Menu
No title

                               

Clinica

7000 de teleormăneni sunt așteptați la urne pe 5 noiembrie Featured

7000 de teleormăneni sunt așteptați la urne pe 5 noiembrie

Pe 5 noiembrie se organizează alegeri parțiale anticipate în 17 localităţi din țară. În Teleorman, sunt chemați la urne să-și aleagă noi primari, alegătorii din Cervenia, Poeni, Salcia. În toate cele trei cazuri s-a ajuns la organizarea alegerilor anticipate după ce edilii alesi la scrutinul din iunie 2016, respectiv Marin Cucurezeanu (Cervenia), Ionel Ilcus (Poeni) si Marius Şună ( Salcia), au pierdut procesele cu Agenţia Naţională de Integritate, sentinţele fiind definitive.

La nivelul judeţului Teleorman, pentru cele trei localităţi în care se vor organiza alegeri anticipate, sunt înscrişi în Registrul electoral 7.002 alegători, dintre care 2.489 persoane cu drept de vot sunt în localitatea Cervenia, 2.345 în localitatea Poeni, iar 2.169 de alegători sunt în localitatea Salcia.

Conform AEP, cu cel puţin 20 de zile înainte de data alegerilor, respectiv pe data de 17 octombrie, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, sub semnătura conducerii organizaţiilor judeţene ale acestora şi pe baza listei susţinătorilor (candidaţii independenţi, pe baza listei susţinătorilor) îşi vor depune candidaturile, în scris, în două exemplare originale şi două copii.

Candidaturile depuse vor rămâne definitive pe data de 24 octombrie, potrivit calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale. De asemenea, cel mai târziu cu 5 zile înaintea datei alegerilor, respectiv marţi, 31 octombrie, vor fi tipărite buletinele de vot.

Campania electorală va începe cu 15 zile înainte de data alegerilor, mai exact pe 22 octombrie, şi se va încheia sâmbătă, 4 noiembrie, ora 07:00.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus