Menu
No title

                               

Clinica

Salarii majorate la Primăria Alexandria. Primarul Victor Drăgușin câștigă 13.000 de lei brut, iar directorii din primărie câte 7500 de lei Featured

Salarii majorate la Primăria Alexandria. Primarul Victor Drăgușin câștigă 13.000 de lei brut, iar directorii din primărie câte 7500 de lei

Primăria Alexandria tinde să devină un angajator de invidiat la nivelul reședinței de județ, după noua grilă de salarizare, stabilită  în baza legii salarizării unitare, act intrat în vigoare la începutul lunii iunie. Începând cu luna  august, angajaţii Primăriei Alexandria vor merge acasă cu lefuri mai mari, iar în cazul unora dintre ei, salariile noi înseamnă dublu față de ceea ce primeau până acum. Noua grilă i-a dublat salariul primarului Victor Drăgușin care are un venit net de 9100 de lei.

 Legea salarizării unitare (legea numărul 153/2017) stabileşte 116 clase de salarizare, cel mai mic salariu fiind de 1.625 de lei, iar cel mai mare - de 22.000 de lei. De asemenea, legea prevede şase creşteri etapizate ale salariilor de bază, începând cu 1 iulie şi continând cu măriri în fiecare dată de 1 decembrie, din 2017 şi până în 2021. Legea a intrat în vigoare pe 1 iulie 2017 și Primăria Alexandria s-a aliniat și ea la noile reglementări.

Consilierii locali au aprobat, astăzi,  hotărarea privind stabilirea salariilor de  baza aferente functiilor publice si contractuale din cadrul familiei ocupationale ”Administratie”, utilizate in cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Alexandria,Directiei de Evidenta a Persoanelor,Directiei Politia Locala,Serviciului Public de Interes Local Administratia Domeniului Public Alexandria si al Serviciului Public de Interes Local Directia Generala de Asistenta Sociala Alexandria.

Cu mici excepții, ale angajaților care deja aveau salariile la nivelul stabilit de noua lege, proiectul aprobat astăzi aduce majorări de salarii pentru majoritatea salariaților primăriei.De luna viitoare, primarul Alexandriei va avea o leafă de 13.000 de lei brut, ceea ce înseamnă 9100 de lei net. 8100 de lei net vor câștiga și cei doi viceprimari ai Alexandriei. Secretarul primăriei are, acum, un salariu de 10.000 de lei brut, iar administratorul public al reședinței de județ Alexandria va avea prevăzut în contract un salariu de 11.000 de lei. Arhitectul șef al orașului va câștiga 8000 de lei, iar directorii din primărie câte 7500 de lei brut.

 Șefii de birouri din Primărie vor câștiga 5300 de lei

 Șefii de servicii din Primăria Alexandria vor avea salarii de 6000 de lei, în vreme ce șefii de birouri vor câștiga 5300 de lei.  Pentru un funcționar public din Primăria Alexandria, după proiectul aprobat azi, maximul de salariu este de 4700 de lei la care se adaugă vechimea. Un astfel de funcționat cu vechime mare în muncă  ajunge să câștige cât un șef de serviciu,adică 5300 de lei.

Potrivit noii grile, salariul unui șofer din Primăria Alexandria ajunge la 2500 de lei, portarul sau paznicul câștigă 1700 de lei, îngrijitorul -1600-1800 de lei. Cel mai mic salariu prevăzut de noua grilă este pentru funcția de muncitor necalificat. Muncitorii necalificați din primărie vor câștiga aproximativ 1500 de lei.

La nivelul Primăriei Alexandria, noile majorări înseamnă o creștere a fondului de salarii, pentru anul viitor, de 25%.

 Polițiștii locali apar în noua grilă drept ”inspectori”și au salarii de 3000 de lei

 În noua grilă de salarizare nu mai apare funcția de polițist local, fiind vorba de o lacună  a legii după spusele edilului Victor Drăgușin. Ca atare, agenții locali din Alexandria apar în  noua grilă cu funcția de ”inspectori”. Salariile de la Poliția locală Alexandria au crescut și ele substanțial. Un inspector superior la Poliția locală  câștigă 3000 de lei, unul principal, 2800, asistent-2400, iar un agent debutant-1900 de lei.

 Pretenții mai mari

Primarul Victor Drăgușin susține că are pretenții mai mari de la funcționarii din subordinea sa. ” Eu îi doresc să fie mai eficienți, să fie mai atenți la relațiile cu cetățeanul. Pretențiile mele și ale colegilor din administrație vor fi mult mai mari și vor avea două elemente în fișa de evaluare a fiecărui angajat:gradul de dialog cu cetățeanul, adică numărul de reclamații pe care le primeasc de la cetățeni va contribui negativ și modul în care își răspun unul altuia, între departamente,  la diverse solicitări”, spune primarul.

Întrebat dacă bugetul Alexandriei poate susține noul fond de salarii și dacă nu cumva este posibil să se treacă la desființări de posturi, primarul Alexandriei a lasăt de înțeles că acest lucru este posibil și că, la nivelul Primăriei Alexandria, nu sunt excluse disponibilizări în următoarea perioadă.

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus