Menu
No title

                               

170 de proiecte în valoare de 875.598. 859,25 lei au fost aprobate pentru Teleorman prin PNDL II

Teleormanul va primi, în perioada 2017-2020, prin  Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II) 875.598.859,25 lei. Potrivit listei de investiții, publicată săptămâna aceasta de Ministerul Dezvoltării, în Teleorman au fost aprobate pentru finanțare prin PNDL II, 170 de proiecte.

În reședința de județ Alexandria au fost aprobat 11 obiective de investiţii, toate  privind reabilitarea şi modernizarea unor unităţi de învăţământ. Pe lista de investiții care urmează să fie realizate până în 2020 se află :  extindere clădire şi amenajare laboratoare Şcoala gimnazială Ştefan cel Mare (4.734.391 lei), modernizare spaţii agrement, împrejmuiri şi anvelopare Şcoala Ştefan cel Mare (668.954 lei),  modernizare şi reabilitare clãdire Grădiniţa nr.7 (815.653 lei) modernizare şi reabilitare clădire Liceul Tehnologic nr.1 (1.035.390 lei), modernizare şi reabilitare clădire Şcoala Gimnazială Alexandru Colfescu (3.163.732 lei),  reabilitare clădire Şcoală Gimnazială nr.5 (748.310 lei),  reabilitare Creşă nr.4 (1.015.464 lei), reabilitare, extindere şi dotare Grădiniţa cu program prelungit nr.10 (5.568.700 lei), reabilitare, modernizare clădire (laboratoare multimedia) Şcoala Gimnazială nr.7 (1.209.271 lei),  reabilitarea şi modernizarea infrastructurii Grădiniţei cu Program Prelungit nr.4 (1.396.045 lei), reabilitarea şi modernizarea localului Şcolii gimnaziale nr.6 (4.003.235 lei).  

Tot prin PNDL II , vor fi modernizate și reabilitate mai multe drumuri județene, beneficiarul fondurilor alocate fiind Consiliul Județean Teleorman. Lista de investiții cuprinde DJ 506 Scurtu Mare (DJ 701) – Negreni, DJ 601B, Cosmeşti (DJ 601C) – Siliştea, DJ 601C, Cosmeşti (DJ 601B) – Gălăteni, DJ 601C, Gălăteni (DJ 506) – Perii Broşteni, DJ 612 Antoneşti – Rădoieşti (DJ 601C), DJ 612 Orbeasca (DJ 504) – Călineşti (DJ 703), DJ 612, Rădoieşti (DJ 601C) – Săceni (DJ 612A), DJ 601B, Blejeşti (DJ 503) – Cosmeşti (DJ 601C).

La Roșiorii de Vede, prin PNDL II, au fost aprobate 11 obiective de investiții, toate privind modernizarea și reabilitarea unor străzi din oraș. La Turnu Măgurele lista de investiții cuprinde 10 obiective care înseamnă modernizarea şi reabilitarea unor străzi, reabilitarea şi modernizarea unor unităţi de învăţământ, reabilitarea infrastructurii de apă. Pentru Zimnicea au fost aprobate patru obiective de investiţii care se referă la extinderea, modernizarea şi dotarea unor unităţi de învăţământ, precum şi modernizarea drumuri de interes local. Pe lista localităților beneficiare se găsește și orașul Videle care va primi bani pentru modernizarea unor străzi.

Mai multe localități rurale din Teleoman primesc bani pentru modernizarea şi reabilitarea unor unităţi de învăţământ, reabilitarea unor drumuri comunale şi de interes local, precum şi infiinţarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare.

Lista obiectivelor de investiții, finanțate prin PNDL II, poate fi consultată AICI

 

 

 

 

 

Mai multe detalii...

Victor Drăgușin, primarul Alexandriei: ”Complexul sportiv de la Alexandria este o investitie necesara”

Reabilitarea Stadionului municipal Alexandria, investiție în valoare de 12 milioane de euro, derulată prin Compania Națională de Investiții, este o necesitate pentru reședința de județ a Teleormanului. Aceasta este opinia edilului Alexandriei, Victor Drăgușin care e enumerat motivele pentru care Alexandria are nevoie de complexul sportiv  ce urmează să se ridice în 18 luni: ”De ce este nevoie de acest complex sportiv?1. Pentru ca Alexandria are foarte multi sportivi si aici spre deosebire de alte regiuni chiar se face sport la nivel de copii si juniori, ca viitoare baza de selectie nationala.2. Toti sportivii din Romania trebuie sa se antreneze in conditii decente, si se stie ca performanta internationala se face si daca acestia au unde sa se antreneze in mod corespunzator.3. Este cunoscut in lumea sportiva, faptul ca atleta Andreea Ogazeanu a fost nevoita in plin varf al carierei sa se legitimeze la Constanta deoarece aici nu avea unde sa se antreneze pentru competitii europene si mondiale, ei i-au urmat si alti sportivi.4. Vorbind despre fotbal, ca pe acest subiect "se bate moneda", aici la noi in Alexandria fotbal nu inseamna doar echipa mare, educatie sportiva si fotbal fac intr-un mod profesionist si cei doi mari fotbalisti Vali Badea si Sorin Paraschiv la scoala lor Young Steaua Alexandria. De ce sa nu cream conditii pentru sutele de mici fotbalisti?5. Tot scoala de fotbal are si CSS(Clubul Sportiv Scolar) cu alte sute de copii. Nici ei nu conteaza? Ce viitor sportiv are Romania daca prin jocuri de culise se incearca discreditarea si blocarea unei investitii in sanatatea si viitorul copiilor nostri?6. Acest complex sportiv trebuie privit ca o investitie generatoare de locuri de munca. In acest complex ar urma sa lucreze cateva zeci de alexandreni.7. Aici ar veni sa se cazeze si sa se antreneze sportivi din toata tara, sportivi care in perioada sederii lor in Alexandria isi vor cheltui banii aici in Alexandria, stimuland consumul.8. Amplasarea acestui complex aici nu este intamplatoare, s-au luat in calcul si toate facilitatile deja existente: bazin de inot, sauna, teren acoperit, terenuri de tenis cu zgura, sala polivalenta, in asa fel incat prin modernizarea stadionului si construirea complexului de cazare si refacere sa existe posibilitatea de antrenament pentru aproape orice ramura sportiva.9. Pozitionarea Alexandriei langa Bucuresti a fost alt factor care a cantarit greu in stabilirea locatiei, deoarece necesarul capitalei pentru asemenea baze de antrenament este foarte mare.10. Nu factorul politic, asa cum se incearca obsesiv inocularea in mentalul populatie, a fost cel care a primat in decizia de realizare a acestei investitii in Alexandria, ci oportunitatea si necesitatea, dar sunt oameni care asa au fost obisnuiti, banii de investitii sa se duca EXCLUSIV catre zonele din care veneau liderii momentului(vezi cazul fostului premier Emil Boc)”.

Valoarea totală a investiţiei în complexul sportiv de la Alexandria este de 55,75 milioane de lei, adică peste 12 milioane de euro. După finalizarea modernizării, stadionul va avea o capacitate totală de 5.496 spectatori, o suprafaţă de 15.795 de metri pătraţi, durata de realizare a investiţiei fiind de un an şi jumătate.

Proiect blocat timp de trei ani

Despre reabilitarea Stadionului municipal din Alexandria se vorbește încă din 2014. Investiția ar fi trebuit să demareze în 2015 și să fie finalizată până în prezent, conform proiectului inițial. Proiectul a fost blocat însă după ce mai mulţi lideri PNL au considerat investiţia mult prea mare şi inutilă pentru o localitate aşa de mică şi săracă, priorităţile în opinia acestora fiind altele. Prezent la Alexandria, în luna mai, cu prilejul inaugurării Sălii Polivalente-un alt obiectiv finanțat prin CNI- ministrul Sevil Shhaideh, a anunțat că reabilitarea Stadionului se afla în circuitul de avizare la nivelul Ministerului, în comitetul tehnic de avizare. Proiectul a primit, în final, avizele Ministerului Dezvoltării Regionale și urmează să fie demarat, în curând. Contribuţia municipalităţii din Alexandria  va fi de doar 1,38 milioane de lei. „Prin realizarea obiectivului de investiţii se va crea un adevarat pol cu caracter sportiv în Municipiul Alexandria, având în vedere că în imediata vecinătate a stadionului funcţioneză Sala Polivalentă a Ministerului Tineretului, un bazin de înot modern funcţional pe tot parcursul anului,  terenuri de tenis, terenuri de baschet. Apreciem că prin realizarea obiectivului de investiţii vor beneficia în mod direct  Clubul Sportiv Şcolar (şapte secţii) şi Clubul Sportiv Teleorman (opt secţii) precum şi locuitorii din Municipiul Alexandria şi zona limitrofă, circa 100.000 de persoane”, se menţionează în nota de fundamentare a proiectului.  

Cum va arăta noul complex

Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de mp, iar durate de realizare a investiţiei este de 18 luni.

Arena urmează să fie realizată după standardele impuse de Liga Profesionistă de Fotbal din România și omologată pentru meciurile din Liga I. "Nu vorbim despre un stadion, ci despre un complex sportiv, care are şi piste de atletism şi altele. Dacă discutăm de iniţirea unui obiectiv de o asemenea anvergură, cu toate că toată lumea se pricepe la fotbal, chiar şi consilierii primului ministru, cei mai în măsură sunt cele două federaţii: Federaţia Română de Fotbal şi cea de atletism. Mai există în pregătire un alt complex sportiv la Târgovişte. Dezvoltarea echilibrată nu se realizează doar în muncipiile poli de creştere. E timpul să încetăm cu aceste corelări, cu provenineţa liderilor politici din anumite judeţe. Vorbim despre colectivităţi locale, beneficiari direcţi", a declarat, astăzi, viceprim-ministru Sevil Shhaideh.

Terenul de fotbal va fi refăcut, dimensiunile acestuia urmând să fie 105×68 metri, va fi înierbat şi va fi dotat cu sisteme de drenare şi de degivrare. Pista de atletism cu suprafaţă sintetică va avea cinci culoare regulamentare. Va exista şi o masă a presei cu 48 de locuri, 2 studiouri TV şi o sală de conferinţe cu 75 de locuri. Vor fi amenajate două vestiare complet echipate, două săli de încălzire indoor, vestiar pentru arbitri şi cameră pentru oficiali, vestiare pentru alţi participanţi la organizarea evenimentelor, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cameră comandament securitate. De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus pe copertinele celor două tribune, cu nivel de iluminare pentru transmiterea în direct a meciurilor televizate, sistem de sonorizare şi adresare public, tabele multimedia. Stadionul municipal va avea şi un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble şi baie proprie, zona de recepţie, restaurant, spaţii de recuperare pentru sportivi/ SPA.

Mai multe detalii...

Părintele de la Lada a adus marea în curtea parohiei. A amenajat un bazin pentru cei 100 de copii nevoiași din comuna sa

Florin Danu, părintele din Lada care hrănește zilnic copiii nevoiași din parohia sa, a adus marea în curtea bisericii. Pentru că micuții din parohia sa nu au posibilitatea să ajungă la mare a amenajat în curtea centrului social de lângă biserică un bazin și o zonă de plajă.

 Aproximativ 100 de copii din parohia părintelui Florin Danu din Lada se răcoresc vara aceasta, în zilele toride, în pisicina amenajată special pentru ei în curtea bisericii. Unii dintre ei nu au văzut marea niciodată și nici nu își permit vacanțe. Inițiativa aparține părintelui Florin Danu, care și-a adoptat de ani buni comunitatea, creând le lângă biserică un centru social și o cantină la care copiii mănâncă zilnic o masă caldă.

”Am avut de curând 10 copii care au mers la mare. Ei sunt însă mai mulți, 80-100 și am zis să facem cumva să aducem mare la ei acasă, pentru că era imposibil să ajungă toți anul acesta la mare” spune părintele Florin Danu. Cu bani strânși din donații, părintele a achiziționat un bazin, șezlonguri, creând astfel o zonă de plajă în curtea parohiei. Copiii vin zilnic aici și, după masa caldă de prânz, oferită tot de biserică, își petrec după amiaza la piscină.  ”Piscina e  alor. Fiecare stă cât poate și cât vrea, binențeles, supravegheați”, mai spune părintele.

Tot în curtea bisericii, prin grija părintelui Danu, a fost amenajat un iaz cu pește, tot pentru copii.  

Școala din biserică și cantina socială

Părintele Florin Danu şi-a făcut un scop din a-i ajuta pe cei nevoiaşi din parohia sa, încă din 2012. Şi-a transformat biserica în şcoală de duminică şi a primit aici cu braţele deschise toţi copiii nevoiaşi din satul Lada. În mica bisericuţă, părintele Florin Danu le-a fost copiilor nu doar preot, ci şi dascăl. Aşa au ajuns copiii din Lada să facă gramatică după liturghia de duminică. 

 

Prin asociaţia ”Mana cerească”, părintele a demarat lângă bisericuţă construirea unui centru social pentru copiii şi bătrânii din sat. A strâns bani din donaţii şi la începutul acestui an a deschis cantina centrului. Din ianuarie 2016, la cantina părintelui Florin Danu mănâncă 80 de suflete. Banii pentru alimente, ca şi pentru continuarea lucrărilor la centru, vin  tot din donaţii pe care părintele pe strânge de la oamenii de bine. Masa pentru 80 de persoane pe zi costă între 400 şi 600 de lei, bani pentru care părintele face apel către oamenii de bine.

Misiunea de a hrăni 80 de suflete , din donaţii, nu este una uşoară, însă în ciuda tuturor greutăţilor părintele este încrezător că se vor găsi întotdeauna oameni cu dare de mână dispuşi să ajute. Copiii care mănâncă la cantina părintelui de la Lada provin din familii cu posibilităţi materiale extrem de reduse, majoritatea având ca unică sursă de venit ajutoarele sociale sau banii obţinuţi din munca câmpului. Bătrânii ajutaţi de părintele Florin Danu au pensii mici şi pentru mulţi dintre ei masa caldă primită de la cantină este singura masă pe care o iau pe zi.

 

Mai multe detalii...

Adrian Gâdea, fost președinte al CJ Teleorman și Mircea Dumitrescu, administrator public al județului, puși sub urmărire penală

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus continuarea urmăririi penale față de suspecții:

GÂDEA ADRIAN IONUȚ, la data faptei președinte al CJ Teleorman și IORDAN NELA DORICA, la data faptei inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată,

DUMITRESCU MIRCEA, la data faptei administrator public al județului Teleorman, sub aspectul săvârșirii complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

Din ordonanța întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:
În luna ianuarie 2014, suspectul Gâdea Adrian Ionuț, în calitate de președinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul suspectului Dumitrescu Mircea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu a îndeplinit acte prevăzute în dispozițiile legislației primare, fapt ce a condus la încheierea cu o societate comercială și o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha).
Concret, aceste contracte au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani (la prețuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună și 3.988 lei/lună, toate fără TVA), fără organizarea unei licitații și fără inițierea și parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu județean.
Scopul acestora era darea suprafețelor respective în folosința temporară a locatarului pentru creșterea peștelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv și agrement, interzicându-se desfășurarea oricăror altor activități.
Contractele respective au făcut obiectul controlului financiar preventiv, viza fiind acordată în aceeași zi, 16 ianuarie 2014, de către suspecta Iordan Nela Dorica, inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, în condițiile în care aceasta cunoștea modalitatea de încheiere a acelor documente.
Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obținut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective.
Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Mai multe detalii...

Emilia Tănase, singura absolventă de 10 la Bacalaureat din Teleorman, va studia Marketing Digital în Anglia

Emilia Emanuela Tănase este singura absolventă din Teleorman care a reușit să obțină media 10 la Bacalaureat. Eleva de la Colegiul ”Anastasescu” din Roșiorii de Vede a luat, inițial, 9,35 la Istorie, a făcut contestație și recorectarea lucrării i-a adus nota 10. Emilia va studia Marketing Digital din Anglia.

 Singura absolventă de liceu din Teleorman care a reușit să obțină media 10.00 la Bacalaureat este Emilia Emanuela Tănase de la Colegiul ”Anastasescu” din Roșiorii de Vede. Tânăra mărturisește că a sperat la media 10 și a muncit constant pe tot parcursul celor patru ani de liceu pentru a obține acest rezultat. ” Am făcut meditații, ore suplimentare de lucru cu alți profesori, mi-am făcut scheme. Eu așa învăț cel mai bine, am memorie vizuală și așa am reușit să rețin, mai ales că la Istorie, Geografie, era foarte mult de memorat. Mi-am recapitulat în fiecare zi pentru că altfel se uită informația și am fost constantă. Nu am lăsat să treacă o săptămână fără să învăț”, povestește tânăra.

Examenul de bacalaureat i s-a părut ușor. ”M-am așteptat să fie mult mai greu. Am și învățat, ce-i drept. Poate dacă nu învățam mi se părea mult mai greu”, mai spune Emilia.

După afișarea primelor rezultate la bacalaureat, Emilia a aflat că a obținut 10 la Limba și literatura română, 10 la Geografie și 9,35 la Istorie. A făcut contestație, convinsă că la Istorie merita mai mult.  ” La Istorie chiar mă așteptam la 10. Având în vedere că mi-au dat 9,35, nu știam sigur dacă mi-ar fi dat 10, pentru că era o diferență destul de mare. Spre surprinderea mea , mi-au dat”, mai spune tânăra de nota 10.

Emilia recunoaște că și-a dorit media 10 la bacalaureat din ambiție, fiind o fire foarte competitivă. Aplicase deja la o universitate din Londra care îi impusese cel puțin media 8 la bacalaureat, însă tânăra și-a dorit nota maximă ca o satisfacție personală pentru toți anii de muncă din liceu.

Va studia Marketing Digital în Anglia

Emilia, absolventă a profilului Filologie,  va studia la Facultatea de Marketing Digital din cadrul Universității Coventry Anglia. ”Este un domeniu destul de actual pe care eu l-am mai încercat și în timpul anilor de liceu, adică m-am informat despre asta. Am lucrat  pe internet, am scris articole. Cursul acesta conține și copy writing.  Plus de asta cred că marketingul mă va ajuta să mi promovez afacerea la care visez”, spune tânăra.

”Aș vrea să schimb ceva mai ales la sistemul de învățământ de aici”

După facultate, nu știe dacă va reveni în țară. Și-ar dori însă să poată aplica în România cunoștințele pe care le va dobândi în străinătate. ”Aș vrea să schimb ceva mai ales la sistemul de învățământ de aici pentru că mi s-a părut unul foarte nefericit. Ne-ar fi avantajat mult mai mult dacă ar fi fost altfel. Cred că aș face orele de curs  mult mai practice. Sunt foarte teoretice.  Nici măcar la ora de Antreprenoriat pe care cred că am avut-o în clasa a X-a , nici măcar acolo nu am făcut ceva practic. Erau numai informații despre partea tehnică a unei afaceri. Mi-ar fi plăcut să știu exact cum se pune în practică. Să învăț despre lucruri care se întâmplă în viața reală”, spune absolventa de 10.

Tânăra de 10 consideră că programa ar trebui modificată în folosul elevului: ”Aș prefera să îmi pot alege unele ore de curs. Sunt foarte multe care nu au nicio legătură cu ce fac eu, nu îmi trebuie absolut deloc. Asta este un mare dezavantaj/ Mi-aș  dori să existe în programă și cursuri creative. Sigur că există Muzică sau Desen dar sunt doar două, iar artele sunt mult mai multe”.

 

 

 

Mai multe detalii...

Rata de promovare la bacalaureat a crescut în Teleorman, după contestații, de la 53,95% la 56%

Peste 800 de contestații au fost depuse în Teleorman, după afișarea rezultatelor la prima sesiune de bacalaureat. Lucrările contestate au fost recorectate în alt județ, iar notele obținute în urma recorectării au crescut pentru unii elevi, dar au și scăzut, în cazul altora.

Pentru 46 de candidati, nota obtinuta dupa contestații a facut diferenta între ”Admis” si ”Respins” la bacalaureat. Promovabilitatea a crescut in Teleorman de la 53.95% la 56%. 

În urma recorectarii lucrarilor, o absolventa a Colegiului „Anastasescu” din Rosiorii de Vede a obtinut media 10.00 la bacalaureat , după ce inițial fusese notată cu 9,35 la Istorie, 10 la Limba Română și 10 la Geografie. Cei care au corectat lucrarea absolventei la Istorie au  notat-o cu 10 și astfel media acesteia a ajuns 10.00, fiind de altfel singura medie de 10 din județ.

 

Mai multe detalii...

Accident cu victime multiple. 14 persoane au fost rănite după ce un TIR a intrat într-un microbuz

UPDATE:UPDATE : Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, 5 dintre victime vor fi transportate la Bucureşti : ”Cu elicopterele SMURD: un copil la Bagdasar şi un adult la Floreasca. Cu autospeciala de transport victime multiple vor fi transportaţi 3 adulti la Floreasca”.
Numărul total al victimelor se ridică la 14, dintre care 3 copii şi o femeie gravidă.

UPDATE: Accidentul  a fost anunțat prin intermediul numărului unic de urgență 112.

”Am plecat la fața locului imediat cu toate autospecialele de intervenție, respectiv două autospeciale de descarcerare, trei ambulanțe ale Servicului SMURD, opt ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță, două autospeciale de lucru cu apă și spumă. La fața locului s-a constatat faptul că în microbuz erau 14 persoane, dintre care două încarcerate. S-a intervenit cu echipamentul din dotare Victimele, printre care se află trei copii și o gravidă, au fost transportate la Spitalul Județean din Alexandria pentru a primi îngrijiri.

Copilul este într-o stare gravă acesta urmând să fie preluat de un elicopter SMURD pentru a fi transportat la București”, a declarat Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al ISU Teleorman.

 Un grav accident de circulație s-a produs în această după amiază în Teleorman, pe DN 52, drumul care leagă Alexandria de Turnu Măgurele.

Un TIR a intrat în coliziune cu un microbuz  în care se aflau mai mulți pasageri.

Mai multe detalii...

Topul liceelor din Teleorman. Cele mai bune rezultate la bac s-au înregistrat la Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” Alexandria

La prima sesiune de bacalaureat din acest an, cele mai bune rezultate din Teleorman le-a obţinut Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din municipiul Alexandria. Potrivit datelor disponibile pe edu.ro , 86,08% dintre absolvenţii acestui liceu au promovat examenul maturității.

Pe locul al doilea în topul liceelor din județ, cu un procent de promovabilitate de 78,75% s-a clasat Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele.

Pe locul al treilea, cu un procent de promovabilitate de 76,84%,  s-a clasat Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” din Alexandria.

Anul acesta, la niciun liceu din județ nu s-a înregistrat promovabilitate 0%. La multe licee din județ însă, procentul de promovabilitate a fost de sub 10%.

La Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede  promovabilitatea a fost de 8,33%, la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Roşiorii de Vede de 10%, iar la  Liceul Teoretic Olteni de 13,56%.

La Liceul tehnologic ”Andrei Șaguna” din Botoroaga, din cei 22 de candidați înscriși la examen, un singur candidat a trecut cu bine de bac, fiind declarat promovat cu media 6,6.

 

Mai multe detalii...

Rezultate Bacalaureat 2017 Teleorman. Promovabilitatea în județ este de 54% Niciun elev nu a obținut media 10.

Din cei  2466 de candidați teleormăneni, înscriși la examenul de bacalaureat, doar 1209 au reușit să promoveze examenul maturității, obținând media 6.00

1254 de candidați au fost declarați respinși sau nu s-au prezentat la examen și își vor încerca norocul în sesiunea din toamnă.

Niciun elev din județ nu a reușit să obțină media 10 la bacalaureat.

Rezultatele AICI

Mai multe detalii...

Vreme extremă: furtuni puternice şi ploi torenţiale până marți

De duminică şi până marţi după-amiază, în sudul şi sud-estul ţării va ploua torenţial, cu circa 50-75 litri/mp în 48 de ore, iar local se vor înregistra chiar depăşiri ale acestor limite. Furtunile şi ploile vor începe încă de sâmbătă noaptea în nordul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zona de munte, mai ales în Carpaţii Orientali.Instabilitatea atmosferică, temporar accentuată, cu vijelii, grindină şi averse torenţiale se va extinde în toată ţara. Scad temperaturile.

 În Bucureşti şi în sudul ţării furtunile şi ploile torenţiale vor ajunge începând de duminică şi vor ţine până marţi după-amiaza.Temperaturile vor scăde cu 10-15 grade,maximele, luni, fiind cuprinse între 23 şi 27 de grade în majoritatea regiunilor.

Din cauza precipitaţiilor extrem de abundente, de duminică până marţi se vor înregistra fenomene hidrologice periculoase (scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici), cu posibilie depăşiri ale cotelor de apărare în bazinele Jiu superior şi mijlociu, Gilort, afluenţii Oltului mijlociu şi superior, Vedea – bazin superior, Teleorman, Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi Ialomiţa.

Mai multe detalii...

ALERTĂ cod portocaliu de caniculă: Temperaturi de 40 de grade

Județul Teleorman se află, astăzi, sub avertizare de cod galben de caniculă, iar mâine sunt anunțate temperaturi și mai mari.

Potrivit ANM, miercuri este valabil cod galben  de caniculă pentru zonele Banat, Crisana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei si local in Transilvania, unde valul de caldura se va extinde iar disconfortul termic va fi in accentuare. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati si local il va depasi usor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 33 si 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade.

Pentru ziua de joi, meteorologii anunță cod portocaliu de canicula valabil pentru cinci judete din sudul tarii, joi, cand temperaturile vor atinge maxime de până la 40 de grade.

Conform ANM, în judetele Dolj, Olt si Teleorman si în zona joasa de relief a judetelor Caras-Severin si Mehedinti se vor atinge local maxime termice de 37...39 de grade si pe arii restranse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

 

Mai multe detalii...

Evaluarea Națională s-a încheiat. Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie

Evaluarea Naţională 2017 s-a încheiat cu proba la matematică, desfăşurată miercuri, 21 iunie. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, examenul s-a desfăşurat în condiţii optime, fără incidente. La a doua probă a Evaluării Naționale nu a fost eliminat niciun candidat. La prima probă s-a înregistat un număr de 100 de absenţi, iar la a doua probă, 104.

Rezultatele vor fi afişate în data de 26 iunie, până la ora 16.00. Candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii în aceeaşi zi în intervalul orar 16.00-20.00, iar rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 30 iunie.

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed