Menu
No title

                               

Clinica
new admin

new admin

Proiectul CYBERBULLYING -"Cuvintele DOR, tăcerea UCIDE!", inițiat de Primăria Alexandria, debutează la Școala gimnazială ”Alexandru Colfescu”

Primăria Alexandria, în parteneriat cu Inspectoratul Judetean de Politie Teleorman(IPJ) si Centrul Judetean de Resurese si Asistenta Educationala Teleorman(CJRAE), demarează, astăzi, proiectul CYBERBULLYING -"Cuvintele DOR, tăcerea UCIDE!".

 ”Demaram astazi in parteneriat cu Inspectoratul Judetean de Politie Teleorman(IPJ) si Centrul Judetean de Resurese si Asistenta Educationala Teleorman(CJRAE) prima campanie de constientizare, prezentare, explicare si combatere a unui fenomen tot mai prezent in scolile din Romania, dar despre care in mod paradoxal toti factorii implicati se feresc sa vorbeasca: cyberbullying-ul, componenta dezvoltata in mediul online a bullying-ului(HARTUIREA)” , a anunțat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

 Proiectul numit CYBERBULLYING-"Cuvintele DOR, tăcerea UCIDE!" are ca grup țintă elevii, parintii si profesorii din unitatile de invatamant din Municipiul Alexandria (clasele V – VIII). Activitati programate sunt: prezentarea la clasa, discutii cu parintii si cadrele didactice la sedintele cu parintii, seminarii si concursuri.

În cadrul primei etape, care debutează astăzi la Școala gimnazială ”Alexandru Colfescu”, vor avea loc întâlniri cu părinții elevilor. Potrivit calendarului stabilit de municipaliate și partenerii din proiect, întâlnirile cu părinții vor continua la Școala gimnazială nr. 5 (13.03.2018), Școala gimnazială nr. 6 ( 14.03.2018), Școala gimnazială nr 7 (15.03.2018), Școala gimnazială ”Mihai Viteazul” (19 și 20.03.2018), Școala gimnazială ”Ștefan cel Mare” (21 și 22.03.2018).

Etapa a doua a proiectului va consta în ateliere cu elevii claselor V-VIII. Proiectul va continua cu etapa a III-a -instruirea dirigintilor în a recunoaste și acționa rapid în caz de bullying și etapa IV - concurs de fotografie cu mesaj si afise cu mesaj anti bullying/cyberbullying.

Proiectul are ca scop  creşterea sigurantei in scoli si in afara unitatilor de invatamant, sporirea calităţii invăţămantului, educarea elevilor si a parintilor in vederea dezvoltarii unui comportament preventiv fata de posibile situatii periculoase, informarea cadrelor didactice asupra celor mai bune metode de a interveni rapid in cazul in care constata existenta unor situatii cu potential periculos şi eficientizarea colaborării intre părţile semnatare.

 Primăria Alexandria și partenerii din proiect au stabilit de comun acord să colaboreze pentru realizarea următoarelor obiective:cmbaterea delicventei juvenile in scoli si in afara acestora si crearea unui comportament preventiv in randul elevilor, parintilor si al cadrelor didactice; informarea si educarea elevilor si a parintilor cu privire la pericolele existente in mediulconline;pregatirea elevilor pentru a face fata provocarilor din mediul virtual;instruirea elevilor si a parintilor cu privire la identificarea precoce a situatiilor de cyberbullying si sesizarea acestora organelor competente;informarea si educarea elevilor si a parintilor cu privire la pericolele la care sunt expusi copii: harture, agresiuni verbale si fizice, violenta fizica, furturi, etc

 

 

 

Un jandarm din Alexandria s-a împușcat în cap

Un subofiter din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Teleorman a fost găsit mort în noaptea de joi spre vineri, înainte de a intra în tură. Trupul neînsuflețit a fost descoperit chiar în vestiar. Bărbatul prezenta leziuni prin împuscare în zona capului.

Jandarmul avea 42 de ani, era căsăorit si avea un copil. Originar  din Turnu Măgurele, locuia în Alexandria si era unul dintre jandarmii cu vechime si rezultate bune, fiind avansat în grad inainte de termen.

Potrivit reprezentanţilor IJJ Teleorman, cercetările la faţa locului au fost efectuate de echipa operativă a IPJ Teleorman. S-a deschis dosar penal, activitatea fiind coordonată de un procuror al Parchetului Militar.

 

Inundații în mai multe localități din Teleorman

Topirea zăpezii a provocat inundații în mai multe localități din Teleorman .În localitatea Dragănești Vlașca, cu cele trei sate aparținătoare, respectiv Comoara, Văceni și Drăgănești Vlașca, apa a inundat în dimineaţa zilei de 8 martie DJ 503, pe o distanță de aproximativ 200 m, precum și DN6 ( E70), pe o lungime de 100 de metri, fiind astfel stabilită o restricție pentru autovehiculele mai mici de 3,5 t.

Conform datelor raportate de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, la nivelul judeţului, în localitatea Drăgănești Vlașca – sunt inundate 30 de locuințe, 40 de anexe gospodărești, 21 de spații comerciale, o bază sportivă, aproximativ 40 de fântâni și circa 15 ha de teren arabil. Totodată, în satul Comoara  sunt inundate 5 locuințe, 12 anexe gospodărești, 1 pod, în jur de 100 de fântâni, dar şi aproximativ 10 ha de teren arabil.

Și satul Văceni este afectat de inundaţii, pentru prima parte a zilei de 8 martie fiind raportate o locuinţă şi 4 anexe godspodărești inundate, precum şi aproximativ 100 de fântâni și în jur de 5 ha de teren arabil.

Afectate sunt şi oraşul Videle, unde sunt inundate 8 gospodării  și 4 fântâni, dar şi localităţile Necșești, cu circa 1,5 km DJ 703, 3,4 km DC, 23 gospodării inundate, aproximativ 90 ha pășuni/fânețe, circa 85 fântâni și 35 curți inundate, Botoroaga, cu 16 anexe, 5 podețe și aproximativ 300 m DC, Orbeasca de Sus, cu o anexă gospodărească, 60 gospodării în care a pătruns apa în perimetrul împrejmuit, un podeț, circa 50 m DJ 504 și aproximativ 120 fântâni inundate.

Şi în Orbeasca de Jos apa a inundat 2 case şi 5 anexe gospodărești, 25 gospodării în care a pătruns apa în perimetrul împrejmuit, un podeț, 5 km stradali, 10 ha pășune și 55 fântâni.

Totodată, în localiatea Lăceni sunt afectate 2 case, 5 anexe gospodărești, 45 gospodării în care a pătruns apa în perimetrul împrejmuit, 2 podețe, 8 km stradali, circa 80 fântâni și 30 animale evacuate (porcine).

Având în vedere că pe anumite sectoare de drum se circulă cu dificultate sau circulația este restricționată pentru anumite tipuri de autovehicule, rugăm cetățenii care vor să plece la drum sunt sfătuiţi să se informeze în prealabil dacă pe ruta aleasă sunt restricții sau se poate circula în condiții normale.

Din cauza faptului că în localitățile afectate, sunt mai multe fântâni inundate, cetățenilor li se recomandă să nu consume apă din acestea, existând pericol de îmbolnăvire. În cazul în care au probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă, alimentemedicamente sau alte materiale de strictă necesitate, cetățenii sunt rugați să apeleze imediat la sprijinul autorităților locale.

În această perioadă, în zonele predispuse inundației, cetățenii sunt sfătuiţi să respecte recomandările autorităților locale și centrale și să se informeze periodic asupra evoluției situației hidrologice.

 

Cod Portocaliu de Ger și Cod Galben de Ninsori în Teleorman. Mai multe tronsoane de drumuri naționale și județene sunt închise

Acestea sunt avertizările Agenției Naționale de Meteorologie, una de Cod Portocaliu de Ger, până mâine 01 martie a.c., ora 10.00, când temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, iar cele minime, accentuate de rafalele de vânt, între -22 și -12 grade și una de Cod Galben de Ninsori, în perioada 27 februarie ora 23.00 –  28 februarie, ora 23.00, cu ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului și viscol.

            Toate instituțiile cu rol în managementul situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să intervină pentru protejarea și salvarea vieții și bunurilor materiale ale cetățenilor.

Administratorii drumurilor naționale și județene fac eforturi deosebite pentru menținerea în circulație a principalelor sectoare de drum, precum și pentru deblocarea celor închise în cursul zilei de ieri, acționând cu peste 150 de persoane și aproximativ 100 de utilaje.

În această dimineață, situația drumurilor naționale și județene închise circulației, se prezintă astfel:

-          DN65A Rosiorii de Vede – Turnu Măgurele;

-          DN65E Roșiorii de Vede – Troianul; Bogdana – Urluiu;

-          DJ 504 Alexandria – Lăceni; Alexandria – Cernetu;

-          DJ 506 Guruieni – Băbăița; Cervenia – Beiu;

-          DJ612A Satul Vechi – Săceni – Ciolănești; Roșiorii de Vede (Spital TBC) – Balta Sărată – Călmățuiu – Plopii Slăvitești;

-          DJ 601F Coșoteni – Vedea – Albești – Nenciulești;

-          DJ679 Călmățuiu de Sus – Mihăești;

-          DJ703 Călinești – Buzescu

-          DJ 612 Ciolănești – Antonești

-          DC 18 Drăgănești Vlașca – Comoara.

Având în vedere faptul că circulația pe principalele drumuri naționale și județene se desfășoară în condiții de iarnă, fiind îngreunată de zăpada căzută în ultimele ore și viscolul puternic, solicităm teleormănenilor să evite zilele următoare deplasarea cu autoturismele proprietate personală, însă dacă acest lucru este impus de o situație de urgență, să se informeze în prealabil dacă pe traseul ales nu sunt impuse anumite restricții ori este închis/blocat.

La nivelul structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliție, Pompieri, Jandarmi, Poliție de Frontieră) sunt în continuare mobilizate importante forțe, gata să intervină pentru sprijinirea populației, salvarea vieții și bunurilor materiale ale acestora cu un număr de 150 de mijloace tehnice.

La punctele de trecere a frontierei de pe raza orașului Zimnicea și municipiului Turnu Măgurele, din cauza vantului puternic, circulația cu bacul se menține închisă.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, operatorul de ditribuție a informat în această dimineață că la nivelul județului Teleorman, mai erau înregistrate 13 deranjamente la care intervin în continuare 6 echipe.

Intervenții pentru protejarea vieții și a bunurilor materiale

               Față de situațiile prezentate în ultima comunicare, azi-noapte au mai fost desfășurate următoarele misiuni:

         1) la ora 23.00, cu ajutorul șenilatei de la Drumuri Naționale, s-a intervenit în localitatea Răsmirești pentru a prelua un pacient care necesita dializa. La interventie a participat prefectul, președintele Consiliului Judetean, inspectorul șef ISU și inspectorul șef IPJ, aceștia aflându-se în teren și pentru monitorizarea situației privind intervenția drumarilor pentru deszăpezirea drumurilor. La ora 00:05, pacientul a fost predat la ambulanta de la dializa și a fost transportat la spital în condiții de siguranță;

         2) la ora 23.10, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția autorităților pentru scoaterea a 2 persoane rămase înzăpezite cu autoturismul pe DJ 543, între localitățile Izbiceni și Prundu. Pentru scaterea acestora au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, cu un autocamion și 2 subofițeri;

         3) la ora 02.08, s-a primit un apel pe numărul unic 112, prin care s-a anunțat că o persoană a rămas blocată cu autoturismul pe DJ 601, la aproximativ 7 km de Videle. Pentru scoaterea acesteia au intervenit administratorii acelui drum județean, cu un buldoexcavator și pompierii militari din cadrul Detașamentului videle cu o autospecială de primă intervenție și comandă. La ora 03.00, persoana a fost preluată și dusă la postul de poliție din oraș;

         4) la ora 02.32, s-a solicitat intervenția autorităților pentru scoaterea a două microbuze, cu 8 persoane, rămase blocate pe DJ 506, între localitățile Cervenia și Conțești. La ora 04.20, CLSU Conțești a informat că persoanele au ajuns în localitate, acestea fiind deblocate cu ajutorul unui utilaj;

         5) la ora 02.35, un autoturism cu 2 persoane a rămas blocat pe DJ 503, între localitățile Botoroaga și Moșteni. Autoturismul a fost scos de către membrii CLSU Moșteni cu utilajele de la nivelul localității;

         6) la ora 03.50, o autoutilitară ce transporta 5000 de pui a rămas blocată între localitățile Gratia și Corbii Mari, la aproximativ 3 km de Gratia. În zonă s-a trimis un utilaj de deszăpezire care a scos autoutilitara în aproximativ o oră;

         7) la ora 04.05, pompierii militari din cadrul Detașamentului Zimnicea au intervenit pentru scoaterea unui autoturism cu 5 persoane, rămas blocat între localitățile Piatra și Voievoda;

         8) la ora 04.25, pompierii militari roșioreni au intervenit pentru deblocarea unui autocar cu 5 persoane (4 adulți și 1 copil), de pe raza municipiului Roșiorii de Vede. LA ora 05.15, misiunea a fost încheiată fără a fi întâmpinate alte probleme;

         9) la ora 05.30, 2 autoturisme cu 5 persoane au rămas blocate între localitățile Videle și Rădulești, la cca. 200 metri de Rădulești. La ora 05.45, membrii CLSU Rădulești ne-au informat că cele două autoturisme au fost deblocate.

 

               Având în vedere evoluția fenomenelor meteorologice, vă precizăm faptul că situația prezentată mai sus este în continuă dinamică, fapt pentru care vom reveni cu informații actualizate, în timp util.

 

              

Recomandări pentru toți cetățenii județului Teleorman

Având în vedere fenomenele meteo prognozate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman recomandă cetățenilor următoarele:

- să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, să se informeze dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;

- înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient;

- să urmărească cu maximă atenţie, la posturile radio/tv, buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale;

- să pornească la drum cu rezervorul de combustibil plin;

- să ţină în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile;

- să echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.).

În cazul în care viscolul vă blochează în trafic în afara localităţilor, luaţi următoarele măsuri:

- Trageţi pe dreapta. Porniţi luminile de avarie;

- Anunţaţi evenimentul la numărul de urgenţă 112, indicând locul unde aţi rămas blocat. Rămâneţi în autoturism până ce echipele de intervenţie vin să vă salveze. Nu părăsiţi autoturismul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;

- Porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menţine cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor un geam pentru ventilaţie, acest lucru protejându-vă împotriva inhalării de monoxid de carbon;

- Curăţaţi periodic zăpada de pe ţeava de eşapament;

- Mişcaţi-vă pentru a menţine organismul cald, evitând extenuarea;

- Consumaţi lichide pentru evitarea deshidratării;

- Porniţi lumina din interior pe timp de noapte pentru ca echipele de salvare să vă localizeze.

Foarte important!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

 

Centrul de Comunicare al CJSU Teleorman

 

Subscribe to this RSS feed