Menu
No title

                               

Clinica

Cum s-au falsificat voturi la referendum, în curtea unei case din Bragadiru Featured

Cum s-au falsificat voturi la referendum, în curtea unei case din Bragadiru

Secția de votare nr 113 din Bragadiru apare în rechizitoriul procurorilor DNA făcut pentru dosarul Referendumului.În rechizitoriu este prezentat modul de fraudare la această secție potrivit declaraţiei unuia dintre învinuiţii din dosar - Ilie Dude, membru al secţiei.

În fața procurorilor DNA, potrivit rechizitoriului prezentat de realitatea.net,  Ilie Dude , a declarat:  "Pentru toţi cetăţenii a căror semnătură au falsificat-o în lista electorală suplimentară, Nistor Marin (membru al secţiei - n.r.) şi Nistor Angelica au ştampilat şi au introdus în urna mobilă numărul corespunzător de buletine de vot. Totodată, în prezenţa mea, Nistor Angelica a rupt şi autocolantele cu inscripţia ‘votat’ corespunzătoare numeric, ridicate de soțul său, Nistor Marin, de la secția de votare, împreună cu listele electorale".

 

Potrivit interceptărilor depuse la dosar de procurorii anticorupţie, la 4 septembrie 2012, cei trei membri ai secţiei de votare nr. 113 din Bragadiru au discutat despre cum au acţionat.

"Ilie Dude: Angelico? Asta e masa cu belea!

Angelica Mariana Nistor: Da.

Ilie Dude: Asta e masa cu pagubă.

Angelica Mariana Nistor: E masa cu pagubă sau camera cu pagubă?

Angelica Mariana Nistor: E încurcată rău, ă?

Ilie Dude: Păi! Nu ştiu dacă... nu ştiu ce i-a zis Marin lui Dan lui Dan lui Marin, lu’ Marian, că acolo nu te joci. Eu îţi spun după mintea mea omeneşte că ei nici cu Dan n-are ce are, ei are treabă cu ăi de sus încolo da’ mai corect ar fi să spun cum a fost şi cu asta basta. ‘Haide cum a fost? Bă, aşa fost!’. ‚Am pus alea pe buletine! Şi... ce să fac?’.

Angelica Mariana Nistor: Păi, da! Păi..."

Din interceptările Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) reiese şi că Angelica Nistor a ars autocolantele care puteau face dovada prezenţei la vot a alegătorilor.

"Ilie Dude: Da’ tu când ai luat alea de le-ai… aia, unde ai dat cu el? Ai dat pe drum cu el?

Angelica Mariana Nistor: Nu! M-am dus și le-am dat foc.

Ilie Dude: Le-ai dat foc?

Angelica Mariana Nistor: Da.

Ilie Dude: Mă gândeam că le-a văzut …[neinteligibil]… și la urmă.

Angelica Mariana Nistor: Nu. N-ai ce să vază! N-a văzut nimica. Da’ eu nu spusei că are camerele alea, nu trebuia scoasă urna. Făceam noi ce făceam cu sacoșa și le băgați în mașină, nu trebuia să…

Ilie Dude: Eu mă gândeam că tu ai dat cu alea pe drum când le-ai luat și le-ai cocoloșit.

Angelica Mariana Nistor: Ei pe dracu’! Nu, le-am băgat la buzunar și le-am dat foc. Cum… în cazan când le dăm la gunoi, pe hârtie.

Ilie Dude: Îhî.

Angelica Mariana Nistor: Le dăm foc la cazan special, că nu-i de joacă

.Ilie Dude: Le-ai ars?

Angelica Mariana Nistor: Cum naiba!"

Potrivit procurorilor, dintr-o altă discuţie interceptată rezultă "cu claritate că voturile de pe lista suplimentară - urnă mobilă au fost falsificate în curtea casei familiei Nistor, în după-amiaza zilei referendumului, de către cele trei persoane prezente împreună la eveniment: Dude Ilie, Nistor Marin (zis Paruşchi) şi soţia acestuia Nistor Angelica-Mariana".

O altă modalitate de falsificare a voturilor a constat în aplicarea pe liste a unor semnături ce aparţineau unor persoane care nu se aflau pe teritoriul României, mai susţin anchetatorii.

"Dată fiind situaţia de fapt descrisă - absenţa din ţară a persoanelor în discuţie la data referendumului - coroborată cu declaraţiile concordante ale rudelor apropiate ale acestora, tragem şi în acest caz concluzia caracterului fals al semnăturilor din dreptul numelor acestor alegători", se arată în rechizitoriu.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus