Menu
No title

                               

Clinica

Modernizarea Stadionului Municipal din Alexandria va începe în 2018 și va dura 18 luni Featured

Modernizarea Stadionului Municipal din Alexandria va începe în 2018 și va dura 18 luni

Modernizarea Stadionului municipal din Alexandria va începe în 2018 și va dura 18 luni. Hotărârea de Guvern privind realizarea obiectivului de investiții “Complex Sportiv- Stadion municipal Alexandria” a fost  publicată în Monitorul Oficial.

 Stadionul de 12 milioane de euro de la Alexandria devine certitudine. Hotărârea de Guvern 880/2017  privind realizarea obiectivului de investiţii “Complex Sportiv- Stadion municipal Alexandria a fost publicată, recent,  în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, durata totală a investiţiei  este de 18 luni de la începerea lucrărilor  și se estimează că lucrările vor începe în primăvara anului 2018.

Conform indicatorilor tehnico-economici  prevăzuți în hotărâre, valoarea investiției se va ridica la 55,7 milioane lei, inclusiv TVA (aproximativ 12 milioane de euro).

Obiectivul se va realiza prin Compania Națională de Investiții și mare parte din fonduri vor veni de la Ministerul Dezvoltări Regionale. Plata  va fi eşalonată pe parcursul anilor 2018 şi 2019 . Anul viitor se vor aloca 35 de milioane de lei, iar în al doilea an de execuție, 20 de milioane de lei.

Complexul urmează să fie ridicat pe amplasamentul actualului stadion, care va fi demolat. Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de metri pătraţi, iar durata de realizare a investiţiei este de 18 luni.
 
Terenul de fotbal va fi refăcut, dimensiunile acestuia urmând să fie 105×68 metri, va fi înierbat şi va fi dotat cu sisteme de drenare şi de degivrare. Pista de atletism cu suprafaţă sintetică va avea cinci culoare regulamentare. Va exista şi o masă a presei cu 48 de locuri, 2 studiouri TV şi o sală de conferinţe cu 75 de locuri. Vor fi amenajate două vestiare complet echipate, două săli de încălzire indoor, vestiar pentru arbitri şi cameră pentru oficiali, vestiare pentru alţi participanţi la organizarea evenimentelor, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cameră comandament securitate.
 
De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus pe copertinele celor două tribune, cu nivel de iluminare pentru transmiterea în direct a meciurilor televizate, sistem de sonorizare şi adresare public, tabele multimedia. Stadionul municipal va avea şi un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble şi baie proprie, zona de recepţie, restaurant, spaţii de recuperare pentru sportivi/ SPA.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus