Menu
No title

                               

Clinica

Părintele de la Lada a adus marea în curtea parohiei. A amenajat un bazin pentru cei 100 de copii nevoiași din comuna sa

Părintele de la Lada a adus marea în curtea parohiei. A amenajat un bazin pentru cei 100 de copii nevoiași din comuna sa

Florin Danu, părintele din Lada care hrănește zilnic copiii nevoiași din parohia sa, a adus marea în curtea bisericii. Pentru că micuții din parohia sa nu au posibilitatea să ajungă la mare a amenajat în curtea centrului social de lângă biserică un bazin și o zonă de plajă.

 Aproximativ 100 de copii din parohia părintelui Florin Danu din Lada se răcoresc vara aceasta, în zilele toride, în pisicina amenajată special pentru ei în curtea bisericii. Unii dintre ei nu au văzut marea niciodată și nici nu își permit vacanțe. Inițiativa aparține părintelui Florin Danu, care și-a adoptat de ani buni comunitatea, creând le lângă biserică un centru social și o cantină la care copiii mănâncă zilnic o masă caldă.

”Am avut de curând 10 copii care au mers la mare. Ei sunt însă mai mulți, 80-100 și am zis să facem cumva să aducem mare la ei acasă, pentru că era imposibil să ajungă toți anul acesta la mare” spune părintele Florin Danu. Cu bani strânși din donații, părintele a achiziționat un bazin, șezlonguri, creând astfel o zonă de plajă în curtea parohiei. Copiii vin zilnic aici și, după masa caldă de prânz, oferită tot de biserică, își petrec după amiaza la piscină.  ”Piscina e  alor. Fiecare stă cât poate și cât vrea, binențeles, supravegheați”, mai spune părintele.

Tot în curtea bisericii, prin grija părintelui Danu, a fost amenajat un iaz cu pește, tot pentru copii.  

Școala din biserică și cantina socială

Părintele Florin Danu şi-a făcut un scop din a-i ajuta pe cei nevoiaşi din parohia sa, încă din 2012. Şi-a transformat biserica în şcoală de duminică şi a primit aici cu braţele deschise toţi copiii nevoiaşi din satul Lada. În mica bisericuţă, părintele Florin Danu le-a fost copiilor nu doar preot, ci şi dascăl. Aşa au ajuns copiii din Lada să facă gramatică după liturghia de duminică. 

 

Prin asociaţia ”Mana cerească”, părintele a demarat lângă bisericuţă construirea unui centru social pentru copiii şi bătrânii din sat. A strâns bani din donaţii şi la începutul acestui an a deschis cantina centrului. Din ianuarie 2016, la cantina părintelui Florin Danu mănâncă 80 de suflete. Banii pentru alimente, ca şi pentru continuarea lucrărilor la centru, vin  tot din donaţii pe care părintele pe strânge de la oamenii de bine. Masa pentru 80 de persoane pe zi costă între 400 şi 600 de lei, bani pentru care părintele face apel către oamenii de bine.

Misiunea de a hrăni 80 de suflete , din donaţii, nu este una uşoară, însă în ciuda tuturor greutăţilor părintele este încrezător că se vor găsi întotdeauna oameni cu dare de mână dispuşi să ajute. Copiii care mănâncă la cantina părintelui de la Lada provin din familii cu posibilităţi materiale extrem de reduse, majoritatea având ca unică sursă de venit ajutoarele sociale sau banii obţinuţi din munca câmpului. Bătrânii ajutaţi de părintele Florin Danu au pensii mici şi pentru mulţi dintre ei masa caldă primită de la cantină este singura masă pe care o iau pe zi.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus