Menu
No title

                               

Clinica

Alegeri anticipate în trei comune din Teleorman Featured

Alegeri anticipate în trei comune din Teleorman

Pe 5 noiembrie se vor organiza alegeri în 3 comune din Teleorman,: Poeni, Cervenia si Salcia. În toate cele trei cazuri s-a ajuns la organizarea alegerilor anticipate după ce edilii alesi la scrutinul din iunie 2016- Marin Cucurezeanu (Cervenia), Ionel Ilcus (Poeni) si Marius Suna ( Salcia)- au pierdut procesele cu Agenția Națională de Integritate, sentințele fiind definitive.

În cazul primarului din Poeni, Agenţia Naţională de Integritate a constatat, încă din decembrie 2013, starea de incompatibilitate. Potrivit ANI, Ilcuş Ionel a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al Comunei Poeni şi calitatea de administrator la două societăţi : S.C. CORNAGRO S.R.L., în perioada 04 iulie 2008 – 17 septembrie 2013 şi S.C. BRAD CON S.R.L., în perioada iulie 2008 – 2013. Deşi edilul a intentat proces , instanţa de judecată s-a pronunţat în defavoarea acestuia şi starea de incompatbilitate a fost stabilită prin decizie judecătorească.

Incompatibilitatea primarului din Cervenia, Cucurezeanu Marian, datează din perioada 2009-2013, interval în care acesta a ocupat și funcția din primărie și a deținut și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată.

Primarul din Salcia, Marius Șună s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 – 26 martie 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de Primar al Comunei Salcia, Jud. Teleorman, şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul întreprinderii familiale ŞUNĂ ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ.

 Toți cei 3 edili au fost aleși anul trecut, deși aveau procesele de incompatibilitate pe rol.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat mai multe proiecte de acte normative privind organizarea și desfășurarea alegerilor locale parțiale din data de 5 noiembrie. Potrivit unui comunicat de presa al AEP, proiectele elaborate sunt următoarele: proiectul de hotărâre a Guvernului privind stabilirea datei alegerilor locale parțiale pentru primari și un consiliu local în unele circumscripții electorale;proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parțiale din data de 5 noiembrie 2017;proiectul de hotărâre a Guvernului privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale parțiale din data de 5 noiembrie 2017; proiectul de hotărâre a Guvernului privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a alegerilor locale parțiale din data de 5 noiembrie 2017.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus