Menu
No title

                               

Clinica

Items filtered by date: Octombrie 2017

Alegeri locale parțiale la Poeni, Salcia și Cervenia

Aproximativ 7.000 de alegători din trei localități din Teleorman-Poeni, Salcia și Cervenia- sunt așteptați duminică, 5 noiembrie, la urne.

În toate cele trei cazuri s-a ajuns la organizarea alegerilor anticipate după ce edilii aleşi la scrutinul din iunie 2016, respectiv Marin Cucurezeanu (Cervenia), Ionel Ilcuş (Poeni) si Marius Şună ( Salcia), au pierdut procesele cu Agenţia Naţională de Integritate și au fost demiși.

La nivelul judeţului, pentru cele trei localităţi în care se vor desfăşura alegeri anticipate, sunt înscrişi în Registrul electoral 7.002 alegători, dintre care 2.489 persoane cu drept de vot sunt în localitatea Cervenia, 2.345 în localitatea Poeni, iar 2.169 de alegători sunt în localitatea Salcia.

Pentru cei 7.000 de alegători, în ziua scrutinului pentru parţiale vor fi deschise nouă secţii de votare, dintre care patru la Poeni, trei la Salcia şi alte două secţii la Cervenia, potrivit AEP.

Campania electorală a început duminică, 22 octombrie, iar până sâmbătă, 4 noiembrie, candidaţii vor încerca să convingă electoratul din cele trei localităţi că merită votul de încredere.

 

Mai multe detalii...

Expoziție la Muzeul Județean Teleorman

Muzeul Judeţean Teleorman organizează, în colaborare cu Biroul Judeţean Teleorman al Arhivelor Naţionale şi cu participarea domnilor Teodor Săceanu şi Viorel Ioşca, expoziţia „1917 – An de răscruce – marile bătălii”.
Expoziţia face parte din ciclul expoziţional „România şi Războiul de Întregire” şi va fi deschisă vineri, 3 noiembrie 2017, ora 11.00, în Sala Auditorium a Muzeului Judeţean Teleorman.
Expoziţia „1917 – An de răscruce – marile bătălii” urmăreşte să evidenţieze evenimentele militare şi social-politice desfăşurate în acel an prin documente, fotografii, medalii şi cărţi.
Expoziţia va putea fi vizitată la până pe data de 8 decembrie 2017.

Mai multe detalii...

Șapte proiecte care urmează să fie finanțate prin PNDL au fost aprobate de Consiliul local Alexandria

Șapte proiecte de hotărâre privind aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente unor obiective de investiţii ce au drept scop moderizarea şi reabilitarea mai multor unităţi şcolare din municiiul reşedinţă de judeţ au fost aprobate, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului local Alexandria. Proiectele vor fi depuse la Ministerul Dezvoltării pentru a obține finanțare prin PNDL.

Pe ordinea de zi s-au aflat:proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Extindere clădire şi amenajare Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare”, proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Modernizare spaţii agrement, împrejmuire şi anvelopare Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare”,proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Modernizare şi reabilitare clădire Şcoala Gimnazială Al. Colfescu”, proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Reabilitarea şi modernizarea localului Şcolii Gimnaziale nr.6”, proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Modernizare şi reabilitare clădire Liceul Tehnologic nr.1”, proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Reabilitare creşă nr. 4”, precum şi proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Reabilitare, extindere şi dotare Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 10”.

“Proiectele de hotărâre adoptate astăzi vizează depunerea proiectelor la Ministerul Dezvoltării pentru a fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Urgenţa a constat în faptul că trebuia ca indicatorii tehnico-economici să fie aprobaţi. Proiectele nu sunt noi, au fost realizate de directori sau, mai bine spus, de unităţile şcolare acum trei ani de zile, au fost reactualizate, iar astăzi, consilierii locali au aprobat… În total avem 11 proiecte, dintre care pe unele le-am depus deja, iar pe altele le depunem astăzi la Ministerul Dezvoltării, în speranţa că după ce au trecut de faza de eligibilitate, iar acest lucru s-a întâmplat în cazul tuturor celor 11 proiecte, acum aşteptăm şi verificarea tehnică a specialiştilor de la Minister, efectiv analiza pe proiecte. Eu am convingerea că o să reuşim până la Crăciun să semnăm contractele de finanţare, cu realizarea obiectivelor foarte clar începând cu primăvara anului viitor”, a declarat primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin.

 

Mai multe detalii...

Consilierii locali alexăndreni se întrunesc în ședință extraordinară

Consilierii locali alexăndreni se întrunesc astăzi în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi sunt 8 proiecte de hotarare. 7 dintre ele fac referire la aprobarea asigurarii de la bugetul local a cofinantarii aferente unor obiective de investitii de la scolile “Stefan Cel Mare”, “Alexandru Colfescu”, Scoala nr. 6, Liceul tehnologic nr.1, Cresa nr. 4 si Gradinita cu program prelungit nr. 10.

Un alt proiect de hotarare face referire la trecerea din domeniul privat de interes local al municipiului Alexandria si administrarea Consiliului local al municipiului Alexandria, in domeniul privat al statului si administrarea Ministerului Afacerilor Interne, a unor locuinte ANL si transmiterea in folosinta gratuita pe durata existentei constructiei a cotei parti de teren aferenta acestora.

Mai multe detalii...

Doi pescari au fost salvați de pompierii militari

Luni dimineaţă, în jurul orelor 07.30, pe numărul unic de urgenţă 112, o persoană a solicitat intervenţia pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Turnu Măgurele pentru salvarea a două persoane (pescari), rămase blocate pe podul vechi de pe râul Olt, în zona barajului Izbiceni.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU “A. D. Ghica” Teleorman, mr. Gelu Dragomir, la faţa locului s-au deplasat două echipaje de intervenţie, cu o barcă de salvare şi o ambulanţă SMURD. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, respectiv vânt puternic, valurile mari nu mai permiteau întoarcerea celor doi pescari cu barca lor pneumatică, existând riscul să fie răsturnată.

Pompierii militari, cu ajutorul bărcii de salvare, au reuşit să ajungă la cele două persoane şi să le preia în condiţii de siguranţă, fiind transportate la mal. Cei doi bărbaţi, cu vârste de aproximativ 30-35 de ani, erau uşor hipotermici, dar, după primirea primului ajutor de la echipajul SMURD, au refuzat să fie transportaţi la spital. Misiunea de salvare s-a finalizat în jurul orelor 10.00.

Mai multe detalii...

Curs de educație financiară la Biblioteca Județeană

          Biblioteca Județeană Marin Preda, instituție aparținând Consiliului Județean Teleorman, organizează, în data de 31 octombrie 2017, începând cu ora 1100, în Centrul de Formare, un curs gratuit de educație financiară pentru persoanele adulte.

          Derulat în parteneriat cu Banca Comercială Română, cursul face parte dintr-un program mai amplu propus bibliotecilor publice din România, având în vedere rolul educațional al acestor instituții pentru toate categoriile de vârstă.

Pornind de la faptul că țara noastră se află pe ultimul loc din Uniunea Europeană la nivelul de educație financiară, “Școala de bani” – așa cum a fost denumit programul – își propune să contribuie la creșterea gradului de educație financiară a românilor, ajutându-i să conștientizeze factorii care le influențează deciziile financiare și să înțeleagă cum să-și administreze mai bine bugetul.

Ca urmare a informațiilor primite la curs, participanții vor putea să își facă un audit al situației financiare, să înțeleagă care este raportul dintre venituri și cheltuieli, să își seteze obiective, să își facă un buget personal și un plan de acțiune care să le ofere posibilitatea să aibă o viață financiară mai responsabilă.

          Alegerea datei de 31 octombrie pentru derularea acestui curs nu este una întâmplătoare deoarece în această zi este celebrată “Ziua Internațională a Economisirii”, prilej cu care acest program de educație financiară are loc concomitent la nivelul întregii țări, atât în Biblioteca Metropolitană București, cât și în alte biblioteci județene care au răspuns propunerii venite din partea Băncii Comerciale Române.

 

 

 

 

 

Mai multe detalii...

Cum va fi vremea în următoarele zile

Luni, vântul va continua sã fie intens în toate regiunile, cu precãdere pe parcursul zilei, când vor fi rafale în general de 55-70 km/h şi local 75-85 km/h.

Cerul va fi temporar noros, în vest, centru şi nord, mai ales în prima parte a intervalului, vor fi precipitaţii locale, în general slabe, mixte în Maramureş, Transilvania şi zona deluroasã a Crişanei şi a Moldovei şi ploi în rest.

În sud şi sud-est ploile vor fi posibile izolat, îndeosebi la începutul zilei.

 Marți, vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, vântul va mai diminua în intensitate, dar va fi rece, mai ales dimineaţa şi noaptea.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, dar numai izolat vor fi posibile precipitaţii slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri locale în prima parte a intervalului, mai ales în regiunile estice şi de sud-est. În zona montanã local va mai ninge slab, iar pe creste vântul va sufla tare, cu peste 70 km/h, spulberând zãpada.

Temperaturile maxime se vor situa între 2 grade în depresiuni şi 11 grade în sudul ţãrii; minimele vor fi preponderent negative şi se vor încadra între -6 grade în estul Transilvaniei şi 3 grade pe litoral şi în sudul Banatului.

Miercuri, începând din a doua parte a zilei, în vestul, nordul și centrul țãrii, cerul va fi noros și va ploua, în general slab cantitativ.

Vântul va prezenta intensificãri temporare, îndeosebi la munte și în regiunile nordice, nord-vestice și centrale, potrivit antena3.ro.

DCNEWS.RO

 

Mai multe detalii...

Un bătrân de 84 de ani a murit într-un incendiu la Târnava

Un bătrân si-a pierdut viața în urma unui incendiu produs în după amiaza zilei de duminică, 29 octombrie, în satul Tarnava.

La sosirea pompierilor, bărbatul în vârstă de 84 de ani fusese scos de către vecini din locuință si intrase în stop cardiorespirator.
Echipajul de pe ambulanță a început manevrele de resuscitare pentru bătrânul intoxicat cu monoxid de carbon, însă fără succes, iar pentru acesta a fost declarat decesul, potrivit sursei citate.

Incendiul a fost stins după aproape o oră, iar flăcările au distrus acoperisul casei pe o suprafață de aproape 20 mp si bunurile materiale din două camere de locuit, a mai precizat mr. Gelu Dragomir.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit produs la instalația electrică a televizorului.
Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 10.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la 20.000 de lei.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Alexandria cu o autospeciala de lucru cu apă si spumă, pompierii de la Punctul de lucru Draganesti Vlasca cu o autospeciala de lucru cu apă si spumă si o ambulanță SMURD, a precizat mr. Gelu Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU “A.D.Ghica”.

 

 

Mai multe detalii...

Accident cu trei victime pe DN6

Un grav accident de circulație cu trei victime s-a produs sâmbătă după amiaza, în comuna Peretu.

”În jurul orei 16.35 a avut loc un accident rutier in localitatea Peretu, pe DN 6, un autoturism rasturnat cu 3 victime din care una a fost scoasa de pompieri. S-a intervenit cu 1 ASAS,1 Desc,1 SMURD , 3 SAJ (1 echipaj cu medic) si 14 subofiteri. Au fost trei barbati, cu varste de aproximativ 25-30 de ani, doi raniti usor la nivelul membrelor, care dupa primirea primului ajutor au fost dusi la Spitalul Municipal Rosiorii de Vede, iar cel de al treilea, cu multiple traumatisme, atat la nivelul capului cat si la nivelul membrelor, a fost monitotizat de un echipaj SAJ cu medic pana la preluarea de catre un elicopter SMURD. Victima a fost transportata la Spitalul Floreasca din capitala. Cazul a fost preluat de catre politie”, informează Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al ISU Teleorman.

Mai multe detalii...

În atenţia agenţilor economici care doresc să încadreze absolvenţi de învăţământ superior

  • Publicat in Social

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman vine în sprijinul agenţilor economici, prin subvenţionarea locurilor de muncă vacante, conform Legii 335/2013, actualizată, privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior.

 Scopul efectuării stagiului este de asigurare a tranziţiei absolvenţilor de învăţământ superior de la sistemul de educaţie la piaţa muncii, de a consolida competenţele şi abilităţile profesionale pentru adaptarea la cerinţele practice şi exigenţele locului de muncă şi pentru o mai rapidă integrare în muncă, precum şi de dobândire de experienţă şi vechime în muncă şi, după caz, în specialitate.

Contractul de stagiu şi contractual individual de muncă, se încheie la aceeaşi dată, durata contractului de stagiu fiind de 6 luni, cu excepţia situaţiilor în care prin legi speciale este prevăzută o altă perioadă de stagiu.

Angajatorii care încheie un contract de stagiu cu absolvenții de învățământ superior primesc lunar, la cerere, suma de 1.350 lei, din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Perioada de stagiu se desfăşoară pe baza unui program de activităţi aprobat de angajator, la propunerea conducătorului compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea stagiarul. Pe durata stagiului, stagiarul va fi coordonat și supravegheat de un mentor desemnat de angajator.

 

Informaţii suplimentare, privind subvenţionarea locurilor de muncă, se pot obţine de la Agenţiile locale/ Punctele de lucru, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00 sau accesând pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed