Menu
No title

                               

Clinica

STUDIU Alexandria în topul orașelor considerate cele mai neavantajoase din punct de vedere al facilităților educaționale Featured

STUDIU Alexandria în topul orașelor considerate cele mai neavantajoase din punct de vedere al facilităților educaționale

Alexandria se numără printre orașele cele mai neavantajoase  din punct de vedere al facilităților educaționale, potrivit unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Studiul a fost efectuat în perioada noiembrie 2016-august 2017 pe un eșantion 244.496 români  din toate regiunile țării.

Oradea, Brașov și Pitești se află pe primele trei poziții în topul orașelor cu cele mai bune facilități educaționale, potrivit analizei realizate de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Studiul analizează percepția cetățenilor asupra accesului la facilitățile educaționale în regiunile, orașele și cartierele în care aceștia locuiesc.

Pe următoarele poziții din clasament se află Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Sibiu, Timișoara și Râmnicu Vâlcea, în timp ce la polul opus se situează Giurgiu, Alexandria și Focșani, acestea din urmă fiind desemnate cele mai neavantajoase orașe din punct de vedere al facilităților educaționale.

Topul regiunilor cu cele mai bune facilități educaționale este condus de Transilvania, urmată de Crișana, Banat, București și Ilfov.

Capitala ocupă a 14-a poziție în clasamentul celor mai avantajoase orașe din punct de vedere al facilităților educaționale, potrivit respondenților care au evaluat Bucureștiul și cartierele în care locuiesc. În București, cartierele aflate în fruntea clasamentului sunt Tineretului, Nicolae Grigorescu și Titan, în timp ce la polul opus se află Gorjului, 16 Februarie și Gara de Nord.

La nivel național, pe primele locuri se situează Copou din Iași, Tineretului din București și Gheorgheni din Cluj-Napoca, urmate de Grigorescu din Cluj-Napoca și Nicolae Grigorescu din București. Cele mai neavantajoase cartiere sunt Oncea din Oradea, Calea Timișoarei din Reșita, Micești din Alba Iulia, Griviței din Baia Mare și Bere din Pitești.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus