Menu
No title

                               

Clinica

Copilul de 8 ani mort în timpul orei de Educaţie Fizică nu făcuse efort fizic şi nu avea probleme cunoscute de sănătate

Elevul de clasa a II-a din comuna teleormăneană Putineiu, mort în timpul orei de Educaţie Fizică, nu depusese efort. Copilul avusese în anii anteriori adeverinţe care atestau că era apt pentru ora de sport.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a deschis o anchetă în cazul lui Costel M., copilului de 8 ani, mort în timpul orei de Educaţie Fizică, la Şcoala Gimnazială din Putineiu. Cazul se află şi în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele, după ce poliţiştii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă.

 Copilului i s-a făcut rău la începutul orei de sport. Potrivit reprezentanţilor şcolii, băieţelul ar fi leşinat pe terenul de fotbal din curtea instituţiei de învăţământ, chiar la începutul orei. ”Copilul nu era cunoscut cu probleme de sănătate, avea adeverinţele din anii trecuţi în care scria că este clinic sănătos. Părinţii nu au menţionat niciodată doamnei învăţătoare că ar avea probleme de sănătate. Erau afară, îi scosese domnul profesor de sport, făceau un mic joc. A făcut doi, trei metri. Nu a fost lovit”, spune Georgeta Marioara, directorul Şcolii Gimnaziale Putineiu.

 Ora de Educaţie Fizică abia începuse în momentul în care copilului i s-a făcut rău. ”Din ce am înţeles făceau un joc -”Şoarecele şi pisica”, aşa cum mi-a spus doamna director. Erau la începutul orei. Băiatul venise cu o întârziere la oră. Începuse ora de 2-3 minute”, spune Valeria Gherghe, inspector general al IŞJ Teleorman.

 După ce i s-a făcut rău, Costel a fost transportat la dispensarul din localitate, aflat vis a vis de şcoală,  unde  a primit primul ajutor. Părinţii l-au luat din cabinet, când i se făceau manevrele de resuscitare  şi au plecat cu el, cu un autoturism privat, către Spitalul din Turnu Măgurele. Ambulanţa solicitată prin 112 l-a preluat de pe drum, la aproximativ 10 kilometri de Putineiu. La momentul preluării de către echipajul de Ambulanţă, copilul se afla în stop cardiorespirator şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, acesta a decedat.

 ”Poliţiştii din Turnu Măgurele au fost sesizaţi telefonic de către personalul de la camera de gardă a Spitalului Municipal din Turnu Măgurele. Echipa operativa s-a deplasat la faţa locului şi a găsit cadavrul unui minor, de sex masculin, din comuna Putineiu. În registrul de intrare al Camerei de Gardă figura cu menţiunea ”adus decedat, ireversibil la manevrele de resuscitare”.

Cadavrul a fost transportat la morga spitalului, în vederea efectuării necropsiei, pentru a se stabili cauza morţii. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman”, a declarat Teodora Dragole, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman.

 

Mai multe detalii...

800 de persoane încadrate în muncă prin AJOFM Teleorman

800 de persoane au fost încadrate în muncă luna trecută, potrivit datelor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Teleorman.

Cele mai multe persoane angajate sunt din mediul rural. Dupa nivelul de instruire, 58,23% dintre persoanele angajate au nivel de instruire primar, gimnazial si profesional. Circa 38%  dintre persoanele angajate au nivel de instruire liceal si postliceal si doar 3,87% au studii superioare. Potrivit AJOFM Teleorman, mai mult de jumatate dintre angajati au peste 45 de ani. Ei sunt urmati in topul angajarilor de categoria de varsta 34-45 de ani.

Tinerii pana in 25 de ani reprezinta 14% din totalul persoanelor angajate in luna august, la nivel judetean. 

Mai mult de jumatate dintre angajari s-au facut prin acordarea serviciilor de mediere a locurilor de munca

Mai multe detalii...

Un copil de 8 ani a murit în timpul orei de Educaţie Fizică într-o şcoală din Teleorman

Un copil de clasa a II-a a murit în timpul orei de Educaţie Fizică  la Şcoala Putineiu din Teleorman. Se pare că băiatului i s-a făcut rău chiar la începutul orei de Sport. Profesorul de sport a chemat asistenta din comună şi copilul a fost dus la cabinetul medical.

 La venirea Ambulanţei, copilul se afla deja în stop cardiorespirator. S-au efectuat manevre de resuscitare în drumul către Spitalul Municipal din Turnu Măgurele , dar copilul a decedat.

Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei Judeţene Teleorman. ”S-a întocmit dosar penal pentru moarte suspectă ”, a confirmat Teodora Dragole, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a deschis o anchetă la şcoala din Putineiu.

”La începutul orei de sport a leşinat. A fost dus la cabinetul medical. Apoi a fost dus la spital de părinţi cu salvarea chemata de scoală. Înţeleg că a făcut stop cardiorespirator. Este deschisa o ancheta la nivelul şcolii. Deschidem o anchetă şi la ISJ în funcţie de concluziile autopsiei si ale poliţiei. Nu este vorba de efort fizic” , a spus inspectorul general al ISJ Teleorman, Valeria Gherghe.

Băieţelul care ar fi împlinit 8 ani pe 29 septembrie trecuse clasa a II-a la Şcoala Putineiu.

Mai multe detalii...

316 locuri de muncă vacante în Teleorman

Agenţii economici au obligaţia, conform prevederilor Legii nr. 76/2002, modificată şi completată, să comunice agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au sediul, respectiv domiciliul, locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

 Pentru  a comunica locurile de muncă vacante, agenţii economici pot depune formularul ANEXA 1A, la sediul agenţiilor locale/punctelor de lucru sau transmite prin fax: 0247/311.164 şi e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

În situaţia în care, agenţii economici au ocupat locurile de muncă declarate vacante, au obligaţia, în termen de 1 zi, să anunţe ocuparea acestora, prin depunerea formularului ANEXA 1B, la datele de contact menţionate mai sus.

 În această perioadă, în evidenţa A.J.O.F.M Teleorman sunt înregistrate un număr de 316 locuri de muncă, puse la dispoziţie de către 41 agenţi economici, în domenii de activitate, precum: industrial, medical, alimentaţie publică, vânzări, confecţii textile, confecţii PVC, construcţii civile, transporturi, servicii şi comerţ.

Pentru persoanele cu studiisuperioare sunt disponibile 32 locuri de muncă, pentru persoanele cu studii medii şi profesionale - 162 locuri de muncă şi pentru persoanele necalificate - 122 locuri de locuri de muncă. Locuri de muncă vacante pe agenţii locale/puncte de lucru:

 Alexandria – 199 locuri de muncă, 24 agenţi economici (domenii: industrial, transporturi, confecţii textile, construcţii civile, confecţii PVC, alimentaţie publică, vânzări, servicii şi comerţ; 32 locuri pentru persoane cu studii superioare, 97 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 70 locuri pentru persoane necalificate);

 Roşiori de Vede – 46 locuri de muncă, 9 agenţi economici (domenii: industrial, confecţii textile, alimentaţie publică, servicii şi comerţ, 25 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 21 locuri pentru persoane necalificate);

Turnu Măgurele - 67 locuri de muncă, 6 agenţi economici (domenii: confecţii textile, servicii şi comerţ, 36 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 31 locuri pentru persoane necalificate);

 Zimnicea – 4 locuri de muncă, 2 agenţi economici (domenii: medical, servicii şi comerţ, pentru persoane cu studii medii şi profesionale).

Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale/Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

 

 

Mai multe detalii...

Rata șomajului în Teleorman-10,17%

În judeţul Teleorman, la sfârşitul lunii august, s-a înregistrat o rată a şomajului de 10.17%, numărul şomerilor, în evidenţă, fiind de 16.193 persoane.

Din totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele A.J.O.F.M Teleorman, 1.942 persoanebeneficiază de indemnizaţie de şomaj, din care 788 persoane, reprezintă absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ. 

Şomerii neindemnizaţi, deţin la sfârşitul lunii august o pondere de 88.01%, respectiv 14.251 persoane, majoritatea provin din mediul rural şi beneficiază de prevederile Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat.În funcţie de localitatea de domiciliu, au fost înregistraţiîn luna august, în mediul urban, un număr de 3.283 şomeri, iar în mediul rural 12.910 şomeri.

 Referitor la nivelul de instruire, şomerii cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional deţin ponderea cea mai ridicată, respectiv 86.20%, urmează şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal care deţin o pondere de 13.22%, iar cei cu studii universitare înregistrează o pondere de 0.58%.

 Din punct de vedere al grupelor de vârstă, numărul şomerilor se prezintă astfel:4.839 persoane între 40-49 ani; (29.88%), 3.332 persoane peste 55 de ani; (20.58%), 3.179 persoane între 30-39 de ani; (19.63%), 1.985 persoane sub 25 de ani; (12.26%), 1.865 persoane între 50-55 ani; (11.52%), 993 persoane între 25-29 de ani. (6.13%)

În vederea creşterii şanselor de ocupare, A.J.O.F.M Teleorman asigură, gratuit, următoarele servicii: informare şi consiliere profesională; medierea muncii; formare profesională; profilare ocupaţională;stimularea mobilităţii forţei de muncă; organizarea de burse ale locurilor de muncă; organizarea de caravane ale ocupării în mediul rural şi în comunităţile de etnie romă; completarea veniturilor salariale ale persoanelor care se încadrează în perioada când beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

 Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale/Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

Mai multe detalii...

O adolescentă de 16 ani s-a spânzurat în șopronul casei din Călmățuiu de Sus

O adolescentă de 16 ani din satul Ionașcu, comuna Călmățuiu de Sus a fost găsită spânzurată într-o anexă a casei părintești. Descoperirera macabră a fost făcută chiar de părinții fetei.

”În ziua de 20 septembrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliției Rurală nr 4 Roșiorii de Vede au fost sesizați prin intermediul unui apel la 112 cu privire la faptul că o minoră în vârstă de 16 ani a fost găsită spânzurată într-o anexă a locuinței părinților din comuna Călmățuiu de Sus, sat Ionașcu.  La fața locului s-a deplasat echipa operativă care a stabilit că în locuința unui bărbat de 41 de ani, tatăl fetei, a fost găsit într-o anexă cadavrul fiicei acestuia, spânzurată cu o funie de grinda acoperișului anexei”, a confirmat Teodora Dragole, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman.

Pe cadavrul fetei nu au fost descoperite urme de violență. Oamenii legii au întocmit dosar penal, cercetările fiind preluate de procurori.

Tânăra era elevă la un liceu din Turnu Măgurele.

Mai multe detalii...

Cum va fi vremea la început de weekend

Vremea continuă să se răcească în toate regiunile ţării. Se vor înregistra averse în vestul, centrul şi nordul ţării, pe arii extinse, în timp ce în sud şi în est acestea vor apărea cu totul izolat. În Banat, se vor acumula până la 15-20 mm. Vântul va sufla moderat până la tare în aproape toată ţara, excepţie făcând Moldova, unde vântul va sufla slab. Cele mai mari valori termice se vor înregistra în Muntenia, Dobdrogea şi Moldova.

Azi, vremea continuă să se răcească în toate regiunile ţării. Se vor înregistra averse pe arii relativ extinse în vestul, centrul şi nordul ţării, în timp ce în sud şi în est averse îşi vor face apariţia doar izolat. Vântul va sufla moderat.

Vineri, vremea va fi rece în aproape toată ţara, excepţie făcând sud-estul, unde cerul va fi variabil. Se vor înregistra ploi în vest, centru şi nord, unde se vor acumula până la 15-20 mm, iar vântul va sufla tare în sud, cu rafale de până la 60-70 km/h.

Sâmbătă, temperaturile se află într-o uşoară creştere comparativ cu ziua precedentă, iar vremea se va ameliora ca aspect în vest, centru şi nord. Vântul va slăbi în intensitate în sudul ţării, urmând să se menţină moderat la munte.

stiripesurse.ro

Mai multe detalii...

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman organizează vineri, 20 octombrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, la nivelul agenţiilor locale şi punctelor de lucru din municipiile şi oraşele din judeţ.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Teleorman, măsura este deschisă tuturor celor care nu au un loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia, fiind o oportunitate de a cunoaşte mai bine cerinţele pieţei muncii şi locurile de muncă vacante.

Evenimentul vine atât în ajutorul persoanelor cu dificultăţi de inserţie pe piaţa muncii, cât şi în cel al agenţilor economici, care au nevoie de personal calificat, conform cerinţelor postului.

Persoanele interesate de bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi se pot informa cu privire la evoluţia pieţei muncii şi măsurile active de ocupare, oferite de A.J.O.F.M Teleorman, sau pot participa la sesiuni de instruire, despre cum se completează un CV şi o scrisoare de intenţie.

De asemenea, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot înscrie, la cursuri de calificare/recalificare profesională, în diferite meserii/ocupaţii, oferite gratuit, de instituţia noastră.

Agenţii economici care dispun de locuri de muncă vacante şi care doresc încadrarea de personal calificat sau necalificat, pot comunica ofertele la numărul de tel./fax: 0247/311.164 sau la adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa Agenţiilor locale/Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

 

Mai multe detalii...

Directorul Spitalului Caritas din Roşiorii de Vede, trimis în judecată de DNA

 Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate,  a managerului şi directorului economic de la Spitalul  Caritas din Roşiorii de Vede.

 

”Bratcoveanu Maria, la data faptelor director economic al Spitalului Caritas din municipiul Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată  fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, Lucian Alexe , la data faptelor manager al Spitalului Caritas din municipiul Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, complicitate la fals intelectual, în formă continuată complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată”, informează DNA.

 

Potrivit procurorilor, Bratcoveanu Maria, în calitate de director economic al Spitalului Caritas din municipiul Roşiorii de Vede, în perioada 2007 – 2009, beneficiind de ajutorul managerului unităţii medicale, a efectuat achiziţii de materiale sanitare, încălcând dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice, la preţuri supraevaluate şi fără încheierea unor contracte anterior livrării bunurilor.

 

Ulterior, pentru a ascunde faptul că achiziţiile de bunuri au fost efectuate în mod nelegal, inculpata Bratcoveanu Maria a întocmit în fals contractele de achiziţie bunuri şi referatele aferente, acestea din urmă fiind semnate şi de inculpatul Alexe Lucian.

 

Prin aceste demersuri, inculpaţii au cauzat unităţii spitaliceşti un prejudiciu în valoare de 259.013 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru societatea care a furnizat produsele respective.

 

”Spitalul municipal Caritas Roşiorii de Vede a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, se mai arată în comunicatul DNA.

Mai multe detalii...

Cod portocaliu de vijelii și ploi puternice în Teleorman

Valabil de la: 20-09-2017 ora 18:00 până la : 20-09-2017 ora 19:00

In zona: Județul Teleorman: Roșiorii de Vede, Turnu Magurele, Balaci, Beuca, Bogdana, Buzescu, Călinești, Călmățuiu, Călmățuiu de Sus, Ciolănești, Ciuperceni, Crângeni, Crângu, Didești, Dobrotești, Dracea, Drăcșenei, Drăgănești de Vede, Furculești, Islaz, Lisa, Lița, Lunca, Măldăeni, Mavrodin, Necșești, Nenciulești, Olteni, Peretu, Piatra, Plopii-Slăvitești, Plosca, Putineiu, Rădoiești, Săceni, Salcia, Scrioaștea, Scurtu Mare, Seaca, Segarcea-Vale, Sfințești, Slobozia Mândra, Stejaru, Tătărăștii de Jos, Tătărăștii de Sus, Traian, Trivalea-Moșteni, Troianul, Vârtoape, Vedea, Viișoara, Zâmbreasca;

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii și mari, averse ce vor depăși 30-35 l/mp,

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed