Menu
No title

                               

Clinica

Sărbători în siguranță

Sărbători în siguranță

Polițiștii Inspectoratului de Poliţie Județean Teleorman vor acţiona în această perioadă pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică si creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului pe întreg teritoriul judetului pentru perioada următoare.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe periculoase  desfășoară  activităţi de prevenire şi combatere a comerţului ilegal cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, în vederea creşterii siguranţei cetăţeanului, stopând evenimentele negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2017/2018.

În medie la acest sfarsit de an, 236 de polițiști vor acționa zilnic pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură contravențională şi penală.

La acest sfârșit de an, poliţiştii rutieri sunt prezenți pe principalele sectoare de drumuri naționale și judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.                                                                    

În cadrul activităţilor sunt folosite autospecialele dotate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Pentru a nu fi implicate in evenimente neplacute,polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman recomandă conducătorilor auto:

Să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo, de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Nu acceleraţi când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului condus de dumneavoastră!

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

Deasemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

 În speranța că veți ține cont de aceste recomandări, vă urăm un An Nou cu sănătate și împliniri!

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus