Menu
No title

                               

Clinica

Accident la Călmățuiu de Sus. O fata de 14 ani a ajuns la spital.

O adolescentă în vârstă de 14 ani a ajuns la spital, după ce un tractor a lovit un copac, iar arborele a căzut peste minoră.

Accidentul s-a petrecut pe raza localității Călmățuiu de Sus, iar în momentul în care a fost preluată de echipajul de salvare, fata era conștientă, însă acuza dureri la nivelul bazinului și membrelor inferioare, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman.

Pompierii roșioreni au fost alertați de producerea evenimentului în după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 februarie, iar la fața locului s-au deplasat un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede, cu o autospecială descarcerare, și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, mr. Gelu Dragomir.

Cazul a fost preluat de polițiști, care vor stabili cauzele producerii accidentului.

 

Mai multe detalii...

770 de locuri de muncă vacante, prin reţeaua EURES

În cadrul A.J.O.F.M Teleorman, funcţionează Compartimentul EURES, care asigură persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor, următoarele servicii gratuite:

 • obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure;
 • informare şi consiliere profesională, privind încadrarea în muncă în străinătate;
 • informaţii detaliate asupra locurilor de  muncă adecvate şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă din alte state;
 • organizarea de burse ale locurilor de muncă la solicitarea partenerilor EURES externi.

 

EURES – Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă - este o reţea de cooperare destinată să faciliteze libera circulaţie a lucrătorilor în Spaţiul Economic European. Partenerii din reţea includ serviciile publice de ocupare a forţei de muncă, organizaţii sindicale şi patronale şi sunt coordonate de către Comisia Europeană.

La nivelul judeţului Teleorman 2.430 de persoane au depus dosare, pentru a obţine un loc de muncă în străinătate, din care 702 persoane au fost admise la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare.

Pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional sunt înregistrate 770 locuri de muncă, în domenii de activitate precum: industrial, agricol, servicii, construcţii civile, asistenţă socială, hotelier-gastronomic, vânzări, alimentaţie publică, IT, medical, transporturi, în ţări precum:

 • Belgia – 29 locuri de muncă: 2 electrician iluminat stradal, 2 macaragiu, 2 tehnician rețele de telecomunicații, 10 ciontolitor tranșator carne, 1 electrician întreţinere şi reparaţii, 5 operator CNC, 2 șofer camion, 1 cusător,  1 programator CNC, 1 mecanic camion, 2 reglor-montator cale ferată; 
 • Bulgaria – 8 locuri de muncă: 4 matrițer, 4 turnător;
 • Danemarca – 100 locuri de muncă, lucrători în agricultură – culegători de mazăre;
 • Finlanda – 23 locuri de muncă: 12 lucrători sezonieri – culegători de căpșuni, zmeură și mazăre, 10 măcelar/tranșator carne de pui, 1 ospătar;
 • Germania – 120 locuri de muncă: 31 șofer camion, 10 programator PLC, 3 electrician în construcții, 2 mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, 1 mecanic instalații de climatizare și refrigerare, 2 montator instalații electrice, 4 bucătar, 1 commis chef, 1 tehnician service, 1 zidar, 1 macaragiu, 1 contabil, 1 inginer construcții civile, 2 personal întâmpinare oaspeți, 3 personal servire clienți, 4 ospătar, 25 salvamar, 1 tehnician sisteme de încălzire, 2 tehnician mecatronică, 1 vopsitor auto, 4 fizioterapeut, 1 sudor, 1 tehnician electronică, 1 planificator,  4 cofetar (pentru formare profesională duală – ucenicie), 1 recepționer, 1 lucrător în agricultură, 1 inginer software C/C++, 1 inginer software Java, 1 manager IPT, 1 analist AX, 1 montator sisteme fotovoltaice, 2 montator structuri din oţel, 3 lăcătuş;
 • Luxemburg – 10 locuri de muncă, senior tehnician Chrome;
 • Malta – 105 de locuri de muncă: 100 şofer de autobuz, 5 specialist vânzări televizate;
 • Marea Britanie – 20 locuri de muncă: 5 asistent medical, 1 operator CNC, 6 lenjer/croitor,  1 stivuitorist, 1 operator maşină automată îndoire, 1 sudor, 5 îngrijitor persoane;
 • Norvegia – 2 locuri de muncă, frizer;
 • Olanda – 91 locuri de muncă: 20 lăcătuș confecții metalice, 20 sudor, 35 culegător căpșuni, 1 instalator încălzire centrală și de gaze, 15 florar;
 • Polonia – 40 locuri de muncă, specialist în relații cu clienții;
 • Portugalia – 30 locuri de muncă, culegător zmeură, mure și afine;
 • Cehia – 31 locuri de muncă: 15 operator CNC, 15 forjor, 1 tehnician maşini de cusut;
 • Spania – 161 locuri de muncă: 150 agricultor, 3 tehnician, 4 muncitor fermă porci, 1 superviser fermă porci, 3 strungar CNC.

 

Persoanele interesate se pot adresa Compartimentului EURES sau pot accesa www.eures.anofm.ro, în vederea obţinerii mai multor informaţii cu privire la condiţiile de aplicare şi ocupare ale locurilor de muncă vacante.

Pentru înregistrarea în baza de date naţională, în vederea participării la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare, sunt necesare următoarele documente:

 • carte de identitate – copie;
 • C.V. în limba română (model EUROPASS).

 

Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale/Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

 

 

Mai multe detalii...

Accident în Alexandria

Accidentul, în care au fost implicate trei mașini, s-a produs la intersecția străzilor Libertății cu Dr .Stângă. În urma coliziunii o persoană a ajuns la spital.

Unul dintre șoferi nu a respectat semnificația indicatorului STOP și a pătruns în intersecție fără se asigure. A intrat în coliziune cu un  alt autoturism care circula regulamentar și avea prioritate. Cele două mașini au ricoșat în alta, oprită regulamentar.

Cazul a fost preluat de poliție.

Mai multe detalii...

Perchezitii într-un dosar de evaziune fiscală. Mascații au descins și în Teleorman

În cursul dimineţii zilei de joi, 15 februarie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Olt, Vâlcea şi Teleorman şi 12 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul prestărilor de servicii de consultanţă.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că  bănuiţii au înregistrat în evidenţa contabilă a unor societăţi comerciale şi au declarat organelor fiscale achiziţii fictive de servicii, de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.500.000 de lei.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti face precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Mai multe detalii...

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Bulgaria: cod galben de ninsori şi vânt

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe au fost emise coduri de atenţionare meteorologică pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare şi vânt puternic, în regiunile: Montana, Vraţa, Loveci, Veliko Târnovo, Gabrovo, Ruse, Târgovişte, Razgrad, Silistra, Şumen, Varna, Dobrici, Pazardjik, Plovdiv, Haskovo, Kârdjali şi Smolian, cod galben de precipitaţii sub formă de ninsoare, în regiunile: Sofia, Sofia-Regiune, Pernik şi Kjustendil.

Se află în vigoare un cod galben de precipitaţii sub formă de ploaie în Burgas, unde vor cădea precipitaţii în cantităţi cuprinse între 20-30 l/m2, pe alocuri putând fi înregistrate şi valori mai mari.

Ministerul de Externe le recomandă românilor să urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului, menționând că pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulaţiei rutiere.

Se pot obţine informaţii despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informaţii despre starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA (doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020.

 

Mai multe detalii...

Bugetul Alexandriei pentru anul 2018, dezbătut în ședința Consiliului local de miercuri

Consiliul local al municipiului Alexandria se convoaca în sedinta extraordinara miercuri,  14 februarie 2018, ora 14.00, în sala de sedinte a Primariei Municipiului Alexandria, având pe ordinea de zi proiectul de hotarare cu privire la aprobarea Bugetului General al Municipiului Alexandria pe anul 2018.

Primăria Alexandria a publicat, începând cu data de 17 ianuarie 2018, proiectul bugetului local pe anul 2018. Proiectul a fost dezbătut în cadrul unei dezbateri publice, în data de 2 februarie.

Mai multe detalii...

Elevii se întorc la şcoală

Elevii se întorc, de astăzi, la școală, dupa vacanța intersemestriala care a durat o săptămânpă.Potrivit calendarului anului școlar 2017-2018, primul semestru s-a încheiat în 2 februarie, iar semestrul al doilea începe în data 12 februarie şi se va încheia în 15 iunie
Următoarea vacanţă, cea de primăvară, este programată între 31 martie şi 10 aprilie, iar vacanţa de vară începe în 16 iunie şi se încheie în 9 septembrie.
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se va încheia în data de 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 8 iunie.
Mai multe detalii...

Concurență mare la poliție. 104 candidați pentru 8 posturi

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman sunt scoase la concurs opt posturi vacante: trei posturi de ofiţer, două de agent şi trei pentru personal contractual.

Pentru cele 8 posturi s-au înscris 104 candidați. Pentru ocuparea funcţiei de ofiţer specialist I la Serviciul Financiar s-au înscris 22 de candidaţi, pentru ocuparea funcţiei de ofiţer I la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au înscris 5 candidaţi, în timp ce pentru ocuparea postului de ofiţer de poliţie la Serviciul Criminalistic nu s-a înscris niciun candidat.

Pentru cele două posturi de agent de poliţie la Biroul Comunicaţii şi Informatică s-au înscris 32 de candidaţi, în timp ce pentru ocuparea funcţiei de ajutor şef post la Postul de Poliţie Cervenia s-au înscris alţi 2 candidaţi.

Pentru ocuparea postului de personal contractual vacant, muncitor calificat IV-I la Serviciul Logistic s-au înscris 16 candidaţi, pentru ocuparea postului de personal contractual vacant, operator controlor date II-I la Serviciul Rutier  s-au înscris 22 de candidaţi, iar pentru ocuparea  postului de personal contractual vacant, referent II-IA la Poliţia Videle s-au înscris 5 candidaţi.

Pentru posturile de poliţist, proba scrisă va fi susţinută în data de 17.03.2018, excepţie făcând postul de agent de poliţie ce va fi ocupat prin reîncadrare, caz în care se va susţine o probă de evaluare a performanţelor fizice în perioada 02-08.03.2018. De asemenea, în cazul personalului contractual, proba scrisă va avea loc pe data de 02.03.2018, iar interviul va fi susţinut la data de 07.03.2018.

 

Mai multe detalii...

Prognoza meteo. Starea vremii se schimbă radical

Vremea se va schimba în săptămâna 12-18 februarie în toată țara.Luni, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va avea înnorări temporare și doar izolat va mai fulgui, la munte și, posibil, în estul extrem al țării. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0...1 grad în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 8...9 grade în Oltenia și sudul Banatului, iar cele minime se vor situa, în general, între -10 și 0 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaților Orientali. Va fi ceață izolat, mai ales noaptea, cu precădere în sudul teritoriului.

Marți, vremea va deveni în general închisă. Se vor semnala precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ploaie în zonele joase de relief și predominant ninsori la munte, în extindere treptată, în cursul zilei peste jumătatea de vest a țării, iar noaptea în majoritatea regiunilor. În sud-vestul teritoriului cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane înalte, în special ale Carpaților Meridionali, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse și în regiunile sudice și centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 2 grade. Dimineața, izolat, se va semnala ceață, mai ales în regiunile sudice.

Miercuri, se vor semnala precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în vestul, centrul și nordul țării și predominant ploi în sud și sud-est. Pe arii restrânse, în regiunile sudice și la munte, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, iar temporar și la cote mai reduse și în sud, centru și est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1...0 grade în nordul Moldovei și 8...9 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 și 4 grade.

Joi, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării, unde vor mai fi precipitații, mai ales sub formă de ninsoare. În sud și sud-est, înnorările vor fi temporare, și vor predomina ploile, la nivel local. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în sudul extrem. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1...0 grade în nordul Moldovei și 7...8 grade în sud-est, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 0 grade. Noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

De vineri, până duminică, valorile termice vor crește ușor și treptat, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. Trecător, mai ales în partea a doua a intervalului, vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, cu precădere în vestul, centrul și nordul țării.

 www.a1.ro

Mai multe detalii...

667 locuri de muncă vacante, prin reţeaua EURES

Pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional sunt înregistrate 667 locuri de muncă, în domenii de activitate precum: industrial, agricol, servicii, construcţii civile, hotelier-gastronomic, vânzări, alimentaţie publică, IT, medical, transporturi, în ţări precum:

 • Spania – 164 locuri de muncă: 150 agricultor, 10 sudor, 3 tehnician, 1 montator structuri (panouri) metalice;
 • Germania – 120 locuri de muncă: 28 șofer camion, 25 salvamar, 10 programator PLC, 6 bucătar, 5 ospătar, 4 cofetar (pentru formare profesională duală – ucenicie), 4 fizioterapeut, 3 electrician în construcții, 3 personal servire clienți, 3 șofer de autobuz, 2 mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, 2 montator instalații electrice, 2 personal întâmpinare oaspeți, 2 tehnician mecatronică, 1 analist AX, 1 commis chef, 1 contabil, 1 inginer construcții civile, 1 inginer software C/C++, 1 inginer software Java, 1 lucrător în agricultură, 1 macaragiu, 1 manager front office, 1 manager IPT, 1 mecanic instalații de climatizare și refrigerare, 1 menajeră șefă, 1 montator sisteme fotovoltaice, 1 planificator, 1 recepționer, 1 sudor, 1 tehnician electronică, 1 tehnician service, 1 tehnician sisteme de încălzire, 1 vopsitor auto, 1 zidar;
 • Danemarca – 100 locuri de muncă: 100 lucrători în agricultură – culegători de mazăre;
 • Olanda – 56 locuri de muncă: 20 lăcătuș confecții metalice, 20 sudor, 15 culegător căpșuni, 1 instalator încălzire centrală și de gaze;
 • Polonia – 40 locuri de muncă: 40 specialist în relații cu clienții;
 • Belgia – 38 locuri de muncă: 10 ciontolitor tranșator carne, 4 operator cnc, 3 șofer camion, 2 electrician iluminat stradal, 2 macaragiu, 2 tehnician rețele de telecomunicații, 1 electrician rezidențial, 1 inginer aplicație, 1 inginer de calitate industrial, 1 inginer dezvoltare, 1 inginer materiale, 1 inginer producție, 1 instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, 1 mecanic autoturisme, 1 operator/ ambalator în industria alimentară, 1 operator turnare metale, 1 programator cnc, 1 proiectant mecanic, 1 tehnician de întreținere și instalare, 1 tehnician hvac, 1 tehnician testare;
 • Cehia – 30 locuri de muncă: 15 operator CNC, 15 forjor;
 • Portugalia – 30 locuri de muncă: 30 culegător zmeură, mure și afine;
 • Slovenia – 30 locuri de muncă: 30 muncitor asamblare producție componente auto;
 • Finlanda – 23 locuri de muncă: 12 lucrători sezonieri – culegători de căpșuni, zmeură și mazăre, 10 măcelar/tranșator carne de pui, 1 ospătar;
 • Luxemburg – 10 locuri de muncă: 10 senior tehnician Chrome;
 • Malta – 10 de locuri de muncă: 10 operator matrițe plastic;
 • Bulgaria – 8 locuri de muncă: 4 matrițer, 4 turnător;
 • Marea Britanie – 5 locuri de muncă: 5 asistent medical;
 • Norvegia – 2 locuri de muncă: 2 frizer;
 • Lituania – 1 loc de muncă: 1 manager vânzări.

 

Persoanele interesate se pot adresa Compartimentului EURES sau pot accesa www.eures.anofm.ro, în vederea obţinerii mai multor informaţii cu privire la condiţiile de aplicare şi ocupare ale locurilor de muncă vacante.

Pentru înregistrarea în baza de date naţională, în vederea participării la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare, sunt necesare următoarele documente:

 • carte de identitate – copie;
 • C.V. în limba română (model EUROPASS).

 

Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale/Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

În cadrul A.J.O.F.M Teleorman funcţionează Compartimentul EURES, care asigură persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor, următoarele servicii gratuite:

 • obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure;
 • informare şi consiliere profesională, privind încadrarea în muncă în străinătate;
 • informaţii detaliate asupra locurilor de  muncă adecvate şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă din alte state;
 • organizarea de burse ale locurilor de muncă la solicitarea partenerilor EURES externi.

 

EURES – Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă - este o reţea de cooperare destinată să faciliteze libera circulaţie a lucrătorilor în Spaţiul Economic European. Partenerii din reţea includ serviciile publice de ocupare a forţei de muncă, organizaţii sindicale şi patronale şi sunt coordonate de către Comisia Europeană.

La nivelul judeţului Teleorman 2.430 de persoane au depus dosare, pentru a obţine un loc de muncă în străinătate, din care 702 persoane au fost admise la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare.

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed