Menu
No title

                               

Clinica

Items filtered by date: Iunie 2017

Grupare infracțională internațională din care faceau parte și teleormăneni, destructurată de DIICOT

  În urma cooperării dintre Poliția Română și D.I.I.C.O.T. cu autoritățile judiciare spaniole a fost destructurată o grupare infracțională formată din cetățeni din România, Spania, Ecuador, Columbia, Venezuela, Peru, India, Marea Britanie, Pakistan, Bangladesh, Bolivia, Maroc și Germania, care se ocupau cu înșelăciuni cu telefoane mobile de ultimă generație. Prejudiciul cauzat operatorilor de telefonie mobilă spanioli și persoanelor păgubite este estimat la 3.000.000 de euro.   

Poliția Română,prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu D.I.I.C.O.T.– ­Structura Centrală și B.T. Teleorman au participat la o acțiune internațională organizată pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice și înșelăciune în dauna unor operatori de telefonie mobilă de pe teritoriul Spaniei.

Activitatea de destructurare a grupării s-a derulat în două faze, ultima dintre acestea având loc luna aceasta, în Spania, autoritățile judiciare române fiind implicate în prima parte a operațiuni, desfășurată în cursul lunii aprilie a acestui an.

Membrii grupării ar fi obținut, în mod fraudulos, datele personale ale unor cetățeni spanioli, iar în baza acestora, ar fi comandat online telefoane mobile, pe care le-ar fi primit prin curier, în baza prezentării unor documente de identitate contrafăcute. Ulterior, telefoanele ar fi fost vândute prin intermediul altor complici, pe teritoriul Spaniei și României.

Prejudiciul produs operatorilor de telefonie mobilă și persoanelor păgubite în acest mod este estimat la 3.000.000 de euro.

Autoritățile judiciare din Spania au transmis o comisie rogatorie internațională, în cauză fiind emise mandate europene de arestare pe numele a trei dintre membri, localizați pe teritoriul României, precum și un mandat de percheziție.

Concomitent, instanța de judecată din România a emis 3 mandate de percheziție la adresele membrilor grupării, care făceau obiectul cercetărilor într-o cauză aflată în instrumentareaautorităților române.

Astfel, la data de 4 aprilie a.c., polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, S.C.C.O. Teleorman și I.P.J. Teleorman, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală și B.T. Teleorman, în cooperare cu Poliția Națională Spaniolă, au acționat concomitent în România și Spania.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate pe raza orașului Turnu Măgurele au fost ridicate 4 laptop-uri, două televizoare LCD, o stație Play Station, 12 telefoane mobile, 11 cartele SIM și înscrisuri.

Pe teritoriul Spaniei, polițiștii spanioli au acționat în Madrid, Valencia, Aragon și Catalunia, fiind puse în aplicare 13 mandate de percheziție și reținute 26 de persoane.

Pe teritoriul României au participat, alături de polițiștii și procurorii români, și polițiști spanioli din cadrul Poliției Naționale Spaniole – Unitatea Centrală pentru Combaterea Delincvenței Specializate și Violente.

În urma acțiunilor desfășurate în dele două faze ale operațiunii au fost reținute 55 de persoane din România, Spania, Ecuador, Columbia, Venezuela, Peru, India, Marea Britanie, Pakistan, Bangladesh, Bolivia, Maroc și Germania.

 

 

Mai multe detalii...

ALERTĂ cod portocaliu de caniculă: Temperaturi de 40 de grade

Județul Teleorman se află, astăzi, sub avertizare de cod galben de caniculă, iar mâine sunt anunțate temperaturi și mai mari.

Potrivit ANM, miercuri este valabil cod galben  de caniculă pentru zonele Banat, Crisana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei si local in Transilvania, unde valul de caldura se va extinde iar disconfortul termic va fi in accentuare. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati si local il va depasi usor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 33 si 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade.

Pentru ziua de joi, meteorologii anunță cod portocaliu de canicula valabil pentru cinci judete din sudul tarii, joi, cand temperaturile vor atinge maxime de până la 40 de grade.

Conform ANM, în judetele Dolj, Olt si Teleorman si în zona joasa de relief a judetelor Caras-Severin si Mehedinti se vor atinge local maxime termice de 37...39 de grade si pe arii restranse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

 

Mai multe detalii...

ISJ Teleorman scoate la concurs posturi de director în 65 de școli

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct vacante în unităţile de învăţământ preuniversitar din județ va fi organizat în a doua jumătate a lunii iulie.

În județ sunt vacante 68 de posturi de directori în 65 de unităţi de învăţământ. Din totalul posturilor vacante doar 11 sunt de director adjunct, restul fiind pentru directori.

Cele mai multe posturi sunt în şcolile gimnaziale, pentru licee fiind disponibile doar şapte posturi, trei pentru director şi patru pentru director adjunct, iar în grădiniţe doar trei posturi, toate pentru director.

Sunt scoase la concurs și posturile de director la Centru Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Teleorman, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi Palatul Copiilor Alexandria.

La concursul pentru ocuparea funcţiei de director sau de director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pot candida persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au absolvit cu diplomă de licenţă/absolvire studii universitare, inclusiv specializarea “Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar”; sunt membre ale corpului naţional de experţi în management educaţional; sunt titulare în învăţământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată, au cel puţin gradul didactic II în învăţământ sau au dobândit titlul ştiinţific de doctor; dovedesc calităţi profesionale, manageriale şi morale, reflectate prin calificativul “Foarte bine” acordat în ultimii 4 ani şcolari lucraţi efectiv la catedră în funcţii didactice sau în funcţii de conducere; nu au fost sancţionate disciplinar în ultimul an şcolar anterior anului desfăşurării concursului şi nici în anul şcolar în curs; nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; sunt apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei; nu au avut statutul de “lucrător al Securităţii” sau “colaborator al Securităţii”; au avizul consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ; au avizul eliberat de asociaţiile/fundaţiile/ federaţiile/ centrele/planurile care gestionează pluralismul educaţional la nivel naţional, recunoscute de Comisia Naţională pentru Alternative Educaţionale, în cazul candidaturilor pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ de stat sau particular care şcolarizează preponderent alternative educaţionale.

Candidaţii vor depune dosarele de înscriere în format letric la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman în perioada 19 iunie – 6 iulie 2017. Proba scrisă va avea loc în data de 17 iulie 2017.

Probele de evaluare a curriculumului Vitae şi de interviu se vor organiza și desfășura în perioada 19 iulie – 31 iulie 2017.

 

Mai multe detalii...

63% dintre candidații la Evaluarea Națională au luat peste 5.00

Doar 1.444 de absolvenţi de gimnaziu din acest an, din cei 2.275 care au susţinut Evaluarea Naţională în Teleorman, au reuşit să obţină peste media 5 la acest examen. Promovabilitatea în Teleorman la Evaluarea Naţională 2017 este de aproximativ 63,5% cu aproximativ 3,5 procente mai mare față cu anul trecut.

Potrivit datelor, opt candidaţi din Teleorman au reuşit să obţină media 10 la acest examen, alte câteva zeci de candidaţi obţinând nota 10 la una dintre probe, cei mai mulţi la matematică. Opt absolvenţi de gimnaziu din Teleorman au obținut nota 1. Aproape 80 de candidaţi nu au reușit să obțină nota 2. Candidaţii nemulţumiţi de note au depus contestații ieri, după afișarea rezultatelor.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 30 iunie.

 

Mai multe detalii...

Audiențe la Turnu Măgurele și Videle

Seria întalnirilor prefectului Florinel Dumitrescu cu cetatenii judetului Teleorman continua săptămâna viitoare cu localitatile Turnu Magurele si Videle. Audientele se vor desfasura la sediile primariilor, astfel: miercuri, 28 iunie 2017, începand cu ora 10:00, in municipiul Turnu Magurele și vineri, 30 iunie 2017, ora 10:00, în orasul Videle

 

 

 

 

Mai multe detalii...

Dosarul lui Dragnea: Un fost șef de la DGASPC Teleorman recunoaște că a semnat acte ”de frică” să nu fie dat afară

Constantin Balaban, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din Alexandria, inculpat în dosarul în care este judecat și Liviu Dragnea, a declarat marți că nu a luat nicio măsură în cazul celor două angajate care lucrau de fapt la PSD Teleorman și chiar a semnat acte "de frică" să nu fie dat afară.

Potrivit Agerpres, Constantin Balaban, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria, din cadrul DGASPC Teleorman, este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

În sala de judecată, Balaban a declarat că a fost de acord să întocmească, la cererea directorului DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, fișe de prezență și rapoarte de activitate pentru Adriana Botorogeanu, deși știa că aceasta din urmă nu lucra efectiv în instituție, ci la PSD Teleorman. În context, el a spus că înainte de anul 2013 a fost președintele Organizației de Tineret a PSD Alexandria.

"Mi-a fost frică că o să îmi pierd serviciul, de aceea am semnat acele acte. Adică să nu fiu dat afară de directoarea Floarea Alesu. Aceasta mi-a spus că nu este treaba mea să mă interesez de situația Adrianei Botorogeanu. Nu contest întocmirea înscrisurilor. Ca orice om, mi-a fost frică că o să îmi pierd serviciul (...). Mulți colegi din cadrul DGASPC Teleorman erau agitați pentru că li se cerea să întocmească diverse documente. Știam că Botorogeanu făcea parte din PSD, pentru că și eu făceam parte din partid. Nu știu dacă ea era susținută de cineva. Au fost persoane în Direcție care și-au arătat nemulțumirea că Botorogeanu nu venea la serviciu, dar aceste nemulțumiri au apărut după ce ea și-a dat demisia în aprilie 2014", a precizat Constantin Balaban, care a subliniat că a fost schimbat din funcție după ce a dat declarație la DNA în acest dosar.

Tot la acest termen, a fost audiată Valentina Marica, la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei, ce avea în componență și Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți.

Potrivit Agerpres, aceasta este acuzată că a întocmit fișele de prezență și a semnat rapoartele de evaluare a performanțelor în cazul celor două angajate care lucrau la PSD Teleorman, Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.

Valentina Marica susține că, în anul 2009, a constatat că cele două nu veneau la serviciu, după ce șefii instituției i-au cerut fișele de prezență și rapoartele de activitate ale tuturor angajaților.

"Am acceptat să întocmesc acele documente, deoarece așa funcționa atunci Protecția Copilului", a recunoscut Valentina Marica.

Ea a precizat că, în anul 2009, a fost sancționată de către conducerea Direcției, deoarece era "ca un ghimpe" în instituție, însă a făcut contestație în instanță și a avut câștig de cauză. Ulterior, Floarea Alesu i-a cerut să demisioneze, ceea ce a și făcut.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 5 septembrie, când va fi audiată Rodica Miloș, iar fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, trebuie să își precizeze poziția procesuală.

Ca și la termenele precedente, Liviu Dragnea a fost așteptat la instanță de mai mulți protestatari, însă liderul PSD nu a venit la proces.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

 

 

Mai multe detalii...

EXPOZIȚIE ”Pe urmele Moromeților”

Doi tineri artiști originari din Siliștea Gumești propun publicului teleormănean o expoziție inedită. George Costea si Adonis Ghitulescu, membri ai Uniunii Artistilor Plastici, surprind, în lucrarile lor  lumea satului lui Marin Preda și scene descrise în romanul „Morometii”, ceea ce a si dat titlul expozitiei. „Pe urmele morometilor”.

 Vernisajul va avea loc in foaierul Prefecturii Teleorman, vineri la ora 13. Vizitatorii pot admira si o colectie de costume populare  din patrimoniul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Teleorman, care este si organizatorul evenimentului.

Manifestarea culturala este dedicata zilei de 24 iunie, Ziua Iei, simbol al artei si culturii traditionale romanesti. 

Mai multe detalii...

Deficit de cadre medicale în Teleorman. Medicii ocolesc județul din cauza infrastructurii locale și a lipsei locuințelor de serviciu

Reprezentanții Uniunii Județene Sanitas Teleorman au solicitat Comisiei de Dialog Social rezolvarea deficitului de medici și acordarea tichetelor de masă restante.

Potrivit președintelui Sanitas la nivel județean, Victoria Clinceanu, cele două probleme afecteazã major sistemul de sãnãtate. " Avem nevoie de medici, foarte mulți medici. Sunt spitale care se vor desființa din cauza neputinței medicilor sã ajungã acolo. Spitalul județean Alexandria este foarte solicitat. Nu putem ajunge la a desființa un spital...Turnu, Zimnicea. În ceea ce privește tichetele de masã, Spitalul Județean nu are probleme cu tichetele. Existã probleme la spitalul din Zimnicea și la spitalul din Turnu Măgurele.", a spus în timpul ședinței, Victoria Clinceanu. Conducerile unitãților spitalicești, în care se înregistreazã probleme în privința acordării tichetelor și a deficitului de personal, au susținut că medicii nu sunt interesați de ocuparea posturilor vacante din cauza infrastructurii locale, a lipsei locuințelor de serviciu.

 În privința acordãrii tichetelor de masã, managerii susțin cã bugetul nu le permite acordarea acestor drepturi salariale. Potrivit secretarului de stat la Ministerul Consultãrii Publice și Dialogului Social, Marius Sepi, prezent la ședința comisiei de Dialog Social, în programul Guvernului există preocupare pentru sistemul de sănătate, iar pentru problemele semnalate de medicii din Teleorman existã și soluþii. "Nu putem repara de pe azi pe mâine totul, dar prin transferul de la bugetul de stat, știm bine cã este prevedere de la 1 ianuarie, se va acorda acea normã de hranã în valoarea la douã salarii minime pe economie și atunci nu vor mai avea aceste probleme. Toți salariații bugetari vor beneficia de aceastã creștere de venituri prin norma ,de hranã." a declarat Marius Sepi.

 Conform sursei citate, pornind de la aceastã idee, dar și prin grija primarilor de a asigura medicilor strictul necesar pentru desfãșurarea activitãții, în Teleorman, dar și în alte județe ale țãrii, problema deficitului de personal s-ar putea rezolva.

Potrivit directorului DSP Teleorman, Mioara Comana, la nivelul Spitalului județean de Urgențã din Alexandria existã un deficit de 44 de medici și 68 de asistente. În prezent, în cadrul unitãții spitalicești sunt încadrați 120 de medici și 398 de asistenți. Cel mai mic deficit de personal se înregistreazã la spitalul TBC, la cel din comuna Poroschia și la cel din orașul Zimnicea.

Mai multe detalii...

Amenzi în valoare de un milion de lei pentru comercianții de jucării

Aproape trei sferturi dintre comerciantii controlati de inspectorii ANPC au fost găsiți în neregulă.

Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor  au verificat peste 740 de agenti economici care comercializeaza jucarii, dintre care 23, online. La 72,23% dintre comerciantii verificati, aproape jumatate dintre jucariile aflate la vânzare prezentau abateri. Principalele nereguli constatate au fost lipsa avertismentelor de varsta, a avertismentelor specifice si a indicatiilor privind precautiile in utilizare pentru anumite categorii de jucarii, lipsa traducerii in limba  romana, abateri privind inscriptionarea numelui, a denumirii comerciale a producatorului sau a importatorului, abateri privind desfasurarea promotiilor.

Pentru neregulile constatate, comisarii OPC au aplicat, la nivel national, amenzi in valoare de circa un milion de lei. 

Mai multe detalii...

Evaluarea Națională s-a încheiat. Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie

Evaluarea Naţională 2017 s-a încheiat cu proba la matematică, desfăşurată miercuri, 21 iunie. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, examenul s-a desfăşurat în condiţii optime, fără incidente. La a doua probă a Evaluării Naționale nu a fost eliminat niciun candidat. La prima probă s-a înregistat un număr de 100 de absenţi, iar la a doua probă, 104.

Rezultatele vor fi afişate în data de 26 iunie, până la ora 16.00. Candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii în aceeaşi zi în intervalul orar 16.00-20.00, iar rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 30 iunie.

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed