Menu
No title

                               

Clinica

Emilia Tănase, singura absolventă de 10 la Bacalaureat din Teleorman, va studia Marketing Digital în Anglia Featured

Emilia Tănase, singura absolventă de 10 la Bacalaureat din Teleorman, va studia Marketing Digital în Anglia

Emilia Emanuela Tănase este singura absolventă din Teleorman care a reușit să obțină media 10 la Bacalaureat. Eleva de la Colegiul ”Anastasescu” din Roșiorii de Vede a luat, inițial, 9,35 la Istorie, a făcut contestație și recorectarea lucrării i-a adus nota 10. Emilia va studia Marketing Digital din Anglia.

 Singura absolventă de liceu din Teleorman care a reușit să obțină media 10.00 la Bacalaureat este Emilia Emanuela Tănase de la Colegiul ”Anastasescu” din Roșiorii de Vede. Tânăra mărturisește că a sperat la media 10 și a muncit constant pe tot parcursul celor patru ani de liceu pentru a obține acest rezultat. ” Am făcut meditații, ore suplimentare de lucru cu alți profesori, mi-am făcut scheme. Eu așa învăț cel mai bine, am memorie vizuală și așa am reușit să rețin, mai ales că la Istorie, Geografie, era foarte mult de memorat. Mi-am recapitulat în fiecare zi pentru că altfel se uită informația și am fost constantă. Nu am lăsat să treacă o săptămână fără să învăț”, povestește tânăra.

Examenul de bacalaureat i s-a părut ușor. ”M-am așteptat să fie mult mai greu. Am și învățat, ce-i drept. Poate dacă nu învățam mi se părea mult mai greu”, mai spune Emilia.

După afișarea primelor rezultate la bacalaureat, Emilia a aflat că a obținut 10 la Limba și literatura română, 10 la Geografie și 9,35 la Istorie. A făcut contestație, convinsă că la Istorie merita mai mult.  ” La Istorie chiar mă așteptam la 10. Având în vedere că mi-au dat 9,35, nu știam sigur dacă mi-ar fi dat 10, pentru că era o diferență destul de mare. Spre surprinderea mea , mi-au dat”, mai spune tânăra de nota 10.

Emilia recunoaște că și-a dorit media 10 la bacalaureat din ambiție, fiind o fire foarte competitivă. Aplicase deja la o universitate din Londra care îi impusese cel puțin media 8 la bacalaureat, însă tânăra și-a dorit nota maximă ca o satisfacție personală pentru toți anii de muncă din liceu.

Va studia Marketing Digital în Anglia

Emilia, absolventă a profilului Filologie,  va studia la Facultatea de Marketing Digital din cadrul Universității Coventry Anglia. ”Este un domeniu destul de actual pe care eu l-am mai încercat și în timpul anilor de liceu, adică m-am informat despre asta. Am lucrat  pe internet, am scris articole. Cursul acesta conține și copy writing.  Plus de asta cred că marketingul mă va ajuta să mi promovez afacerea la care visez”, spune tânăra.

”Aș vrea să schimb ceva mai ales la sistemul de învățământ de aici”

După facultate, nu știe dacă va reveni în țară. Și-ar dori însă să poată aplica în România cunoștințele pe care le va dobândi în străinătate. ”Aș vrea să schimb ceva mai ales la sistemul de învățământ de aici pentru că mi s-a părut unul foarte nefericit. Ne-ar fi avantajat mult mai mult dacă ar fi fost altfel. Cred că aș face orele de curs  mult mai practice. Sunt foarte teoretice.  Nici măcar la ora de Antreprenoriat pe care cred că am avut-o în clasa a X-a , nici măcar acolo nu am făcut ceva practic. Erau numai informații despre partea tehnică a unei afaceri. Mi-ar fi plăcut să știu exact cum se pune în practică. Să învăț despre lucruri care se întâmplă în viața reală”, spune absolventa de 10.

Tânăra de 10 consideră că programa ar trebui modificată în folosul elevului: ”Aș prefera să îmi pot alege unele ore de curs. Sunt foarte multe care nu au nicio legătură cu ce fac eu, nu îmi trebuie absolut deloc. Asta este un mare dezavantaj/ Mi-aș  dori să existe în programă și cursuri creative. Sigur că există Muzică sau Desen dar sunt doar două, iar artele sunt mult mai multe”.

 

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus