Menu
No title

                               

Clinica

Primarul Victor Drăgușin despre bilanțul primului an de mandat: ”Cred că cetățenii sunt cei mai în măsura să facă această evaluare” Featured

Primarul Victor Drăgușin despre bilanțul primului an de mandat: ”Cred că cetățenii sunt cei mai în măsura să facă această evaluare”


A trecut un an de când ați preluat al treilea mandat de primar al municipiului Alexandria. Dacă ar  fi să ne referim strict la capitolul investiții în Alexandria și să facem un bilanț al primului an de mandat, vă declarați mulțumit?

Recent am finalizat si în acest moment desfasuram în paralel în Alexandria, fiind în diverse faze de execuție, mai multe investitii: Amenajare Centru Medical de Profilaxie Oro-dentara" - finalizat,“Reabilitare si modernizare zona Strand Vedea - strada Bucuresti in municipiul Alexandria” - finalizat,“Modernizare str. Mircea cel Batran tronsonul 1 si 2 cuprins între str.Dr.Stanca si str.Bucuresti” – finalizat, “Locuințe pentru tineri(35 apartamente) – ANL – finalizat si predat beneficiarilor ”,“Locuinte pentru medici – ANL – finalizat”,“Reabilitare Sala Polivalenta” - finalizat,“Sala de sport si sala de mese la Gradinita cu PP nr. 6 – finalizat(urmeaza proiecte similare in toate gradinitele cu program prelungit din municipiu)”,“Infrastructura si utilități pe Șoseaua Turnu Magurele - incinta fostei U.M. în municipiul Alexandria” – in curs de executie ,“Centru Multifunctional pentru Tineri” - in curs de executie,“Reabilitare, refunctionalizare si extindere corp existent si construire corp cladire Campus Universitar, Uuniversitatea Valahia din municipiul Alexandria” - în curs de executie,“ Amenajare peisagistica Parc Padurea Vedea, municipiul Alexandria” - in curs de executie,“Amenajare infrastructura Parc Padurea Vedea, municipiul Alexandria”  - în curs de execuție,  “Amenajare cartiere de locuinte I-uri si F-uri” - în curs de executie.
Suntem în faza de verificare a celor 11 proiecte destinate unităților de învățământ din Alexandria și finanțate de Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Cred că cetățenii sunt cei mai în măsura să facă această evaluare. Toate aceste investiții sunt destinate îmbunătățirii infrastructurii sau calității vieții si au fost generate in urma consultarilor cu aceștia.
 

Ce se mai aude despre modernizarea Stadionului municipal din Alexandria, un proiect care a stârnit numeroase comentarii  la nivel național. A adoptat Guvernul hotărârea  privind modernizarea acestui obiectiv?

Am convingerea ca nu va fi modificată politica Guvernului de a finanța obiective în infrastructura sportiva din județele cu resurse financiare proprii mai reduse, dar cu un potential de selecție al viitorilor sportivi foarte mare. Chiar dumneavoastra ați promovat, de fiecare dată, rezultatele excepționale ale copiilor, tinerilor și seniorilor sportului teleormanean. Este normal să luptăm pentru o baza de antrenament modernă care să le ofere condițiile necesare performanței sportive, dincolo de toate atacurile și jignirile pe care unii le revarsa în valuri asupra noastră. Noi toți ar trebui să luptăm pentru sportivii noștri, căci și ei prin munca lor și rezultatele obținute ne fac mândri pe noi toți.

Se lucrează intens la Centru multifuncțional pentru tineri. În ce stadiu se află și când va fi finalizat?

Conform contractului, în anul 2018.

Centrul de profilaxie oro-dentară pentru elevii din Alexandria va deveni funcțional în această toamnă?

Ca și obiectiv de investiții este finalizat și receptionat, mai avem de clarificat problema finanțării. În programul de guvernare asemenea obiective sunt prevăzute a fi finanțate din bugetul de stat, dar în ceea ce ne privește, bugetul local poate susține această finanțare. În perioada imediat urmatoare centrul va deveni funcțional.

Continuă investițiile în Parcul Pădurea Vedea?

Da. Urmează o noua campanie de plantare de arbori, instalare sistem de radioficare, instalare sistem wireles și instalare sistem de supraveghere video.

Programul de dezvoltare a municipiului Alexandria pentru perioada 2014-2020 cuprinde realizarea unor proiecte în valoare de aproximativ 110 milioane de euro. Multe dintre acestea ar urma să fie realizate cu fonduri europene. În ce stadiu se află proiectele depuse, pentru care Alexandria așteaptă fonduri europene?

Municipiile reședință de județ depun proiecte pe Axa 4. Recent au aparut ghidurile de finanțare, iar termenul de depunere al proiectelor este de 30 decembrie 2018.

În perioada următoare avem programate mai multe dezbateri publice pe acest subiect, cel mai important este sa realizam un sistem de piste pentru biciclete.
Pentru Municipiul Alexandria  alocarea financiară este de aproximativ 21 de milioane de euro, proiectele propuse fiind urmatoarele:"Reabilitare cartier zona blocurilor 100 în municipiul Alexandria”, “Reducerea emisiilor de carbon in municipiul Alexandria prin adoptarea unui transport public ecologic” - piste pentru biciclete, statii pentru inchirit biciclete, reabilitare zona pietonala, transport public ecologic, etc,“Amenajare peisagistica Parc fosta U.M. in municipiul Alexandria”,"Reabilitare cladire laboratoare la Liceul Tehnologic nr.1","Modernizare, extindere, dotare si amenajare curte interioara Gradinita cu Program Prelungit Ion Creanga".

În plus, în cadrul apelului 3 de proiecte al  Programului de cooperare transfrontaliera “Interreg VA Romania-Bulgaria 2014-2020”, Axa Prioritara 1- “O regiune mai bine conectata”, Obiectivul specific 1.1- “Imbunatatirea planificarii, a dezvoltarii si coordonarii sistemului rutier transfrontalier pentru o mai buna conexiune la reteaua TEN-T, a aparut posibilitatea finanțării unui proiect, implementat in parteneriat cu Municipalitatea Cherven Bryag, proiect ce vizeaza reabilitarea infrastructurii rutiere a 5 strazi din oras(Str. Al. Ghica – tronsonul Str. Bucuresti - Abator, Str. Mestesugari, Str. Dunarii – tronsonul Str. Bucuresti - Poroschia si tronsonul Str. Turnu Magurele – Nanov, Str. Fabricii si Soseaua Turnu Magurele). Am depus deja proiectul pentru “Reabilitarea termică a clădirii primariei”.

Ce ne puteți spune despre construirea de noi locuințe în Alexandria?

 În “Programul de locuinte colective pentru tineret” - urmează a fi demarata în viitor, ultima etapa, cea  de construire a 70 de unități locative. În perioada urmatoare vom solicita includerea în "Programul de locuinte pentru speclialiști în învatamant", având disponibil amplasmentul necesar pentru construirea acestor locuințe. De asemenea, municipalitatea are în proiect construirea, prin Agentia Națională pentru Locuințe, a 16 case, locuințe cuplate, în regim de credit ipotecar. Casele vor fi construite prin programul "Locuințe prin credit ipotecar", pe terenul unde a functionat fosta U.M., pe Soseaua Turnu Magurele.
Rețelele de utilități, drumurile de acces, spațiile verzi și iluminatul public vor fi asigurate de municipalitate din fonduri proprii.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus