Menu
No title

                               

Clinica

Un polițist din Teleorman este cercetat disciplinar după ce a filmat un gândac în sediul Centrului Operațional și a postat imaginile pe Facebook Featured

Un polițist din Teleorman este cercetat disciplinar după ce a filmat un gândac în sediul Centrului Operațional și a postat imaginile pe Facebook

Un agent de la Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman este cercetat disciplinar și riscă sancționarea pentru că a filmat un gândac în sediul Centrului Operațional. Sindicatul  Polițiștilor din România”Diamantul” a sesizat cazul agentului din Teleorman ministrului Carmen Daniela Dan.

 Imaginile în care un gândac se plimbă nestingherit pe un telefon dintr-un birou au apărut pe pagina de Facebook a Sindicatui Polițiștilor din România ”Diamantul” în luna februarie 2017. În comentariul care însoțește imaginile postate în mediul virtual, SPR ”Diamantul” atrage atenția asupra condițiilor de lucru mizere de la IPJ Teleorman : ” După ce că sunt furați la salariu prin neacordarea drepturilor salariale (potrivit HG nr. 1/2017), polițiștii sunt obligați să muncească în cocini, spații insalubre în care nici cel mai sărac țăran nu și-ar ține animalul domestic Dispeceratul IPJ Tr colcăie de gândaci (carcalaci – denumire populară)”.

La o lună de la apariția imaginilor, agentul care le-a filmat și care este singurul reprezentat al SPR ”Diamantul” a primit o înștiințare din partea superiorilor de la IPJ Teleorman prin care a fost chemat la sediu pentru ” aducerea la cunoștință a materialului de sesizare și solicitarea de rapoarte explicative în legătură cu cercetarea disciplinară, având ca obiect fapte ce pot constitui abateri disciplinare, constând în aceea că ar fi efectuat fotografii, fără avizare în interiorul unei zone de securitate administrativă a Centrului Operațional care la data de  18.02.2017 au fost postate de pagina de Facebook  a Sindicatului Polițitilor din România ”Diamantul”.

Riscă de la avertisment, până la destituirea din poliție

Potrivit IPJ Teleorman, prin publicarea imaginilor din  sediul IPJ, agentul a încălcat hotărârea 585/2002, potrivit căreia filmarea fără autorizare se sancționează."Conducerea IPJ Teleorman a declansat cercetarea disciplinara a agentului de politie pentru încalcarea prevederilor din Hot. 585/2002 constând în aceea ca ar fi efectuat fotografii fara autorizare”, a declarat Teodora Dragole purtător de cuvânt al IPJ Teleorman.

Potrivit Legii 360 din 2002 privind Statutul Polițistului cu modificările și completările ulterioare, polițistul riscă de la avertisment până la destituirea din poliție, în funcție de ceea ce se va stabili în urma cercetării.

Adresă către Ministerul Afacerilor Interne

În vreme ce polițistul este cercetat la dispoziția conducerii IPJ Teleorman, Sindicatul ”Diamantul” a dus cazul în atenția ministrului Carmen Daniela Dan. Într-o adresă înaintată către Ministerul Afacerilor Interne , SPR ”Diamantul” semnalează : Membru nostru de sindicat, dl. Chivu Adrian Cristinel, a fost înștiințat de lucrător ai serviciului control intern, dl. Neață Dan, că este supus unei cercetări disciplinare pentru „apariția pe pagina de FaceBook a sindicatului „Diamantul” de imagini din „interiorul unei zone de securitate/administrativă a Centrului Operațional”.Cu respect vă învederăm că dl. Chivu Adrian Cristinel este unicul membru al SPR „Diamantul” din instituția IPJ Teleorman iar cercetarea disciplinară îl vizează exclusiv pe acesta, nicidecum colectivul compartimetnului dispecerat or al Cabinetului IPJ Tr.Din aceste considerente, apreciem că cercetarea disciplinară dispusă împotriva membrului nostru de sindicat reprezintă o gravă încălcare a art. 11 al Convenției EDO coroborat cu art. 9, 40 Constituție și ale Legii nr. 62/2011”.

 

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus