Menu
No title

                               

Clinica

Stadionul municipal Alexandria va fi modernizat printr-un proiect finanţat de Compania Naţională de Investiţii Featured

Stadionul municipal Alexandria va fi modernizat printr-un proiect finanţat de Compania Naţională de Investiţii

Proiectul privind reabilitarea Stadionului municipal din Alexandria se află în atenția Ministerului Dezvoltării.

Demersurile privind reabilitarea şi modernizarea Stadionului municipal Alexandria au fost demarate în aceeaşi perioadă cu cele pentru modernizarea Sălii Polivalente. Printr-o hotărâre a consiliului local Alexandria, din martie 2016, Stadionul municipal a fost predat către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA în vederea realizării proiectului cu o valoare de aproximativ 15 milioane de euro. Proiectul a fost blocat după ce mai mulţi lideri PNL au considerat investiţia mult prea mare şi inutilă pentru o localitate aşa de mică şi săracă, priorităţile în opinia acestora fiind altele.

“A fost aprobat când eram eu în funcţie şi după ce am plecat de acolo au apărut probleme”, a declarat Liviu Dragnea cu prilejul inaugurării Sălii Polivalente din Alexandria.

Prezentă la acelaşi eveniment, Sevil Shhaideh, viceprim-minstru şi ministru al dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene a dat o veste bună alexăndrenilor.

Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea stadionului municipal Alexandria este în circuitul de avizare la nivelul Ministerului, în comitetul tehnic de avizare. Urmează să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi în cel mai scurt timp să înceapă procesul de achiziţie”, a declarat Sevil Shhaideh, viceprim-minstru .

Stadionul municipal Alexandria va fi modernizat printr-un proiect de anvergură finanţat de Compania Naţională de Investiţii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei. Valoarea investiţiei se ridică la 15 milioane de euro, termenul de finalizare fiind de doi ani de la data începerii lucrărilor.

Terenul de fotbal va fi refăcut, dimensiunile acestuia urmând să fie 105×68 metri, va fi înierbat şi va fi dotat cu sisteme de drenare şi de degivrare. Pista de atletism cu suprafaţă sintetică va avea cinci culoare regulamentare, iar capacitatea tribunelor va avea 6790 de locuri acoperite din care 6004 vor fi locuri pentru public, 702 locuri VIP, 84 locuri VIP O în Sky-Box-uri cu loje a câte 12 locuri, 138 de locuri pentru presă. Va exista şi o masă a presei cu 48 de locuri, 2 studiouri TV şi o sală de conferinţe cu 75 de locuri. Vor fi amenajate două vestiare complet echipate, două săli de încălzire indoor, vestiar pentru arbitri şi cameră pentru oficiali, vestiare pentru alţi participanţi la organizarea evenimentelor, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cameră comandament securitate. De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus pe copertinele celor două tribune, cu nivel de iluminare pentru transmiterea în direct a meciurilor televizate, sistem de sonorizare şi adresare public, tabele multimedia.

Stadionul municipal va avea şi un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble şi baie proprie, zona de recepţie, restaurant, spaţii de recuperare pentru sportivi/ SPA.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus