Menu
No title

                               

Clinica

46.000 de elevi încep școala în Teleorman Featured

46.000 de elevi încep școala în Teleorman

 În Teleorman, încep școala, pe 11 septembrie, aproximativ 46 000 de prescolari si elevi. Pășesc pentru prima dată pe porțile școlii, în clasa pregatitoare, aproxmativ 2300 de copii, iar in clasa I vor invata în jur de 2900 de elevi. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, populaţia şcolară este în scădere în județ. În anul şcolar 2017-2018  numărul elevilor din Teleorman a scăzut cu aproape 2.000 față de anii precedenți. Mulți dintre copiii care urmează o formă de învățământ abandonează școala,  se reorientează către unități din București, alte județe sau își urmează părinții în străinătate.  "Ca și număr de elevi, avem în jur de 46.000. Unii se duc în București, în alte județe, cu părinții la muncă în străinătate. O altă problemă este natalitatea. Am constatat că din varii motive elevii abandonează școala. Anul acesta avem depus un proiect pe această componentă de prevenție a abandonului școlar, așteptăm aprobare și finanțare. Încercăm să îi determinăm să rămână la școala prin diverse metode atractive astfel încât școala să devină o plăcere", spune inspectorul general al ISJ Teleorman, Valeria Gherghe.

20% dintre localurile de școală nu au autorizație

În Teleorman funcţionează 371 de unităţi de învăţământ, care îşi desfăşoară activitatea în 519 clădiri. Potrivit ISU Teleorman, 49 de clădiri cu destinaţie învăţământ din Teleorman nu sunt autorizate privind securitatea la incendiu, cele mai multe dintre acestea provenind din mediul rural.
Aproximativ 20% dintre unitatile de învatamat nu au autorizație sanitara de functionare. Nici în 2017 autoritatile locale nu au reusit sa asigure conditiile mimime pentru ca scolile sa poata sa fi autorizate.  Cele mai mari probleme sunt din mediul rural si, in special, acolo unde nu exista alimentare cu apa și canalizare. Pentru anul școlar următor, cel putin 50 de școli si gradinițe nu îndeplinesc criteriile de funcționare.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus