Menu
No title

                               

Clinica

Cu o întârziere de aproape două luni și jumătate, laptele și cornul ajung, în sfârșit, în toate școlile din Teleorman Featured

Cu o întârziere de aproape două luni și jumătate, laptele și cornul ajung, în sfârșit, în toate școlile din Teleorman

Programul ” Lapte și corn” debutează astăzi în tot județul Teleorman. Până astăzi au primit produsele lactate și de panificație doar elevii din zona Alexandria. Începând de luni, 4 decembrie, produsele ajung și la elevii din zonele Turnu Măgurele , Roșiorii de Vede, Zimnicea și Videle.

 Cu o întârziere de aproape două luni și jumătate, produsele lactate și de panificație promise de Guvern ajung pe băncile tuturor elevilor din Teleorman.Anul școlar a debutat în județ fără lapte și corn, pentru că, după spusele autorităților județene, nu s-au găsit firme interesate să participe la licitațiile organizate de Consiliul Județean Teleorman. Potrivit autorităților județene, licitațiile au fost lansate încă din luna mai. Abia în octombrie, la o lună de la începerea școlii,  s-a finalizat procedura de licitație pentru zona Alexandria și elevii din această zonă au început să primească lapte și corn. Pentru restul elevilor abia recent s-au găsit furnizori, astfel că produsele lactate și de panificație ajung în școli, începând de astăzi. ”Am reuşit să finalizăm achiziţia pentru corn şi lapte pentru zonele Roşiorii de Vede, Zimnicea, Turnu Magurele şi Videle. Urmează ca începând cu data de 4 decembrie produsele să fie distribuite în unităţile de învăţământ”, a spus președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu.

Întârzieri în fiecare an

Întârzieri în furnizarea produselor lactate şi de panificaţie au existat şi în toamna anului trecut, la începerea anului şcolar. În 2016, Programul ”Lapte şi corn” a debutat în Teleorman la sfârşitul lunii septembrie. Produsele lactate şi de panificaţie nu au ajuns în şcoli odată cu demararea noului an şcolar, pe 12 septembrie 2016, deoarece una dintre firmele participante la licitaţia de achiziţie şi distribuţie a alimentelor a cerut Consiliului Judeţean anularea comunicării prin care era notificată că nu îndeplineşte condiţiile de participare la acest proces. Şi în 2015 au existat întârzieri, tot din motive birocratice. În urmă cu doi ani, laptele şi cornul au ajuns pe băncile elevilor teleormăneni, la sfârşitul lunii octombrie.

Valoarea estimată a contractelor de achiziţie a produselor lactate şi de panificaţie, dar şi de mere se ridică, anul acesta, la 7.042.325 lei. De program ar trebui să beneficieze 30.576 de copii, preşcolari şi elevi din clasele I-VIII.

Fără mere

Dacă laptele și cornul au ajuns, totuși, în școli, cu o întârziere de aproape două luni și jumătate, pentru merele promise de Guvern, elevii din Teleorman mai au ceva de așteptat. Potrivit autorităților, abia recent s-au găsit firme interesate să participe la licitație, procedura fiind în curs de derulate. Cel mai probabi, elevii din Teleorman au șanse să primească mere abia peste două săptămâni, dupa ce va trece perioada de depunere a contestațiilor.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus