Menu
No title

                               

Clinica

Stadionul de 12 milioane de euro, care se va ridica la Alexandria, va avea în dotare și un hotel Featured

Stadionul de 12 milioane de euro, care se va ridica la Alexandria, va avea în dotare și un hotel

“Complex Sportiv- Stadion municipal Alexandria”, investiție de 12 milioane de euro care va demara anul acesta la Alexandria presupune și construirea unui hotel.

La Alexandria va începe, anul acesta, construirea stadionului de 12 milioane de euro, investiție derulată prin Compania Națională de Investiții și finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale. Complexul sportiv modern care va avea peste 5000 de locuri va fi ridicat pe amplasamentul actualului stadion.

Potrivit proiectului “Complex Sportiv- Stadion municipal Alexandria”,  , stadionul municipal va avea şi un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble şi baie proprie, zona de recepţie, restaurant, spaţii de recuperare pentru sportivi și SPA. Hotelul ar urma să fie ridicat în imediata apropiere a stadionului , chiar lângă tribune. Scopul construirii hotelului este găzduirea loturilor care ar urma să vină la Alexandria în cantonament, complexul urmând să fie închiriat către diverse cluburi. ”Realizarea unui hotel în cadrul complexului nu numai ca va asigura infrastructura necesara pentru rangul teritorial ocupat de bază sportivă, dar va putea genera profit prin inchirierea complexului către cluburi ce organizeaza cantonamente pentru echipele proprii”,  se arată în proiect.

În prezent, tribuna principală a vechiului stadion din Alexandria are trei dormitoare, o sală de mese și o bucatarie.

 Două tribune și parcare cu 100 de locuri pentru VIP-uri

Noul stadion de la Alexandria va avea două tribune. Tribuna principală, considerată tribuna nr 1, va cuprinde toate spațiile funcționale aferente echipelor, oficialilor, presei și administrației. Tot în tribuna 1 se vor găsi locurile pentru spectatorii VIP și spațiile aferente acestora. Numărul total al locurilor pe care le va avea Tribuna 1 este de 2586. Tribuna 2 va avea spații pentru publicul general, plus toate funcțiunile aferente hotelului de cantonament și spațiile de recuperare ce vor funcționa în relație directă cu recepția hotelului. Tot aici va fi amenajată pista de atletism indoor și spațiile aferente acesteia. Potrivit proiectului, Tribuna 2 va avea 2924 de locuri.

Proiectul hotelului prevede și amenajarea unei parcări VIP care va avea 100 de locuri. ”Spațiul necesar nu poate fi asigurat în cadrul terenului principal al complexului sportiv, singura alternativa fiind realizarea unei parcari subterane, investitie care nu se justifica pentru  investitia curentă. Autoritatile locale au identificat un imobil constand în teren si constructii alipit de terenul complexului sportiv. Acest teren, pozitionat convenabil conform studiilor făcute, asigura exact spatiul  necesar pentru amenajarea unei parcari in aer liber de 100 locuri. Construcțiile aflate in prezent pe teren vor fi desfiintate înaintea începerii lucrărilor. Parcarea poate fi înglobata în incinta securizată a stadionului” se mai arată în proiectul investiției.

Banii vor veni în două tranșe

Conform indicatorilor tehnico-economici , valoarea investiţiei care  va fi realizată la Alexandria se va ridica la 55,7 milioane lei, inclusiv TVA (aproximativ 12 milioane de euro).Investiţia se va realiza prin Compania Naţională de Investiţii şi mare parte din fonduri vor veni de la Ministerul Dezvoltări Regionale. Plata  va fi eşalonată pe parcursul anilor 2018 şi 2019 . Anul acesta se vor aloca 35 de milioane de lei, iar în al doilea an de execuţie, în 2019, 20 de milioane de lei.Complexul urmează să fie ridicat pe amplasamentul actualului stadion, care va fi demolat. Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de metri pătraţi, iar durata de realizare a investiţiei este de 18 luni.

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus