Menu
No title

                               

Clinica

Avertizare meteo:Instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate

Avertizare meteo:Instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate

 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate;
Interval de valabilitate: 20 septembrie, ora 11.00 – 21 septembrie, ora 21.00

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25... 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50...60 l/mp.
Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h și vijelii. Începând din această seară, toate județele țarii se află sub informare de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului.

RECOMANDARI

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus