Menu
No title

                               

Clinica
Elisa Bouleanu

Elisa Bouleanu

Târgul sărbătorilor de iarnă la Alexandria

Primăria municipiului Alexandria organizează în perioada 30 noiembrie – 7 ianuarie, Târgul sărbătorilor de iarnă. Regulamentul privind organizarea Târgului va fi supus dezbaterii Consiliului Local Alexandria, în ședința de la finalul acestei luni.

Potrivit proiectului de hotărâre privind Regulamentul de organizare a Târgului, acesta se va desfăşura, la fel ca anul trecut, pe strada Libertăţii – pietonal, tronsonul cuprins între strada Constantin Brîncoveanu şi strada Mihăiţă Filipescu (zona fântânii arteziene).

Comercializarea produselor specifice sărbătorilor de iarnă se va desfăşura din căsuţe puse la dispoziţia comercianţilor de către Primăria municipiului Alexandria, iar pentru a putea participa la Târgul de iarnă, agenţii economici vor avea nevoie de aviz eliberat de Primăria municipiului Alexandria, Biroul Taximetrie-Autorizaţii Comerciale.

Pentru participarea la Târgul de iarnă organizat de Primărie, agenţii economici vor plăti tariful pentru desfăşurarea activităţii comerciale în valoare de 2,5 lei/mp/zi, iar în procesul de selecţie a cererilor pentru participanţii la Târgul sărbătorilor de iarnă se va urmări ca documentaţia înregistrată de agenţii economici să conţină cerere pentru participarea la Târgul sărbătorilor de iarnă, dovada faptului că agentul economic este constituit într-o personalitate juridică sau face dovada calităţii de producător (copie certificat înregistrare şi copie certificat constatator sau carnet meşteşugar), copie B.I. /C.I. Repartizarea căsuţelor se va face în ordinea depunerii cererilor, iar agenţii economici trebuie să întrunească o serie de condiţii, printre care asigurarea şi respectarea măsurilor privind prevenirea şi stingerea incendiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, deţinerea unui stingător, a tuturor avizelor şi autorizaţiilor necesare desfăşurării activităţii precum şi păstrarea curăţeniei atât la locul desfăşurării activităţii, cât şi în jurul acesteia.

Agenţii economici trebuie să deţină stingător, să păstreze liniştea şi ordinea publică, să nu utilizeze muzică ambientală, să nu expună marfă în afara căsuţei, să respecte programului de funcţionare între orele 8:00 – 20:00 şi să nu folosească generatoare electrice.

 

 

 

 

 

 

 

Restricții rutiere pe DN 6

Având în vedere lucrările care se execută la nivelul DN 6 , din cauza unor lucrări de refacere a trecerii la nivel cu calea ferată, în zona kilometrului 62+550 de metri, pentru Videle - Giurgiu, se vor institui următoarele restricţii rutiere:
În perioada 20.11.2017,  ora 17.00 - 23.11.2017 , ora 17.00 - pentru sensul de circulație București-Alexandria iar în noaptea de 23.11.2017, ora 0.00 - 24.11.2017, ora 04.00 se va închide traficul rutier, circulația desfășurându-se pe următoarea rută ocolitoare:  
DN 6 (București - Drăgănești Vlașca), km.61+300 - DJ 503 (Drăgănești Vlașca - Târnava) - DC 18 (Târnava - Comoara - Drăgănești Vlașca) – DN 6, Drăgănești Vlașca, km. 63.

 

Pregătiri pentru sezonul rece. 91 de utilaje de deszăpezire, pregătite să acționeze pe drumurile județene

Planul de măsuri pentru sezonul rece 2017-2018 a fost tema întrunirii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Dănuţ Cristescu, pentru sezonul rece 2017-2018, în cele cinci zone de deszăpezire, Alexandria, Turnu-Măgurele, Roşiorii de Vede, Videle şi Olteni, vor acţiona 91 de utilaje de deszăpezire şi mijloace de transport, în funcţie de condiţiile hidrologice şi climatice şi starea carosabilului, pe sectoare de drum din administrare, cu posibilitatea ca numărul acestora să fie suplimentat în funcţie de atenţionările Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind starea vremii.

“Pentru iarna grea care se anunţă, Consiliul Judeţean a luat toate măsurile care se impun pentru buna administrare a reţelei de drumuri judeţene, în lungime de 820, 613 km. Deszăpezirea pe toate cele 26 de drumuri judeţene are un caracter strategic şi se desfăşoară sub directa îndrumare şi conducere a Consiliului Judeţean”, a anunțat președintele CJ Teleorman.

La nivelul Consiliului Județean Teleorman, s-a constituit o comisie pentru monitorizarea, controlul şi stabilirea măsurilor ce se impun în vederea desfăşurării în bune condiţii a traficului rutier pe drumurile judeţene în iarna 2017-2018, iar în perioadele pentru care se primesc avertizări meteorologice de la CJSU, va fi asigurat serviciul de permanenţă în sediul instituției. ”Comisia are competenţa de a analiza posibilitatea închiderii drumurilor judeţene care pot pune în pericol viaţa cetăţenilor şi siguranţa circulaţiei rutiere. Măsura de închidere poate fi luată cu sprijinul poliţiei şi va fi adusă la cunoştinţa publicului prin buletine rutiere speciale, cu avertizări şi recomandarea de a nu se pleca în cursă, pentru perioada şi zona expusă pericolului”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Un elev de 18 ani din Alexandria a fost înjunghiat în curtea şcolii

Un incident violent s-a petrecut în cursul zilei de miercuri la Liceul Tehnologic nr  1 din Alexandria. Un elev de 18 ani a fost înjunghiat de tatăl unui copil de 14 ani, cu care se luase la bătaie, în curtea şcolii.

Incidentul a avut loc la Liceul Tehnologic nr. 1 din Alexandria. Doi elevi ai liceului, unul de 14 ani şi altul de 18 ani, s-au luat la bătaie în curtea şcolii.

În urma altercaţiei, copilul de 14 ani şi-a chemat tatăl la şcoală. ”Tatăl a venit însoţit de o persoană şi împreună au exercitat acte de violenţă asupra copilului de 18 ani. Cei doi agresori au fost prinşi de jandarmi. Incidentul s-a produs în curtea şcolii”, a confirmat Teodora Dragole, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman.

Cei doi băieţi răniţi au fost duşi la spital şi sunt în afara oricărui pericol.

 ”Doi elevi ai Liceului Tehnologic nr. 1 din Alexandria au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unei altercaţii la unitatea de învăţământ la care învaţă. Am fost solicitaţi pentru un copil agresat. Când a ajuns la faţa locului ambulanţa a constatat că este vorba de doi copii, unul înjunghiat în braţ cu un cuţit. Eset o plagă mică. Solicitarea a fost făcută de unul din profesori. Au fost aduşi la spitalul din Alexandria stabili”, a declarat directorul SAJ Teleorman, Cristian Popescu.

 

 

 

 

 

Subscribe to this RSS feed