Menu
No title

                               

Clinica

Trei blocuri cu bulină roșie în Alexandria Featured

Trei blocuri cu bulină roșie în Alexandria

În urma unei expertize, Comitetul pentru Situații de Urgență a plasat blocurile sociale din Alexandria în categoria clădirilor cu bulină roșie. În cazul producerii unui cutremur, aceste blocuri riscă să se prăbușească din cauza structurii de rezistență șubrede. Blocurile sociale aparțin municipalității și mutarea familiilor care locuiesc aici este sarcina primăriei. Victor Drăgușin, primarul municipiului Alexandria susține că a stat de vorbă cu locatarii și le-a oferit locuri de cazare la Adăpostul temporar pentru persoane aflate în dificultate, însă aceștia au optat pentru locuințele modulare.

” I-am invitat pe cei care locuiesc acolo, le-am oferit și varianta cu Adăpostul temporar. Din păcate, cred că una sau două familii au acceptat să meargă acolo. Restul așteaptă locuințele modulare”, spune primarul Alexandriei.

În afara celor două blocuri sociale, tot în categoria cu risc seismic a fost încadrat și blocul 101. În acest caz, sarcina consolidării clădirii revine proprietarilor.

Municipalitatea face documentația pentru a pune buline roșii pe blocurile cu probleme.  În cazul blocurilor sociale, municipalitatea nu a decis, deocamdată, dacă vor fi consolidate sau demolate.Într-unul din blocurile sociale cu risc seismic funcţionează în prezent şi sediul Poliţiei Alexandria. Municipalitatea va trebui să găsească soluţie şi pentru mutarea din blocul respectiv a sediului poliţiei.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus