Menu
No title

                               

Clinica

Temperaturile încep să scadă treptat în toata țara, de luni. Prognoza meteo până joi

Temperaturile încep să scadă treptat în toata țara, de luni. Prognoza meteo până joi

Luni, temperaturile scad în sudul şi estul ţării, dar în rest vremea se menţine neobişnuit de caldă pentru luna ianuarie. Va ploua slab şi pe spaţii mici în jumătatea nordică a Moldovei şi izolat în Maramureş.

Maximele termice vor fi cuprinse între 4 şi 16 grade Celsius.

În Dobrogea şi Bărăganul găsim mulţi nori şi ceaţă în orele dimineţii. Temperaturile scad cu vreo 6-7 grade faţă de ieri, însă chiar şi aşa se vor situa peste normalul perioadei.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă atmosfera închisă, iar către seară şi la lăsarea nopţii va picura. Maximele termice în scădere faţă de ieri, ajung până la 9 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, vremea va fi o urâtă. Peste zi vor fi înnorări şi ploi slabe pe suprafeţe mici iar în zona de munte, în special pe timpul nopţii aşteptam lapoviţa şi vor fi condiţii de polei.

În Bucovina, temperaturile scad chiar şi cu 10 grade faţă de ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, doar izolat pot să cadă 2-3 stropi de ploaie. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri şi vor depăşi cu mult valorile normale pentru luna ianuarie.

În vestul ţării vor fi înnorări dar şi perioade cu soare. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului. Maximele termice urca până la 16 grade Celsius.

În centrul României, în orele va fi ceata însă mai târziu apare şi soarele. Vântul se va înteţi pe crestele montane iar temperaturile scad peste tot.

În sud-vestul ţării, în orele dimineţii apare ceaţă în zonele joase, dar vom zări şi soarele pe parcursul zilei. Maximele termice vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri, vor fi ridicate pentru luna ianuarie.

Şi prin sudul ţării s-ar putea să apară ceata însă după ce se va risipi vor fi şi scurte perioade cu soare. Ieri au fost temperaturi de 16-17 grade în zonele deluroase, astăzi se vor inregsitra cel mult 10-11 grade Celeius.

În Bucureşti, astăzi avem soare şi atmosferă plăcută până spre seară când se adună norii. Temperatura aerului scade şi la amiază vor fi 9 grade Celsius, o valoare ridicată pentru dată din calendar.

În zonele de munte, se anunţă şi astăzi vreme caldă pentru luna ianuarie. În Carpaţii Orientali, mai ales noaptea vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla mai tare la altitudini mari. În masivele Făgăraş şi Bucegi, la peste 1800 de metri altitudine, este risc însemnat de avalanşă.

stirileprotv.ro

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus