Menu
No title

                               

Clinica

Primarul de la Troianul va fi suspendat în următoarele două săptămâni. Urmează cel de la Balaci?! Featured

Primarul de la Troianul va fi suspendat în următoarele două săptămâni. Urmează cel de la Balaci?!

Zilele lui Tudorică Marian în biroul de primar al comunei Troianul sunt numărate. După ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că acesta este incompatibil cu funcția, așa cum, de altfel, Agenția Națională de Integritate stabilise în urmă cu aproape doi ani, cazul său a ajuns în analiza Prefecturii Teleorman.

Instituția are șase luni la dispoziție, de la data emiterii hotărârii instanței, pentru a-l suspenda pe primar. După declarația prefectului Zorinel Niculcea, suspendarea se va face în următoarele două săptămâni. ” Noi avem, potrivit legii, un termen de  șase luni de zile de la comunicarea instanței, să facem suspendarea. Nu voi aștepta șase luni. Cel mai probabil, în două-trei săptămâni, primarul din Troianul va fi suspendat”, a declarat prefectul județului. După ce Tudorică Marian va fi suspendat, Consiliul local al comunei Troianul va desemna un primar interimar, care poate fi viceprimarul sau alt consilier local. Pentru organizarea de alegeri, se așteaptă emiterea unei hotărâri de guvern. Tudorică Marian a fost declarat incompatibil cu funcția de primar, prin decizie definitivă și irevocabilă, emisă în luna februarie de Înalta Curte de Casație și Justiție. Primarul Tudorică Marian a fost demis din funcție în 2010, pe motiv de incompatibilitate, de către prefectul de la vremea respectivă. Incompatibilitatea reclamată la data respectivă venea din faptul că acesta ar fi deținut, în același timp și funcția de primar și funcția de președinte al unei asociații agricole din comună. Edilul  fost apoi repus în funcție și demis din nou. Agenția Națională de Integritate a recunoscut starea de incompatibilitate, într-un final, iar cazul s-a mutat în instanță, după ce primarul a contestat decizia. Între timp, Tudorică Marian a mai câștigat un mandat, la alegerile locale din 2012, candidând din partea USL. Decizia finală a Înaltei Curți de Casație și Justiție stabilește definitiv starea sa de incompatibilitate, iar suspendarea este doar o chestiune de timp.â

 Și primarul din Balaci așteaptă decizia instanței

 Ilie Calotă, primarul comunei Balaci este un alt edil teleormănean găsit incompatibil de ANI. ”Calotă Ilie s-a aflat, în perioada 18.06.2008 – 20.01.2010, în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Primar al Comunei Balaci (Județul Teleorman), cât și calitatea comerciant persoană fizică în cadrul “Întreprinderii Familiale MANTU GEORGE CAMI”, se arată în comunicatul emis de Agenția Națională de Integritate. Și cazul său a ajuns în instanță. ” Primarul de la Balaci are un proces pe rol, pentru stabilirea incompatibilității. Nu s-a finalizat”, a mai spus prefectul județului.  Având în vedere faptul că, situația primarului de la Balaci seamănă izbitor cu a celui de la Troianul, este posibil ca instanța finală să dea un rezultat asemănător și incompatibilitatea să fie stabilită prin hotărâre definitivă și irevocabilă. Într-un asemenea caz, și pe primarul de la Balaci îl paște suspendarea.

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus