Menu
No title

                               

Clinica

Items filtered by date: Februarie 2017

Agenția MRA Models caută modele la Alexandria.

 Agenția MRA Models  a început caravana de preselecții pentru fete și băieți care au potențial de modele internaționale. ”În perioada Februarie/Martie/Aprilie vom ajunge în peste 30 de orașe din Muntenia, Transilvania și Moldova în căutarea viitoarelor topmodele ale României.Vom fi în Alexandria în data de Joi 02.03.2017, ora 15:00, la ROMFRA din Str. Mihail Kogalniceanu, nr. 46-48”, anunță agenția.

Criteriile și condițiile de participare sunt: fete peste 13 ani și peste 1,70m, băieți peste 16 ani și peste 1,82m, ținută de voie, la alegere, fără machiaj (fete), un act de identitate (acordul părinților pentru minori).

Nu este necesară înscrierea prealabilă și nu se cere experiență în modeling. Preselecțiile sunt castinguri tehnice, sub forma unor interviuri

 MRA este prima agenție de modele fondată în România în anul 1992 a descoperit, lansat și promovat celebrități precum Catrinel Menghia, Mădălina Ghenea, Adina Halas, Carmen Brumă, Laura Giurcanu, Radu Vâlcan, Adrian Nartea, Malvina Cervenschi, Albertina Ionescu, Andreea Raicu, Monica Bârlădeanu, Veronica Pașcu, Roberto Sipoș, Alina Pușcău, Alina Pușcaș, etc.

 

 

 

 

 

Mai multe detalii...

Demersuri pentru formarea unei echipe de scafandri la ISU Teleorman

Zece cadre ale ISU "AD Ghica" se vor prezenta în perioada următoare la centrul de scafandri din Constanţa cu scopul de a forma o echipă care să intervină atunci când situaţia o impune în judeţ, potrivit şefului Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "AD Ghica", Marius Stancu.

"Mă voi ocupa de pregătirea personalului. La finele acestui an, undeva prin toamnă, acest inspectorat va avea şi o echipă de scafandri calificată. Avem toată infrastructura necesară pentru abordarea acestui tip de risc cu desfăşurarea în bune condiţiile a intervenţiilor în mediul acvatic. S-au făcut o serie de controale medicale. Ne-am stabilit un obiectiv în jurul a zece oameni care vor merge la verificările medicale de la Constanţa. Acolo lucrurile sunt foarte drastice. Baremele şi criteriile sunt foarte drastice şi e o meserie dificilă.", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă organizată cu ocazia Protecţiei Civile, Marius Stancu.

 În judeţul Teleorman nu există echipă de scafandri de aproximativ şapte ani. În cazul în care un incident necesită prezenţa personalului calificat, o echipă de scafandri se deplasează în Teleorman din judeţele învecinate. Dacă vor trece testele, scafandrii vor sta în una din subunităţile aflate în oraşele cu ieşire la Dunăre pentru perfecţionarea activităţii. În perioada următoare este posibil ca în municipiul Turnu Măgurele să se realizeze şi un sistem de salvare la Dunăre printr-o colaborare a ISU "AD Ghica" cu primăria oraşului.

Mai multe detalii...

În Teleorman se vor înființa patru noi puncte de lucru ISU pentru intervenţia operativă

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va înfiinţa în cursul acestui an patru puncte de lucru pentru intervenţia operativă, potrivit şefului ISU "AD Ghica", Marius Stancu.

Punctele de lucru vor avea sediile în comunele Drăgăneşti Vlaşca, Talpa, Saelele şi Conţeşti, având în vedere scăderea timpului de intervenţie în zonele aflate la o distanţă mare de oraşele şi municipiile judeţului. "În fiecare săptămână am discuţii cu primarii din cele patru localităţi. Detaşat se află primăria Drăgăneşti Vlaşca unde vom inaugura acest punct de lucru în lunile mai, iunie, cel târziu. Mai era un aviz de luat pentru autorizaţie şi în cel mult două săptămâni vor începe deja construcţiile acolo. Domnul primar de la Talpa a fost şi a purtat discuţii la Ministerul Dezvoltării. Are promisiuni ferme pentru finanţarea subunităţii de la Talpa. La Saelele avem promisiuni certe că pe la mijlocul acestui an vom inaugura, iar cu Conţeşti suntem în permanentă legătură. Suntem la faza de proiectare." a declarat în cadrul unei conferinţe de presă organizată cu ocazia Protecţiei Civile, Marius Stancu.

Punctele de lucru reprezintă rezultatul unei analize a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "AD Ghica" Teleorman dezvoltând în acest fel şi capacitatea de acordare a primului ajutor medical. Fiecare punct de lucru va fi dotat cu o autospecială SMURD pentru a interveni în scurt timp solicitărilor cetăţenilor. Pe 22 martie, în comuna Dobroteşti, se va inaugura noua substaţie SMURD.

 

 

 

Mai multe detalii...

ANM: Temperaturi de până la 18 grade Celsius și ploi moderate, în următoarele două săptămâni

Temperaturile aerului vor urca până la 18 grade Celsius mai ales în zonele sudice și sud-estice în următoarele două săptămâni, iar precipitațiile vor fi mai prezente în regiunile montane atât pe 1 martie, cât și după 6 martie, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 27 februarie - 12 martie 2017, publicată luni.

În Muntenia, în perioada 27 februarie — 8 martie, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 13 și 17 grade. În ultimele zile ale intervalului de prognoză vremea se va răci, iar media maximelor va oscila între 10 și 12 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere până în dimineața de 2 martie, când se vor atinge, în medie, 4 grade. În 3 și 4 martie minimele termice vor fi apropiate de pragul de îngheț, apoi vor crește până în 8 martie, când vor ajunge, din nou, la 4 grade, iar până la finalul intervalului de prognoză vor scădea spre un grad Celsius. Va ploua temporar în noaptea de 1 spre 2 martie și după data de 6 martie.

Mai multe detalii...

Programul Prima casă continuă în 2017 și beneficiază de norme mai simple

Programul ”Prima casă” 2017 va avea alocat, conform strategiei, un plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei reprezintă plafonul nou alocat printr-o Hotărâre adoptată astăzi de Guvern, restul de 175,5 milioane lei reprezentând diferența rămasă nealocată sau neutilizată din anul 2016.

Normele metodologice de implementare a programului „Prima casă” au fost modificate în ședința de astăzi astfel încât să fie armonizate cu modificările aduse acestui program prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 97/2016.

Astfel, se introduce un nou set de definiţii ale locuinţelor care se pot achiziţiona/construi prin Program. Prin locuinţă nouă, în sensul Programului "Prima casă", se înţelege orice imobil care respectă cerinţele pentru a fi încadrat în categoria imobilelor cu destinaţia de locuinţă, recepţionat la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat. Locuinţele supuse unor lucrări de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat, vor fi asimilate locuinţelor noi.

De asemenea, se reglementează ca termenul de 5 ani aplicabil în cazul locuinţelor noi şi/sau consolidate să fie calculat în funcţie de data efectuării recepţiei la terminarea lucrărilor, având ca punct final data solicitării creditului garantat.

Totodată, în cuprinsul normelor metodologice se introduce sintagma „proporţional cu procentul de garantare” în cadrul referirilor la împărţirea proporţională a riscurilor şi pierderilor, respectiv la procentul egal de garantare, sintagmă care reflectă procentul diferenţiat în funcţie de categoria de locuinţă achiziţionată în cadrul Programului.

Pentru simplificarea proceselor şi evitarea birocratizării excesive a acestora, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM) preia sarcina emiterii acordurilor pentru radierea ipotecilor şi a interdicţiilor de înstrăinare şi grevare prevăzute de lege în cazul rambursării integrale anticipate sau la termen a finanţărilor garantate, precum şi în cazul respingerii cererilor de plată având impact strict asupra activităţii de monitorizare a garanţiilor emise în cadrul Programului ”Prima casă”.

De asemenea, FNGCIMM are obligația efectuării unei evaluări anuale în numele și contul statului, a modului de utilizare a plafoanelor de garantare de către finanțatorii participanți în Program pe baza criteriilor și procedurii aprobate prin ordin al ministrului Finanțelor Publice, cu scopul de a optimiza alocarea plafonului anului următor.

 

 

 

Mai multe detalii...

Primăria s-a asociat cu FCM Alexandria

Consilierii locali alexăndreni au aprobat asocierea Municipiului Alexandria prin Consiliul Local al Municipiului Alexandria cu ASOCIATIA FOTBAL CLUB MUNICIPAL ALEXANDRIA,în vederea susţinerii şi realizării în comun a unor acţiuni stabilite conform Calendarului Sportiv al Federatiei Romane de Fotbal. Asocierea este valabilă pentru perioada 01.03-30.06.2017.

”Colaborarea dintre autoritatea publică locală şi structura sportivă are la bază un contract de asociere şi un scop de interes public, în conformitate cu prevederile art. 36, alin. (1), alin. (2), lit. e) şi alin.7, lit. a) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificarile si completarile ulterioare. Sumele primite cu titlu de sprijin financiar, pot fi cheltuite pe capitolele prevăzute de lege, în limitele stipulate în H.G. nr. 1.447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă, cu modificarile si completarile ulterioare. Totalul sumelor ce se vor angaja şi plăti anual sunt corelate cu posibilităţile bugetului. Decontarea sumelor se va face doar pe baza documentelor justificative şi a destinaţiilor legale. Structura sportivă solicitantă îndeplineşte condiţiile de eligibilitate stabilite prin Regulament, fiind supusă unei evaluări din partea reprezentanţilor Municipiului Alexandria. Nerespectarea prevederilor contractuale sau furnizarea de informaţii false de către solicitanţi atrage răspunderea contractuală, administrativă, civilă sau penală, după caz”, se arată în proiect.

 

 

 

Mai multe detalii...

A inceput prima etapa de înscriere în învățământul primar

În Teleorman, planul de scolarizare pentru clasa pregatitoare cuprinde aproximativ 2500 de locuri. Prima etapa de înscriere în învățământul primar a început ieri și se va încheia pe 16 martie.

Parintii pot completa, incepand cu această săptămână, cererile tip pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar. Evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor se efectueaza sub coordonarea Centrului judetea  de resurse si asistenta educationala (CJRAE) in perioada 22 februarie - 14 martie. Potrivit calendarului de înscrieri, fiecare unitate de invatamant in care se organizeaza clasa pregatitoare are obligatia sa organizeze Ziua portilor deschise până pe 2 martie. Cu acesa ocazie, parintii si copiii vor putea vizita spatiile scolare si vor putea discuta cu cadrele didactice.

A doua etapa se desfasoara intre 24 si 30 martie.

In clasa pregatitoare pot fi inscrisi copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi inscrisi daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare. Inspectoratele scolare si unitatile de invatamant au obligatia de a asigura permanent, corect si cat mai rapid informarea si consilierea parintilor pe tema prevederilor legii si ale metodologiei, spune Ministerul Educatiei.

Invatamantul primar este obligatoriu si cuprinde clasa pregatitoare si clasele I-IV. Numarul de locuri alocate, prin cifra de scolarizare, pentru clasa pregatitoare in invatamantul de stat, este mai mare sau egal cu numarul copiilor care au implinit varsta pentru a incepe invatamantul primar, asigurandu-se, astfel, scolarizarea tuturor copiilor.

 

 

 

 

Mai multe detalii...

28 februarie- Ziua Protecției Civile din România

Pe 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România, eveniment care ne prilejuieşte rememorarea momentului istoric care a consfinţit înfiinţarea Apărării Pasive din România prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933.

”Apărută ca o necesitate în asigurarea protecţiei forţelor necombatante, după prima conflagraţie mondială, protecţia civilă şi-a extins domeniul de activitate odată cu folosirea armelor de distrugere în masă cu efecte distrugătoare nu numai asupra militarilor, dar şi asupra populaţiei civile. Deviza rămasă înscrisă în tradiţia armei  „Cu viaţa mea apăr viaţa” a fost onorată şi consacrată pe parcursul celor 84 de ani de existenţă, prin misiunile dificile executate pentru salvarea vieţii şi înlăturării efectelor distrugătoare produse de dezastrele naturale şi catastrofele care au marcat, de atâtea ori, ultima jumătate de secol”, informează ISU Teleorman.

Cu ocazia sărbătoririi a 84 de ani de la înființarea Protecţiei Civile în România, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A. D. Ghica” al judeţului Teleorman se vor desfăşura mai multe activități specifice.

Sub genericul „Ziua Porţilor Deschise”, în ziua de marți, de 28 februarie 2017, în programul orar 09.00 – 15.00 -  toate persoanele interesate pot vizita subunităţile de intervenție din subordinea I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman, aflate în orașele și municipiile județului nostru. Pe timpul vizitei vor fi prezentate cazărmile, tehnica de intervenţie și tipurile de misiuni executate de personalul specializat.

În perioada 23 – 28 februarie, personalul inspecției de prevenire va desfășura activități de informare preventivă a cetățenilor asupra riscurilor prezente în comunitățile din care fac parte, măsurile specifice de prevenire a manifestării acestora și a regulilor de comportare în caz de dezastre. În ziua de 27 februarie a.c., cu sprijinul Asociației Sportive a Pompierilor din România, la nivelul unității se va desfășura competiția de minifotbal – „Cupa Primăverii”.

În data de 28 februarie 2017, în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, va avea loc un ceremonial militar dedicat sărbătoririi „Zilei Protecţiei Civile din România”. La această activitate vor fi prezentate materiale privind semnificația Zilei Protecției Civile din România, mesajele de felicitare ale autorităților locale și centrale, citarea cadrelor recompensate pentru rezultatele bune și foarte bune obținute pe timpul desfășurării activităților specifice protecției civile, prezentarea tehnicii de intervenție și câteva exerciții demonstrative.

 

Mai multe detalii...

180 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creangă

 

           Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează  la Sala de lectură a instituției, marți, 28 martie 2017, orele 10,  o serie de activități culturale prilejuite de împlinirea a 180 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creangă, unul dintre clasicii literaturii române.

         Data nașterii lui Creangă este incertă. El însuși afirmă în Fragment de biografie că s-ar fi născut la 1 martie 1837, o altă variantă o reprezintă data de 10 iunie 1839.

         Expoziția de carte, organizată sub genericul Viața și opera lui Ion Creangă, cuprinde povești (Capra cu trei iezi, Dănilă Prepeleac, Fata babei și fata moșneagului, Povestea lui Harap-Alb, Ivan Turbincă,

Povestea porcului, Povestea unui om leneș, Punguța cu doi bani, Soacra cu trei nurori, Acul și barosul , Ion Roată și Cuza-Vodă , Păcală ), nuvele (Moș Nichifor Coțcariul,  Popa Duhul), romane autobiografice (Amintiri din copilărie, Fragment de autobiografie), precum și volume de  critică literară.

         În cadrul activității, doamna învățătoare Paula Achim va prezenta un material documentar Ion Creangă.

          Elevi ai clasei pregătitoare de la  Școala Gimnazială  Ștefan cel Mare Alexandria, coordonați  de doamna Achim,   vor face o  Incursiune în lumea copilăriei,  activitate ce se  concretizează prin activități interactive menite să incite curiozitatea copiilor pentru povești, pentru carte.

 

 

Mai multe detalii...

METEO Temperaturi de aprilie la sfârşitul lunii februarie


Luni, valorile termice vor crește, iar vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și ceață, dimineața, izolat, iar noaptea local. În a doua parte a intervalului, pe arii restrânse, în regiunile nord-vestice, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 grade in nordul litoralului si 18 grade in sudul Banatului si in vestul Olteniei, iar cele minime între -5 grade în estul Transilvaniei și 9 grade în sudul Banatului.
Marţi, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii februarie. În sudul, estul și centrul țării cerul va fi variabil, local, cu înnorări și ceață mai ales dimineața și noaptea. În restul teritoriului la începutul intervalului izolat va fi ceață, iar spre sfârșitul acestuia vor fi condiții de ploaie slabă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 grade pe litoral si 19 grade in Banat, iar cele minime între -1 și 9 grade. Vântul va sufla scu intensificări la munte și local în vestul și nord-estul țării.
Miercuri, aria de nebulozitate și ploi, care vor fi și sub formă de aversă, se va extinde treptat dinspre vest și va cuprinde majoritatea regiunilor. În zona montană precipitațiile vor fi mixte, pe parcursul zilei și predominant ninsori noaptea. Izolat se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, dar local și în restul teritoriului. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în vest, nord-vest și centru, se vor încadra între 7 grade in dealurile de vest si 19 grade in sud-estul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade, mai coborâte în depresiuni.

ROMANIATV.NET

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed