Menu
No title

                               

Clinica

Nereguli constatate de Protecția Consumatorilor la grădinițele cu program prelungit

Nereguli constatate de Protecția Consumatorilor la grădinițele cu program prelungit

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, a desfasurat recent o actiune de control pentru verificarea modului in care se respecta prevederile legale din domeniul protectiei consumatorilor in gradinitele cu program prelungit, particulare si de stat.

Au fost controlate 485 de gradinite cu program prelungit din toate județele. În urma verificarilor, s-a constatat ca 22% dintre gradinite nu respectau in totalitate prevederile legale in ceea ce priveste modul de asigurare a calitatii serviciilor prestate.

Printre judetele in care au fost depistate nereguli se afla si Teleormanul. Printre abaterile constatate se numara lipsa informatiilor privind cantitatile nete ale portiilor de mancare oferite copiilor, lipsa evidentierii cantitatii de carne din ciorbe sau supe si lipsa informarii privind produsele cu efecte alergene din listele meniu afisate.

La nivel național, comisarii pentru protectia cosnumatorilor au aplicat amenzi în valoare de peste 100 000 lei, iar in unele județe a fost dispusa oprirea temporara a activitatii unor grădinte.

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus