Menu
No title

                               

Clinica

Echipa Euroscola de la Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria participă la Zilele Euroscola de la Strasbourg

Echipa Euroscola de la  Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria participă la Zilele Euroscola de la Strasbourg

Echipa Euroscola de la  Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria, coordonată de prof. Eliza Sotirescu, participă la Zilele Euroscola, desfășurate la Strasbourg.

 Euroscola este un concurs European la care participa școli din toate cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene. În prima etapa a concursului , desfășurată anul trecut, fiecare scoală participantă a elaborat un proiect pe o tema data, proiect care a ajuns la Strasbourg pentru jurizare. Din toate echipajele unei tari, doar prímele 10 clasate în competitia naționala EUROSCOLA au fost alese pentru a reprezenta tara respectiva în Parlamentul European de la Strasbourg.

  Anul acesta, Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria a avut din nou sansa de a-si reprezenta tara la Zilele Euroscola, după ce s-a clasat pe un loc fruntaș cu proiectul ”Criza refugiaților într-o Europă a valorilor. Oameni ca mine, oameni ca tine”. Proiectul liceenilor de la ”Mircea Scarlat”, desfășurat în 2016, și coordonat de prof. Eliza Sotirescu, și-a propus să deruleze o campanie de conştientizare în masă asupra problemei migraţiei într-un mod artistic, cu scopul de a evidenţia impactul direct al acesteia asupra cetăţeanului european, dar mai ales asupra societăţii şi a unităţii europene şi de a insufla atitudinea şi dorinţa de implicare în combaterea prezentei probleme. 

 Prezenți la Strasbourg, liceeni alexăndreni din Echipa Euroscola simulează, zilele acestea rolul de eurodeputati în Parlamentul de la Strasbourg. Copiii au fost împărțiri pe ateliere de lucru și dezbat, în cadrul unei ședințe plenare prezidate de  vicepreședintele Rainer Wieland , teme importante ale politicii europene precum Brexit, problema terorismului, migratia, etc.

La Zilele Euroscola participă peste 450 de elevi din 21 de țări.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus