Menu
No title

                               

Clinica

Items filtered by date: Ianuarie 2018

Prevenirea situațiilor de urgență la unitățile sanitare cu paturi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman desfăşoară permanent activităţi orientate spre siguranţa cetăţenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situaţiilor de urgenţă şi gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viaţa semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În această perioadă, inspectorii de prevenire ai unității noastre și-au concentrat activitatea către unitățile sanitare cu paturi, principalele aspecte urmărite în teren vizând exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Până la această dată au fost efectuate trei controale, în urma cărora au fost constatate o serie de nereguli care, fie au fost remediate pe loc, fie au fost sancționate conform prevederilor legale. Pompierii au aplicat 3 amenzi contravenționale în cuantum de 13000 de lei și 22 de avertismente.
În conformitate cu planul de control, aceste verificări la unitățile sanitare cu paturi vor continua și în luna februarie, în tot județul nostru.

Mai multe detalii...

Teleorman si alte judete din sud: 36.000 Euro, fonduri europene pentru cei care vor sa deschida mici afaceri

Romanii din Teleorman si alte 6 judete din sudul tarii vor putea accesa fonduri europene de maximum 170.000 de lei (circa 36.000 euro), pentru a deschide mici afaceri, printr-un nou proiect european derulat de Universitatea Bucuresti in cadrul liniei de finantare Romania Start Up Plus.

Cei interesati ar urma sa deschida mici afaceri non-agricole, in mediul urban, in Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, care cuprinde judetele:

  • Arges,
  • Calarasi,
  • Dambovita,
  • Giurgiu,
  • Ialomita,
  • Prahova,
  • Teleorman.

Proiectul de educatie antreprenoriala si finantare a micilor afaceri este derulat pe o perioada de 36 de luni si are un buget total de 11,28 milioane lei (peste 2,4 milioane euro), cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Detalii AICI

Mai multe detalii...

Sărbătoarea Zărezanului, în siguranță

Joi, 01 februarie a.c., începând cu ora 10.30, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestările organizate de primăria oraşului Zimnicea, cu prilejul sărbătoririi Zărezanului (sărbătoarea viţei de vie şi a vinului).

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor activităţi, jandarmii teleormăneni recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să acorde o atenţie sporită modului de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

Menţionăm faptul că pentru eventuale sesizări, cetăţenii se pot adresa cu încredere jandarmilor prezenţi în dispozitiv.

În dispozitivul Jandarmeriei Teleorman, se vor afla lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Teleorman, I.S.U. Teleorman şi Poliţia Locală Zimnicea.

 

Mai multe detalii...

Accident la Furculești

Un accident rutier, soldat cu trei victime, s-a produs, astăzi, în localitatea Furculești. În urma coliziunii dintre două autoturisme, trei persoane au fost rănite, una dintre victime fiind transportată la spital. ”Celelalte au refuzat acest lucru, fiind rănite ușor”, a informat Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al ISU Teleorman.

La locul accidentului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Alexandria și Serviciul de Ambulanță Județean.

Mai multe detalii...

Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman, la ora bilanțului

În anul 2017, activitatea inspectoratului a fost organizată şi desfăşurată în conformitate cu atribuţiile conferite de Legea de organizare şi funcţionare a Poliţiei Române, obiectivele Strategiei naţionale de ordine şi siguranţă publică 2015-2020, Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării 2015-2019,măsurile Planului de acţiune al I.G.P.R. pentru anul 2017, a programelor, planurilor şi direcţiilor stabilite de către structurile de specialitate ale Poliţiei Române.

Cu toate că anul 2017 a fost un an dificil, în care problemele generate de resursele limitate în raport cu pensionările serioase de personal  au fost surmontate printr-un efort substanțial al efectivului, reușindu-se menținerea trendului descendent al criminalității, în diferite domenii de activitate, precum infracționalitatea sesizată, infracționalitatea de mare și mică violență, infracționalitatea rurală și prin aceasta o îmbunătățire  a siguranței publice în județul Teleorman.

În perioada prezentată, pentru promovarea siguranţei publice şi ajutorarea comunităţii s-au organizat şi derulat 1.312 acţiuni cu efective mărite şi peste 2.400 de controale directe, toate aceste activităţi preventiv-operative concretizându-se cu descoperirea a 1.296 infracţiuni, din care 1.069 în flagrant.

Cu ocazia activităţilor s-au înregistrat 2.976 de controale şi verificări la sistemele de pază, au fost aplanate 2.713 de stări conflictuale şi s-au confiscat  bunuri şi numerar în valoare de 118.000 de lei, 96 de arme de foc, 569 de bucăți muniție, 287 de kilograme articole pirotehnice și 170 de mc. material lemnos, cantităţi însemnate de metale feroase şi neferoase.

În urma activităţilor poliţieneşti s-au aplicat  41.175 de contravenţii în valoare totală de 14.495.000 de lei.

Considerată obiectiv prioritar pentru Poliţia Română, criminalitatea stradală a fost abordată în cadrul Programului naţional de prevenire a criminalităţii stradale în sistem integrat. Din analiza dinamicii infracționalității stradale în anul 2017, comparativ cu anul 2016, a reieșit faptul că la nivelul județului Teleorman, numărul infracțiunilor sesizate s-a menținut constant, fiind înregistrate 289 de infracțiuni, îndreptățindu-ne să credem că obiectivele de consolidare a siguranţei publice s-au realizat.

În mediul rural, la secţiile de poliţie au fost sesizate cu 11% mai puține decât în anul 2016 – 4341 (-534), ceea ce denotă un procent de 44% din fenomenul infracţional sesizat pe raza judeţului Teleorman.

Semnificative sunt diminuările la infracţiunile de furt unde înregistrăm o scădere cu 12% față de anul 2016, în cadrul acestora sustragerile din locuinţe se reduc  cu 3 infracțiuni, sustragerile din societăți comerciale scad cu 35% iar cele de tâlhărie scad cu 3 infracțiuni, fiind înregistrate 12 astfel de fapte. Infracțiunile de distrugere  scad cu 17% față de 2016.

În ceea ce priveşte traficul rutier acesta este caracterizat şi în prezent, de o intensificare continuă a circulaţiei rutiere pe drumurile naţionale, în zonele preorăşeneşti şi în centrele urbane, pe fondul creşterii numărului de autovehicule şi a indisciplinei în trafic.

Exemplificăm principalele cauze de producere a accidentelor rutiere: „traversare neregulamentară pietoni”,  ,, Viteza neadaptată la condițiile de drum,, , „alte preocupări de natură a distrage atenţia” şi „pietoni pe partea carosabilă”

În anul 2017, numărul accidentelor rutiere grave produse în județul Teleorman a rămas constant cu anul anterior, înregistrându-se 89 de astfel de accidente rutiere în care 29 de persoane și-au pierdut viața, cu 7 persoane decedate mai puțin decât în anul 2016.

Rezultatele  acțiunilor pe linie de rutieră s-au materializat în înregistrarea a 873 de infracțiuni și constatarea a 23.525 de contravenții la OUG 195/2002 și 702 la alte acte normative. În perioada de referință, au fost reținute 2.504  de  permise în vederea suspendării dreptului de a conduce și retrase 806 de certificate de înmatriculare.

Atribuţie fundamentală a poliţiei, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, s-a concretizat în creşterea siguranţei publice, evoluţie reflectată de principalii indicatori după cum urmează:

v    infracţionalitatea judiciară sesizată se diminuează cu 12 % față de 2016; înfracționalitatea judiciară care constituie ponderea cea mai mare din infracționalitatea sesizată (63%) și are un impact direct asupra cetățeanului, în special prin cea comisă cu violență, continuă tendința de reducere, evoluția pozitivă impunând-se ca o constantă a activității;

v    în sfera economico-financiară s-a înregistrat  o descreştere cu 20%  față de anul 2016, rezultat al îmbunătăţiri  legalităţii mediului de afaceri şi ritmului de creştere al sumelor colectate la bugetul consolidat al statului, ca principal indicator de evaluare;

Dinamica bună a activităţilor de constatare (evaluată astfel şi la nivel naţional) este observată şi în sfera dosarelor complexe, unde  structura de profil a soluţionat  9 dosare complexe cu o valoare a prejudiciului total cauzat de 5.460.000 lei.

Prejudiciul constatat la finalizarea cercetărilor în dosarele penale pe linie de avaziune fiscală este de 12.426.000 de lei, 83% din acesta fiind recuperat.

Pericolul concret pentru ordinea publică a îmbrăcat diferite forme ale infracţionalităţii contra patrimoniului şi aici, ne referim exclusiv la domeniul investigaţii criminale şi a celorlalţi polițiști cu atribuții în domeniu.

Dintr-un total de 3.290 de infracţiuni sesizate contra patrimoniului, 65% reprezintă infracțiunile de furt, iar ponderea faptelor penale de furt din totalul general al fenomenului infracționalității este de 27%.

Creşterea ordinii și siguranţei publice la acest nivel de infracţionalitate este fără îndoială şi efectul activităţilor preventiv-operative de cercetare şi investigare judiciară şi criminalistică.

 

Mai multe detalii...

Bugetul municipiului Alexandria pe anul 2018, în dezbatere publică

 Vineri, 2 februarie  2018, ora 10,00 , la sala de sedinte a  Primariei Alexandria va avea loc dezbaterea publica privind proiectul de buget al municipiului Alexandria pe anul 2018.

Primăria Alexandria a publicat, începând cu data de 17 ianuarie 2018, proiectul bugetului local pe anul 2018 ce poate fi consultat la sediul Primăriei municipiului Alexandria şi pe site-ul www.alexandria.ro.

În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (3) din Legea nr. 273/2006, opiniile, propunerile şi sugestiile referitoare la acest proiect pot fi depuse până la data de 1 februarie 2018. Propunerile pot fi transmise în scris prin poştă la sediul Primăriei municipiului Alexandria din str. Dunării Nr. 139, prin fax la numărul de telefon 0247/317728 şi prin e-mail la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numerele de telefon: 0247/317732, int. 163 persoană de contact Bolintineanu Mirela – inspector compartiment buget, 0247/317732 int. 173 persoană de contact Plosceanu Cristian – responsabil cu transparenţa decizională.

Mai multe detalii...

Lucrările la Complexul Sportiv Stadion Municipal Alexandria vor demara anul acesta. Vechiul stadion va fi demolat

La Alexandria va începe, anul acesta, modernizarea Stadionului Municipal, investiție în valoare de 12 milioane de euro, derulată prin Compania Națională de Investiții. Finanțarea vine, în cea mai mare parte, de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Complexul va avea peste 5000 de locuri și va fi ridicat pe amplasamentul actualului stadion. Potrivit autorităților locale, în curând se vor demara procedurile de licitație. ”Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a fost emisă. Proiectul stadionului este un proiect tip. Urmează ca în aceste luni, februarie, martie, să se desfășoare licitația publică pentru adjudecarea constructorului”, a anunțat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Actualul stadion urmează să fie demolat, obligația acestei operațiuni revenind municipalității. ”Am deblocat fondul de excedent bugetar și unul dintre proiectele care sunt cuprinse în această deblocare a fondului de excedent reprezintă și proiectul de demolare. Avem de demolat și niște clădiri aflate pe strada Vedea, unde funcționa înainte Alex Sal”, a mai anunțat primarul.

Conform indicatorilor tehnico-economici  prevăzuţi în hotărârea de Guvern, valoarea investiţiei se va ridica la 55,7 milioane lei, inclusiv TVA (aproximativ 12 milioane de euro). Investiţia se va realiza prin Compania Naţională de Investiţii şi mare parte din fonduri vor veni de la Ministerul Dezvoltări Regionale. Plata  va fi eşalonată pe parcursul anilor 2018 şi 2019 . Anul viitor se vor aloca 35 de milioane de lei, iar în al doilea an de execuţie, 20 de milioane de lei.

Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de metri pătraţi, iar durata de realizare a investiţiei este de 18 luni. Terenul de fotbal va fi refăcut, dimensiunile acestuia urmând să fie 105×68 metri, va fi înierbat şi va fi dotat cu sisteme de drenare şi de degivrare. Pista de atletism cu suprafaţă sintetică va avea cinci culoare regulamentare. Va exista şi o masă a presei cu 48 de locuri, 2 studiouri TV şi o sală de conferinţe cu 75 de locuri. Vor fi amenajate două vestiare complet echipate, două săli de încălzire indoor, vestiar pentru arbitri şi cameră pentru oficiali, vestiare pentru alţi participanţi la organizarea evenimentelor, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cameră comandament securitate.

 De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus pe copertinele celor două tribune, cu nivel de iluminare pentru transmiterea în direct a meciurilor televizate, sistem de sonorizare şi adresare public, tabele multimedia. Stadionul municipal va avea şi un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble şi baie proprie, zona de recepţie, restaurant, spaţii de recuperare pentru sportivi/ SPA.

 

 

 

Mai multe detalii...

Au început înscrierile la bacalaureat

Înscrierile pentru susţinerea examenului de Bacalaureat în prima sesiune au început luni şi durează până pe 2 februarie 2018

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 începe pe 12 februarie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 - 15 februarie).

În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Prima probă scrisă - Limba si literatura română - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă - Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - se va desfăşura joi, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00).

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

evz.ro

 

Mai multe detalii...

Primăria Alexandria va încheia protocoale cu Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență pentru derularea unor proiecte educative

Primăria municipiului Alexandria va încheia două protocoale cu Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman și Inspectoratul pentru Situații de Urgență în vederea deruării unor proiecte care se adresează elevilor și copiilor din reședința de județ. ”Voi propune Consiliului Local în sedinta de saptamana aceasta spre aprobare doua protocoale de colaborare, cu doua institutii cheie in ceea ce priveste educatia si responsabilizarea copiilor, parintilor si cadrelor didactice”, a anunțat primarul Victor Drăgușin

Primul protocol va fi încheiat între Primarie, IPJ(Inspectoratul Judetean de Politie Teleorman) si CJRAE(Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Teleorman) pentru implementarea in comun a doua proiecte. Unul dintre proiecte , intitulat ”Rosu – STOP!Verde – LIBER!" se adresează prescolarilor si cadrelor didactice din toate unitatile de invatamant din municipiul Alexandria și se va desfășura pe parcursul anului 2018. Proiectul care are ca scop educația rutieră în rândul preșcolarilor va include activități la clasă, , activitati practice în trafic si concursuri.

Cel de-al doilea proiect, numit CYBERBULLYING("Cuvintele DOR, tăcerea UCIDE!") are ca grup țintă elevii, parintii si profesorii din unitatile de invatamant din Municipiul Alexandria(clasele V – VIII). Activitati programate sunt: prezentarea la clasa, discutii cu parintii si cadrele didactice la sedintele cu parintii, seminarii si concursuri.

”Al doilea protocol va fi încheiat între Primarie si ISU(Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Teleorman) pentru asigurarea pregătirii unitare a elevilor în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii situaţiilor de urgenţă, cunoasterii corecte a semnificatiilor diverselor tipuri de avertizari si coduri in caz de urgenta, pregatirii practice a elevilor in vederea dezvoltarii unei reactii rapide si corecte ce le poate salva viata in cazul declansarii unei situatii de urgenta.
Voi propune in a doua parte a acestui an si alte protocoale de colaborare Consiliului Local in vederea realizarii de instruiri practice si seminarii in unitatile de invatamant privind acordarea primului ajutor, igiena si educatia alimentara a copiilor” a mai anunțat primarul Alexandriei.

Mai multe detalii...

EXEMPLU O elevă de la Colegiul Național ”Al. I Cuza” face voluntariat în două parohii sărace din Teleorman

O elevă de clasa a XI-a din Teleorman face voluntariat în două parohii sărace din judeţ. Eliza Neag merge în fiecare weekend în localităţile Lada şi Negreni pentru a le preda copiilor limba engleză, în centrele sociale construite de preoţi lângă biserici.

Eliza Neag este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza“ din Alexandria şi olimpică la limba engleză şi la religie. În fiecare weekend, adolescenta preia rolul de dascăl pentru câteva zeci de copii din două parohii sărace din Teleorman: Negrenii de Sus şi Lada. Vine la centrele sociale construite de preoţii din cele două localităţi de aproape o jumătate de an, pentru a le preda copiilor limba engleză.

Se duce pe bicicletă la meditaţii

Atât la Lada, cât şi la Negreni, localităţi în care preoţii şi-au asumat rolul de adevăraţi părinţi pentru copiii nevoiaşi, la centrele sociale construite lângă biserici, copiii primesc meditaţii gratuite la limba engleză de mai bine de un an. Adolescenta din Alexandria a preluat ştafeta de la un profesor voluntar din Bucureşti, primul dascăl care s-a oferit să vină în ajutorul copiilor din Lada, la solicitarea părintelui Florin Danu. „Am preluat ştafeta de la doamna Denisa Gabriela Bularda într-o zi de duminică, 31 iulie, când am susţinut prima lecţie de engleză, intitulată «Adjectives & Comparison of Adjectives». Din acea zi, să lupt pentru educaţie ajutându-mi aproapele a devenit prioritatea şi scopul adolescenţei mele“, povesteşte eleva de clasa a XI-a. După experienţa de voluntariat de la Lada, Eliza a preluat rolul de dascăl şi pentru copiii din Negreni, aflaţi în grija preotului Bogdan Danu, fratele preotului din Lada. Parcurge în fiecare weekend, cu bicicleta, distanţa dintre cele două localităţi în care predă engleză, adică 12 kilometri. „Am decis să stabilim întâlniri săptămânale şi acolo (n.r. – la Negreni), unde să le fac cunoscute tainele acestei limbi străine de circulaţie internaţională. Din iulie şi până astăzi, pentru aproape patruzeci de copilaşi din Lada şi Negreni, sunt «domnişoara Eliza», sora lor mai mare cu rol de profesor. Ne vedem săptămânal, între orele 11.00 şi 12.30, la Asociaţia Casa Plină din Negreni, iar mai apoi, în intervalul 14.00-16.00, mă îndrept cu bucurie spre parohia părintelui Florin Danu din Lada“, spune tânăra.

Copiii au note mai bune la şcoală

Rezultatele meditaţiilor ţinute de Eliza Neag în cele două localităţi nu au întârziat să apară. Lecţiile temeinic pregătite de aceasta şi susţinute cu seriozitatea unui dascăl care iubeşte ceea ce face au dus la îmbunătăţirea rezultatelor şcolare pentru copiii care nu se descurcau prea bine la această disciplină. „Aproximativ 80% dintre ei au note de 9 şi 10 la limba engleză, nivelul lor de cunoştinţe fiind elementar, bazat pe noţiuni de gramatică şi vocabular şi continuat de pronunţie. Mai mult decât atât, cum începutul lunii decembrie este cunoscut drept perioada tezelor, le-am venit în ajutor cu lecţii de gramatică, suport de pregătire pentru lucrarea semestrială de la limba română. Rezultatele au fost considerabile, iar scopul nostru încă o dată atins“, declară tânăra. Până să ajungă «domnişoara Eliza» pentru elevii din Lada şi Negreni, eleva a studiat intensiv limba engleză timp de nouă ani. A început să înveţe în clasa a II-a, susţinută de familie. „Aveam săptămânal meditaţii, unde mergeam pe jos aproximativ 3-4 km, după finalizarea programului şcolar. Retrăiesc şi acum entuziasmul primei ore de engleză“, povesteşte Eliza. După ani de studiu intens, a ajuns la Olimpiada Naţională de Limba Engleză, numărându-se printre cei mai buni elevi din ţară. Engleza nu este singurul domeniu în care tânăra excelează. Iubeşte religia şi a excelat la această disciplină, ajungând, de asemenea, printre cei mai buni elevi din ţară.

Visează la o carieră în aviaţie

După liceu, Eliza vrea să urmeze o facultate bazată exclusiv pe cunoaşterea limbii engleze. Însă cel mai mare vis al ei este să aibă o carieră în aviaţie. „Mi-am propus să urmez Facultatea de Limbi Străine, cu limba germană ca specializare secundară, în cadrul Universităţii din Bucureşti, iar apoi Academia de Aviaţie Civilă. Intenţionez să mă îndrept, apoi, spre o carieră în aviaţie, colaborând cu marile companii aeriene din Sud-Vestul Asiei“, spune eleva.

Planurile sale de viitor includ, de asemenea, activităţi de voluntariat. Chiar dacă, după plecarea la facultate, nu va mai putea ajunge la copiii din cele două comunităţi, tânăra este decisă să-şi ofere ajutorul oriunde va fi nevoie de ea. „Doresc să activez ca voluntar în perioada anilor de studenţie oriunde va fi nevoie de consolidarea educaţiei copiilor, căci să ţii în palmă sufletul unui copil este, cu siguranţă, un privilegiu. Să fii important în viaţa unui copil este, poate, un dar divin, iar un copil, un profesor, o carte şi un pix pot schimba lumea“.

 

Centre de meditaţii prin grija preoţilor

 Atât în Lada, cât şi în Negreni, lecţiile de engleză ţinute de Eliza Neag au fost posibile în urma demersurilor preoţilor Florin şi Bogdan Danu. Cei doi fraţi preoţi şi-au adoptat comunităţile, au înfiinţat cantine sociale pe lângă biserici şi centre unde copiii din cele două comunităţi sărace primesc ajutor la teme. Centrele de meditaţii şi cantinele sociale au fost ridicate exclusiv din donaţii, în urma apelurilor făcute, de-a lungul ultimilor ani, de cei doi preoţi. La Lada, primele lecţii de engleză s-au ţinut în vara anului 2016. Părintele Florin Danu a fost cel care a căutat profesori voluntari pentru a le oferi copiilor care nu îşi permit şansa de a învăţa o limbă străină. În demersul său, în ajutor i-a venit un profesor voluntar din Bucureşti, Gabriela Bularda. „Lecţiile au început cu un profesor din Bucureşti care a venit în fiecare duminică. Domnia sa şi-a rupt în fiecare weekend o zi din familie, pentru a ajuta copiii de la Lada, gratuit, fără nicio obligaţie financiară“, povesteşte preotul. Lecţiile de engleză au continuat şi pe durata vacanţei de vară. Între timp, profesorul voluntar din Bucureşti i-a predat ştafeta Elizei Neag, care a continuat să îi familiarizeze pe copiii din Lada, dar şi pe cei din Negreni cu tainele limbii lui Shakespeare.

 

 

 

 

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed