dura 18 luni

Modernizarea Stadionului municipal din Alexandria va începe în 2018 și va dura 18 luni. Hotărârea de Guvern privind realizarea obiectivului de investiții “Complex Sportiv- Stadion municipal Alexandria” a fost  publicată în Monitorul Oficial.

 Stadionul de 12 milioane de euro de la Alexandria devine certitudine. Hotărârea de Guvern 880/2017  privind realizarea obiectivului de investiţii “Complex Sportiv- Stadion municipal Alexandria a fost publicată, recent,  în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, durata totală a investiţiei  este de 18 luni de la începerea lucrărilor  și se estimează că lucrările vor începe în primăvara anului 2018.

Conform indicatorilor tehnico-economici  prevăzuți în hotărâre, valoarea investiției se va ridica la 55,7 milioane lei, inclusiv TVA (aproximativ 12 milioane de euro).

Obiectivul se va realiza prin Compania Națională de Investiții și mare parte din fonduri vor veni de la Ministerul Dezvoltări Regionale. Plata  va fi eşalonată pe parcursul anilor 2018 şi 2019 . Anul viitor se vor aloca 35 de milioane de lei, iar în al doilea an de execuție, 20 de milioane de lei.

Complexul urmează să fie ridicat pe amplasamentul actualului stadion, care va fi demolat. Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de metri pătraţi, iar durata de realizare a investiţiei este de 18 luni.
 
Terenul de fotbal va fi refăcut, dimensiunile acestuia urmând să fie 105×68 metri, va fi înierbat şi va fi dotat cu sisteme de drenare şi de degivrare. Pista de atletism cu suprafaţă sintetică va avea cinci culoare regulamentare. Va exista şi o masă a presei cu 48 de locuri, 2 studiouri TV şi o sală de conferinţe cu 75 de locuri. Vor fi amenajate două vestiare complet echipate, două săli de încălzire indoor, vestiar pentru arbitri şi cameră pentru oficiali, vestiare pentru alţi participanţi la organizarea evenimentelor, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cameră comandament securitate.
 
De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus pe copertinele celor două tribune, cu nivel de iluminare pentru transmiterea în direct a meciurilor televizate, sistem de sonorizare şi adresare public, tabele multimedia. Stadionul municipal va avea şi un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble şi baie proprie, zona de recepţie, restaurant, spaţii de recuperare pentru sportivi/ SPA.

 

Mai multe detalii...

Elev de 16 ani, arestat preventiv 30 de zile, în scandalul de la Școala Gimnazială Poroschia

Elevul de 16 ani, care a lovit și hărțuit profesoara de Cultură Civică de la Școala Poroschia din Teleorman,  a fost reținut miercuri pentru 24 de ore cu propunerea de arestare preventivă. Joi, judecătorii au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Alin Valentin Păun, elevul de 16 ani de la Școala Gimnazială Poroschia, care apare în imaginile difuzate în presă drept cel mai agresiv cu profesoara de Civică  va petrece 30 de zile, după gratii, în arest preventiv.

Elevul a fost reţinut, miercuri,  pentru 24 de ore. Cercetările polițiștilor care au deschis dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice s-au extins pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate. După expirarea celor 24 de ore de reținere, elevul s-a prezentat, ieri, în fața judecătorilor de la Judecătoria Teleorman și aceștia au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cazul profesoarei hărțuite de elevi la Școala Gimnazială Poroschia din Teleorman a ajuns în atenția poliției, după ce oamenii legii s-au sesizat din oficiu, pentru că dascălul a refuzat să depună plângere penală împotriva elevilor. “Având în vedere imaginile şi buletinele de ştiri prezentate pe canalele naţionale şi pe reţelele de socializare cu privire la faptul că în data de 28.11.2017, în timpul orei de educaţie civică de la clasa a VIII-a a Şcolii Gimnaziale din comuna Poroschia, trei elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, toţi din Poroschia, Teleorman,  au comis acte de violenţă fizică şi verbală asupra unei profesoare în vârstă de 40 ani din Smârdioasa, judeţul Teleorman căreia nu i-au permis să iasă din clasă la finalul orei de curs,  poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Alexandria  s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal în care se  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a informat Teodora Dragole, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman.

 Profesoara va preda în continuare la  clasa cu probleme

După apariția imaginilor în care profesoara este lovită cu palma, hărțuită și blocată să iasă din clasă chiar de proprii elevi, Inspectoratul Școlar Județean Teleorman a declanșat o anchetă. Ancheta declanşată de ISJ Teleorman la Școala Poroschia  a scos la iveală faptul că cei mai mulţi dintre copiii implicaţi în incident sunt de etnie romă, provin din familii dezorganizate şi au antecedente în ceea ce priveşte comportamentul inadecvat. Băiatul care, în filmare, loveşte profesoara peste fund are 16 ani şi a rămas repetent de două ori.

Toţi cei 12 elevi prezenţi în clasă la momentul incidentului vor fi pedepsiţi, cu sancţiuni prevăzute de Statutul elevului. ” Aşa cum prevede legislaţia la ora actuală, cea mai aspră sancţiune este mustrare scrisă şi scăderea mediei la purtare sub 6. Decizia o va lua Consiliul profesoral. Am înţeles că, la nivelul clasei, Consiliul Clasei a propus media 4 la Purtare. Toţi vor primi sancţiuni, diferit, în măsura în care au greşit. ”, spune inspectorul general Valeria Gherghe.

Profesoara agresată suplineşte la Şcoala Poroschia orele de Cultură Civică şi este în primul an de învăţământ. Pentru că legislaţia nu permite, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman nu poate lua decizia mutării profesoarei la altă şcoală. ”Ea are contract acolo cu angajatorul, care este şcoala. Şcoala nu îi poate desface contractul de muncă oricum. Deocamdată, va rămâne să predea acolo”, confirmă şeful IŞJ Teleorman.

 

Mai multe detalii...

Stadionul de la Alexandria, investiție de 12 milioane de euro, intră în linie dreaptă. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru investiție.

Guvernul a aprobat miercuri, 6 decembrie, hotărârea privind  aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ''Complex Sportiv Stadion Municipal'', municipiul Alexandria . Obiectivul va fi realizat prin Compania Națională de Investiții și va costa 55,7 milioane de lei, adică 12 milioane de euro.

 

Modernizarea Stadionului municipal Alexandria, judeţul Teleorman, investiţie în valoare de 12 milioane de euro, propusă în vara acestui an de Ministerul Dezvoltării, a ajuns la mâna guvernanților în ședința de miercuri și hotărârea privind  aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ''Complex Sportiv Stadion Municipal'' a fost adopată .

Proiectul privind realizarea complexului sportiv  primise de câteva luni toate avizele Ministerului Dezvoltării şi Companiei Naţionale de Investiţii, dar fiind vorba de o investiţie de peste 8 milioane de euro, era nevoie de hotărâre de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi demararea investiţiei.

Comentată şi contestată la nivel naţional de unele voci care consideră că stadionul de 12 milioane de euro este prea mult pentru Teleorman, judeţ recunoscut pentru nivelul scăzut de trai, investiţia a fost trasă pe linie moartă o vreme. Aprobarea din ședința de miercuri , readuce investiția în linie dreaptă. Stadionul de 12 milioane de euro ar urma să fie finalizat în 18 luni.

Complexul urmează să fie ridicat pe amplasamentul actualului stadion, care va fi demolat. Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de metri pătraţi, iar durata de realizare a investiţiei este de 18 luni.

 Terenul de fotbal va fi refăcut, dimensiunile acestuia urmând să fie 105×68 metri, va fi înierbat şi va fi dotat cu sisteme de drenare şi de degivrare. Pista de atletism cu suprafaţă sintetică va avea cinci culoare regulamentare. Va exista şi o masă a presei cu 48 de locuri, 2 studiouri TV şi o sală de conferinţe cu 75 de locuri. Vor fi amenajate două vestiare complet echipate, două săli de încălzire indoor, vestiar pentru arbitri şi cameră pentru oficiali, vestiare pentru alţi participanţi la organizarea evenimentelor, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cameră comandament securitate.

 De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus pe copertinele celor două tribune, cu nivel de iluminare pentru transmiterea în direct a meciurilor televizate, sistem de sonorizare şi adresare public, tabele multimedia. Stadionul municipal va avea şi un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble şi baie proprie, zona de recepţie, restaurant, spaţii de recuperare pentru sportivi/ SPA.

 

Proiect blocat timp de trei ani

Despre reabilitarea Stadionului municipal din Alexandria se vorbeşte încă din 2014. Investiţia ar fi trebuit să demareze în 2015 şi să fie finalizată până în prezent, conform proiectului iniţial. Proiectul a fost blocat însă după ce mai mulţi lideri PNL au considerat investiţia mult prea mare şi inutilă pentru o localitate aşa de mică şi săracă, priorităţile în opinia acestora fiind altele.

”Sunt foarte mulţi alexăndreni care au opinat că nu este necesar acest obiectiv, acest complex sportiv. Nu i-am simţit că iubesc oraşul sau că înţeleg ceea ce se întâmplă. Mă refer la alexăndreni. Au fost voci care au spus că nu avem echipă în Divizia A. Am dat exemplul cu Târgu Jiu, un oraş comparabil cu noi. Stadionul de la Alexandria este copia fidelă a stadionului de la Târgu Jiu. Ele sunt nişte proiecte tip. Târgu Jiu a avut echipă în divizia A. Şi dacă retrogradează, ce facem? Luăm stadionul şi îl mutăm într-o altă localitate care are o echipă promovată în Divizia A? Şi eu îmi doresc şi am făcut paşi pentru a avea o echipă în divizia A. Dar avem echipă în prima divize naţională de fotbal fete”,declara despre investiție primarul Victor Drăguşin.

 

 

 

Mai multe detalii...

Pedeapsa ”maximă” pentru elevii agresori din Teleorman: mustrare scrisă şi media scăzută la Purtare Profesoara va preda în continuare la clasă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a declanşat o anchetă la Şcoala Poroschia după ce în presă a apărut o filmare în care elevii dintr-o clasă agresau profesoara. Toţi cei 12 elevi, prezenţi în clasă, în momentul incidentului, vor fi pedepsiţi, confom Statutului Elevului.

Imaginile în care un cadru didactic din Teleorman apare hărţuit şi agresat de un grup de elevi, chiar în sala de clasă, au şocat opinia publică. Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a declanşat o anchetă la Şcoala Poroschia, unitatea în care s-a petrecut incidentul,  luând declaraţii de la profesoară, cadrele didactice din şcoală, elevi şi părinţi.

”Clasa respectivă, a VIII-a, este o clasă cu probleme. De la începutul clasei a VI-a au început să aibă probleme de comportament. Conducerea şcolii a mai chemat poliţia la şcoală, au făcut ore de consiliere. În clasa sunt 14 copii, dar în momentul incidentului, în clasă erau 12 copii”, spune inspectorul general Valeria Gherghe.

Ancheta declanşată de ISJ Teleorman la şcoală a scos la iveală faptul că cei mai mulţi dintre copiii implicaţi în incident sunt de etnie romă, provin din familii dezorganizate şi au antecedente în ceea ce priveşte comportamentul inadecvat. Băiatul care, în filmare, loveşte profesoara peste fund are 17 ani şi a rămas repetent de două ori.

Profesoara agresată suplineşte la Şcoala Poroschia orele de Cultură Civică şi este în primul an de învăţământ. A susţinut examenul de titularizare anul acesta şi a obţinut media 8. Cum nu a găsit catedră titularizabilă, a optat pentru mai multe ore de suplinitor în mai multe şcoli.  ” Are 11 ore în 4 şcoli, nu are normă întreagă. Din ceea ce am vorbit cu conducerile şcolilor respective am înţeles că peste tot are probleme în a stăpâni copiii”, a mai spus inspectorul general al IŞJ Teleorman.

Declaraţiile date de unii dintre elevii de la Şcoala Poroschia au ridicat semne de întrebare în legătură cu conduita dascălului. Chiar unul dintre elevii implicaţi în incident a declarat că profesoara i-a dat bani pentru ca la ora următoare să fie cuminte. O altă fetiţă, din aceeaşi clasă, a declarat că, deşi a vrut să se ducă la director cu prilejul unui alt scandal de gen pentru a reclama situaţia creată de elevii recalcitranţi, nu a fost lăsată de profesoara de Civică.

Profesoara în vârstă de 40 de ani  a refuzat să depună plângere penală la poliţie. ” A spus că nu vrea să depună plângere la poliţie” , confirmă Valeria Gherghe, inspector general al IŞJ Teleorman.

Profesoara va preda în continuare la clasa cu probleme

Toţi cei 12 elevi prezenţi în clasă la momentul incidentului vor fi pedepsiţi, cu sancţiuni prevăzute de Statutul elevului. ” Aşa cum prevede legislaţia la ora actuală, cea mai aspră sancţiune este mustrare scrisă şi scăderea mediei la Purtare sub 6. Decizia o va lua Consiliul profesoral. Am înţeles că, la nivelul clasei, Consiliul Clasei a propus media 4 la Purtare. Toţi vor primi sancţiuni, diferit, în măsura în care au greşit. ”, spune inspectorul general.

Pentru că legislaţia nu permite, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman nu poate lua decizia mutării profesoarei la altă şcoală. ”Ea are contract acolo cu angajatorul, care este şcoala. Şcoala nu îi poate desface contractul de muncă oricum. Deocamdată, va rămâne să predea acolo”, confirmă şeful IŞJ Teleorman.

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed