Menu
No title

                               

Clinica

Items filtered by date: Decembrie 2016

Carmen Daniela Dan, posibil ministru de Interne în noul Guvern

Numele fostului prefect de Teleorman, Carmen Daniela Dan, este vehiculat ca posibila propunere a PSD pentru postul de ministru de Interne în noul Executiv  care va fi instalat după 1 ianuarie. Potrivit dcnews.ro, Carmen Daniela Dan este una dintre variantele pentru funcția de ministru al Internelor.

La alegerile din 11 decembrie 2016, fostul prefect de Teleorman a candidat pe listele PSD pentru Senat și a câștigat un mandat de senator. După instalarea Parlamentului, Carmen Daniela Dan a fost aleasă președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat.

Potrivit anunțului făcut de Liviu Dragnea, președintele PSD,  începând cu 3 ianuarie vor demara procedurile pentru instalarea noului Guvern,  în așa fel încât miercuri, 4 ianuarie, să aibă loc cermonia de depunere a jurământului pentru membrii noului Guvern. Marti, 3 ianuarie, PSD şi ALDE îşi vor alege miniştrii în structurile de partid, după care parlamentarii PSD şi ALDE se vor întâlni într-o şedinţă comună. După anunțul făcut de Dragnea, miercuri, 4 ianuarie, miniştrii propuşi vor fi audiaţi în Parlament, după care Camera Deputaţilor şi Senatului vor vota învestirea Guvernului, lista de miniştri şi programul de guvernare. Liderul PSD a propus preşedintelui Klaus Iohannis ca în data de 4 ianuarie, la ora 19.00 să aibă loc, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură.

Potrivit dcnews.ro, din noul Guvern condus de premierul Sorin Grindeanu, ar urma să facă parte:

Ministrul de Interne: Carmen Daniela Dan 

Ministrul Administrației: Olguța Vasilescu

Ministrul Dezvoltării: Sevil Shhaideh

Ministrul Transporturilor: Mihai Fifor

Ministrul Fondurilor Europene: Marius Nica

Ministrul Apărării: Georgian Pop

Ministrul Finanțelor: Cristian Socol 

Ministrul Educației: Mihnea Costoiu

Ministrul Sănătății: Ioanel Simescu

Ministrul de Externe: Bogdan Aurescu(probabil)

Departament Afaceri Europene: Ana Birchall, ministru delegat

Ministrul Economiei: Mihai Tudose

Ministrul Energiei: Daniel Chițoiu de la ALDE

Ministrul Comunicațiilor: Sorin Câmpeanu, de la ALDE

Ministrul Mediului: Daniel Constantin, de la ALDE

Ministrul Justiției: Marian Nazat 

 

Mai multe detalii...

Toate măsurile sociale promise de PSD pentru 1 ianuarie 2017 se amână. Salariul minim pe economie va crește de la 1 februarie

Sorin Grindeanu, propunerea PSD pentru postul de prim ministru, a fost acceptată de președintele Klaus Iohannis. Șeful PSD, Liviu Dragnea, a susținut astăzi o conferință de presă, după anunțul de acceptare venit de la Cotroceni. Dragnea a anunțat că toate măsurile sociale promise de PSD, care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017, vor intra în vigoare de la 1 februarie, cu o întârziere de o lună, din cauza tergiversărilor care au dus la amânarea instalării Guvernului. 

”Salariul minim pe economie va crește la 1450 de lei, dar de la 1 februarie 2017. 1, 5 milioane de salariați vor pierde pentru o lună mărirea salarială. Contribuțiile pentru sănătate, care în programul nostru erau eliminate de la 1 ianuarie, vor mai fi plătite de către 3 milioane de pensionari încă o lună. Impozitul pe venit pentru pensiile mai mici de 2000 de lei care în programul nostru sunt prevăzute a fi zero, va mai rămâne lună. Bursele pentru studenți vor crește, dar de la 1 februarie. Prețul medicamentelor  pentru medicamentele care și-au pierdut patentul va scădea de la 1 februarie. Salariile din administrația locala vor crește de la 1 febuarie”, a anunțat Dragnea . Potrivit președintelui PSD, de vină pentru amânarea măsurilor promise de PSD începând cu data de 1 ianuarie este tergiversarea instalării noului Guvern.

Potrivit anunțului făcut de Dragnea, începând cu 3 ianuarie vor demara procedurile pentru instalarea noului Guvern,  în așa fel încât miercuri, 4 ianuarie, să aibă loc cermonia de depunere a jurământului pentru noii membrii ai Cabinetului Grindeanu.

Mai multe detalii...

Doar 64 de locuri de muncă sunt disponibile în Teleorman la sfârșit de an

  • Publicat in Social

 Doar 64 de locuri de muncă sunt disponibile în ultima lună a anului prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, potrivit AJOFM.

Cele mai multe oferte ale angajatorilor sunt în municipiul Alexandria. Pentru un sfert din cele 37 de locuri de muncă disponibile se solicită studii superioare pentru personal medical ori specializat în ingineria mecanică. Aceleaşi cerinţe sunt şi pentru două posturi de consilier juridic şi şef birou disponibile la Oficial Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Teleorman.

În municipiul Roşiorii de Vede un singur angajator oferă nouă locuri de muncă în industria alimentară, inginerie şi mecanică, iar primăria oraşului Zimnicea angajează o persoană cu studii medii, fără experienţă, ca asistent medical pentru persoane cu handicap grav.

Alte 17 locuri de muncă sunt disponibile în localitatea Videle. Firma interesată de angajarea a 17 persoane fără experienţă este interesată de muncitori la ambalarea produselor solide şi semisolide şi de agenţi de vânzări.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe detalii...

Sorin Grindeanu, desemnat oficial pentru formarea noului guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri dimineaţă, decretul pentru desemnarea lui Sorin Grindeanu pentru a forma noul Executiv, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea lui Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, se arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Mai multe detalii...

Lucrările la podul de peste Vedea se vor finaliza la primăvară

Lucrările efectuate la podul de peste râul Vedea, situat la intrare în municipiul Alexandria dinspre Bucureşti, se vor finaliza cel mai probabil în preajma sărbătorilor pascale.

Traficul în municipiul reşedinţă de judeţ se desfăşoară cu dificultate la intrarea în oraş în această perioadă, iar şoferii care tranzitează localitatea circulă în sistem semaforizat pe un singur sens al podului.

Lucrările de modernizare demarate în toamnă au fost sistate din cauza unor probleme identificate la structura de rezistenţă ce implicau costuri suplimentare. Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a luat în calcul mai multe variante pentru deblocarea situaţiei în perioada sărbătorilor de iarnă, printre care şi reluarea circulaţiei pe pod pe ambele sensuri pentru o scurtă perioadă de timp, însă CNADNR nu a răspuns solicitărilor făcute de administraţia locală.
"Podul peste râul Vedea l-am transferat acum doi ani şi un pic către Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din dorinţa legitimă de a fi finanţat şi este şi normal. A fost deteriorat nu de maşinile alexăndrenilor ci de traficul naţional de tonaj. Podul nu poate să fie gata mai devreme de Paşte. Pe această vreme în care ne aflăm nu se pot face lucrări de betonare. Media temperaturilor de 5 grade nu îţi permite. Când vremea va permite...ele nu durează foarte mult. Ce era de făcut pe o bandă înseamnă cinci zile", a declarat primarul Victor Drăguşin.

Şoferii care doresc să evite aglomeraţia de la intrare în municipiul Alexandria dinspre Bucureşti pot circula pe centura ocolitoare prin comuna Buzescu. Până la deblocarea situaţiei, cortegiile funerare vor circula spre cimitir pe podul vechi declarat monument istoric, pe care nu pot circula autoturismele din cauza structurii de rezistenţă ce nu permite desfăşurarea traficului rutier.

 

Mai multe detalii...

Nivelul salariului minim pe economie pentru anul 2017 va fi stabilit de noul Guvern

Valoarea salariului minim pe economie garantat în plată pentru anul 2017 va fi stabilită de viitorul Guvern. Actualul Executiv, așa cum a anunțat în Consiliul Național Tripartit din 12 decembrie, a decis să mențină nivelul actual al salariului minim, de 1.250 de lei, având în vedere că viitorul Guvern va avea legitimitatea necesară pentru stabilirea unei noi valori care să se aplice anul viitor. În condițiile în care valoarea salariului minim pe economie garantat în plată pentru 2017 nu se modifică, nu este nevoie de o nouă Hotărâre de Guvern care să reconfirme actul normativ aflat deja în vigoare, întrucât valabilitatea acestuia nu expiră la finalul acestui an.

Ținând cont de faptul că Hotărârea Guvernului nr.1017/2015 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în platăprevede că începând cu data de 1 mai 2016, salariul de bază minim este de 1.250 lei lunar, un alt act normativ care să reglementeze același lucru, ar fi reprezentat, din punct de vedere juridic, o redundanță legală.

Mai multe detalii...

Se restituie sumele donate pentru achiziționarea operei de artă "Cuminţenia Pământului"

 Sumele donate în vederea achiziţionării de către stat a operei de artă "Cuminţenia Pământului", realizată de sculptorul Constantin Brâncuşi, vor putea fi restituite integral donatorilor până la data de 31 decembrie 2017. Guvernul a stabilit astăzi, printr-o Hotărâre, mecanismul de restituire a donațiilor, în condițiile în care OUG 10/2016 prevede faptul că în situația în care, până la 31 octombrie 2016 statul român nu dobândește dreptul de proprietate liber de orice sarcini asupra operei "Cuminţenia Pământului", sumele colectate se restituie donatorilor.

La campania publică pentru achiziționarea operei sculptorului Constantin Brâncuși au participat peste 100.000 de donatori, fiind colectată suma de 1.273.668 euro.

 

Hotărârea adoptată de Guvern stabilește condițiile, etapele și termenele pentru procedura de restituire a donațiilor, precum și modelul cererii de restituire. De asemenea, reglementează modalitatea de suportare a comisioanelor, precum și a diferențelor de curs valutar aferente restituirii donațiilor, care vor fi suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

Sumele colectate în lei vor fi restituite pe bază de ordin de plată din contul de disponibilități deschis de Ministerul Culturii la Trezoreria Statului și/sau din conturile în lei deschise la instituțiile de credit.

Sumele colectate în valută vor fi restituite pe bază de ordin de plată din conturile în valută deschise de Ministerul Culturii la instituțiile de credit.

 

Totodată, sunt stabilite mecanismele de restituire a donațiilor efectuate prin intermediul companiilor de telefonie mobilă.

Pentru restituirea sumelor încasate din SMS-uri și din numerele liniilor de telefonie fixă, Ministerul Culturii va încheia acorduri scrise cu cei patru operatori de telefonie mobilă și cu integratorul tehnic. Operatorii de telefonie mobilă au fluxuri diferite de decontare a sumelor, ceea ce presupune termene diferite de încasare efectivă a banilor și transferul lor în conturile Ministerului Culturii. Mecanismele de decontare de către operatorii de telefonie mobilă a sumelor donate prin sms presupun fluxuri diferite de decontare a acestora, respectiv încasarea efectivă a sumelor donate doar odată cu plata facturilor emise de către operatorii de telefonie mobilă către beneficiarii acestor servicii.

În cazul sumelor de bani provenind din SMS-uri și din numerele liniilor de telefonie fixă neîncasate până la data de 31 ianuarie 2017, nu vor mai fi transferate către Ministerul Culturii, urmând a fi returnate către donatori direct de către operatorii de telefonie mobilă. Returnarea se va face în baza unei liste pe care Ministerul Culturii o va primi de la operatorii de telefonie mobilă și de la integratorul tehnic, listă care va cuprinde numărul de telefon de la care a fost făcută donația prin SMS și data tranzacției donației prin SMS.

Pentru donațiile provenite prin SMS, cursul valutar la care se calculează și se face returnarea sumei către donatorul final este cel din data rectificării pe factură/bonusarea la numărul de telefon în cazul cartelei prepaid.

 

Pentru situația donatorilor care nu pot fi identificați (spre exemplu, în cazul donațiilor efectuate în numerar la ghișeele băncilor sau prin intermediul automatelor bancare care acceptă numerar pentru efectuarea unei plăți, donațiile efectuate prin cartele prepaid care au expirat, etc), se prevede posibilitatea ca aceștia să depună la Ministerul Culturii la adresa/adresele, inclusiv prin poșta electronică, comunicate public pe pagina proprie de internet şi pe pagina Guvernului, precum şi pe alte căi mediatice, o cerere de restituire a sumelor, conform modelului prevăzut în anexa Hotărârii de Guvern. Cererea poate fi depusă până la data de 31 octombrie 2017.

Cererea de restituire va fi însoțită de copii ale documentelor de plată ale solicitanților și trebuie să conțină următoarele elemente:

  • denumirea solicitantului;
  • codul de înregistrare fiscală / CNP;
  • domiciliul solicitantului;
  • suma solicitată la restituire;
  • codul IBAN aferent contului în care se solicită restituirea;
  • banca la care este deschis contul în care se solicită restituirea sumei;
  • documente justificative/dovada depunerii sumei solicitate în original.
  • numărul de telefon la care poate fi contactat si numărul de telefon folosit la donarea sumei prin SMS, după caz.

Ministerul Culturii verifică respectarea tuturor obligațiilor pentru efectuarea plății, urmând ca în termen de 60 de zile de la depunerea cererii să fie restituite sumele donate.

Ministerul Culturii va comunica public pe pagina proprie de internet şi pe pagina Guvernului, precum şi pe alte căi mediatice calendarul restituirii sumelor donate, pe etape și pe categorii de donatori.

 

De asemenea, este reglementată și situația persoanelor fizice sau juridice care au făcut donații și nu doresc restituirea acestora. Aceste persoane fizice și juridice își pot exprima opțiunea, în mod expres, în scris, către Ministerul Culturii, până la data de 31 martie 2017.

Sumele donate pentru care persoanele fizice sau juridice și-au exprimat opțiunea de renunțare la restituire sau pentru care donatorii nu au putut fi identificați indiferent de modalitatea de colectare sau care nu au putut face dovada donației, până la 31 decembrie 2017, se fac venituri la bugetul de stat.

 

Donațiile încasate prin intermediul persoanelor juridice de drept privat cu sau fără scop lucrativ cu care Ministerul Culturii a încheiat contracte pentru a sprijini colectarea fondurilor, pot fi restituite în mod direct donatorilor fie de către aceste persoane juridice, pe baza acordului încheiat cu Ministerul Culturii, fie în mod direct de către Ministerul Culturii.

Comisioanele precum și diferențele de curs valutar aferente restituirii donațiilor, indiferent de mijlocul prin care acestea au fost colectate, vor fi suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

 

 

Mai multe detalii...

Fonduri majorate pentru subvenția motorinei utilizată în agricultură

Sprijinul acordat în acest an agricultorilor pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură va fi mai mare după ce Guvernul a majorat astăzi cu peste 118 milioane lei (de la 647,24 milioane lei la 765,32 milioane lei) fondurile destinate acestei scheme de ajutor de stat.

Decizia a fost luată prin Hotărâre adoptată de Guvern, iar sprijinul se acordă agricultorilor, sub formă de rambursare, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

Majorarea sumei permite plata integrală a acestui sprijin destinat agricultorilor pentru diminuarea costurilor de producție, conform situației centralizatoare realizată de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

Fondurile alocate suplimentar se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2016.

 Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014 (prin Hotărârea Guvernului 1174/ 2014). Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3.334 miliarde de lei.

Schema de ajutor de stat a fost elaborată în baza Regulamentului (UE) nr.651/2014 al Comisiei de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din tratat și este exceptată de la obligația notificării către CE.

Pentru anul 2015, suma alocată de la buget pentru plata ajutorului de stat a fost de 377,4 milioane lei.

Pentru anul 2016, suma alocată inițial din bugetul Ministerului Agriculturii a fost de 338,819 milioane lei, în ședința din 5 octombrie a fost majorată de Guvern la 647,249 milioane lei, iar în ședința de astă la 765,32 milioane lei. 

Mai multe detalii...

Revelion 2017 la Alexandria cu șampanie, vin și muzică ambientală

 Primăria municipiului Alexandria organizează Revelionul în aer liber, în centrul orașului, fără spectacol sau trupe de muzicã consacrate. Decizia a fost luată după ce edilul orașului s-a consultat cu Consiliul Local, luând în calcul situațiile înregistrate în anii anteriori când participarea unor artiști la concerte a fost întârziată din cauza condițiilor meteo sau când soliștii nu au putut susține un spectacol în Alexandria având contracte în mari orașe ale țării.

Primãria municipiului Alexandria a alocat 18.000 de lei pentru organizarea focului de artificii. Alexăndrenii sunt așteptați în noaptea dintre ani pe platoul din fața Casei de Culturã  pentru a  ciocni un pahar de șampanie sau vin și pentru a asista la  focul  de artificii care va marca trecerea dintre ani

Seara de Revelion va începe la ora 23,00 și se va încheia la ora 1,00, iar pe parcursul celor două ore în municipiul Alexandria se va difuza muzică ambientală.

Mai multe detalii...

Petarde și pocnitori confiscate de polițiștii teleormăneni

În  ziua de 28.12.2016, între orele 09. 00 – 14.00, polițiștii Serviciului A.E.S.P. Teleorman, împreună cu polițisti din cadrul SICE au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării prevederilor  Lg. 126/1995, republicată  privind  regimul materiilor explozive, pe raza oraşului Zimnicea şi comunele arondate, fiind depistată o femeie în vârstă de 42 de ani din com. Viişoara,  care în calitate de gestionar al unei societăți comerciale din comuna Viişoara a oferit spre vânzare petarde şi pocnitori din categoria F1 şi F2, fără a deţine autorizaţie în vederea comercializării acestor articole pirotehnice.

În cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de ,, operațiuni fără drept cu obiecte pirotehnice,, faptă prev. și ped. de art. 37 lit. a din Legea nr. 126/1995 mod, iar obiectele pirotehnice în număr de 8200 buc. au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 În ziua de 28.12.2016, polițiștii din cadrul Secției nr.11 Poliție Rurală Gălăteni, sprijiniți de luptători ai S.A.S.Teleorman, în baza mandatelor de percheziție emise de Judecătoria Videle  au efectuat 5 percheziții domiciliare pe raza comunelor Gălăteni și Trivalea-Moșteni și o altă percheziție la sediul unei societăți comerciale situate pe raza comunei Trivalea Moșteni,  fiind găsite si ridicate în vederea cercetărilor 2654 țigarete de contrabandă și 2232 articole  pirotehnice.

          Țigările de contrabandă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

          Având în vedere articolele pirotehnice care au fost ridicate, ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept ,, , faptă prev. si ped. de art. 37 lit.a  din Legea 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explosive.

În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se propune soluție prin Parchet.

 Recomandări de la IPJ Teleorman

Polițiștii teleormăneni atrag încă o dată atenția asupra folosirii materialelor pirotehnice în condiții de maximă siguranță. Ce trebuie ştiut despre articolele pirotehnice:

- Nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situaţii:

a) între orele 24.00 şi 06.00, cu excepţia evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale;

b) la o distanţă mai mică de 50 de metri de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 de metri faţă de cele cu peste 4 niveluri;

c) la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze.

d) la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;

e) în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre;

f) pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spațiile deschise cu aglomerări de persoane;

g) la o distanță mai mică de 500 de metri de păduri.

Totodată, în conformitate cu legislația în vigoare, este permisă organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 şi 4 numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi avizul inspectoratului judeţean de poliţie pe a cărui rază se execută jocurile respective.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

 

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed