Menu
No title

                               

Clinica

Performanța elevilor se răsplătește cu 100 de lei. Figuranția în Consiliul local se pătește cu 500 de lei

Performanța elevilor se răsplătește cu 100 de lei. Figuranția în Consiliul local se pătește cu 500 de lei

Consilierii locali au aprobat, ieri, cuantumul burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat din Alexandria. Astfel, aleșii au stabilit ca elevii să primească 100 de lei drept bursă de performanță, 70 de lei pentru bursă de merit, 50 de lei pentru bursă de studiu și 40 de lei bursă de ajutor social. Un singur consilier a avut inițiativa de a propune majorarea acestor sume, dar s-a izbit de refuzul primarului și al majorității aleșilor. Consilierul PDL, Alexandru Neacșu, profesor, a propus mărirea burselor de merit și performanță însă intervenția sa fost catalogată de primar drept una politică. ” V-aș ruga să nu cădeți în capcana consilierului local PDL. Bursele din Alexandria depășesc ca valoarea bursele din majoritatea orașelor din țară. Să spună dânsul de unde să dăm bani”, a replicat primarul. În plus, primarul a argumentat că, procedural, odată ce rectificarea de buget a fost aprobată, o astfel de majorare nu mai este posibilă. Și, în final, inițiativa consilierului local PDL, profesor, s-a lovit de refuzul majorității, nu înainte de alte câteva înțepături cu tentă politică. Majoritatea din consiliul local, formată din USL a ridicat mâna și, proiectul a trecut cu 14 voturi pentru și 4 abțineri.

 Bursele de performanță se acordă elevilor alexăndreni care au obținut locurile I, II sau III la fazele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare. La nivelul Alexandriei, numărul olimpicilor performeri nu este de ordinul sutelor , în așa fel încât cheltuiala cu majorarea burselor să fie insuportabilă pentru bugetul local. Olimpicii vor primi însă doar 100 de lei drept recompensă pentru rezultatele lor, pentru că așa a decis majoritatea din plen.

Pentru rolul figurativ pe care majoritatea aleșilor îl au în Consiliul local Alexandria, prestația se plătește cu 500 de lei pe lună. Indemnizația de consilier local, pe ședință, reprezintă 5% din salariul primarului. Și cum aleșii se întrunesc lunar, de cel puțin două ori, o dată pe comisii și o dată în plen, la finalul lunii, în buzunarul unui consilier local intră 500 de lei.  

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus