Menu
No title

                               

Clinica
Elisa Bouleanu

Elisa Bouleanu

Cultură indoor de cannabis, descoperită de polițiști

În urma a două percheziții efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Teleorman, au fost ridicate 20 de plante de cannabis, resturi vegetale și o instalație de cultivare indoor a plantelor. 

 

La data de 20 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman, au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza județului Teleorman, la două imobile ce aparțin unui bărbat, în vârstă 44 de ani, din București.

 

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite, într-o cameră special amenajată din casă, o cultură indoor de cannabis cu 20 de plante aflate în diferite stadii de dezvoltare, resturi vegetale și inflorescențe, fertilizanți și instalații necesare întreținerii culturii.

 

Cel în cauză este bănuit că, în perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, ar fi înființat și îngrijit respectiva cultură indoor de cannabis.

 

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Teleorman.

                               

 

Târg de flori la Alexandria

Primăria municipiului Alexandria organizează, începând cu acest an, Târgul de Flori, în perioada sărbătorilor specifice debutului primăverii, pe pietonal, în zona pieţei centrale, într-un spaţiu special amenajat şi dotat cu pavilioane de expunere.

Comercianţii vor putea expune spre vânzare exclusiv flori, tăiate sau cu ghiveci, timp de două săptămâni, respectiv în perioada 26 februarie – 8 martie.

“Având în vedere sărbătorile specifice debutului primăverii, 1 martie şi 8 martie, perioada în care volumul comerţului cu flori creşte considerabil, pentru a răspunde solicitărilor comercianţilor şi pentru a oferi cetăţenilor un cadru adecvat comerţului civilizat, de anul acesta vom organiza “Târgul de Flori” într-un spaţiu suplimentar alocat pe str. Libertăţii, tot în zona pieţei centrale (pe aleea din faţa Farmaciei Catena) unde comercianţii vor putea expune spre vânzare exclusiv flori (tăiate sau cu ghiveci)”, a precizat Victor Drăguşin, primarul municipiului Alexandria.

Târgul de Mărțisor se deschide la sfârșitul săptămânii

Târgul de Mărțișor va fi organizat în acest an, în perioada 23 februarie -8 martie. Potrivit unei hotarari a Consiliului Local Alexandria, Targul de Martisor se va desfasura pe strada Libertatii, tronsonul cuprins intre strazile Constantin Brancoveanu si Mihaita Filipescu. Comercializarea martisoarelor se va desfasura din corturi puse la dispozitia comerciantilor de municipalitate.

Agentii economici vor comercializa produse specifice sărbătorilor de primavara in baza avizului eliberat de Primaria Alexandria. Comerciantii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii printre care: sa detina stingator, sa pastreze curatenia atat la locul desfasurarii activitatii, cat si in jurul acesteia, sa pastreze linistea si ordinea publica si sa nu utilizeze muzica ambientala.  

Agentii economici vor plati, pentru desfasurarea activitatii comerciale, un tarif de 2,5 lei/mp/zi.  

RMN și Computer Tomograf la Spitalul Județean din Alexandria

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria va fi dotat cu un Computer Tomograf, un Aparat de Rezonanţă Magnetică şi un sistem informatic PACS.

Semnarea contractelor pentru achiziţia a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi 21 de sisteme informatice PACS, pentru 33 de spitale din capitală şi din ţară, unităţi medicale care nu au în prezent aceste dotări, a avut loc la începutu acestui an.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu, acestea ar urma să fie funcţionale începând cu luna aprilie.

 

Subscribe to this RSS feed