Menu
No title

                               

Clinica

Items filtered by date: Martie 2018

Proiectul CYBERBULLYING -"Cuvintele DOR, tăcerea UCIDE!", inițiat de Primăria Alexandria, debutează la Școala gimnazială ”Alexandru Colfescu”

Primăria Alexandria, în parteneriat cu Inspectoratul Judetean de Politie Teleorman(IPJ) si Centrul Judetean de Resurese si Asistenta Educationala Teleorman(CJRAE), demarează, astăzi, proiectul CYBERBULLYING -"Cuvintele DOR, tăcerea UCIDE!".

 ”Demaram astazi in parteneriat cu Inspectoratul Judetean de Politie Teleorman(IPJ) si Centrul Judetean de Resurese si Asistenta Educationala Teleorman(CJRAE) prima campanie de constientizare, prezentare, explicare si combatere a unui fenomen tot mai prezent in scolile din Romania, dar despre care in mod paradoxal toti factorii implicati se feresc sa vorbeasca: cyberbullying-ul, componenta dezvoltata in mediul online a bullying-ului(HARTUIREA)” , a anunțat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

 Proiectul numit CYBERBULLYING-"Cuvintele DOR, tăcerea UCIDE!" are ca grup țintă elevii, parintii si profesorii din unitatile de invatamant din Municipiul Alexandria (clasele V – VIII). Activitati programate sunt: prezentarea la clasa, discutii cu parintii si cadrele didactice la sedintele cu parintii, seminarii si concursuri.

În cadrul primei etape, care debutează astăzi la Școala gimnazială ”Alexandru Colfescu”, vor avea loc întâlniri cu părinții elevilor. Potrivit calendarului stabilit de municipaliate și partenerii din proiect, întâlnirile cu părinții vor continua la Școala gimnazială nr. 5 (13.03.2018), Școala gimnazială nr. 6 ( 14.03.2018), Școala gimnazială nr 7 (15.03.2018), Școala gimnazială ”Mihai Viteazul” (19 și 20.03.2018), Școala gimnazială ”Ștefan cel Mare” (21 și 22.03.2018).

Etapa a doua a proiectului va consta în ateliere cu elevii claselor V-VIII. Proiectul va continua cu etapa a III-a -instruirea dirigintilor în a recunoaste și acționa rapid în caz de bullying și etapa IV - concurs de fotografie cu mesaj si afise cu mesaj anti bullying/cyberbullying.

Proiectul are ca scop  creşterea sigurantei in scoli si in afara unitatilor de invatamant, sporirea calităţii invăţămantului, educarea elevilor si a parintilor in vederea dezvoltarii unui comportament preventiv fata de posibile situatii periculoase, informarea cadrelor didactice asupra celor mai bune metode de a interveni rapid in cazul in care constata existenta unor situatii cu potential periculos şi eficientizarea colaborării intre părţile semnatare.

 Primăria Alexandria și partenerii din proiect au stabilit de comun acord să colaboreze pentru realizarea următoarelor obiective:cmbaterea delicventei juvenile in scoli si in afara acestora si crearea unui comportament preventiv in randul elevilor, parintilor si al cadrelor didactice; informarea si educarea elevilor si a parintilor cu privire la pericolele existente in mediulconline;pregatirea elevilor pentru a face fata provocarilor din mediul virtual;instruirea elevilor si a parintilor cu privire la identificarea precoce a situatiilor de cyberbullying si sesizarea acestora organelor competente;informarea si educarea elevilor si a parintilor cu privire la pericolele la care sunt expusi copii: harture, agresiuni verbale si fizice, violenta fizica, furturi, etc

 

 

 

Mai multe detalii...

13 localități din Teleorman, afectate de inundații. Cinci persoane din Drăgănești Vlașca au fost evacuate

   Având în vedere faptul că în 13 localități din județul Teleorman s-au produs inundații locale, îi sfătuim pe cetățeni să respecte recomandările autorităților locale/județene și centrale și să se informeze periodic asupra evoluției situației hidrologice din zonele respective, iar în cazul în care au probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, să apeleze imediat la sprijinul autorităților locale.

   De asemenea, ținând cont de faptul că pe anumite sectoare de drum se circulă cu dificultate sau circulația este restricționată pentru anumite tipuri de autovehicule, rugăm cetățenii care vor să plece la drum să se informeze în prealabil dacă pe ruta aleasă sunt restricții sau se poate circula în condiții normale. 

În ceea ce privește situația generală existentă la nivelul județului Teleorman, actualizată cu ultimele raportări din teren, astăzi, la ora 10.00, aceasta se prezenta astfel: 13 localități afectate, 5 persoane evacuate (din localitatea Drăgănești Vlașca, toate fiind evacuate la rude),  15 case avariate, 30 de animale evacuate din gospodării, 20 de spații comerciale afectate, 47 de anexe inundate, 60 de podețe avariate, 101 curți inundate, aproximativ 3,5 km de drumuri comunale, 34 ha teren intravilan, 144 ha de pașune, 25 ha de pădure, 273 ha teren agricol și cca. 495 de fântâni afectate.

 În continuare, cea mai dificilă situație se regăsește în localitatea Dragănești Vlașca, unde apa a inundat DJ 503, pe o distanță de cca. 200 m, cu o adâncime de aproximativ 40 de cm, precum și DN6 ( E70), pe o lungime de 100 de metri, cu o adâncime de cca. 25 cm., circulația desfâșurându-se cu greutate.

Din această cauză, DJ 503 se menține închis pe acel sector de drum, fiind stabilită ca rută ocolitoare DC 18 – Drăgănești Vlașca – Comoara – Botoroaga – Videle, iar pe DN 6 (E70) este restricția pentru autovehicule a fost redusă până la 3,5 t, circulându-se alternativ, pe un singur sens.

Personalul instituțiilor cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații au fost și sunt în continuare în teren, acționând pentru rezolvarea problemelor apărute la nivelul localităților în vederea diminuării pagubelor și restabilirii stării de normalitate.

La această oră, situaţia hidrometeorologică la nivelul județului Teleorman se prezintă astfel:

-          COD GALBEN in intervalul 08.03.2018 ora 12:00 – 09.03.2018 ora 18:00 pe raul  Neajlov, Călmăţui, Vedea – sector aval S.H. Văleni.

 

Situaţia hidrologică:   

 

Nivel si debit inregistrate la ora 9.00:

 

- Loc. Furculești, râul Urlui 167 cm, crește cu 2 cm față de ora 00.00;

 - Loc. Alexandria, râu Vedea 432 cm, crește 8 cm față de ora 00.00;

- Loc. Vîrtoapele, râu Cainelui 230 cm, scade 35 cm față de ora 00.00;

- Loc. Tătărăști, râu Teleorman 131 cm, scade 25 cm față de ora 00.00;

- Loc. Teleormanu, râu Teleorman 130, staționează față de ora 00.00.

 

Niveluri si debite maxime istorice atinse:

- P.H. Furculești, râul Urlui : H = 251  cm ; Q =16.9 mc/s,  în data de  13.12.2014;

- P.H. Vîrtoape, râul Cainelui:H=376 cm; Q=24,6mc/s, în data de 21.04.2014;

- P.H. Teleormanu, râul Teleorman  H = 308 cm; Q =196 mc/s,  în data de 04.07.2005;

- P.H. Alexandria, râul Vedea   H= 618 cm; Q= 676 mc/s, în data 04.07.2005.  

 

Alte situații monitorizate, la care s-a acționat până la această oră:

 

 • La nivelul SGA :

-          2 buldoexcavatoare au executat decolmatare pe o lungime de 100m în localitatea Drăgănești Vlașca.

            Formația Videle face monitorizare pe cursurile de râu și lucrările din administrare.

            Formatia Roșiorii de Vede a intervenit pentru consolidare mal drept râul Bratcov, amonte pod Dorobanți, împotriva infiltrărilor, cu 1000 saci cu nisip, 4 agenți hidro și șeful formației de la Roșiorii de Vede, 7 pompieri și 10 jandarmi.

            Formația Conțești a intervenit cu subtraversare dig nr. 4 - râu Vedea, la Moara Bragadiru cu 50 saci cu nisip pentru a asigura etanșietatea clapetului.

Se acționează conform planurilor de apărare împotriva inundațiilor, asigurându-se supravegherea în permanentă a cursurilor de apă cu echipele de intervenție ale formațiilor de lucru.

 • La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,A. D. Ghica al judeţului Teleorman:

- în localitatea Drăgănești Vlașca se mențin dislocate următoarele forțe:  22 pompieri, două autospeciale de stingere, un camion de intervenție, o motopompă remorcabilă, o autospecială primă intervenție și comandă, o barcă și 3 motopompe transportabile.

- în localitatea Țigănești, se acționează pentru evacuarea apei din gospodării cu o motopompă remorcabilă, un autocamion și 3 pompieri.

- în localitatea Beuca, o porțiune din drumul de acces către 15 locuințe a fost inundată, la acestea ajungându-se doar cu autovehicule cu gardă mare de la sol, gen tractoare și camioane. S-a luat legatura cu cetatenii din cele 15 locuințe, nepunându-se problema evacuării lor și neavând nevoie de îngrijiri medicale sau alte urgențe. Pentru monitorizarea situației și luarea măsurilor care se impun, precum și pentru sprijinirea autorităților locale, la fața locului s-au deplasat 6 pompieri militari roșioreni cu o barcă de salvare și un autocamion.

 

La nivelul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) s-au luat următoarele măsuri:

- la nivelul CLSU riverane râurilor și în localitățile afectate de inundațiile ce au fost cauzate de topirea bruscă a zăpezii, precipitațiile din ultima perioadă și scurgerile de pe versanți, se menţin activate centrele operative cu activitate temporară, au fost luate măsuri pentru avertizarea populaţiei din localităţile aflate în zonele vulnerabile sau expuse riscului la inundaţii, au fost identificate locurile de refugiu, traseele de evacuare şi zonele de acordare a primului ajutor pentru persoanele ce ar putea fi surprinse de viituri, precum şi persoanele cu responsabilităţi în activitatea de evacuare;

- se monitorizează permanent evoluția situației hidrologice la nivelul localităților;

- au fost pregătite și verificate forțele și mijloacele proprii pentru intervenție; 

- membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) sunt sprijiniți în permanență de specialiști din cadrul SGA și CJSU Teleorman;

- în localitățile afectate, s-a acționat cu mijloacele din dotarea primăriei pentru evacuarea apei din curți, gospodării, anexe și locuințe;

- la nivelul tuturor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență sunt stabilite locurile de refugiu, traseele de evacuare și zonele de acordare a primului ajutor pentru cei surprinși de viituri;

- la nivel local, în cazuri de forță majoră, sunt asigurate spațiile de cazare pentru persoanele evacuate și bunurile lor materiale;

Foarte important!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața și bunurile materiale pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

 

În funcție de dinamica situațiilor din teren, vom reveni cu informații suplimentare. Vă mulțumim!

 

Centrul de Comunicare al CJSU Teleorman

 

Mai multe detalii...

Un jandarm din Alexandria s-a împușcat în cap

Un subofiter din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Teleorman a fost găsit mort în noaptea de joi spre vineri, înainte de a intra în tură. Trupul neînsuflețit a fost descoperit chiar în vestiar. Bărbatul prezenta leziuni prin împuscare în zona capului.

Jandarmul avea 42 de ani, era căsăorit si avea un copil. Originar  din Turnu Măgurele, locuia în Alexandria si era unul dintre jandarmii cu vechime si rezultate bune, fiind avansat în grad inainte de termen.

Potrivit reprezentanţilor IJJ Teleorman, cercetările la faţa locului au fost efectuate de echipa operativă a IPJ Teleorman. S-a deschis dosar penal, activitatea fiind coordonată de un procuror al Parchetului Militar.

 

Mai multe detalii...

Inundații în mai multe localități din Teleorman

Topirea zăpezii a provocat inundații în mai multe localități din Teleorman .În localitatea Dragănești Vlașca, cu cele trei sate aparținătoare, respectiv Comoara, Văceni și Drăgănești Vlașca, apa a inundat în dimineaţa zilei de 8 martie DJ 503, pe o distanță de aproximativ 200 m, precum și DN6 ( E70), pe o lungime de 100 de metri, fiind astfel stabilită o restricție pentru autovehiculele mai mici de 3,5 t.

Conform datelor raportate de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, la nivelul judeţului, în localitatea Drăgănești Vlașca – sunt inundate 30 de locuințe, 40 de anexe gospodărești, 21 de spații comerciale, o bază sportivă, aproximativ 40 de fântâni și circa 15 ha de teren arabil. Totodată, în satul Comoara  sunt inundate 5 locuințe, 12 anexe gospodărești, 1 pod, în jur de 100 de fântâni, dar şi aproximativ 10 ha de teren arabil.

Și satul Văceni este afectat de inundaţii, pentru prima parte a zilei de 8 martie fiind raportate o locuinţă şi 4 anexe godspodărești inundate, precum şi aproximativ 100 de fântâni și în jur de 5 ha de teren arabil.

Afectate sunt şi oraşul Videle, unde sunt inundate 8 gospodării  și 4 fântâni, dar şi localităţile Necșești, cu circa 1,5 km DJ 703, 3,4 km DC, 23 gospodării inundate, aproximativ 90 ha pășuni/fânețe, circa 85 fântâni și 35 curți inundate, Botoroaga, cu 16 anexe, 5 podețe și aproximativ 300 m DC, Orbeasca de Sus, cu o anexă gospodărească, 60 gospodării în care a pătruns apa în perimetrul împrejmuit, un podeț, circa 50 m DJ 504 și aproximativ 120 fântâni inundate.

Şi în Orbeasca de Jos apa a inundat 2 case şi 5 anexe gospodărești, 25 gospodării în care a pătruns apa în perimetrul împrejmuit, un podeț, 5 km stradali, 10 ha pășune și 55 fântâni.

Totodată, în localiatea Lăceni sunt afectate 2 case, 5 anexe gospodărești, 45 gospodării în care a pătruns apa în perimetrul împrejmuit, 2 podețe, 8 km stradali, circa 80 fântâni și 30 animale evacuate (porcine).

Având în vedere că pe anumite sectoare de drum se circulă cu dificultate sau circulația este restricționată pentru anumite tipuri de autovehicule, rugăm cetățenii care vor să plece la drum sunt sfătuiţi să se informeze în prealabil dacă pe ruta aleasă sunt restricții sau se poate circula în condiții normale.

Din cauza faptului că în localitățile afectate, sunt mai multe fântâni inundate, cetățenilor li se recomandă să nu consume apă din acestea, existând pericol de îmbolnăvire. În cazul în care au probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă, alimentemedicamente sau alte materiale de strictă necesitate, cetățenii sunt rugați să apeleze imediat la sprijinul autorităților locale.

În această perioadă, în zonele predispuse inundației, cetățenii sunt sfătuiţi să respecte recomandările autorităților locale și centrale și să se informeze periodic asupra evoluției situației hidrologice.

 

Mai multe detalii...

De miercuri, vremea se va încălzi

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile maxime se vor situa între -1...0 grade în Oltenia şi nordul Moldovei şi 8...9 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 2 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile vestice şi sudice, însă doar pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe mixte în sud-vest. Seara şi noaptea nebulozitatea va cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi vor fi precipitaţii, mai ales ninsori la munte, în Oltenia şi izolat în Transilvania, mixte local în Muntenia şi predominant ploi, pe arii restrânse, în Banat, Crişana şi, posibil, în Dobrogea. Vor fi condiţii de polei, mai ales în sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană şi local în sud-vestul, sudul şi nord-estul teritoriului. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţă.
Presiunea atmosferica va creşte uşor, regimul baric rămânând însă subnormal.

Marți, vremea va fi normală termic în vest, nord, centru şi pe litoral şi mai rece în restul teritoriului. Cerul va fi mai mult noros şi, temporar, se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mai ales ninsori la munte, mixte în sud-vest şi în zonele deluroase şi predominant ploi în rest. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în sud-vest şi trecător în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 1...2 grade în Oltenia şi nordul Moldovei şi 10...11 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade. În zonele joase de relief din sud şi sud-est, noaptea va fi ceaţă pe arii restrânse.
Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

Miercuri, vremea va continua să se încălzească, mai ales în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor situa între 5...6 grade în nordul Moldovei şi 14...15 grade în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 grade în depresiuni şi, izolat, în regiunile sudice şi 5...6 grade în Banat. În vestul, centrul şi nordul ţării vor fi înnorări şi temporar va ploua, iar în zona montană precipitaţiile vor fi mixte şi vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi noaptea în sud-vest, unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va avea unele intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului, local, în zonele mai joase de relief în special din vest, centru şi sud-est. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief din sud şi est, pe arii restrânse va fi ceaţă.

 

 

Mai multe detalii...

Elevii de clasa a VIII-a susțin simularea la Limba și literatura română

Elevii de clasa a VIII-a intră, de astăzi, în febra simulărilor examenelor națională.

Calendarul simulării EN VIII are următoarea configurație: 5 martie - Limba și literatura română, 6 martie - Matematică și 7 martie - Limba și literatura maternă. Comunicarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 16 martie.

 Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

 Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

 În același timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

dcnews.ro

 

Mai multe detalii...

Mai multe tronsoane de drum au fost deschise traficului rutier

La această oră, administratorii drumurilor naționale și județene acționează pentru deblocarea tronsoanelor de drumuri închise cu peste 100 de utilaje și 150 de oameni, aceștia reușind să deschidă traficului rutier toate drumurile naționale, iar în ceea ce privește situația drumurile județene blocate/închise, acestea să fie reduse la patru, astfel:

-          DJ 504: Alexandria – Cernetu;

-          DJ 506:  Bragadiru – Bujoru;

  Scurtu Mare – Talpa Ogrăzile;

-          DJ612A:  Roșiorii de Vede (Spital TBC) – Balta Sărată;

           Crângeni – Plopii Slăvitești;

-          DJ601B: Siliștea – Cosmești;

-          DC 18: Drăgănești Vlașca – Comoara.

Având în vedere faptul că circulația pe drumurile din județul nostru se desfășoară în condiții de iarnă, fiind îngreunată de zăpada căzută în ultimele zile, solicităm teleormănenilor ca, înainte de plecarea la drum, să se informeze în prealabil dacă pe traseul ales nu sunt impuse anumite restricții ori dacă drumul este închis/blocat.

La punctul de trecere a frontierei de pe raza orașului Zimnicea, circulația cu bacul se menține închisă, iar la Turnu Măgurele, aceasta se desfășoară în condiții normale.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, operatorul de distribuție nu a mai raportat că ar mai fi probleme la nivelul județului Teleorman.

            Având în vedere dinamica situației operative, vă precizăm faptul că informațiile prezentate mai sus sunt se pot modifica în orice moment, fapt pentru care vom reveni cu date actualizate, în timp util.

              

Recomandări pentru toți cetățenii județului Teleorman

Având în vedere fenomenele meteo prognozate, Cod Portocaliu de Ger, până vineri, 02 martie a.c., ora 20.00, când temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime, accentuate de rafalele de vânt, între -22 și -12 grade, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman recomandă cetățenilor următoarele:

 • Îmbrăcați-vă gros și evitați expunerea în frig pentru perioade mari de timp; 
  Pe timpul cât stați afară, mișcați-vă permanent pentru a vă păstra căldura corporală;
 • Evitaţi, pe cât posibil, extenuarea; efortul fizic în condiţii de frig vă poate cauza grave probleme de sănătate;
 • Mâncaţi regulat şi consumaţi multe lichide; Evitați excesul de cofeină ori alcool;
 • Protejaţi persoanele în vârstă, copiii, femeile gravide şi pe cei cu probleme de sănătate din anturajul dumneavoastră;
 • Anunțați autorităţile locale cu privire la persoanele fără adăpost pe care le întâlniţi sau despre care aveţi cunoştinţă;
 • Încercaţi să asiguraţi animalelor condiţii corespunzătoare de hrănire şi adăpostire;
 • Atenție la utilizarea mijloacelor de încălzire și a instalațiilor electrice;
 • Fiţi atenţi la ţurţurii formaţi pe clădiri;
 • Urmăriți permanent avertizările autorităților locale/județene/centrale.
 • Pentru că traficul pietonal este îngreunat de zăpada și gheața formate în ultimele zile, CJSU Teleorman reamintește tuturor șefilor de instituții publice, agenților economici și celorlalte persoane juridice că au obligația de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor şi incintelor în care îşi desfăşoară activitatea, potrivit legislaţiei în vigoare.
 • Ca urmare a ninsorii şi gerului din această perioadă, ţurţurii formaţi la nivelul acoperişurilor reprezintă un real pericol pentru pietoni, astfel că se impune înlăturarea acestora în timp util pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.
 • Potrivit reglementărilor legale, responsabilitatea în ceea ce priveşte curăţarea zăpezii şi îndepărtarea gheţii de pe acoperişuri cade în sarcina proprietarilor, fie că vorbim de persoane fizice, agenţi economici, instituţii, etc.
 • Atunci când există risc iminent de cădere a țurțurilor formați la imobile, proprietarul/administratorul are obligația de a lua măsuri pentru avertizare și marcare a perimetrului expus riscurilor.

 

În cazul în care rămaneți blocați în trafic în afara localităţilor, luaţi următoarele măsuri:

- Trageţi pe dreapta. Porniţi luminile de avarie;

- Anunţaţi evenimentul la numărul de urgenţă 112, indicând locul unde aţi rămas blocat. Rămâneţi în autoturism până ce echipele de intervenţie vin să vă salveze. Nu părăsiţi autoturismul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;

- Porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menţine cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor un geam pentru ventilaţie, acest lucru protejându-vă împotriva inhalării de monoxid de carbon;

- Curăţaţi periodic zăpada de pe ţeava de eşapament;

- Mişcaţi-vă pentru a menţine organismul cald, evitând extenuarea;

- Consumaţi lichide pentru evitarea deshidratării;

- Porniţi lumina din interior pe timp de noapte pentru ca echipele de salvare să vă localizeze.

 

Foarte important!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

 

Centrul de Comunicare al CJSU Teleorman

 

Mai multe detalii...

Se lucrează pentru deszăpezirea tuturor tronsoanelor blocate

Administratorii drumurilor naționale și județene acționează pentru deblocarea tronsoanelor de drumuri închise, dar și pentru menținerea în circulație a principalelor sectoare de drum, astfel încât să existe în permanență rute ocolitoare care să fie folosite, atât de serviciile de urgență (personal medical, pompieri, jandarmi și polițiști), cât și de cetățeni.

La această oră este în vigoare avertizarea Agenției Naționale de Meteorologie de Cod Portocaliu de Ger, până vineri, 02 martie a.c., ora 20.00, când temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime, accentuate de rafalele de vânt, între -22 și -12 grade.         

Toate instituțiile cu rol în managementul situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt pregătite să intervină pentru protejarea și salvarea vieții și bunurilor materiale ale cetățenilor.

La ora 13.00, situația drumurilor naționale și județene închise circulației, se prezintă astfel:

-          DN65A: Rosiorii de Vede – Turnu Măgurele;

-          DJ 504: Alexandria – Cernetu;

-          DJ 506: Merișani – Băbăița;

  Mîrzănești – Teleormanu;

  Bragadiru – Bujoru;

  Scurtu Mare – Talpa Ogrăzile;

-          DJ612A:  Roșiorii de Vede (Spital TBC) – Balta Sărată;

           Crângeni – Plopii Slăvitești;

-          DJ703: Necșești – Gărăgău;

-          DJ 612: Călinești – Antonești;

-          DJ601B: Siliștea – Cosmești;

-          DC 18: Drăgănești Vlașca – Comoara.

Având în vedere faptul că circulația pe principalele drumuri naționale și județene se desfășoară în condiții de iarnă, fiind îngreunată de zăpada căzută în ultimele zile, solicităm teleormănenilor ca, înainte de plecarea la drum, să se informeze în prealabil dacă pe traseul ales nu sunt impuse anumite restricții ori dacă drumul este închis/blocat.

La nivelul structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliție, Pompieri, Jandarmi, Poliție de Frontieră) sunt în continuare mobilizate importante forțe, gata să intervină pentru sprijinirea populației, salvarea vieții și bunurilor materiale ale acestora cu un număr de 150 de mijloace tehnice.

În permanență, Prefectul Județului Teleorman, Președintele Consiliului Județean, Inspectorul Șef al ISU și Inspectorul Șef al IPJ au monitorizat și coordonat acțiunile de intervenție, iar prin dispeceratul integrat ISU-SAJ, s-a ținut legătura cu persoanele care necesitau îngrijiri medicale, toate cazurile fiind rezolvate cu operativitate, neînregistrându-se victime la nivelul județului nostru.

La punctul de trecere a frontierei de pe raza orașului Zimnicea, circulația cu bacul se menține închisă, iar la Turnu Măgurele, aceasta a fost reluată.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, operatorul de distribuție nu a mai raportat că ar mai fi probleme la nivelul județului Teleorman.

            Având în vedere dinamica situației operative, vă precizăm faptul că informațiile prezentate mai sus sunt se pot modifica în orice moment, fapt pentru care vom reveni cu date actualizate, în timp util.

              

Recomandări pentru toți cetățenii județului Teleorman

Având în vedere fenomenele meteo prognozate, Cod Portocaliu de Ger, până vineri, 02 martie a.c., ora 20.00, când temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime, accentuate de rafalele de vânt, între -22 și -12 grade, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman recomandă cetățenilor următoarele:

 • Îmbrăcați-vă gros și evitați expunerea în frig pentru perioade mari de timp; 
  Pe timpul cât stați afară, mișcați-vă permanent pentru a vă păstra căldura corporală;
 • Evitaţi, pe cât posibil, extenuarea; efortul fizic în condiţii de frig vă poate cauza grave probleme de sănătate;
 • Mâncaţi regulat şi consumaţi multe lichide; Evitați excesul de cofeină ori alcool;
 • Protejaţi persoanele în vârstă, copiii, femeile gravide şi pe cei cu probleme de sănătate din anturajul dumneavoastră;
 • Anunțați autorităţile locale cu privire la persoanele fără adăpost pe care le întâlniţi sau despre care aveţi cunoştinţă;
 • Încercaţi să asiguraţi animalelor condiţii corespunzătoare de hrănire şi adăpostire;
 • Atenție la utilizarea mijloacelor de încălzire și a instalațiilor electrice;
 • Fiţi atenţi la ţurţurii formaţi pe clădiri;
 • Urmăriți permanent avertizările autorităților locale/județene/centrale.

 

În cazul în care rămaneți blocați în trafic în afara localităţilor, luaţi următoarele măsuri:

- Trageţi pe dreapta. Porniţi luminile de avarie;

- Anunţaţi evenimentul la numărul de urgenţă 112, indicând locul unde aţi rămas blocat. Rămâneţi în autoturism până ce echipele de intervenţie vin să vă salveze. Nu părăsiţi autoturismul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;

- Porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menţine cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor un geam pentru ventilaţie, acest lucru protejându-vă împotriva inhalării de monoxid de carbon;

- Curăţaţi periodic zăpada de pe ţeava de eşapament;

- Mişcaţi-vă pentru a menţine organismul cald, evitând extenuarea;

- Consumaţi lichide pentru evitarea deshidratării;

- Porniţi lumina din interior pe timp de noapte pentru ca echipele de salvare să vă localizeze.

 

 

 

Foarte important!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

 

Centrul de Comunicare al CJSU Teleorman

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed