Menu
No title

                               

Clinica

Sensuri giratorii în intersecţiile centurii ocolitoare a municipiului Alexandria VO6F cu DJ 504 și DJ 703 Featured

Sensuri giratorii în intersecţiile centurii ocolitoare a municipiului Alexandria VO6F cu DJ 504 și DJ 703

Carmen Daniela Dan, ministrul Afacerilor Interne, a prezentat recent , pe pagina sa de Facebook, demersurile făcute în vederea amenajării de sensuri giratorii pe șoseaua de centură a Alexandriei. Fost prefect de Teleorman, actualul ministru, a amintit că începând cu primăvara anului trecut, a făcut nenumărate demersuri la nivel de Ministerul Transporturilor România pentru soluţionarea permanentă a problemei intersecțiilor periculoase de pe șoseaua de centură a Alexandriei.

 ”Încă din luna septembrie 2015, din poziţia de prefect al judeţului Teleorman, constatam că există un număr mare al accidentelor rutiere înregistrate pe şoseaua de centură a municipiului Alexandria, cu precădere la intersecția centurii ocolitoare a municipiului Alexandria VO6F cu DJ 504 și respectiv cu DJ 703, din cauza vizibilităţii reduse, neacordării de prioritate sau a neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi trafic.

La acel moment am cerut implicare din partea reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale, ai Consiliului Judeţean Teleorman, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, precum şi ai Poliţiei Municipiului Alexandria, în scopul de a identifica soluţii pentru reducerea numărului incidentelor nedorite pe acest sector de drum intens tranzitat. S-au impus luarea unor măsuri urgente şi una dintre acestea a fost montarea unor dispozitive de calmare a traficului rutier la distanţele reglementate de lege, la intrarea şi la ieşirea din intersecţie, semnalizate corespunzător. Din păcate, această măsură a fost doar una temporară, pe perioada sezonului rece dispozitivele respective fiind retrase pentru a permite deszăpezirea eficientă a drumurilor.

În perioada imediat următoare, începând cu primăvara anului trecut, am făcut nenumărate demersuri la nivel de Ministerul Transporturilor România pentru soluţionarea permanentă a acestei probleme, eventual prin realizarea unui sens giratoriu în punctul cel mai expus riscului sau prin modificarea amplasamentului scuarelor, în aşa fel încât, DJ 504 să se intersecteze perpendicular cu varianta ocolitoare. Din păcate, demersurile noastre s-au lovit de indiferenţă şi neimplicare, răspunsurile primite fiind la vremea aceea sub diferite pretexte sau promisiuni că se va găsi o soluţie.

Astăzi, la această oră, în urma discuţiilor şi înţelegerii primite din partea actualului ministru al Transporturilor, domnul Razvan Cuc, şi din partea directorului de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, domnul Ştefan Ioniţă, cărora le mulţumesc pentru implicare, intersecţia centurii ocolitoare a municipiului Alexandria VO6F cu DJ 504 (Lăceni) a fost deja finalizată şi în continuare se lucrează la intersecţia centurii cu DJ 703 (Buzescu).

Îmi doresc ca în acest fel numărul de accidente rutiere pe acest tronson de drum să se reducă, iar traficul să fie fluentizat şi riscul producerii unor tragedii să fie minim. Doamne ajută!”, a scris Carmen Daniela Dan pe pagina sa de Facebook.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus