Menu
No title

                               

Clinica

Items filtered by date: Martie 2017

Rezultate simulare: Doar 35,21% dintre elevii de clasa a VIII-a au luat peste 5.00 la matematică

2766 de elevi de clasa a VIII-a au fost înscriși la simularea Evaluării Naționale, desfășurată în perioada 13-16 martie.  Rezulatele simulării s-au afișat astăzi în toate școlile din județ. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, situația statistică a rezultatelor, pe probe, se prezintă astfel: ”La limba și literatura română,  au participat 2450 elevi, dintre care 65,1% au obținut note peste 5,00; la matematică, au participat 2431 elevi, dintre care 35,21% au obținut note peste 5,00”.

 În ceea ce privește simularea probelor scrise ale examenului național pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2016-2017, la nivelul județului Teleorman au fost înscriși 2408 elevi de clasa a XI-a, respectiv 2262 elevi de clasa a XII-a.

La clasa a XI-a, situația statistică a rezultatelor, pe probe, se prezintă astfel: la proba E)a), limba și literatura română, au participat 2129 elevi, dintre care 47,67% au obținut note peste 5,00; la proba E)c), proba obligatorie a profilului, au participat 1992 elevi, dintre care 43,07% au obținut note peste 5,00;

La clasa a XII-a la proba E)a), limba și literatura română, au participat 1963 elevi, dintre care 60,01% au obținut note peste 5,00; la proba E)c), proba obligatorie a profilului, au participat 1903 elevi, dintre care 47,35% au obținut note peste 5,00; la proba E)d), proba la alegere, au fost prezenți  1808 elevi, dintre care 55,81% au obținut note peste 5,00.

 Rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități școlare, în cadrul consiliului profesoral, în ședințe cu părinții și prin discuții cu elevii la clasă, urmând a se întocmi un raport care va include și un plan de măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor elevilor.

 

Mai multe detalii...

Mihai Murar este noul președinte al PNL Alexandria

Organizația municipală PNL Alexandria și-a ales, astăzi, o nouă conducere. În cursa pentru funcția de președinte al organizației municipale au intrat: Florin Titirişcă, fostul preşedinte al  PNL Alexandria , Mihai Murar, candidatul partidului pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare din decembrie, Nicolae Tănase  şi Cătălin Dumitraşcu, consilier local.

Liberalii alexăndreni l-au ales, în urma votului dat astăzi, pe Mihai Murar drept noul președinte al PNL Alexandria. Acesta a primit 92 de voturi, în vreme ce  Florin Titirișcă a pierdut conducerea filialei obținând doar 80 de voturi.

 

Mai multe detalii...

1.228 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

  • Publicat in Social

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.228 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

 Malta – 310 locuri de muncă: 300 șofer de autobuz, 10 personal curăţenie;

Italia – 220 locuri de muncă: 100 infirmier, 80 asistent medical generalist, 40 asistent medical;

Spania – 204 locuri de muncă: 200 muncitor necalificat ambalat fructe și verdețuri, 2 martiţer-curăţitor produse din plastic, 2 operator turnare prin injecție produse din plastic;

Marea Britanie – 180 locuri de muncă: 125 îngrijitor persoane la domiciliu, 19 îngrijitor persoane, 10 asistent medical, 10 lucrător abator, 10 tâmplar/dulgher naval, 6 lucrător în pepiniera de plante;

Cehia – 70 locuri de muncă: 30 șofer autobuz, 20 șlefuitor, pilitor, 10 sudor, 5 electrician auto, 5 mecanic auto;

Croaţia – 70 locuri de muncă: 70 instructor de fitness și activități recreative;

Germania – 63 locuri de muncă: 9 ospătar, 4 montator izolații clădiri, 4 excavatorist, 3 operator utilaje pentru construcții, 3 bucătar, 3 zidar, 2 commis de cuisine, 2 operator CNC, 2 electrician în construcții, 2 maistru hidroizolații clădiri, 2 maistru construcții drumuri, 2 operator mașini, 2 cameristă/roomboy, 2 recepționer, 2 administrator de sistem, 1 maistru construcții civile, 1 grădinar, 1 montator acoperișuri, 1 manager în construcții, 1 instalator clădiri, 1 mecanic instalații sanitare, termice/de climatizare, 1 lucrător în metalurgia decorativă, 1 demichef de partie, 1 dezvoltator procesare digitală imagini, 1 dezvoltator aplicații software, 1 inginer software sisteme integrate, 1 strungar, 1 Junior Sales Representative, 1 mecatronist asamblare mașini, 1 expert în securitate, 1 lucrător în depozit, 1 frezor, 1 mecatronist, 1 personal întâmpinare oaspeți;

Slovacia – 50 locuri de muncă: 20 sudor, 10 strungar, 10 șofer de camion, 10 vopsitor în cabine închise;

Irlanda – 25 locuri de muncă: 11 ciontolitor tranșator carne, 3 îngrijitor persoane, 2 coordonator atelier matrițe, 2 operator mașini de frezat CNC, 2 programator mașini de frezat CNC, 2 sculer matrițer, 1 asistent manager, 1 operator mașini, 1 mecanic utilaje;

Polonia – 13 locuri de muncă: 10 croitoreasă, cusătoreasă, 3 specialist vânzări și service client cu cunoștințe de limba română;

Suedia – 8 locuri de muncă: 8 vopsitor auto;

Austria – 7 locuri de muncă: 3 lăcătuș mecanic CNC,1 inginer chimist, 1 tâmplar, 1 mecanic auto, 1 sudor;

Norvegia – 3 loc de muncă: 2 bucătar,1 doctorand analiză numerică;

Bulgaria – 2 locuri de muncă: 1 curier, 1 șef oficiu curierat;

Ungaria – 1 loc de muncă: 1 medic veterinar;

Belgia – 1 loc de muncă: 1 desenator tehnic pentru construcții metalice;

Slovenia – 1 loc de muncă: 1 bioinformatician/programator PYTHON.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Pentru înregistrarea în baza de date naţională, în vederea participării la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare, sunt necesare următoarele documente:

•  carte de identitate sau paşaport– copie;

•   C.V. în limba română (model EUROPASS);

  • Adeverinta medicala – doar persoanelor care participa la un eveniment de recrutare (selectie);
  • Alte documente cerute in mod exprex de catre angajator sau in baza prevederilor legale aplicabile, in vigoare .

 

 

Mai multe detalii...

Bursa generală a locurilor de muncă

  • Publicat in Social

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Teleorman va organiza BURSA  GENERALA A LOCURILOR DE MUNCA pe data de 7 aprilie 2017, la Casa de Cultura din Alexandria si la sediul agentiilor locale din Rosiori de Vede si Turnu Magurele. Bursa locurilor de munca este o oportunitate de a promova oferta locurilor de munca vacante,  de a se realiza interectiunea directa cu persoanele interesate pentru obtinerea unui loc de munca si de a selecta persoanele care corespund cerintelor angajatorilor.

 A.J.O.F.M Teleorman vine in sprijimul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, prin acordarea serviciilor de mediere, informare si consiliere profesionala, programe de formare profesionala, completarea veniturilor salariale, stimularea mobilitatii fortei de munca a persoanelor aflate in evidenta.

 Deasemenea, agentii economici care doresc sa participe la acest eveniment, sunt rugati sa contacteze A.J.O.F.M Teleorman, avand astfel prilejul sa-si recruteze personalul direct, fara intermediari, in functie de cerintele concrete ale locului de munca pe care il ofera. Mentionam ca participarea la acest eveniment este gratuita.

 Agenții economici, interesati sa participe la bursa, sunt asteptati sa ne contacteze pana pe data de 5 aprilie 2017 sau sa depuna ofertele de locuri de munca la numarul de fax 0247/311164 sau pe adresa de email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , in care sa specifice optiunea participarii la bursa, numarul locurilor de munca vacante de care dispun si meseriile corespunzatoare acestora.

 

 

 

 

Mai multe detalii...

FOTO Accident rutier cu cinci victime

UPDATE : Unul dintre pasagerii răniți grav, un bărbat în vârstă de 72 de ani, a decedat.

 Un grav accident rutier s-a produs în această dimineața la intersecția DN 6 cu DJ 612 A. Potrivit reprezentanților ISU Teleorman, o persoană a rămas încarcerată.

În urma impactului , cinci persoane au fost rănite. Este vorba despre doi bărbați, două femei si un copil. Doi dintre adulții răniți , în stare mai gravă,  au fost transportati la CPU Rosiori de Vede. SAJ a intervenit la fata locului cu 3 ambulante, iar ISU cu  un echipaj de descarcerare și o ambulanță SMURD.

 

Cazul a fost preluat de catre politie pentru cercetări. 

 

Mai multe detalii...

CONCURS “Cel mai bun cozonac de casă. Cea mai bună pască”

 Municipalitarea organizează înaintea Sărbătorilor de Paşte concursul “Cel mai bun cozonac de casă. Cea mai bună pască”. Ediţia a IX-a a concursului se va desfăşura miecuri, 5 aprilie 2017, la Clubul Pensionarilor din Alexandria.

Înscrierile se fac până în ziua concursului, la Clubul Pensionarilor. Pot participa doar alexăndrenii cu domiciliul în municipiul Alexandria. Produsul înscris în concurs trebuie să fie preparat în casă. Câştigătorii locurilor I din ediţia anterioară nu pot să se înscrie în concurs, făcând parte din juriul acestei ediţii. O persoană se poate înscrie la ambele categorii ale concursului. Juriul va fi format din specialisti, cofetari – patiseri.

Organizatorii concursului pun la bătaie premii atractive pentru câştigători, constând în aparatură electrocasnică şi obiecte de uz casnic.

Mai multe detalii...

Salariile teleormănenilor, printre cele mai mici din țară

 Potrivit datelor Directiei Judetene de Statistica Teleorman, in luna ianuarie 2017, castigul salarial mediu net la nivelul judetului Teleorman a fost de 1685 lei, cu aproximativ 27% mai mic decat cel inregistrat la nivel national. Raportat la salariile din țară, teleormanenii au castigat cu 615 lei mai putin decat conationalii lor. Comparativ cu luna ianuarie a anului trecut, la nivel de judet, castigul salarial mediu net a crescut cu 17%.

Cel mai mare castig salarial mediu net din judet a fost inregistrat în agricultura, peste 2000 lei. În domeniul servicii, salariul mediu net a fost de  1850 lei. Cel mai scazut castig salarial mediu net a fost in industrie si constructii. Salariații din acest domeniu au câștigat aproximativ 1350 lei. 

Mai multe detalii...

Încălțăminte nouă de Paște pentru 120 de copii. Preotul din Lada a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru micuții din parohia sa

Florin Danu, preotul din Lada, a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra, de Paște, încălțăminte pentru 120 de copii din comunitatea sa . Acesta este al patrulea an consecutiv în care părintele oferă o bucurie copiilor nevoiași din parohia sa, în preajma sărbătorilor pascale.

 Din 2012, părintele Florin Danu şi-a făcut un scop din a-i ajuta pe cei nevoiaşi din parohia sa. A devenit astfel un adevărat părinte pentru copiii nevoiași din parohia sa oferindu-le zilnic sprijin și încercând să le aducă, în fiecare an, o bucurie de Paște și de Crăciun. Pentru al patrulea an consecutiv, de Paște, părintele lansează o campanie pentru ajutorarea copiilor din parohia sa.  ” Se apropie sărbătoare Sf Pași și tradiția spune ca e bine sa avem ceva nou, așadar ne dorim să oferim fiecarui copil o pereche noua de încălțări, cozonac, dulciuri și fructe. Avem 120 copii și am estimat în jur de 150 Ron pentu fiecare”, a anunțat preotul Danu la lansarea campaniei. Apelul pentru campanie a fost lansat de Facebook, ca și în ceilalți ani. Cei care vor să contribuie la  bucuria pe care părintele vrea să  o aducă copiiilor din parohia sa, de Paște, pot face donații în contul Asociației ”Mana cerească”, cont deschis la BCR RO37RNCB0248125864690001. În anii trecuți, tot în urma unor campanii lansate în spațiul virtual, părintele a reușit să adune donații constând în bani , haine, încălțăminte și dulciuri pentru copiii săi.

 Masă caldă pentru copiii din sat

 De mai bine de cinci ani, preotul Florin Danu și-a luat în serios rolul de părinte pentru nevoiașii din Lada.  Şi-a transformat biserica în şcoală de duminică şi a primit aici cu braţele deschise toţi copiii din satul Lada. În mica bisericuţă, părintele Florin Danu le-a fost copiilor nu doar preot, ci şi dascăl. Aşa au ajuns copiii din Lada să facă gramatică după liturghia de duminică. 

Prin asociaţia ”Mana cerească”, părintele a demarat lângă bisericuţă construirea unui centru social pentru copiii şi bătrânii din sat. A strâns bani din donaţii şi la începutul anului trecut a deschis cantina centrului. Din ianuarie 2016, la cantina părintelui Florin Danu mănâncă 80 de suflete. Banii pentru alimente, ca şi pentru continuarea lucrărilor la centru, vin  tot din donaţii pe care părintele pe strânge de la oamenii de bine.  ”Oricine poate dona către asociaţie sau pot veni cu alimente la centrul de la Lada”, mai spune preotul.

Misiunea de a hrăni 80 de suflete , din donaţii, nu este una uşoară, însă în ciuda tuturor greutăţilor părintele este încrezător că se vor găsi întotdeauna oameni cu dare de mână dispuşi să ajute.

Copiii care mănâncă la cantina părintelui de la Lada provin din familii cu posibilităţi materiale extrem de reduse, majoritatea având ca unică sursă de venit ajutoarele sociale sau banii obţinuţi din munca câmpului.

 Centrul social aproape de final

Construcţia Centrului social care va deservi comunitatea din Lada continuă tot cu bani strânşi din donaţii. Centrul unde funcționează cantina și unde au fost amenajate dormitoare și cabinete medicale este acum aproape de terminare. ”Avem nevoie de fier, ciment, mobila pentru încă două dormitoare. Cabinetul de medicină de familie este funcțional deja. Cel stomatologic va fi gata după Paște”, mai spune preotul din Lada.

La centrul social din Lada copiii au posibilitatea de a învăța să picteze . La inițiativa părintelui Danu, copiii fac oră de desen, cu ajutorul unui profesor voluntar. Spațiul de cazare din centru, destinat oamenilor fără posibilități materiale, își dovedește deja utilitatea. Aici a fost cazată recent o bătrână din sat, care a rămas fără casă.Tot prin grija părintelui Danu, lângă centru au fost amenajate solarii pentru legume și se lucrează la amenajarea unui iaz de pește, toate produsele obținute aici urmând să fie valorificate la cantina socială.

Mai multe detalii...

SIMPOZION ”Cutremurul din 1977 – pretext şi consecinţe în dezvoltarea urbană din Teleorman”

Muzeul Judeţean Teleorman, organizează simpozionul „Cutremurul din 1977 – pretext şi consecinţe în dezvoltarea urbană din Teleorman”.
Evenimentul va avea loc miercuri, 29 martie a.c., ora 10.00, în Sala Multimedia a Muzeului Judeţean Teleorman.

În cadrul manifestării vor fi susţinute următoarele comunicări: „Cutremurul din 1977 – pretext şi consecinţe în dezvoltarea urbanistică a oraşului Roşiorii de Vede” – Eugen Ovidiu Vlad, istoric şi publicist, „Cutremurul din martie 1977 – moment de cotitură în dezvoltarea urbană a judeţului Teleorman” – Claudiu Olaru, muzeograf - Muzeul Judeţean Teleorman. La simpozion vor participa elevii clasei a X-a C de la Liceul Teoretic „C. Noica” din Alexandria.

 

 

Mai multe detalii...

Accident la Mavrodin

Accidentul s-a produs luni, 27 martie,  în localitatea Mavrodin. ”Un tânăr în vârstă de 20 ani din localitatea Nenciulești, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 703, în localitatea Mavrodin, din direcția Buzescu către Călinești, la intersecția cu DJ 601 F, la efectuarea virajului la stânga nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar din sens opus, intrând în coliziune cu aceasta. În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto și a soției acestuia, ocupanți ai mașinii care circula regulamentar”, informează IPJ Teleorman.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

 

 

 

 

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed