Menu
No title

                               

Clinica

Școala a început în Teleorman, fără lapte și corn Featured

Școala a început în Teleorman, fără lapte și corn

Elevii din Teleorman au început școala fără produsele de panificație, lactatele și fructele proaspete promise de Guvern. Potrivit conducerii Consiliului Județean Teleorman, instituția responsabilă de organizarea licitației, până acum nu s-au găsit firmele interesate care să aducă lapte, corn și mere în Teleorman, deși procedurile de licitație au fost demarate din timp.

”Noi suntem pregătiți cu documentația din luna mai, dar nu au existat firme interesate. Pentru zonele Roșiorii de Vede, Turnu Mãgurele, Zimnicea și Videle nu avem oferte nici acum.” , spune președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu.

 Alexandria este singura zonă din cele cinci ale județului unde ar putea începe livrarea cornului, laptelui și fructelor în luna octombrie. "Doar pe zona Alexandria sunt în curs de licitație deschisă, în desfășurare. Dacă nu vor exista contestații, cred că putem începe sã distribuim în luna octombrie. Pentru celelalte patru zone, am reluat procedura de licitație. Termenul final al procedurii este pânã pe 26 septembrie", a spus Dănuț Cristescu. Deocamdată, nici fructele nu au ajuns în școlile din Teleorman. Reprezentanții autorităților județene susțin însă că, în ceea ce privește fructele, sunt șanse mai mari ca acestea să ajungă mai repede pe băncile elevilor :"La achiziția și distribuția de fructe proaspete avem licitație în desfășurare pentru toate zonele”.

Întârzieri în furnizarea produselor lactate și de panificație au existat și în toamna anului trecut, la începerea anului școlar. În 2016, Programul ”Lapte și corn” a debutat în Teleorman la sfârșitul lunii septembrie. Produsele lactate şi de panificaţie nu au ajuns în școli odată cu demararea noului an școlar, pe 12 septembrie 2016,  deoarece una dintre firmele participante la licitaţia de achiziţie şi distribuţie a alimentelor a cerut Consiliului Judeţean anularea comunicării prin care era notificată că nu îndeplineşte condiţiile de participare la acest proces. Și în 2015 au existat întârzieri, tot din motive birocratice. În urmă cu doi ani, laptele și cornul au ajuns pe băncile elevilor teleormăneni, după 20 octombrie.

Anul acesta, aproximativ 31.000 de elevi  ar urma să benficieze de pachetul întreg de produse lactate şi de panificaţie, iar bugetul alocat pentru punerea în aplicare a acestui program este de aproximativ şase milioane de lei.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus