Menu
No title

                               

Clinica

Items filtered by date: Ianuarie 2017

ANUNȚ

   Începând cu data de 1 februarie 2017, conform Legii nr.1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, publicată în Monitorul Oficial , Partea I nr.15 din 6 ianuarie 2017,   vor fi eliminate următoarele taxe pentru serviciile prestate în domeniul evidenței persoanelor și al stării civile:

 

Nr.crt.

Taxă/tarif eliminat/ă

Serviciul prestat

1.

Taxa extrajudiciară de timbru în valoare de 5 lei

-Eliberarea certificatelor de atestare a cetățeniei și a domiciliului

-Eliberarea și preschimbarea actelor de identitate pentru cetățenii români

-Înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței

-Eliberarea cărții de identitate provizorii

-Înregistrarea cererilor persoanelor fizice și juridice privind furnizarea unor date din Registrul Național de Evidență a Persoanelor

2.

Taxa extrajudiciară de timbru în valoare de 15 lei

-Schimbarea numelui și sexului

3.

Taxa consulară în valoare de 22 lei

-Eliberarea certificatelor de atestare a cetățeniei și a domiciliului

4.

Taxa consulară în valoare de 35 lei

-Identificarea unei persoane pe teritoriul României

 

 

Contravaloarea taxelor, necesare la depunerea cererilor către Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Alexandria, care se achită la Primăria Alexandria -Direcţia  Buget Finanţe Taxe şi Impozite începând cu data de 01.02.2017.

Eliberare CARTE DE IDENTITATE

  • 7 lei  contravaloare CI

Eliberarea CĂRȚII DE IDENTITATE PROVIZORII

  • 1 leu contravaloare CIP

Furnizare date din Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor

  • 1 leu contravaloare/persoană
  • 20 lei taxapentru eliberarea adeverinței în 24 ore

 

 

 

Mai multe detalii...

Consiliul Județean se întrunește în ședință extraordinară

Consiliul Județean Teleorman se întrunește, astăzi, în ședință extraordinară, având pe ordinea de zi sunt trei proiecte de hotarare.  Cel mai important dintre proiecte se referă la repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a cotei de 20% din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale si a cotei de 20% din cota de 18.5% din impozitul pe venit, precum si sumele retinute ca urmare a diminuarii cu gradul de necolectare a veniturilor proprii pe anul 2017.

Consilierii vor dezbate și aproba și proiectul de hotarare privind reorganizarea caminelor pentru persoane varstnice de la Cervenia si Furculesti. Un alt proiect aflat pe ordinea de zi priveste desemnarea reprezentantilor CJ Teleorman in comisia de orientare scolara si profesionala pentru elevii si tinerii cu cerinte educationale speciale. 

Mai multe detalii...

Dragnea, revoltat la ieșirea de la ÎCCJ: 'Declarațiile sunt dictate, cusute cu ață albă'

Sentința în dosarul lui Liviu Dragnea s-a amânat pentru 14 februarie, însă liderul PSD a ieșit extrem de revoltat de la audieri. Dragnea spune că declarațiile martorilor DNA "sunt dictate, cusute cu ață albă". Șeful social-democraților a spus că legea grațierii nu i-a fost dedicată.

"Reporter: Mizati pe faptul că grațierea vă va ajuta?

Liviu Dragnea: Ce grațiere să mă ajute? Nu mă ajută nicio grațiere!

Știu că avem o Curte Constituțională care a adoptat o decizie. Dacă ieșim în stradă pentru a protesta față de o decizie a Curții, și asta e o opțiune. Nu mă ajuta pe mine personal. Eu am înțeles de la DNA că este o problemă cu 15.000 de dosare. Nu cred că sunt toate ale mele.

Vreau să aduc și eu martori să vedem dacă și acest proces va merge pe declarații mincinoase obținute în condiții suspecte la DNA. Eu m-am uitat pe toate declarațiile cu mare atentie. Se vede că declarațiile sunt dictate, cusute cu ață albă. Vorbim despre o doamnă cu care se pare că s-a făcut o înțelegere.

Reporter: S-a mai dat grațiere prin ordonanță de urgență?

Liviu Dragnea: Să ia exemplul înaintașilor!", a spus liderul PSD la ieșirea de la ÎCCJ.

STIRIPESURSE.RO

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe detalii...

165 de ani de la nașterea scriitorului Ion Luca Caragiale

 Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează miercuri, 01.02.2017, ora 10, o serie de evenimente culturale, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea scriitorului Ion Luca Caragiale. În conformitate cu singurul document oficial care menționează nașterea sa, acesta ar fi 1 februarie 1852, deși  au fost vehiculate și datele „în noaptea de 29 spre 30 ianuarie” sau „în zorii zilei de 30 ianuarie”.

   Ion Luca Caragiale a fost dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist român.  Este considerat a fi cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români.

   În zorii zilei de 9 iunie 1912, Caragiale a murit subit în locuința sa de la Berlin, cinci luni mai târziu, la 18 noiembrie, sicriul cu rămășițele sale pământești fiind adus la București iar la 22 noiembrie 1912, s-a făcut înmormântarea la cimitirul Șerban Vodă. Aflat la tristul eveniment, Delavrancea menționa: „Caragiale a fost cel mai mare român din câți au ținut un condei în mână și o torță aprinsă în cealaltă mână. Condeiul a căzut, dar torța arde și nu se va stinge niciodată.”.  Mihail Sadoveanu adăuga: „Caragiale a însemnat o dungă mare și foarte luminoasă în literatura noastră contemporană; ea a rămas asupra noastră și va rămâne asupra tuturor generațiilor.”

   Opera lui Ion Luca Caragiale cuprinde teatru (opt comedii și o dramă), nuvele și povestiri, momente și schițe, publicistică, parodii, poezii. Caragiale nu este numai întemeietorul teatrului comic din România, ci și unul dintre principalii fondatori ai teatrului național. Operele sale, în special comediile sunt exemple excelente ale realismului critic românesc. Deși Caragiale a scris doar nouă piese, el este considerat cel mai bun dramaturg român prin faptul că a reflectat cel mai bine realitățile, limbajul și comportamentul românilor.

    Cu acest prilej, la Sala de lectură a instituției,  va fi vernisată  expoziția de carte  intitulată  Viața și opera lui I.L. Caragiale. Printre  titlurile propuse se găsesc comediile: O noapte furtunoasă, Conu Leonida față cu reacțiunea,  O scrisoare pierdută, D-ale carnavalului, O soacră, Hatmanul Baltag, Începem,

1 Aprilie; drama Năpasta,   nuvelele și povestirile: O făclie de Paște, În vreme de război, Kir Ianulea, Două loturi. Nu lipsesc nici momente și schițe precum: Mitică, Dl. Goe, Bubico, Vizită, La Paști, Emulațiune, Dascăl prost, Premiul întâi,Cum stăm... Bacalaureat, apărute în volum sau în diferite publicații. Expoziția cuprinde și următoarele volume de critică literară: Caragialiana de Șerban Cioculescu, “Fenomenul Caragiale și reîncarnările virtuale” de Aureliu Goci, O biografie a lui I.L. Caragiale de Marin Bucur, Opera lui I.L. Caragiale de Mircea Tomuș.

    Incursiunea în viața și opera scriitorului va fi completată de o  prezentare Power Point intitulată Despre  Caragiale  susținută deGeanina Burcea, bibliotecar.  Materialul are în vedere informații mai puțin cunoscute despre scriitor printre care: a fost copil din flori (este primul născut al lui Luca Ștefan Caragiale și al Ecaterinei Chiriac  Karaboas . Luca s-a căsătorit în 1839 cu actrița și cântăreața  Caloropoulos, de care s-a despărțit, fără a divorța vreodată, dar  și-a întemeiat o familie statornică cu brașoveanca Ecaterina ), l-a vizitat domnitorul Al. I. Cuza  (relatare a lui Caragiale, de pe vremea când era elev), nu a terminat liceul, a fost revoluționar, a fost berar, a fost acuzat de plagiat, a moștenit o avere considerabilă.

    Elevi ai Școlii Gimnaziale  Ștefan cel Mare Alexandria, coordonați de profesor  Roxana  Lăduncă, vor susține comunicări despre marele scriitor român  și vor prezenta schița Bacalaureat.

 

Mai multe detalii...

Dosarul de abuz în serviciu al lui Liviu Dragnea a ajuns la judecata instanței supreme

Instanța supremă începe, astăzi, judecata dosarului de abuz în serviciu în care sunt acuzaţi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, fosta sa soţie, Bombonica Prodana, şi angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  Teleorman.

Dosarul lui Dragnea a ajuns în fața magistraților de la Curtea Supremă, după ce pe 8 decembrie 2016, Înalta Curtea de Casație și Justiție a decis că în dosarul de la Protecția Copilului Teleorman se  poate începe judecarea pe fond a cauzei.

Toate contestaţiile formulate de inculpaţi au fost respinse, după ce judecătorul de cameră preliminară a stabilit legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în cauză.

Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

 Potrivit procurorilor DNA , în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

  "În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă", susţine DNA. Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Bombonica Prodana (fostă Dragnea) a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 108.000 de lei”, se arată în rechizitoriu.

 

  Președintele PSD, Liviu Dragnea, mai are o condamnare, cu suspendare, în dosarul ”Frauda la referendum”.

 

 

 

Mai multe detalii...

Simpozion județean ,,HOLOCAUSTUL, O LECŢIE A TRECUTULUI PENTRU PREZENT”

 

Duminică, 29 ianuarie 2017, Școala Gimnazială nr. 2 Videle, a fost gazda Simpozionului judeţean „Holocaustul, o lecţie a trecutului pentru prezent”, în colaborare cu Casa Corpului Didactic Teleorman, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman,,Societatea de Ştiinţe Istorice din România – Filiala Teleorman . La lucrările simpozionului au participat, direct sau indirect, cadre didactice din unităţi şcolare din judeţul Teleorman , dar şi din alte judeţe. S-au realizat  şi prezentat diferite materiale (afişe, postere, prezentări PPT, materiale multimedia , recenzii etc ) în care s-a abordat problematica Holocaustului şi consecinţele sale negative, s-au rememorat evenimentele tragice din timpul celui de Al Doilea Război Mondial care au dus la moartea a milioane de oameni, s-au transmis mesaje antirasism, antiviolenţa,antidiscriminare .

Casa Corpului Didactic Teleorman și Inspectoratul Şcolar  Judeţean Teleorman au fost reprezentate la lucrările simpozionului de d-na profesor Amalia Dide, profesor metodist și inspector şcolar de istorie –ştiinţe socio-umane. 

Simpozionul județean ,,HOLOCAUSTUL, O LECŢIE A TRECUTULUI PENTRU PREZENT” a fost inițiat de doamna profesor Monica Iorga și organizat de Casa Corpului Didactic Teleorman, Inspectoratul Școlar Judeţean Teleorman, Școala Gimnazială nr. 2 Videle, Societatea de Științe Istorice din România , Filiala Teleorman.Simpozionul a avut drept argument cuvintele lui Elie Wisel “Moartea oricărui om este preocuparea supraviețuitorilor , mai mult decât a lui. Este de datoria noastră să nu îi uităm , pentru a arăta astfel că am înțeles lecția în fața morții   criminale .

Într-adevăr, evreii asasinați în Al Doilea Război Mondial,  adeseori familii întregi, sunt astăzi simboluri puternice numai în măsura în care noi îi invocăm, îi omagiem. “

Scopul simpozionului îl constituie combaterea atitudinilor rasiste, xenofobe, antismeite, intolerante, prin cultivarea memoriei Holocastului în rândul elevilor și al cadrelor didactice participante. Grupul de lucru al simpozionului a fost constituit din: Amalia Dide, inspector de specialitate al I.S.J. Teleorman și profesor metodist al C.C.D. Teleorman, prof. Iorga Monica, director al Școlii Gimnaziale nr. 2 Videle, prof. Eliza Marinela Sotirescu, director al C.C.D Teleorman, prof. Ion Tăujan, vicepreședinte al SSIR, filiala Teleorman, prof. Sîrbu Verginica, prof. Bucă Maria Carmen, prof. Viezuianu Dana de la ȘcoalaGimnazialănr. 2 Videle.

Marcarea Zilei internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului, la 27 ianuarie, a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005.

Holocaustul a reprezentat o realitate a secolului XX peste care nu ar trebui să trecem.

Marcarea Zilei internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului, la 27 ianuarie, a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005. Rezoluția respinge orice negare a Holocaustului și încurajează statele membre ale Adunării Generale ONU să transmită viitoarelor generații lecția genocidului, pentru ca această pagină neagră a istoriei să nu se mai repete.

„Să ne amintim” este parte a unei rugăciuni evreiești prin care umanitatea este rugată să nu uite vreodată consecințele acelor acte de o violență ieșită din comun. Aceasta trebuie să fie lecția pe care noi toți trebuie să o învățăm, să nu mai permitem ca astfel de atrocități să se mai realizeze.

Ziua de 27 ianuarie este o zi universală de comemorare care marchează eliberarea lagărelor de concentrare naziste, în special a lagărului de la Auschwitz-Birkenau din Polonia în după-amiază zilei de 27.01.1945 și sfârșitul Holocaustului în care au fost uciși peste șase milioane de evrei de către regimul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ziua de comemorare fiind propusă de Israel împreună cu încă alte 89 de state.

"Nu vă întrebați unde a fost Dumnezeu la Auschwitz, întrebați-vă unde a fost omul! Să uiți, să taci, să fii indiferent la cele din jurul tău, sunt unele din cele mai mari păcate." Elie Wiesel

Holocaustului i se mai adaugă și alte milioane victime în urma atrocităților naziste în care se notează aproximativ trei milioane de polonezi, populația de etnie romă, homosexuali, persoane cu handicap, creștini practicanți, peste un milion de copii, cu toții fiind tratați ca „dușmani ai statului german”, în consecință, eliminați.

În această zi se aprind lumânări, au loc evenimente care marchează momentul, evenimente  organizate în memoria victimelor

În timpul celui de-al doilea război mondial, România nu a fost ferită de atrocitățile nazismului, ceea ce a condus la pierderea din partea României a unui copleșitor număr a populației românești de origine evreiască, unul din evenimentele cele mai violente fiind Pogromul de la Iași din 27-29 iunie 1941, când în doar trei zile au fost uciși 13.266 de români de etnie evreiască.

În România, Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului a fost pentru prima dată marcată în 2004, iar ziua de 9 octombrie este dedicată comemorării, în plan național, a Zilei Holocaustului.

„Pacea nu este un dar al lui Dumnezeu creaturilor sale. Este un dar pe care noi ni-l facem unul altuia.” Elie Wiesel.

Casa Corpului Didactic Teleorman împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman vor susține întotdeauna astfel de proiecte prin care se comemorează victimele Holocaustului.

 

Casa Corpului Didactic Teleorman,

Director,

Prof. Eliza Marinela SOTIRESCU

Inspector Școlar de specialitate

Prof. Amalia DIDE

Mai multe detalii...

Cum va fi vremea

Vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața și noaptea, mai ales în Transilvania. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în regiunile extracarpatice, iar noaptea mai ales în vest și in nord-vest. Izolat vor fi fulguieli trecătoare sau burniță. Îndeosebi dimineața și noaptea va fi ceată asociată cu depunere de chiciură, local în centru si pe arii restrânse în rest. Cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în Banat și Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în Oltenia și estul in Transilvaniei și 6 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -18 și 0 grade.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI

Deși temperaturile vor crește ușor față de intervalul precedent, vremea va fi rece înca in cea mai mare parte a țării, local geroasă dimineața și noaptea în centru și sud. La deal și de munte cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief, în special cele din sud, va fi nebulozitate joasă sau ceață cu depunere de chiciură și, trecător, fulguieli. Înnorări și precipitații slabe, predominant ploi, se vor semnala izolat și în regiunile vestice, mai ales după-amiaza și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5…-4 grade în zonele cu ceață persistentă din sud si 8…9 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între -13 și 1 grad.

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI

Vremea se va încălzi, mai ales la deal și munte. Cerul va avea înnorări în vestul și nord-vestul țării, unde local și temporar va ploua slab, iar în sud și est vor fi nori joși sau ceață și, trecător, burniță sau fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vest și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade in zonele cu ceata persistenta din Lunca Dunarii și 11 grade in dealurile Banatului, iar cele minime se vor situa, în general, între -8 și 2 grade.

PROGNOZA METEO JOI-DUMINICA. Vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la deal și la munte, unde va fi mai cald decat in mod obisnuit la inceptului lunii februarie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește la sfârșitul intervalului în jumătatea vest a țării, iar în zonele joase de relief, local, va mai fi ceață.

STIRIPESURSE.RO

 

 

 

 

Mai multe detalii...

Excedentul bugetar pe anul 2016, folosit pentru realizarea unor investiții la Alexandria

 

Excedentul bugetar din anii precedenţi în anul 2017 va fi folosit pentru finanţarea unor investiţii din competenţa administraţiei publice locale. Decizia a fost aprobată în Consiliul local Alexandria.

La sfârşitul anului 2016, excedentul a fost în sumă de 2 780 886,07 lei. Din această sumă urmează să fie finanţate investiţii în domeniile învăţământ, locuinţe, servicii şi dezvoltare publică, cultură, recreere şi religie, asigurări şi asistenţă socială, transporturi.

Jumătate din sumă va fi direcţionată la capitolul Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică. Suma de aproximativ 1,345 mil lei va fi cheltuită pentru amenajarea unor locuinţe sociale, locuri de joacă, montarea unor camere de supravegere video în zonele periferice ale oraşului, expertize tehnice la mai multe blocuri din Alexandria, dar şi pentru întocmirea sau actualizarea unor documentaţii tehnice pentru o serie de obiective printre care se numără realizarea unui parc industrial, obţinerea autorizaţiei privind securitatea la incendiu pentru Piaţa Centrală, elaborarea unui program de îmbunătăţire a eficienţei energetice etc.

Au mai fost alocaţi 50.000 lei pentru reabilitarea termică a sediului Primăriei Alexandria, şi 12.000 pentru realizarea documentaţiei în vederea amenajării unor birouri pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială.

Pentru  capitolul Cultură, recreere, religie au fost fost alocaţi 706.160 lei. Pentru Învăţământ au fost alocaţi 243.900 lei, mai multe unităţi de învăţământ urmând să beneficieze de fonduri pentru modernizarea clădirilor dar şi a curţilor, în timp ca la capitolul transporturi au fost alocaţi 409.460 lei, majoritatea fiind pentru modernizarea unor străzi şi a realizării documentaţiei pentru realizarea unei parcări supraterane în zona centrală.

 

 

 

Mai multe detalii...

PROTEST Mesajul alexăndrenilor pentru Liviu Dragnea: ”În democraţie, hoţii stau în puşcărie!”

Câteva zeci de persoane s-au adunat duminică seara în faţa Casei de Cultură din Alexandria pentru a protesta împotriva Guvernului PSD şi a Legii Graţierii. ”În democraţie, hoţii stau în puşcărie” a fost mesajul pe care cei câţiva protestari de la Alexandria au vrut să-l transmită guvernanţilor care susţin graţierea.

Alături de alexăndrenii care au avut curajul să iasă în stradă pentru a-şi spune nemulţumirile, în ciuda temperaturilor scăzute, dar şi în ciuda etichetei de ”judeţ roşu” pusă Teleormanului, s-a aflat fostul candidat la Camera Deputaţilor din partea USR, arhitectul Şerban Marinescu.

"Am ieşit pentru că suntem scandalizaţi de iniţiativa PSD-ului de a scăpa proprii corupţi de puşcãrie, adicã PSD a câştigat alegerile pe nişte promisiune populiste . Noi le considerăm populiste. Adică au promis la toată lumea bani care nu există, dar pe de altã parte a clar că scopul lor principal a fost sã îşi salveze corupţii. S-a depãşit o limitã. Suntem toţi aici, uniţi împotriva lor. Oricât de puţini suntem acum, o sã fim din ce în ce mai mulţi. Nu mă aşteptam la mai mulþi. Orice început este bun", a declarat Şerban Marinescu, candidat al USR la Camera Deputaţilor în Teleorman.

În Teleorman, chemarea la protest a fost lansată în spaţiul virtual, pe pagina creată special pentru eveniment.

”Credem că exista oameni curajosi şi responsabili din Teleorman care să se alăture duminica protestelor din restul tarii. Şi unul singur ar însemna ceva. Credem că nu locuitorii sunt de vina pentru actele unor ''baroni'' şi ca poate începe orice, oriunde. Daca stiti pe cineva care ar putea încerca, transmiteti-i invitatia. Simbolic, el ar putea face cât multe alte sute de oameni. Ştim ca nu exista tradiia protestelor în multe orase din tara, dar întotdeauna e un început”, au scris iniţiatorii acţiunii.

Mai multe detalii...

Teleormănenii ies în stradă: ” Spune NU Legii Grațierii”

 Teleormănenii ies în stradă pentru a protesta împotriva Legii Grațierii. Invitația la protest a fost lansată în spațiul virtual.

 

 Pe lista județelor în care duminică sunt anunțate proteste împotriva Legii Grațierii se regăsește și județul Teleorman. Apelul a fost lansat în spațiul virtual, pe pagina creată special pentru eveniment.

”Credem că exista oameni curajosi și responsabili din Teleorman care să se alăture duminica protestelor din restul tarii. Și unul singur ar însemna ceva. Credem că nu locuitorii sunt de vina pentru actele unor ''baroni'' și ca poate începe orice, oriunde.Daca stiti pe cineva care ar putea încerca, transmiteti-i invitatia. Simbolic, el ar putea face cât multe alte sute de oameni. Știm ca nu exista tradiia protestelor în multe orase din tara, dar întotdeauna e un început”, au scris inițiatorii acțiunii.

Protestul este anunțat pentru ora 18.00, iar locul de întâlnire propus de inițiatori este platoul din fața Casei de Cultură din Alexandria.

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed