Menu
No title

                               

Clinica

Programul ”Lapte și corn” debutează și în Teleorman, la aproape o lună de la începerea școlii Featured

Programul ”Lapte și corn” debutează și în Teleorman, la aproape o lună de la începerea școlii

 Laptele și cornul vor ajunge în școlile din zona Alexandria, începând de astăzi, 9 octombrie, la aproape o lună de la debutul noului an școlare. Elevii din celalalte zone ale județului vor primi produsele peste aproximativ două săptămâni, după cum promit autoritățile.

 Potrivit autorităților județene, programul ”Lapte și corn” debutează, astăzi,  în zona Alexandria, aceasta fiind singura zonă pentru care procedura de achiziţie a produselor lactate şi a celor de panificaţie s-a finalizat. Pentru zonele Turnu Măgurele, Roşiorii de Vede, Zimnicea şi Videle achiziţia de produse lactate şi panificaţie este în procedură de evaluare, urmând ca în cel mult două săptămâni să fie distribuite la nivelul întregului judeţ atât laptele, cât şi cornul.

În ceea ce priveşte procedura de achiziţie a fructelor proaspete, în prezent sunt evaluate ofertele depuse urmând ca, în cel mult două săptămâni să fie finalizată licitaţia.

Motivul întârzierii demarării programului îl reprezintă dezinteresul agenților economici pentru licitațiile lansate de autorități.

Autoritățile județene susțin că și-au făcut temele din timp și au deschis licitații pentru achiziționarea produselor lactate și de panificație încă din luna mai. Cu toate acestea, nu s-au găsit la timp firme interesate să aducă lapte, corn și mere în județ.

Anul acesta, aproximativ 31.000 de elevi  ar urma să beneficieze de pachetul întreg de produse lactate şi de panificaţie, iar bugetul alocat pentru punerea în aplicare a acestui program este de aproximativ şase milioane de lei.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus