Menu
No title

                               

Clinica

În Teleorman, de Ziua Educației, nu se țin cursuri, dar elevii vor merge la școală

 Elevii și profesorii din Teleorman vor merge la școală, mâine, 5 octombrie, de Ziua Educației, deși nu vor face cursuri. În școlile din județ, sărbătoarea va fi marcată prin activități specifice.

”În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (valabil în anul 2017 la nivel de sector de activitate - învăţământ preuniversitar), încheiat între  Ministerul Educației Naționale și federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, „părțile (semnatare) convin să sărbătorească pe 5 Iunie - Ziua Învățătorului și pe 5 Octombrie - Ziua Internațională a Educației, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice dedicate acestor evenimente”. De asemenea se stipulează că „în perioada desfășurării acestor activități specifice nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ”.În același sens, articolul 4 din ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului școlar 2017-2018, stabilește că „unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie  - Ziua Internațională a Educației și ziua de 5 iunie - Ziua învățătorului”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Educației.

La nivel național, doar elevii și profesorii din județele Giurgiu și Brăila, dar și în Municipiul București,  vor sta acasă.  În aceste județe, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor școlare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus