Menu
No title

                               

Clinica

Lucrările la Complexul Sportiv Stadion Municipal Alexandria vor demara anul acesta. Vechiul stadion va fi demolat Featured

Lucrările la Complexul Sportiv Stadion Municipal Alexandria vor demara anul acesta. Vechiul stadion va fi demolat

La Alexandria va începe, anul acesta, modernizarea Stadionului Municipal, investiție în valoare de 12 milioane de euro, derulată prin Compania Națională de Investiții. Finanțarea vine, în cea mai mare parte, de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Complexul va avea peste 5000 de locuri și va fi ridicat pe amplasamentul actualului stadion. Potrivit autorităților locale, în curând se vor demara procedurile de licitație. ”Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a fost emisă. Proiectul stadionului este un proiect tip. Urmează ca în aceste luni, februarie, martie, să se desfășoare licitația publică pentru adjudecarea constructorului”, a anunțat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Actualul stadion urmează să fie demolat, obligația acestei operațiuni revenind municipalității. ”Am deblocat fondul de excedent bugetar și unul dintre proiectele care sunt cuprinse în această deblocare a fondului de excedent reprezintă și proiectul de demolare. Avem de demolat și niște clădiri aflate pe strada Vedea, unde funcționa înainte Alex Sal”, a mai anunțat primarul.

Conform indicatorilor tehnico-economici  prevăzuţi în hotărârea de Guvern, valoarea investiţiei se va ridica la 55,7 milioane lei, inclusiv TVA (aproximativ 12 milioane de euro). Investiţia se va realiza prin Compania Naţională de Investiţii şi mare parte din fonduri vor veni de la Ministerul Dezvoltări Regionale. Plata  va fi eşalonată pe parcursul anilor 2018 şi 2019 . Anul viitor se vor aloca 35 de milioane de lei, iar în al doilea an de execuţie, 20 de milioane de lei.

Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de metri pătraţi, iar durata de realizare a investiţiei este de 18 luni. Terenul de fotbal va fi refăcut, dimensiunile acestuia urmând să fie 105×68 metri, va fi înierbat şi va fi dotat cu sisteme de drenare şi de degivrare. Pista de atletism cu suprafaţă sintetică va avea cinci culoare regulamentare. Va exista şi o masă a presei cu 48 de locuri, 2 studiouri TV şi o sală de conferinţe cu 75 de locuri. Vor fi amenajate două vestiare complet echipate, două săli de încălzire indoor, vestiar pentru arbitri şi cameră pentru oficiali, vestiare pentru alţi participanţi la organizarea evenimentelor, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cameră comandament securitate.

 De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus pe copertinele celor două tribune, cu nivel de iluminare pentru transmiterea în direct a meciurilor televizate, sistem de sonorizare şi adresare public, tabele multimedia. Stadionul municipal va avea şi un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble şi baie proprie, zona de recepţie, restaurant, spaţii de recuperare pentru sportivi/ SPA.

 

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus