Menu
No title

                               

Clinica

FOTO Ziua Națională a României, sărbătorită la Alexandria

FOTO Ziua Națională a României, sărbătorită la Alexandria

Ziua Națională a României a fost marcată la Alexandria, ca în fiecare an, printr-o ceremonie militară. Sute de alexăndreni, cu mic cu mare,  au ieșit în  stradă pentru a asista la parada.

 În ciuda vremii neprietenoase, activitățile  dedicate zilei de 1 Decembrie s-au bucurat de o prezență numeroasă la Alexandria . Sute de alexăndreni s-au adunat în zona Monumentului Eroilor din Primul Razboi Mondial,  locul de desfășurare a ceremoniei militare prilejuite de sărbătorirea Zilei Nationale a Romaniei.

 La manifestarea organizată de Prefectura, Consiliul Judetean Teleorman, Primaria Municipiului Alexandria, Garnizoana Alexandria si Episcopia Alexandriei si Teleormanului au participat  reprezentantii autoritatilor publice judetene si locale, parlamentarii judetului si reprezentantii filialelor partidelor politice, reprezentantii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor, ai operatorilor economici, ai sindicatelor si organizatiilor nonguvernamentale, reprezentantii filialelor veteranilor de razboi, ai filialei cadrelor militare in rezerva si in retragere si ai revolutionarilor, alături de cetateni ai judetului.

”  La 99 de ani de la Marea Unire, un an până la primul centenar al țării noastre, a fost pornită numărătoarea inversă, s-a intrat în ultima sută de metri în ceea ce privește organizarea acestui eveniment istoric:prima sută de ani de României unite. Și deși poate nu simțim, și noi, cetățenii obișnuiți, suntem particule ale istoriei care se scrie zi de zi. Deși noi nu am avut norocul să ne naștem într-un timp care să ne permită să fim  părtași ai evenimentului de la 1 Decembrie 1918, avem șansa să fim astăzi actori ai evenimentelor ce se petrec acum, să trăim și să scriem prin gesturi și fapte istoria cotidiană să eliminăm dezbinarea și ura, mult prea inoculate  românilor simpli, prin mici metode inexistente acum 99 de ani. Nu ura și dezbinarea, nu interesele private ale unora sau altora au condus această nație către mărețul 1 decembrie 1918, ci glasul sângelui  străbun, bătăile la unison ale inimilor de români adevărați, conștiința că uniți vom fi puternici, dorința de a ne decide singuri viitorul” a spus primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, în discursul rostit cu prilejul manifestării.

 

Ca în fiecare an, cel mai spectaculos moment al ceremoniei  a fost parada militară în cadrul căreia mai multe instituții din subordinea  Ministerului Administrației și Internelor și-au prezentat tehnica din dotare.Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “A. D. Ghica” Teleorman, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul de Politiţe Judeţean, SRI, Poliţia de Frontieră au prezentat cele mai noi echipamente, autospeciale, utilaje din dotare.

Municipalitatea a pregătit şi în acest an o masă de sărbătoare cu 2000 de porţii de varză cu cârnaţi, 1000 de litri de vin fiert şi 300 de litri de ceai. În cortul special amenajat lângă locul de desfăşurare al manifestării, alexăndrenii s-au înghesuit să prindă o porţie de varză cu cârnaţi şi un pahar de vin fiert sau ceai.

 Spectacol ” Iubesc România”

 La Alexandria, Ziua Națională a României, va fi sărbătorită, astăzi, în centrul orașului. Consiliul Judeţean Teleorman prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman organizează cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, spectacolul  “Iubesc România”, în cadrul căruia artişti consacraţi vor evolua pe scena din faţa Casei de Cultură Alexandria, începând cu ora 16.30.

Alexăndrenii vor avea parte de Ziua Naţională a României de recitaluri susţinute de Maria Dragomiroiu, Ion Paladi, Ansamblul “Burnasul” sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraş, 3 Sud Est şi  Ro-Mania .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus