Menu
No title

                               

Clinica

Items filtered by date: Mai 2017

Sfaturi de la ISU Teleorman pentru minivacanța de Rusalii

În vederea asigurării unui grad sporit de siguranță pentru cetățeni în minivacanța de Rusalii, peste 150 de pompieri militari vor asigura zilnic măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, aceștia fiind pregătiți să intervină 24 de ore din 24, cu 20 de autospeciale de lucru cu apă și spumă, 6 ambulanțe SMURD și două autospeciale de descarcerare.

De la începutul anului până în prezent, echipajele de salvatori din subunitățile operative ale I.S.U. Teleorman au derulat 638 de acțiuni de recunoaștere la toate categoriile de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri, a terenului și prelucrarea personalului angajat asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere. În derularea acestor recunoașteri și instruiri pe linie de prevenire a incendiilor, au fost vizate și arealele de pădure aflate în raioanele de intervenție al pompierilor teleormăneni.

Având în vedere că în minivacanța de Rusalii mulți dintre cetățeni vor alege să-și petreacă timpul liber în zonele de agrement amenajate în păduri sau parcuri, pentru ca distracția să nu fie tulburată de evenimente deosebite, cu urmări grave asupra populației sau mediului înconjurător, I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman recomandă respectarea cu strictețe a următoarelor reguli de apărare împotriva incendiilor:

-focurile deschise se vor executa numai în locurile special amenajate și cu asigurarea în prealabil a mijloacelor de primă intervenție (stingătoare, apă);
- se interzice aprinderea focurilor în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii și lăsarea nesupravegheată a acestora;
- focul nu va fi lăsat în nicio împrejurare nesupravegheat, iar la finalizarea activităților, se va proceda la stingerea acestuia;
- este interzis lucrul cu foc deschis în condiții meteorologice nefavorabile (vânt) sau pe timpul nopții;
- fumatul, aruncarea la întâmplare a țigărilor ori a chibriturilor aprinse în zonele împădurite sunt strict interzise;
- respectați instrucțiunile de apărare împotriva incendiilor afișate sau dispuse de personalul silvic;
- copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați în apropierea focului;
- instalarea corturilor, autoturismelor și suprafețelor de picnic este interzisă în afara locurilor de campare;
- mențineți curățenia în pădure: aruncați în locurile special amenajate hârtiile, resturile de mâncare ori sticlele. Ele ar putea contribui la propagarea incendiilor în pădure;
- dacă întâlniți focuri lăsate de alții, stingeți-le;
- orice început de incendiu observat trebuie anunțat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 pentru a putea fi lichidat de pompieri înainte de a produce pagube materiale sau pierderi de vieți omenești.

 

Mai multe detalii...

Stadionul municipal Alexandria, predat către Ministerul Dezvoltării Regionale

Stadionul municipal Alexandria va fi predat către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unor lucrări de modernizare.

Decizia a fost luată luni, în şedinţa Consiliului Local, în unanimitate, iar în expunerea de motive a hotărârii se prevede că astfel de lucrări erau necesare ţinând cont că "Stadionul Municipal se afla într-o stare tehnică precară deoarece lucrările de întreţinere şi modernizare ce ar fi fost necesare pe perioada exploatării au fost realizate cu un buget limitat şi nu au vizat întregul imobil".

Deoarece complexitatea proiectului realizat prin CNI prevede necesitatea unui suprafeţe extinse pentru realizarea unei parcări VIP, consilierii locali au identificat un imobil alăturat Stadionului Municipal pentru realizarea obiectivului în forma prezentată.

La finalul procesului de reabilitare, noul amplasament va fi constituit din teren de fotbal refăcut, pista de atletism cu suprafaţă sintetică cu cinci culoare regulamentare, tribune cu capacitate de 6.790 locuri acoperite, spaţii destinate reprezentanţilor mass-media, vestiare moderne, sistem de nocturnă, spaţii de cazare, restaurant şi spaţii de recuperare.

Modernizarea stadionului se află în atenția Ministerului Dezvoltării, după declarația ministrului Sevil Shhaideh. Prezentă la Alexandria, cu prilejul inaugurării Sălii Polivalente, Sevil Shhaideh a anunțat: ”Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea stadionului municipal Alexandria este în circuitul de avizare la nivelul Ministerului, în comitetul tehnic de avizare Urmează să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi în cel mai scurt timp să înceapă procesul de achiziţie”.

 

Mai multe detalii...

Anda Adam cântă la Alexandria, de Ziua Copilului

De Ziua Copilului, Primăria municipiului Alexandria organizează joi, 1 iunie 2017, o serie de manifestări cultural-artistice şi de divertisment, în zona pietonală din centrul municipiului şi în Parcul Pădurea Vedea, dedicate tuturor copiilor. Organizatorii oferă gratuit copiilor vată pe băţ, pop-corn, baloane modelate.

Vor fi organizate concursuri cu premii pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani.

Potrivit organizatorilor, manifestările vor debuta la ora 16.00, cu Parada Costumelor, care se va desfăşura pe strada Libertăţii. Parada va cuprinde personaje şi mascote din lumea Disney, personaje pe picioroange, mimă, pictură pe faţă, modelaj de baloane, jonglerii, etc.

Programul va cuprinde un spectacol cu trupe şi artişti locali, ateliere de creaţie şi interacţiune pentru copii, dansul mascotelor, Teatru pentru copii, magie şi iluzionism, iar începând cu ora 20.30, pe scena din Alexandria va urca Anda Adam.

Mai multe detalii...

Maratonul filmelor de vacanță la Cinema Alexandria

Primaria Municipiului Alexandria organizeaza in perioada 1 iunie 2017-24 august 2017, “Maratonul Filmelor de Vacanta”, o serie de proiectii ale celor mai difuzate si vizionate filme pentru copii ale tuturor timpurilor. Intrarea este liberă, pe baza de invitatie.

 

Invitatiile se pot ridica in urma inscrierii la Primaria Municipiului Alexandria , et. 2, cam. 50, intre orele 09:00 - 12:00, în limita locurilor disponibile,în saptamana difuzarii filmului.

 ”În functie de numarul de solicitari putem redifuza anunumite filme in zile si la ore pe care le vom comunica in timp util”, informează Primăria Alexandria.

 

 

 

 

 

Mai multe detalii...

Colour the party

Primaria Municipiului Alexandria, Consiliul Local al Municipiului Alexandria si Consiliul Local al Tinerilor din Alexandria organizeaza miercuri 31 mai 2017, de la ora 18:00 in Parc Padurea Vedea COLOUR THE PARTY. Copiii și tineri din Alexandria sunt inviați la o petrecere cu pudra colorata, glowstick-uri, fluiere, concursuri, premii, muzica si multa distractie.

Mai multe detalii...

Pentru anul şcolar 2018-2019 se vor produce simultan manualele şcolare pentru clasele VI-VIII

Prezent la Alexandria, la o masă rotundă pe tema priorităţilor din învăţământul primar, ministrul Pavel Năstase a vorbit despre manualele şcolare. Potrivit acestuia, programul de reînoire a manualelor şcolare, stabilit să dureze până în 2026, s-ar putea finaliza în 2020.

 Procesul de reînnoire a manualelor care trebuie să dureze până în 2026 ar trebui să se termine în 2020, susţine ministrul Educaţiei, Pavel Năstase. ”Avem programe şcolare, avem manuale noi pentru clasele I-IV. Anul acesta am făcut eforturi considerabile şi am o mare provocare să producem la timp manuale de clasa a V-a care sunt considerate ca fiind manuale noi. Vreo două luni de zile, când am început mandatul, am avut întâlniri cu editurile ca să le conving să reducă termenul de producere a proiectelor de manuale de la şase luni la 100 de zile ca să ne încadrăm astfel încât la început de an şcolar să avem manuale. Anul acesta eu ţin foarte mult să avem manualele la timp. Manualele de clasa a V-a . Celelalte manuale, am dat deja la Inspectoratele Şcolare toate elementele necesare ca manualele şcolare pentru celelalte clase să fie achiziţionate şi termenul este data de 1 iulie. Eu deja intru acum într-o monitorizare cu toate inspectoratele şi vreau să văd care este stadiul acestor mauale. Programul de reînoire a manualelor şcolare durează până în 2026. Eu cred că nu este o abordare potrivită şi am pregătit un proiect în care să reanalizăm toate programele şcolare din clasa I până în a XII-a”, a spus Pavel Năstase.

 

Un alt obiectiv al Ministerului Educaţiei Naţionale constă în adoptarea unui sistem care să permită utilizarea manualelor digitale. "Sunt foarte multe manuale care nu respectă programa şcolară, iar copiii se plâng. Ghiozdanele sunt foarte încãrcate.Vrem să realizăm resurse educaţionale deschise care să fie în format digital, care să acompanieze, deocamdată, manualul pe hârtie. Tendinţa la nivel mondial este să renunţãm la manuale pe hârtie, să rămână numai pe manuale digitale. Ar fi ideal. Scăpăm şi de ghiozdane. Deci, manualele acestea le punem pe o tabletă în loc să dăm atâţia bani pe atâtea manuale şi dăm o tabletã pe care pot să o bage într-o gentuţã să nu le  mai fie afectată coloana vertebralã. Va mai fi până acolo.", a mai spus ministrul.

 

Pentru anul şcolar 2018-2019, potrivit anunţului făcut de Pavel Năsase, se vor produce simultan manualele şcolare pentru clasele VI-VIII.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe detalii...

Prioritățile învățământului primar, dezbătute la Alexandria în prezența ministrului Pavel Năstase

Prioritățile învățământului primar au fost dezbătute, astăzi, la Alexandria în cadrul unei mese rotunde la care a fost invitat să participe ministrul Educației, Pavel Năstase. La aceeași întâlnire au fost prezenți prefectul județului Teleorman, Florinel Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, primarul Alexandriei Victor Drăgușin, inspectorul general al IȘJ Teleorman Valeria Gherghe, directorul Centrului Național de Evaluare și Examinare- Marian Șuță, președintele ARACIP Șerban Iosifescu. Acțiunea, menită să sărbătorească în avans Ziua Învățătorului, a fost organizată de Asociația Învățătorilor Teleorman

Ministrului Educației i-au fost prezentate, cu acest prilej, câteva direcții de acțiune pe care cadrele didactice din învățământul primar le consideră proritare: ”Pentru a realiza un învățământ de calitate care să răspundă nevoilor și provocărilor societății actuale este necesar ca școala, prin organizarea ei, prin norme instituționale și reguli de conduită să creeze cadrul social al învățării. Considerăm că  este de o importanță majoră ca învățătorul să se aplece asupra fiecărui copil, să îi acorde toată atenția cuvenită. Acest lucru presupune timp, răbdare, în pregătirea lecțiilor. De aceea, considerăm să reducerea numărului de elevi la clasă ar fi o măsură benefică pentru a asigura abordarea diferențiată, în funcție de nevoile fiecărui elev. Este necesar ca în fiecare școală să existe învățător de sprijin și consilier psihopedagog. Privind din perspectiva elevilor, procesul instructiv-educativ este mult mai atractiv dacă la nivelul programei aplicabilitea ar avea o pondere mai mare, raportată la conținuturile teoretice”.

Baze materiale la standarde înalte, echipamente audio-video, table interactive, softuri educaționale, laboratoare , alocarea unui coeficient mai mare din PIB pentru educație reprezintă alte priorități ale învățământului primar, aduse în atenția ministrului.

          ”Ne exprimăm speranța unei colaborări eficiente atât între mai multe ministere , dar și între minister și instiuții ale statului pentru crearea unor programe, pentru deschiderea unor linii de finanțare ce pot fi accesate de unitățile de învățământ. Ceea ce ne dorim este ca școala românească să ofere elevilor nu doar informații de cultură generală, ci să fie acel loc în  care elevii să vină cu plăcere, care să îi pregătească pentru viață cu adevărat”, au mai transmis ministrului, dascălii din învățământul primar, prin vocea conducerii Asociației Învățătorilor din Teleorman.

Potrivit ministrului Pavel Nãstare, pentru fiecare problemã semnalatã de învãțãtori existã și o soluție la nivelul ministerului. "Și pe agenda ministerului avem aceste teme. Pentru formarea continuã a cadrelor didactice avem un proiect care acum este depus la fonduri Europene și vom face aceastã pregătire pentru toate cadrele didactice din învãțãmântul preuniversitar. O sã investim cu prioritate în mediul rural. Eu cred cã asta trebuie sã facem având în vedere condiþiile vitrege care sunt în aceste locuri. Mi-a plãcut foarte mult sistemul de educație japonez, unde pânã pe la vârsta de zece ani copiii nu dau evaluãri. Ei sunt lãsați sã viziteze un parc, sã vadã cum cresc florile, animalele. Eu nu spun cã noi trebuie sã facem așa, dar trebuie sã ne gândim.", a declarat Pavel Nãstase.

În cadrul discuțiilor libere, atenția ministrului s-a îndreptat cãtre potențialul agricol al județului Teleorman și dezvoltarea învãțãmântului dual. "Anul acesta dãm drumul la învãțãmântul dual. Oferim pentru fiecare elev care se duce la o școalã profesionalã 200 de lei, lunar. Vreau sã vin de mai multe ori aici, în județ, sã discutãm cu angajatorii. Avem o resursã foarte importantã aici în județ, agricultura. Partea de practicã în învãțãmântul dual înseamnã cam 70% practicã și 30% teorie. Aceastã practicã, aici suntem noi deficitari. Trebuie sã mergem pe teren și sã îi convingem pe angajatori cã este foarte bine sã facă aceste contracte. Chiar din învãțãmântul primar copiii vor să meargă spre aceste activitãți practice", a mai spus ministrul.

 Ministrul Educației Naționale va aloca județului Teleorman un lot de 20 de calculatoare ce au aparținut unor firme IT ce pot fi utilizate în cadrul rețelei școlare locale.

Mai multe detalii...

La pescuit pe strada Dorobanți din Roșiorii de Vede

  • Publicat in Social

Precipitațiile din ultimele zile au dus la inundarea unor străzi din Roșiorii de Vede, zone cu mari probleme la capitolul utilități.

 Strada Dorobanți, unde de ani buni localnicii se plâng de lipsa canalizării adecvate, a fost acoperită pe porțuni întregi cu apa provenită de la ploile din ultima perioadă. Fotografii trimise pe adresa redacției arată că, la Roșiorii de Vede, zona cu pricina s-a transformat într-un adevărat iaz în care pescarii își pot testa undițele. Pe strada Dorobanți, localnici spun să nu există nici canalizare, și nici gaze. ”Avem doar un canal pe care îl desfundă locuitorii o dată la două luni”, spun oamenii.

În așteptarea intervenției municipalității pentru rezolvarea problemelor din zonă, localnicii fac slalom printre gropile pline cu apă de ploaie sau se văd nevoiți să stea blocați în case, până când apa se va retrage.

Mai multe detalii...

Procurorul Traian Nedelcuță, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Traian Nedelcuță procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Nedelcuță a fost acuzat că a primit bani de la rudele unui bărbat arestat pentru tentativă de omor.

În iulie 2016, procurorul Traian Nedelcuţă a fost trimis în judecată după ce, în luna mai a anului 2014, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, a acceptat să primească 10.000 euro de la rudele unei persoane cercetate într-un dosar de  tentativă de omor pe care-l instrumenta. ”Pentru aceşti bani, magistratul ar fi fost de acord să obţină o situaţie juridică favorabilă rudei denunţătorilor, arestat preventiv într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de tentativă de omor într-o infracţiune cu limite de pedeapsa mai mici - loviri sau alte violente sau vătămare corporală”, au arătat anchetatorii DNA.

Potrivit DNA, Traian  Nedelcuţă a primit, prin intermediul grefierei, suma de 2.000 euro în schimbul promisiunii că va obţine de la medicul legist un certificat medico-legal care să ateste că lovitura aplicată de agresor nu a pus în pericol viaţa victimei. Pentru că nu a reușit să convingă medicul să îi elibereze un astfel de document,  procurorul a dat înapoi banii rudelor persoanei anchetate, prin intermediul grefierei. Rudele persoanei anchetate au fost cele care l-au denunţat pe procuror la Direcția Națională Anticorupție.

Grefiera a recunoscut săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare şi dare de mită şi complicitate la trafic şi cumpărare de influenţă și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăție cu DNA. Traian Eduard Nedelcuţă a fost suspendat din postul de procuror, după trimiterea în judecată de către DNA.

Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel,  luată marţi, după trei amânări de pronunţare, nu este definitivă: 

”Solutia pe scurt: S.P.102/F-„În baza art. 289 alin.1 Cod penal rap. la art. 7 lit.b din Legea nr. 78/2000 condamnă pe inculpatul Nedelcuţă Traian Eduard la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. În temeiul art. 67 alin. 1, 2 Cod penal cu referire la art. 66 alin. 2 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g (dreptul de a exercita profesia de magistrat) şi k Cod penal pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În temeiul art. 65 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g (dreptul de a exercita profesia de magistrat) şi k Cod penal de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale privative de libertate. În baza art. 291 alin.1 Cod penal rap. la art. 7 lit.b din Legea nr. 78/2000 condamnă pe inculpatul Nedelcuţă Traian Eduard la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. În temeiul art. 67 alin. 1 Cod penal cu referire la art. 66 alin. 2 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g (dreptul de a exercita profesia de magistrat) şi k Cod penal pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În temeiul art. 65 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g (dreptul de a exercita profesia de magistrat) şi k Cod penal de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale privative de libertate. În temeiul art. 38 alin. 2 Cod penal art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal contopeşte pedepsele principale aplicate prin prezenta hotărâre, aplicând pedeapsa de 4 ani închisoare la care se adaugă o treime din pedeapsa închisorii de 3 ani, inculpatul urmând să execute în final pedeapsa închisorii de 5 ani. În temeiul art. 45 alin. 3 lit. a teza I Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g (dreptul de a exercita profesia de magistrat) şi k Cod penal pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În temeiul art. 45 alin. 5 Cod penal raportat la art. 45 alin. 3 lit. a teza I Cod penal, raportat la art. 65 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g (dreptul de a exercita profesia de magistrat) şi k Cod penal de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale privative de libertate. În baza art. 399 Cod procedură penală menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpatul Nedelcuţă Traian Eduard. În baza art. 72 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii de 24 de ore din 22.06.2016 ora 16,25 la 23.06.2016 ora 16,25. În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 6500 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 5000 lei reprezintă cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23.05.2017 Document: Hotarâre 102/2017 23.05.2017”

 

 

Mai multe detalii...

Ministrul Educației este așteptat la Alexandria

Asociaţia Învăţătorilor Teleorman în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, Casa Corpului Didactic şi Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din municipiul Alexandria, organizează sâmbătă, 27 mai, o masă rotundă la care au fost invitaţi să participe ministrul Educaţiei Pavel Năstase, directorul Centrului Naţional de Educaţie şi reprezentanţi ai Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, alături de oficialităţile locale, prefectul judeţului Teleorman, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, primarul municipiului Alexandria, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Evenimentul se va desfăşura la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria, începând cu ora 10.00. Acțiunea sărbătoreşte în avans Ziua Învăţătorului (5 iunie) şi are ca principală temă de discuţie priorităţile învăţământului primar.

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed