Menu
No title

                               

Clinica

Victor Drăgușin, primarul Alexandriei: ”Complexul sportiv de la Alexandria este o investitie necesara”

Victor Drăgușin, primarul Alexandriei: ”Complexul sportiv de la Alexandria este o investitie necesara”

Reabilitarea Stadionului municipal Alexandria, investiție în valoare de 12 milioane de euro, derulată prin Compania Națională de Investiții, este o necesitate pentru reședința de județ a Teleormanului. Aceasta este opinia edilului Alexandriei, Victor Drăgușin care e enumerat motivele pentru care Alexandria are nevoie de complexul sportiv  ce urmează să se ridice în 18 luni: ”De ce este nevoie de acest complex sportiv?1. Pentru ca Alexandria are foarte multi sportivi si aici spre deosebire de alte regiuni chiar se face sport la nivel de copii si juniori, ca viitoare baza de selectie nationala.2. Toti sportivii din Romania trebuie sa se antreneze in conditii decente, si se stie ca performanta internationala se face si daca acestia au unde sa se antreneze in mod corespunzator.3. Este cunoscut in lumea sportiva, faptul ca atleta Andreea Ogazeanu a fost nevoita in plin varf al carierei sa se legitimeze la Constanta deoarece aici nu avea unde sa se antreneze pentru competitii europene si mondiale, ei i-au urmat si alti sportivi.4. Vorbind despre fotbal, ca pe acest subiect "se bate moneda", aici la noi in Alexandria fotbal nu inseamna doar echipa mare, educatie sportiva si fotbal fac intr-un mod profesionist si cei doi mari fotbalisti Vali Badea si Sorin Paraschiv la scoala lor Young Steaua Alexandria. De ce sa nu cream conditii pentru sutele de mici fotbalisti?5. Tot scoala de fotbal are si CSS(Clubul Sportiv Scolar) cu alte sute de copii. Nici ei nu conteaza? Ce viitor sportiv are Romania daca prin jocuri de culise se incearca discreditarea si blocarea unei investitii in sanatatea si viitorul copiilor nostri?6. Acest complex sportiv trebuie privit ca o investitie generatoare de locuri de munca. In acest complex ar urma sa lucreze cateva zeci de alexandreni.7. Aici ar veni sa se cazeze si sa se antreneze sportivi din toata tara, sportivi care in perioada sederii lor in Alexandria isi vor cheltui banii aici in Alexandria, stimuland consumul.8. Amplasarea acestui complex aici nu este intamplatoare, s-au luat in calcul si toate facilitatile deja existente: bazin de inot, sauna, teren acoperit, terenuri de tenis cu zgura, sala polivalenta, in asa fel incat prin modernizarea stadionului si construirea complexului de cazare si refacere sa existe posibilitatea de antrenament pentru aproape orice ramura sportiva.9. Pozitionarea Alexandriei langa Bucuresti a fost alt factor care a cantarit greu in stabilirea locatiei, deoarece necesarul capitalei pentru asemenea baze de antrenament este foarte mare.10. Nu factorul politic, asa cum se incearca obsesiv inocularea in mentalul populatie, a fost cel care a primat in decizia de realizare a acestei investitii in Alexandria, ci oportunitatea si necesitatea, dar sunt oameni care asa au fost obisnuiti, banii de investitii sa se duca EXCLUSIV catre zonele din care veneau liderii momentului(vezi cazul fostului premier Emil Boc)”.

Valoarea totală a investiţiei în complexul sportiv de la Alexandria este de 55,75 milioane de lei, adică peste 12 milioane de euro. După finalizarea modernizării, stadionul va avea o capacitate totală de 5.496 spectatori, o suprafaţă de 15.795 de metri pătraţi, durata de realizare a investiţiei fiind de un an şi jumătate.

Proiect blocat timp de trei ani

Despre reabilitarea Stadionului municipal din Alexandria se vorbește încă din 2014. Investiția ar fi trebuit să demareze în 2015 și să fie finalizată până în prezent, conform proiectului inițial. Proiectul a fost blocat însă după ce mai mulţi lideri PNL au considerat investiţia mult prea mare şi inutilă pentru o localitate aşa de mică şi săracă, priorităţile în opinia acestora fiind altele. Prezent la Alexandria, în luna mai, cu prilejul inaugurării Sălii Polivalente-un alt obiectiv finanțat prin CNI- ministrul Sevil Shhaideh, a anunțat că reabilitarea Stadionului se afla în circuitul de avizare la nivelul Ministerului, în comitetul tehnic de avizare. Proiectul a primit, în final, avizele Ministerului Dezvoltării Regionale și urmează să fie demarat, în curând. Contribuţia municipalităţii din Alexandria  va fi de doar 1,38 milioane de lei. „Prin realizarea obiectivului de investiţii se va crea un adevarat pol cu caracter sportiv în Municipiul Alexandria, având în vedere că în imediata vecinătate a stadionului funcţioneză Sala Polivalentă a Ministerului Tineretului, un bazin de înot modern funcţional pe tot parcursul anului,  terenuri de tenis, terenuri de baschet. Apreciem că prin realizarea obiectivului de investiţii vor beneficia în mod direct  Clubul Sportiv Şcolar (şapte secţii) şi Clubul Sportiv Teleorman (opt secţii) precum şi locuitorii din Municipiul Alexandria şi zona limitrofă, circa 100.000 de persoane”, se menţionează în nota de fundamentare a proiectului.  

Cum va arăta noul complex

Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de mp, iar durate de realizare a investiţiei este de 18 luni.

Arena urmează să fie realizată după standardele impuse de Liga Profesionistă de Fotbal din România și omologată pentru meciurile din Liga I. "Nu vorbim despre un stadion, ci despre un complex sportiv, care are şi piste de atletism şi altele. Dacă discutăm de iniţirea unui obiectiv de o asemenea anvergură, cu toate că toată lumea se pricepe la fotbal, chiar şi consilierii primului ministru, cei mai în măsură sunt cele două federaţii: Federaţia Română de Fotbal şi cea de atletism. Mai există în pregătire un alt complex sportiv la Târgovişte. Dezvoltarea echilibrată nu se realizează doar în muncipiile poli de creştere. E timpul să încetăm cu aceste corelări, cu provenineţa liderilor politici din anumite judeţe. Vorbim despre colectivităţi locale, beneficiari direcţi", a declarat, astăzi, viceprim-ministru Sevil Shhaideh.

Terenul de fotbal va fi refăcut, dimensiunile acestuia urmând să fie 105×68 metri, va fi înierbat şi va fi dotat cu sisteme de drenare şi de degivrare. Pista de atletism cu suprafaţă sintetică va avea cinci culoare regulamentare. Va exista şi o masă a presei cu 48 de locuri, 2 studiouri TV şi o sală de conferinţe cu 75 de locuri. Vor fi amenajate două vestiare complet echipate, două săli de încălzire indoor, vestiar pentru arbitri şi cameră pentru oficiali, vestiare pentru alţi participanţi la organizarea evenimentelor, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cameră comandament securitate. De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus pe copertinele celor două tribune, cu nivel de iluminare pentru transmiterea în direct a meciurilor televizate, sistem de sonorizare şi adresare public, tabele multimedia. Stadionul municipal va avea şi un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble şi baie proprie, zona de recepţie, restaurant, spaţii de recuperare pentru sportivi/ SPA.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus