Menu
No title

                               

Clinica

Copilul de 8 ani mort în timpul orei de Educaţie Fizică nu făcuse efort fizic şi nu avea probleme cunoscute de sănătate

Elevul de clasa a II-a din comuna teleormăneană Putineiu, mort în timpul orei de Educaţie Fizică, nu depusese efort. Copilul avusese în anii anteriori adeverinţe care atestau că era apt pentru ora de sport.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a deschis o anchetă în cazul lui Costel M., copilului de 8 ani, mort în timpul orei de Educaţie Fizică, la Şcoala Gimnazială din Putineiu. Cazul se află şi în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele, după ce poliţiştii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă.

 Copilului i s-a făcut rău la începutul orei de sport. Potrivit reprezentanţilor şcolii, băieţelul ar fi leşinat pe terenul de fotbal din curtea instituţiei de învăţământ, chiar la începutul orei. ”Copilul nu era cunoscut cu probleme de sănătate, avea adeverinţele din anii trecuţi în care scria că este clinic sănătos. Părinţii nu au menţionat niciodată doamnei învăţătoare că ar avea probleme de sănătate. Erau afară, îi scosese domnul profesor de sport, făceau un mic joc. A făcut doi, trei metri. Nu a fost lovit”, spune Georgeta Marioara, directorul Şcolii Gimnaziale Putineiu.

 Ora de Educaţie Fizică abia începuse în momentul în care copilului i s-a făcut rău. ”Din ce am înţeles făceau un joc -”Şoarecele şi pisica”, aşa cum mi-a spus doamna director. Erau la începutul orei. Băiatul venise cu o întârziere la oră. Începuse ora de 2-3 minute”, spune Valeria Gherghe, inspector general al IŞJ Teleorman.

 După ce i s-a făcut rău, Costel a fost transportat la dispensarul din localitate, aflat vis a vis de şcoală,  unde  a primit primul ajutor. Părinţii l-au luat din cabinet, când i se făceau manevrele de resuscitare  şi au plecat cu el, cu un autoturism privat, către Spitalul din Turnu Măgurele. Ambulanţa solicitată prin 112 l-a preluat de pe drum, la aproximativ 10 kilometri de Putineiu. La momentul preluării de către echipajul de Ambulanţă, copilul se afla în stop cardiorespirator şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, acesta a decedat.

 ”Poliţiştii din Turnu Măgurele au fost sesizaţi telefonic de către personalul de la camera de gardă a Spitalului Municipal din Turnu Măgurele. Echipa operativa s-a deplasat la faţa locului şi a găsit cadavrul unui minor, de sex masculin, din comuna Putineiu. În registrul de intrare al Camerei de Gardă figura cu menţiunea ”adus decedat, ireversibil la manevrele de resuscitare”.

Cadavrul a fost transportat la morga spitalului, în vederea efectuării necropsiei, pentru a se stabili cauza morţii. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman”, a declarat Teodora Dragole, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman.

 

Mai multe detalii...

Un copil de 8 ani a murit în timpul orei de Educaţie Fizică într-o şcoală din Teleorman

Un copil de clasa a II-a a murit în timpul orei de Educaţie Fizică  la Şcoala Putineiu din Teleorman. Se pare că băiatului i s-a făcut rău chiar la începutul orei de Sport. Profesorul de sport a chemat asistenta din comună şi copilul a fost dus la cabinetul medical.

 La venirea Ambulanţei, copilul se afla deja în stop cardiorespirator. S-au efectuat manevre de resuscitare în drumul către Spitalul Municipal din Turnu Măgurele , dar copilul a decedat.

Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei Judeţene Teleorman. ”S-a întocmit dosar penal pentru moarte suspectă ”, a confirmat Teodora Dragole, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a deschis o anchetă la şcoala din Putineiu.

”La începutul orei de sport a leşinat. A fost dus la cabinetul medical. Apoi a fost dus la spital de părinţi cu salvarea chemata de scoală. Înţeleg că a făcut stop cardiorespirator. Este deschisa o ancheta la nivelul şcolii. Deschidem o anchetă şi la ISJ în funcţie de concluziile autopsiei si ale poliţiei. Nu este vorba de efort fizic” , a spus inspectorul general al ISJ Teleorman, Valeria Gherghe.

Băieţelul care ar fi împlinit 8 ani pe 29 septembrie trecuse clasa a II-a la Şcoala Putineiu.

Mai multe detalii...

Autoritățile județene, mobilizate de codul galben de vijelii. Recomandări de la ISU Teleorman.

În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman s-a dispus  luarea următoarelor măsuri, având în vedere averitizarea ANM: - înștiințarea Comitetelor Locale pentru Situații de Urgențe pentru a institui permanența la nivelul primăriilor, alertarea populației și luarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență prin pregătirea mijloacelor proprii de intervenție, curățarea rigolelor și șanțurilor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale, pregătirea locurilor de refugiu și identificarea persoanelor cu probleme sociale care au nevoie de ajutor;- la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman au fost realizate rezerve de intervenție de câte 20 de subofițeri, în cadrul celor cinci subunități, gata să acționeze în cel mai scurt timp în cazul producerii unor situații de urgență;
- s-a operaționalizat grupa operativă la nivelul ISU Teleorman, iar în cazul producerii unor evenimente deosebite se va operaționaliza și Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenție; - toate mijloacele de intervenție din cadrul celor cinci subunități, autospeciale de descarcerare, camioane, motofierăstraie, motopompe și autospeciale de stingere sunt pregătite pentru a asigura intervenția în caz de urgență, fiind deservite de peste 100 de pompieri aflați în tura de serviciu;
- furnizorul de energie electrică din județ a constituit echipe de intervenție care să acționeze imediat pentru remedierea defecțiunilor la rețeaua de energie, în cazul producerii unor avarii;
- au fost suplimentate forțele de intervenție de la nivelul Serviciului de Ambulanță Județean;

Reprezentanţii ISU Teleorman vin cu o serie de recomandări

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Se va evita trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi dislocate precum și a imobilelor aflate în construcție.
Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.
Orice situație deosebită generată de fenomenele meteorologice poate fi anunțată în cel mai scurt timp posibil la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculose pot fi obținute prin aplicația DSU.

 

Mai multe detalii...

Cursuri suspendate în toate școlile din Teleorman

Ca măsură de prevenire a oricărui posibil incident provocat de fenomenele meteo extreme, în contextul în care judeţul Teleorman se află sub Cod galben de vânt şi ploi, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a luat decizia suspendării cursurilor în toate unităţile şcolare din Teleorman pentru după-amiaza zilei de miercuri, 20 septembrie.

”Urmare a avertizării meteorologice primite, ce vizează instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate, pentru a fi preîntâmpinate eventualele probeleme ce pot apărea pe perioada manifestării acestor fenomene meteorologice periculoase, în cadrul ședinței extraordinare de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman s-a luat decizia suspendării cursurilor la toate unitățile de învățământ din județul nostru, începând cu ora 14:00”, anunță autoritățile.

Dacă ANM va prelungi Codul galben de vreme rea, este posibil ca suspendarea cursurilor sa  se prelungească.

”Fiecare unitate de învățământ o să-și ia hotărârea în Consiliul de Administrație în ceea ce privește recuperarea cursurilor”, a declarat inspectorul școlar general, Valeria Gherghe.

Mai multe detalii...

Avertizare meteo:Instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate

 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate;
Interval de valabilitate: 20 septembrie, ora 11.00 – 21 septembrie, ora 21.00

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25... 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50...60 l/mp.
Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h și vijelii. Începând din această seară, toate județele țarii se află sub informare de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului.

RECOMANDARI

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.

Mai multe detalii...

Verificări în școlile din Teleorman

 În Teleorman continuă verificarea unităților școlare. Până pe 26 septembrie vor avea loc acțiuni de control în cadrul carora vor fi verificate unitatile școlare neautorizate sanitar precum si cele la care au fost depistate neconformitati.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Teleorman, în urma controalelor desfasurate inainte de inceperea anului scolar situatia in judet se prezenta astfel: 57 de unitati de invatamant, 10 scoli generale si 47 de gradinite, nu au primit autorizatie sanitara de functionare. Toate sunt in mediul rural.

Lipsa apei curente sau apa curenta nepotabila, grupuri sanitare necorespunzatoare si nedepunerea documentatiei pentru autorizare sunt principalele motive pentru care scolile nu au primite avize sanitare de funcționare.

Mai multe detalii...

Primarul de la Putineiu, acuzat de incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a dat publicităţii un nou lot de aleşi locali incompatibili, printre aceştia şi Florea Pană, primarul comunei Putineiu. Potrivit raportului întocmit de inspectorii ANI, în perioada 11 februarie 2011- 08 ianuarie 2014, Florea Pană, viceprimar al comunei Putineriu în perioada menţionată, simultan cu deţinerea şi exercitarea funcţiei de viceprimar, a desfăşurat activităţi remunerate în baza contractului de agent încheiat cu Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia funcţia de primar este incompatibilă cu orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate, cu excepţia funcţiei de cadru didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale.


Mai multe detalii...

Cod galben de vânt în sudul țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt pentru sudul țării.În intervalul orar  09.00-15.00 se vor semnala intensificări puternice ale vântului în  județele Dâmbovița, Argeș, Teleorman și Buzău. De asemenea, este cod galben de vânt în județul Mureș.

Potrivit ANM, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55 - 65 km/h.

 

 

Mai multe detalii...

La Talpa s-a strigat ”Motor!”, după 30 de ani. Au început filmările la Moromeții 2

Filmările la Moromeții 2 au debutat, ieri, în comuna Talpa din Teleorman, aceeași localitate în care , în urmă cu 30 de ani, s-a filmat prima ecranizare a romanului ”Moromeții” scris de Marin Preda.

Povestea familiei Moromete din Teleorman, merge mai departe în pelicula Moromeții 2. Filmările în comuna Talpa vor dura aproape o lună și se vor desfășura în cinci imobile, una dintre case fiind aceeași în care s-a filmat prima peliculă, în urmă cu 30 de ani. Pregătirile pentru filmări au început de aproape două luni, în proiect fiind implicată nu doar echipa de producție, ci și autoritățile locale din comună. Potrivit edilului comunei, Primăria Talpa a dat o mână de ajutor pentru amenajarea decorului, acțiune care a implicat  realizarea mai multor obiective, aducerea de figuranți, utilaje agricole și animale.  "S-a improvizat o cârciumă, o fațadă a unei primării. Atât eu cât și mulți oameni din comună, cei de la ajutor social, am dat o mână de ajutor. De două luni facem parte din echipa de pregătire. ", a spus edilul din Talpa, Benone Rababoc.

În rolurile principale ale filmului  inspirat din ”Moromeții” și ” Viața ca o pradă” vor juca Horațiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete), dar și Iosif Pastina (Niculae), Răzvan Vasilescu, George Mihăiță, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac. Unii dintre actori au ales să facă naveta pe perioada filmărilor, la Alexandria, localitate situată la aproximativ 50 de kilometri de locul filmărilor. Alți actori s-au cazat în comună. Horațiu Mălăele a fost cazat chiar de edilul din Talpa. ”Personajele principale au ales să rămână în localitate. Horațiu Mălăele e cazat la mine. Sunt actori care sunt rămași în casele oamenilor din localitate", a mai spus primarul.

Victor Rebengiuc, prezent la filmări

În ziua în care s-a strigat pentru prima dată ” Motor” pe platourile de filmare de la Moromeții 2 a fost prezent și Victor Rebengiuc, cel care i-a dat viață lui Ilie Moromete în pelicula din 1987. Victor Rebengiuc i-a predat ştafeta lui Horaţiu Mălăele, actorul care va interpreta rolul lui Ilie Moromete în Moromeţii 2.

”Cred ca va fi un film ce va arata celor care vor dori sa-l vadă, istoria dulce -amara, tragica de multe ori , a țăranului roman in general, a familiei Moromete in particular. O armonie milenara spulberată de experiențe sociale dezastruoase. Sadoveanu spunea ca ,, taranii aceştia nu concepeau ca viaţa lor să se desfăşoare altfel decât aşa cum se desfăşurase a bunilor lor care, rânduri după rânduri, în sute după sute de ani, se veseliră de creşterea zilei şi începutul anilor urmându-şi traiul ca pe vremea lui Burebista, craiul nostru cel de demult.“ La zidirea acestui proiect vor lucra, un regizor versat , candid , inteligent si tenace, Stere Gulea, un operator aproape mitologic, Vivi Drăgan Vasile, un producător de excepție , forța motrice a noii aristocrații cinematografice, Tudor Giurgiu, precum si o echipa de actori pasionata si daruita. În compoziția asta e greu de presupus un lucru rau, deși cred ca detractorii profesioniști s-au pus deja in mișcare. Pentru a sparge bariera preconcepțiilor, stereotipiilor si anchilozelor de tot felul, in ceea ce privește personajul Ilie Moromete pe care il voi interpreta, pentru ca una din virtuțile lui este disimularea, voi răspunde curiozității dumneavoastră cu vorbele personajului: „Sa tineti minte ca la noapte o sa ploua . Daca dă ploaia asta , o sa fac o gramada de grau”, a scris actorul principal din Moromeții 2, despre noul film, pe pagina sa de Facebook.

Filmările se vor încheia în noiembrie

În Moromeții 2, personajul principal nu va mai fi Ilie Moromete, ci  Nicolae Moromete. Rolul lui Niculae- interpretat în 1987 de teleormăneanul Marius Badea, este acum  este interpretat de Iosif Paștina, un tânăr actor absolvent de liceu și admis la Actorie.

Filmările începute luni, 18 septembrie, se preconizează a se încheia în luna noiembrie. Primarul din Talpa vrea să păstreze decorurile din casele folosite la filmări și să le folosească pentru a le transforma într-un muzeu numit ”Moromeții”. Pentru Moromeții 2 se va filma și la București, dar și la Slatina.

Moromeții și instalarea comunismului

Scenariul peliculei filmate zilele acestea la Talpa are ca sursă de inspirație două romane ale lui Marin Preda: ”Moromeții”-volumul 2 și  "Viata ca o prada".

Filmul va relua povestea familiei Moromete din Siliștea Gumești, în contextul politic și social al României de după  cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Instalarea comunismului este văzută cu ochi diferiți de Moromete tatăl și Moromete fiul. " 'Moromeții 2' e o intreprindere extrem de provocatoare, pentru ca ai deja un model excelent - romanul si filmul anterior care, spre bucuria mea, a devenit destul de popular. E un film care se petrece intr-o perioada mai dura, mai agitata, se instaureaza un nou sistem politic, e multa ingrijorare si teama. Iar lumea aceea pe care o stiam dispare, de fapt. Asta m-a si atras la ideea unei continuari, am vrut sa duc pana la capat epopeea acestor personaje care au supravietuit pana in anii '50 colectivizarii. E un omagiu adus acestei lumi", a declarat Stere Gulea,într-un comunicat de presă care prezintă proiectul.

Mai multe detalii...

Alegeri anticipate în trei comune din Teleorman

Pe 5 noiembrie se vor organiza alegeri în 3 comune din Teleorman,: Poeni, Cervenia si Salcia. În toate cele trei cazuri s-a ajuns la organizarea alegerilor anticipate după ce edilii alesi la scrutinul din iunie 2016- Marin Cucurezeanu (Cervenia), Ionel Ilcus (Poeni) si Marius Suna ( Salcia)- au pierdut procesele cu Agenția Națională de Integritate, sentințele fiind definitive.

În cazul primarului din Poeni, Agenţia Naţională de Integritate a constatat, încă din decembrie 2013, starea de incompatibilitate. Potrivit ANI, Ilcuş Ionel a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al Comunei Poeni şi calitatea de administrator la două societăţi : S.C. CORNAGRO S.R.L., în perioada 04 iulie 2008 – 17 septembrie 2013 şi S.C. BRAD CON S.R.L., în perioada iulie 2008 – 2013. Deşi edilul a intentat proces , instanţa de judecată s-a pronunţat în defavoarea acestuia şi starea de incompatbilitate a fost stabilită prin decizie judecătorească.

Incompatibilitatea primarului din Cervenia, Cucurezeanu Marian, datează din perioada 2009-2013, interval în care acesta a ocupat și funcția din primărie și a deținut și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată.

Primarul din Salcia, Marius Șună s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 – 26 martie 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de Primar al Comunei Salcia, Jud. Teleorman, şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul întreprinderii familiale ŞUNĂ ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ.

 Toți cei 3 edili au fost aleși anul trecut, deși aveau procesele de incompatibilitate pe rol.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat mai multe proiecte de acte normative privind organizarea și desfășurarea alegerilor locale parțiale din data de 5 noiembrie. Potrivit unui comunicat de presa al AEP, proiectele elaborate sunt următoarele: proiectul de hotărâre a Guvernului privind stabilirea datei alegerilor locale parțiale pentru primari și un consiliu local în unele circumscripții electorale;proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parțiale din data de 5 noiembrie 2017;proiectul de hotărâre a Guvernului privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale parțiale din data de 5 noiembrie 2017; proiectul de hotărâre a Guvernului privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a alegerilor locale parțiale din data de 5 noiembrie 2017.

Mai multe detalii...

Percheziţii în cinci judeţe la persoane suspectate că au livrat către instituţii mobilier urban fără acte de provenienţă

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt fac, joi, 20 de percheziţii, pe raza judeţelor Olt, Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman, la locuinţele unor persoane şi la sediile sociale ale unor persoane juridice.

 

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

Din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operaţiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă. „În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituţii, bunuri (mobilier urban), fără a avea documente justificative de provenienţă“, anunţă Poliţia Română.

 

Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 6.830.000 de lei. În cauză, vor fi aplicate sechestre asiguratorii, iar la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, vor fi conduse cinci persoane, pentru audieri. În activităţi sunt angrenaţi şi luptători de acţiuni speciale din Olt şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman.

 

Mai multe detalii...

35 de familii din municipiul Alexandria au primit cheile noilor locuinţe ANL

Autorităţile locale au predat 26 de apartamente cu două camere şi nouă garsoniere în două blocuri. În perioada următoare, noii proprietari trebuie să depună documentaţia necesară pentru racordarea la sistemul de gaze şi curent.

"Pe lângă cele 270 care sunt deja date în folosinţă, în municipiul Alexandria, cu aceste 35 avem 105 locuinţe ANL.Construcţia a început în octombrie 2014. Valoarea investiţiei este 4.800.000 mii lei. Prin corespondenţa cu ANL urmează să mai realizăm 70 de locuinţe tot în această zonă. Suntem la faza de elaborare a documentaţiei tehnico economice", a declarat viceprimarul Gică Anghel. Mulţi dintre cei care au intrat în posesia unei locuinţe şi-au depus dosarul pentru ANL la primărie de câţiva ani.

Imediat după înmânarea cheilor noii proprietari au început curăţenia în apartamente şi mobilarea acestora. "Noua casă este foarte frumoasă. Nu îmi vine să cred. Am emoţii. Este ce trebuie pentru un om normal. Trebuie doar să o mobilăm. Aşteptăm o casă de opt ani. Am depus cerere la primărie şi acum s-a îndeplinit visul să am o casă pe numele meu. Până acum am locuit cu soacra. Prima dată o să băgăm mobila, luăm tot ce trebuie. Abia aştept să fie gata", a spus unui dintre noii proprietari.

Chiria lunară a locuinţelor în regim ANL se stabileşte în funcţie de venitul net pe membru de familie înregistrat în ultimul an şi suprafaţa imobilului. Cei cu vârsta de până în 35 de ani plătesc mai puţin decât cei care depăşesc această limită.

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed