Menu
No title

                               

Clinica

ALERTĂ cod portocaliu de caniculă: Temperaturi de 40 de grade Featured

ALERTĂ cod portocaliu de caniculă: Temperaturi de 40 de grade

Județul Teleorman se află, astăzi, sub avertizare de cod galben de caniculă, iar mâine sunt anunțate temperaturi și mai mari.

Potrivit ANM, miercuri este valabil cod galben  de caniculă pentru zonele Banat, Crisana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei si local in Transilvania, unde valul de caldura se va extinde iar disconfortul termic va fi in accentuare. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati si local il va depasi usor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 33 si 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade.

Pentru ziua de joi, meteorologii anunță cod portocaliu de canicula valabil pentru cinci judete din sudul tarii, joi, cand temperaturile vor atinge maxime de până la 40 de grade.

Conform ANM, în judetele Dolj, Olt si Teleorman si în zona joasa de relief a judetelor Caras-Severin si Mehedinti se vor atinge local maxime termice de 37...39 de grade si pe arii restranse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus