Menu
No title

                               

Clinica

Items filtered by date: Septembrie 2017

Termenul prorogat pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu expiră la data de 30 septembrie 2017

Începând cu data de 01 octombrie 2017, beneficiarii sau proprietarii construcțiilor care au obligația obținerii acestui act administrativ sunt pasibili de sancţionare contravențională, pentru nedeținerea acestuia.

 

Conform prevederilor legale, punerea în funcţiune, fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie, atrage după sine aplicarea sancțiunilor contravenționale, cu amenzi cuprinse între 20.000 – 50.000 lei. Categoriile de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu sunt menționate în HG 571/2016 (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/180921 ).

 

Pe lângă aplicarea legii în sfera sancționatorie amintită anterior, instituția noastră reafirmă disponibilitatea pentru soluționarea situațiilor obiectivelor care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu și intrarea în legalitate, prin certificarea îndeplinirii măsurilor de securitate la incendiu și eliberarea actului administrativ.

 

Totodată, menționăm că obligația solicitării și obținerii autorizației de securitate la incendiu revine, potrivit legii, beneficiarilor/investitorilor construcțiilor.

 

De asemenea, facem precizarea că documentația tehnică, în baza căreia se emite autorizația de securitate la incendiu, trebuie întocmită, conform prevederilor legale, de către proiectanți și certificată de către verificatorii de proiecte, atestați. Reamintim faptul că pentru obținerea acestui act administrativ, instituția noastră nu percepe taxe.

 

În cazul în care este constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, inspectoratele pentru situații de urgență pot decide oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor, sancțiune care nu este condiționată de existența autorizației de securitate la incendiu. Criteriile pentru aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționarii ori utilizării sunt reglementate în HG 915/2015 ( http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/172642 ).

 

* * *

La nivel național, în primele opt luni ale anului 2017, s-au depus eforturi susținute pentru soluționarea celor 22.969 solicitări în vederea emiterii avizelor și autorizaţiilor de securitate la incendiu.

 

În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivel național au fost emise 3.643 avize de securitate la incendiu și 2.086 autorizații de securitate la incendiu.

 

De asemenea, în perioada 01 ianuarie – 31 august a.c., inspectorii de prevenire au derulat 27.717 acțiuni de îndrumare și control, pe timpul cărora au aplicat*9.520 amenzi în cuantum de 12,2 milioane lei*.

 

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, personalul specializat a acordat asistenţă tehnică de specialitate în 18.598 cazuri, persoanele responsabile primind îndrumare asupra aspectelor ce trebuie îndeplinite pentru a intra în legalitate.

 

Totodată, în această perioadă s-a elaborat o platformă on-line, sub forma unui ghid practic, prin intermediul căreia, persoanele interesate pot verifica necesitatea obținerii actelor administrative, respectiv documentele necesare pentru eliberarea acestora.

 

Mai multe detalii...

Accident mortal la Țigănești. Un bărbat și-a pierdut viața în urma unui teribil impact

Accidentul s-a produs pe raza comunei Țigănești, în noaptea de joi spre vineri, la ora 03.00.  Șoferul, un bărbat de 41 de ani, a pierdut controlul volanului și a ieșit de pe carosabil, izbindu-se violent de un gard. În urma impactului puternic, atât șoferul, cât și pasagerul din dreapta, un bărbat în vârstă de 26 de ani, au fost grav răniți.

La locul accidentului au intervenit două echipaje de pompieri, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și două echipaje de poliție.

”Soferului, barbatul de 41 de ani, aflat in stop cardiorespirator, i s-au efectuat manevre de resuscitare de catre paramedicii SMURD, timp de 31 de minute, fara succes. Decesul a fost declarat de catre medicul de pe ambulanta. Cel de 26 de ani, ranit grav, a fost preluat de SAJ si transportat la Spitalul Județean din Alexandria”, informează ISU Teleorman.

Cazul a fost preluat de polițiști pentru cercetări.

 

Mai multe detalii...

Strigăt de ajutor din partea preotului din Negrenii de Sus care a adoptat 85 de suflete: „Avem nevoie de alimente de orice fel şi de mobilier, lemne de foc“

Copiii din localitatea Negrenii de Sus, o comună săracă din Teleorman, primesc zilnic o masă caldă, haine noi de Paşte şi de Crăciun, sunt pregătiţi cu cele necesare pentru începerea anului şcolar, ajutaţi la teme, primesc lecţii de engleză la biserică, sunt consiliaţi şi îndrumaţi. Bătrânii sărmani din Negrenii de Sus primesc şi ei, zilnic, o masă caldă şi sprijin atunci când au nevoie. Minunea de la Negrenii de Sus, unde sărăcia şi nevoile sunt cuvinte de ordine, se întâmplă graţie preotului Bogdan Cristian Danu care şi-a adoptat comunitatea. În demersul său de a-şi ajuta semenii, părintele de la Negrenii de Sus a pornit de la zero. A avut doar o imensă dorinţă de a ajuta şi o mare credinţă că în proiectul său va primi ajutor din partea oamenilor de bine, care nu pot rămâne indiferenţi la suferinţa semenilor.

 ”Din dorinţa de a arăta care este credinţă adevărată şi de a crea o viata mai bună pentru cei nevoiaşi am înfiinţat un ONG, Asociaţia Casa Plină care susţine un Centru social numit Sf. Spiridon în Negreni, judeţul Teleorman”, spune părintele.

 Cu donaţii de la oameni de bine, bătând la multe uşi şi militând în mediul virtual pentru copiii de la Negrenii de Sus, preotul Danu a reuşit să ridice de la zero în comuna săracă din nordul judeţului un centru social. Aici este funcţională de câţiva ani cantina socială unde sunt hrăniţi zilnic 85 de copii şi bătrâni nevoiaşi din comună. ”Oferim o masă caldă în fiecare zi copiilor nevoiasi şi bătrânilor singuri, la domiciliu, aproximativ 85 de porţii şi desfăşurăm lecţii şi activităţi educative în biserică momentan, urmând apoi în Centrul social”, mai spun părintele Danu.

 Să asigure masa zilnică pentru copiii şi bătrânii pe care i-a adoptat nu este o sarcină uşoară. Pentru fiecare porţie, părintele se zbate să primească ajutor. Mâncarea pentru copii, cheltuielile cu utilităţile şi întreţinerea cantinei sociale se asigură exclusiv din donaţii pe care preotul le strânge de la oamenii care vor să întindă o mână de ajutor.

 Banii nu ajung de fiecare dată şi nu se strâng săptămânal sumele necesare achitării datoriilor, dar părintele nu a renunţat niciodată la proiectul început. Lansează, periodic, apeluri pentru ajutorarea copiiilor din Negreni. În prag de iarnă, părintele are nevoie din nou de sprijinul oamenilor cu suflet :  ”Avem nevoie de alimente de orice fel şi de mobilier, materiale de construcţii, materiale didactice şi de igienă pentru curăţenie, lemne de foc, bani. Putem semna contracte de sponsorizare cu firme care au dreptul sa doneze pana la 20% din impozitul anual pe profit pe care îl datorează statului român”.

 Nevoie de mobilier pentru centrul social

Cantina socială de la La Negrenii de Sus face parte dintr-un proiect mai amplu care vizează ridicarea unui centru social în comună, tot din donaţii.Centrul social va cuprinde cantina sociala, sală de studiu şi alte activităţi, atelier de creaţie, cabinet medical, birou de mediere, două camere de cazare temporară, două grupuri sanitare, o camera tehnica, depozit de alimente şi beci, magazie de lemne.

 ”Am ajuns, în momentul de faţă să finalizăm lucrările de finisaje interioare la Centrul social Sf. Spiridon din Negreni şi avem nevoie de mobilier pentru cabinet medical, cabinet de informatică, atelier de creaţie şi sala de studiu, camere de cazare şi magazie alimente, birou de mediere şi altele”, mai spune părintele care şi-a adoptat comunitatea.

Centrală pentru şcoală

 Centrul social şi cantina unde mănâncă cei 85 de copii şi bătrâni nu este singura iniţiativă a părintelui Danu. Prin grija preotului din Negrenii de Sus o fetiţă de 7 ani, bolnavă de leucemie primeşte tratament, plătit cu bani strânşi din donaţii. Părintele s-a implicat şi în asigurarea unei surse de încălzire pentru şcoala gimnazială din comună: ”Instalam un sistem de încălzire centrală în Şcoală Gimnaziala Tătărăştii de Jos. Construim o casă socială în satul Negreni pentru o familie nevoiasă cu trei copii pentru ca nu ar mai avea, în curând, unde să locuiască”.

Donaţiile pentru alimentele care asigura masa copiilor şi bătrânilor sărmani din Negrenii de Sus se fac în contul asociaţiei Casa Plină RO11 RNCB 0304150259970001 sau Parohia Negreni de Sus, RO52 RNCB 0248074580490001.

Urgenţele cantinei o reprezintă banii pentru alimente şi lemne de foc, având în vedere intrarea în sezonul rece.

”Avem nevoie de sobe, lemne de foc, două centrale termice, una pentru şcoală şi alta pentru Centrul social. Ne dorim să îmbunătăţim calitatea vieţii celor nevoiasi din satul Negreni, Teleorman un sat defavorizat pana în zilele noastre şi ii învăţăm pe copii să facă tot posibilul prin şcoală, muncă şi biserică, să îşi depăşească condiţia.

Asociaţia Casa Plină are un site şi o platformă de plata on-linewww.asociatia-casa-plina.ro/doneaza. ”Oricine  ne poate ajuta, îl rugăm să o facă pentru că aceşti copii au mare nevoie de sprijin”, spune preotul din Negreni.

 

 

Mai multe detalii...

Colecții și colecționari la Muzeul Județean Teleorman

Muzeul Judeţean Teleorman organizează, vineri, 29 septembrie 2017, ora 11.00, deschiderea celei de-a VI-a ediţii a expoziţiei temporare „Colecţii şi colecţionari”, ce se desfăşoară în cadrul proiectului expoziţional „Octombrie, Luna Colecţionarului”.
La ediţia curentă participă 30 expozanţi din Alexandria şi Bucureşti. Dintre aceştia, 6 expozanţi sunt elevi iar ceilalţi 24 sunt oameni cu diferite profesii şi vârste.

Vor fi etalate colecţii variate de numismatică (monede, bancnote, medalii), cărţi poştale ilustrate, cocarde, nasturi, brichete, pixuri, fanioane, clopoţei, magneţi de frigider, calendare, ziare şi publicaţii, benzi desenate, machete de trenuri şi automobile, jucării, ceramică şi cusături tradiţionale.
Fără a face o ierarhizare de natură valorică a exponatelor, remarcăm unele deosebite prin raritatea, componenţa sau prin modul în care au fost constituite în colecţii: „Colecţie integrală de monede Palestina (1927-1946)”, „Lumea sportului în fanioane”, „Pădurea Fermecată”, „Migală şi forma aţei”, „Lumea străbătură de zahăr prin ambalaje”, „Cartea în miniatură”, „Maşini Hotweels”.

Scopul acestei expoziţii este nu numai acela de a reuni, aşa cum şi titlul indică, pe colecţionari şi colecţiile lor, ci şi de a adresa o invitaţie tuturor celor interesaţi de acest inepuizabil şi fascinant domeniu. Ca şi ediţiile precedente şi această a VI-a ediţie a expoziţiei „Colecţii şi Colecţionari” se doreşte a fi o invitaţie adresată mai ales celor tineri, de a încerca altceva, acum în „era Internetului şi Facebook”: constituirea unei colecţii.
”Îmbucurător este faptul că şi la această ediţie participă, cu exponate, elevi, unii dintre ei deja la a treia sau la a patra prezenţă.
Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 27 octombrie 2017.Totodată, reamintim tuturor celor interesaţi faptul că pe 14 octombrie a.c., între orele 10.00-16.00 se va desfăşura la Muzeul Judeţean Teleorman o nouă ediţie a „Târgului Colecţionarilor””, transmite instituția organizatoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe detalii...

Patru bărbați din Plopii Slăvitești, arestați pentru tâlhărie, după ce au atacat doi bătrâni și le-au furat banii

În ziua de 27.09.2017 polițiștii din cadrul Biroul de Investigații Criminale Turnu Măgurele au continuat  cercetările într-un dosar penal care era ca obiect infracțiunea de ’’tâlhărie calificată’’ comisă  în noaptea de 06/07.04.2017, în dauna doi bătrâni, soț și soție, în vârstă de 86, respectiv 80 de ani  domiciliați în comuna Plopii Slăvitești, județul Teleorman constând în aceea că persoane necunoscute au pătruns în locuința părților vătămate și prin folosirea forței fizice asupra acestora au sustras 26.000 lei, fiind identificați autorii în persoana a patru bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, toți domiciliați în comuna Plopii Slăvitești, satul Plopii Slăvitești,  județul Teleorman.

Împotriva celor patru s-a luat măsura reținerii pe o durată de 24 ore pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, aceștia fiind depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J Teleorman, urmând ca în cursul zilei să fie prezentați Judecătoriei Turnu Măgurele cu propunere de arestare preventivă.

 

Mai multe detalii...

Cuantumul burselor pentru elevii alexăndreni va fi dezbătut, astăzi, în ședința Consiliului local

Printre proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local Alexandria de astăzi se numără și  proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului burselor, care vor fi acordate în anul şcolar 2017-2018, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul reşedinţă de judeţ.

Potrivit proiectului de hotărâre publicat pe site-ul oficial al Primăriei Alexandria, cuantumul burselor ce vor fi acordate elevilor în acest an şcolar va rămâne acelaşi cu cel de anul trecut, pentru toate categoriile de burse acordate.

Bursele de performanţă care se acordă elevilor care au obţinut un premiu la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor organizate de Ministerul Educaţiei, elevilor care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei pentru competiţiile internaţionale şi elevilor care au obţinut premii la etapele naţionale ale concursurilor cultural artistice, cu caracter sportiv sau tehnico-ştiinţific, vor avea o valoare de 100 lei/lună.

Bursele de merit, în valoare de 70 lei/lună, vor fi acordate elevilor din unităţile de învăţământ alexăndrene cu media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior, iar bursele de studiu în valoare de 50 lei/lună se vor acorda elevilor proveniţi din familii cu un venit mediu lunar mic, cu condiţia să fi avut media generală peste 7 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior. Vor mai fi acordate burse de ajutor social în valoare de 40 lei/lună, la cerere unor copii din categoriile defavorizate (orfani, bolnavi etc.).

Acordarea burselor de performanţă, de merit, de studiu sau ajutor social elevilor de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar este reglementată de Legea 1/2011, legea educaţiei naţionale, însă potrivit aceleiaşi legi cuantumul burselor este stabilit de consiliul local. Cheltuielile cu bursele elevilor din învăţământul preuniversitar de stat fac parte din finanţarea complementară care se asigură din bugetele locale ale unităţilor administrativ teritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ respective, în limita fondurilor disponibile.

Criteriile specifice de acordare a burselor vor fi aprobate în consiliul de administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ. În cazul în care numărul elevilor cu medii de cel puţin 8.50 este foarte mare, pentru încadrarea în sumele alocate de consiliul local, unităţile de învăţământ vor stabili media minimă până la care se vor acorda bursele de merit.

Numărul burselor ce vor fi acordate în acest an şcolar elevilor alexăndreni va fi aprobat într-o ședință viitoare a Consiliului local.

 

Mai multe detalii...

Dosar penal pentru braconaj cinegetic

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării prevederilor Legii 407/2006, privind protecţia fondului cinegetic, în zona extravilană a localităţilor Alexandria-Furculeşti-Crângu-Bogdana, respectiv fondurile de vânătoare aparţinând AJVPS Teleorman,  fiind depistaţi patru bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 57 de ani, toţi din comuna Buzescu, jud. Teleorman care se deplasau pe fondul de vânătoare cu un autoturism având asupra lor două lămpi tip proiector şi o armă neletală cu aer comprimat.

Fiind întrebaţi cu privire la scopul prezenţei pe fondul de vânătoare, aceştia au declarat verbal că intenţionau să lumineze pe câmp, pentru a identifica exemplare de vânat, respectiv iepuri de camp pe care urmau să îi captureze prin împuşcare cu arma cu aer comprimat identificată în autoturism.

Procedând la verificarea armei neletale cu aer comprimat am constatat că aceasta este deţinută în mod ilegal, nefiind înscrisă în circuitul civil.

Arma în cauză şi cele două lămpi tip proiector au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de „braconaj cinegetic”, privind protecţia fondului cinegetic şi „nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

 

 

Mai multe detalii...

Pâinea la ţest, o tradiţie veche de secole, valorificată online de un tânăr de 25 de ani din Teleorman.

George Dumitru (25 de ani) este un tânăr teleormănean care duce mai departe o tradiție veche de secole, confecționând țesturi de făcut pâine. Interesul pentru cel mai vechi sistem de coacere a pâinii a plecat din copilărie, de pe vremea când George își petrecea vacanțele la bunici, în satul Beuca. A început să confecționeze singur țesturi și, în studenție, a creat o mic magazin virtual pentru comercializarea de țesturi. În prezent, George este consultant fonduri structurale si de coeziune europene și continuă să dezvolte popularizarea tradiționalului sistem de coacere a pâinii.  La 25 de ani, tânărul mărturisește că nu și-a imaginat că va ajunge să confecționeze el însuși țesturi de pâine. Totul a plecat de la o întâmplare. ”Bunicii mele i se spărsese ţestul şi a trebuit să confecţionăm altul. Practic, nu poţi să faci unul singur, cantitatea de material fiind mai mare. Am făcut mai multe. Bunica l-a folost pe cel făcut pentru ea ca să coacă pâine. Cele care au rămas, am încercat să le vindem”, povesteşte tânărul.

”Pământul trebuie să fie călcat de nouă ori în picioare”

 Procedeul de modelare a lutului ars l-a învăţat, la Beuca de la două vecine, cele care l-au şi ajutat, de altfel, să facă primele ţesturi.  Tânărul spune că în confecționarea unui test există  superstiţii, paşi care trebuie urmaţi întocmai. ”Pământul trebuie să fie călcat de nouă ori în picioare. Dacă nu se calcă de nouă ori, se spune că ţestul se va sparge foarte repede”, mai spune George. Procesul tehnic de confcționare a țesturilor constă în amestecarea argilei cu balega de cal. După ce se călcă de 9 ori, așa cum spune obiceiul,  pământul se împarte în cantităţi egale, numite guguloaie, şi se pune pe matriţe pentru modelare. Forma de clopot se dă cu mâna liberă, iar produsul final este şanţat cu simbolul ”S”. De la primul țest făcut în curte la Beuca și până în prezent, când George se pregătește să dezvolte mica afacere virtuală au trecut 5 ani.

”Au fost 5 ani în care multe persoane nostalgice la gustul unic pe care îl oferă pâinea la țest ne-au contactat și ne-au călcat pragul curții din comuna Beuca. I-am întampinat pe fiecare cu mare drag, iar majoritatea ne încurajau sa ducem acest produs mai departe, să nu îl lăsăm uitarii. Poate că fără aceste persoane am fi renunțat de mult la idee și nu am mai fi produs acest obiect”, spune tânărul.

 

Cenușar și vătrai, vândute online

 În cei cinci ani de când produce și vinde online țesturi, George și-a dezvoltat mica afacere. Până acum, prin intermediul paginii web țesturipâine.com a vândut peste 360 de țesturi, în toate colțurile țării.  Pe lângă țesturile care se vând cu prețuri cuprinse între 150 și 300 de lei, în funcție de mărime, tânărul a început să comercializeze și alte ustensile , folosite de secole în acest sistem de coacere a pâinii: ”Am introdus urmatoarele accesorii: vatrai, un  obiect din fier ce se introduce pe gaura țestului și este folosit la ridicarea și lăsarea țestului pe vatră, odihnitor, un suport în formă de trepied, confectionat dintr-o singură bară de fier, ondulat, având rolul de a sprijini vătraiul, țestul urmând să stea în pozitia înclina , cenușar,  cenusar, un obiect care are rolul de a scoate cenușa și jarul de sub țest, după ce focul s-a stins”.

Un vătrai costă 15 lei, iar un cenușar 20 de lei.

 

Țestul dus la târguri

 

De doi ani, George Dumitru prezintă țestul și pâine coaptă în acest fel la târguri tradiționale. ”Din 2016 am început să fim invitați la târguri și onoram fiecare invitație cu mare drag. Dacă anultrecut am fost prezenți la un târg important din Sibiu, anul acesta vom fi prezenți la “Festivalul Pâinii” ce va avea loc în data de 7 si 8 octombrie în Parcul Național din Bucureși. Scopul participării la acest târg este de a produce demonstrativ pâine la țest, pentru a da șansa celor ce nu au gustat niciodată din acest fel de pâine să o facă”, mai spune tânărul din Teleorman.

Demarează producția de pâine la țest

Pâinea tradițională la țest, coaptă exact așa cum o făceau româncele în urmă cu sute de ani,  va fi putea cumpărată, în curând, de la magazin. George a demarat un proiect prin care vrea să aducă cea mai gustoasă pâine pe mesele românilor. ”Am primit solicitări de a produce și pâine la țest, nu numai țestul. Parerea clienților conteaza și am luat în calcul și această variantă. Momentan ne aflam la stadiul în care am găsit locația și am adus țesturile. Urmează să pregatim spațiul pentru producție și să-i dam drumul la treaba. Ne dorim ca până la sfârșitul acestui an să reușim să aducem mirosul placut al  pâinii calde la țest în casele bucureștenilor. Vom începe cu productia de pâine în zilele de sâmbătă”, mai spune George

Poveste de suflet

Țesturile lui George au apărut în albumul foto ” Dor de ROST”, lansat în anul 2015. Tânărul a fost contactat în vederea apariției în cartea ” În jurul focului”,  care se va lansa la finalul acestui an în București.

Tânărul recunoaște că povestea legată de producerea de țesturi este una de suflet, de pe urma căreia nu are mari beneficii materiale:”Relația pe care o am cu acest produs, este ca o relație tată-fiu. Deși încă nu am copii, având doar 25 de ani,încerc să-mi aloc timpul liber concentrandu-mă pe promovarea lui. Este o activitate făcuta din suflet, nicidecum o afacere, cum poate ar părea la prima vedere, deoarece veniturile aduse abia acoperă munca depusă”.

 

Mai multe detalii...

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

  • Publicat in Social

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman organizează vineri, 20 octombrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, la nivelul agenţiilor locale şi punctelor de lucru din municipiile şi oraşele din judeţ.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Teleorman, măsura este deschisă tuturor celor care nu au un loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia, fiind o oportunitate de a cunoaşte mai bine cerinţele pieţei muncii şi locurile de muncă vacante.

Evenimentul vine atât în ajutorul persoanelor cu dificultăţi de inserţie pe piaţa muncii, cât şi în cel al agenţilor economici, care au nevoie de personal calificat, conform cerinţelor postului.

Persoanele interesate de bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi se pot informa cu privire la evoluţia pieţei muncii şi măsurile active de ocupare, oferite de A.J.O.F.M Teleorman, sau pot participa la sesiuni de instruire, despre cum se completează un CV şi o scrisoare de intenţie.

De asemenea, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot înscrie, la cursuri de calificare/recalificare profesională, în diferite meserii/ocupaţii, oferite gratuit, de instituţia noastră.

Agenţii economici care dispun de locuri de muncă vacante şi care doresc încadrarea de personal calificat sau necalificat, pot comunica ofertele la numărul de tel./fax: 0247/311.164 sau la adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa Agenţiilor locale/Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

 

Mai multe detalii...

Alegeri locale parțiale în trei localități din Teleorman, în data de 5 noiembrie

Guvernul a stabilit organizarea, în data de 5 noiembrie 2017, a scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 16 de localități în care această funcție a rămas vacantă, precum și pentru alegea consiliului local într-o localitate.

Fondurile necesare în vederea organizării alegerilor locale parțiale din data de 5 noiembrie se ridică la 4,368 milioane lei și vor fi alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.

Alegerile parțiale vor fi organizate în municipiul Deva- județul Hunedoara, precum și în comunele Bocsig- județul Arad, Nicșeni- jud. Botoșani, Călărași-jud Cluj, Pantelimon și Bărăganu- jud. Constanța, Telești-jud Gorj, Balș-jud. Iași, Bîrghiș- jud.Sibiu, Drăgoiești- jud. Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia-jud Teleorman, Checea-jud Timiș,  Oșești-jud. Vaslui, Vlădești-jud. Vâlcea. Totodată, vor fi organizate alegeri parțiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, județul Constanța. 

De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, potrivit căruia, cu 15 zile înainte de data alegerilor, respectiv 22 octombrie, începe campania electorală și se încheie pe 4 noiembrie, ora 7:00. 

Guvernul a decis și măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale, fiind stabilite atribuțiile și sarcinile care revin Autorității Electrorale Permanente, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Institutului Național de Statistică, Serviciului de Telecomunicații Speciale, instituțiilor prefectului, primarilor, președinților consiliilor județene și președinților tribunalelor. Aceeași hotărâre stabilește constituirea și componența Comisiei tehnice centrale, respectiv a comisiei tehnice și a municipiului București, constituite din reprezentanți ai instituțiilor implicate în organizarea alegerilor parțiale. Acestea au rolul de a coordona și monitoriza la nivelul lor de competență, modul de îndeplinire a sarcinilor în materie electorală de către autoritățile administrației publice.     

  

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed