Menu
No title

                               

Clinica

Șapte proiecte care urmează să fie finanțate prin PNDL au fost aprobate de Consiliul local Alexandria

Șapte proiecte care urmează să fie finanțate prin PNDL au fost aprobate de Consiliul local Alexandria

Șapte proiecte de hotărâre privind aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente unor obiective de investiţii ce au drept scop moderizarea şi reabilitarea mai multor unităţi şcolare din municiiul reşedinţă de judeţ au fost aprobate, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului local Alexandria. Proiectele vor fi depuse la Ministerul Dezvoltării pentru a obține finanțare prin PNDL.

Pe ordinea de zi s-au aflat:proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Extindere clădire şi amenajare Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare”, proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Modernizare spaţii agrement, împrejmuire şi anvelopare Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare”,proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Modernizare şi reabilitare clădire Şcoala Gimnazială Al. Colfescu”, proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Reabilitarea şi modernizarea localului Şcolii Gimnaziale nr.6”, proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Modernizare şi reabilitare clădire Liceul Tehnologic nr.1”, proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Reabilitare creşă nr. 4”, precum şi proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Reabilitare, extindere şi dotare Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 10”.

“Proiectele de hotărâre adoptate astăzi vizează depunerea proiectelor la Ministerul Dezvoltării pentru a fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Urgenţa a constat în faptul că trebuia ca indicatorii tehnico-economici să fie aprobaţi. Proiectele nu sunt noi, au fost realizate de directori sau, mai bine spus, de unităţile şcolare acum trei ani de zile, au fost reactualizate, iar astăzi, consilierii locali au aprobat… În total avem 11 proiecte, dintre care pe unele le-am depus deja, iar pe altele le depunem astăzi la Ministerul Dezvoltării, în speranţa că după ce au trecut de faza de eligibilitate, iar acest lucru s-a întâmplat în cazul tuturor celor 11 proiecte, acum aşteptăm şi verificarea tehnică a specialiştilor de la Minister, efectiv analiza pe proiecte. Eu am convingerea că o să reuşim până la Crăciun să semnăm contractele de finanţare, cu realizarea obiectivelor foarte clar începând cu primăvara anului viitor”, a declarat primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus