Menu
No title

                               

Clinica

Elevii s-au întors la școală. Următoarea vacanță va fi în februarie

Elevii si prescolarii s-au întors la școală, dupa vacanta de iarna care a inceput in 23 decembrie.Ei vor intra din nou in vacanta, pentru o saptamana, la inceputul lunii februarie.

Primul semestru se va incheia in 2 februarie 2018, iar semestrul al doliea va incepe in 12 februarie si se va incheia in 15 iunie.

 Urmatoarele vacante ale elevilor sunt programate astfel: vacanta intersemestriala (3 - 11 februarie 2018), vacanta de primavara (31 martie - 10 aprilie 2018) si vacanta de vara (16 iunie - 9 septembrie 2018). 

 Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie in 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, in 8 iunie.Probele orale pentru prima sesiune a Bacalaureatului vor avea loc in luna februarie, iar examenele scrise incep in 25 iunie, conform calendarului anuntat de Ministerul Educatiei Nationale. Inscrierile pentru sustinerea examenului in prima sesiune se fac in saptamana 29 ianuarie - 2 februarie.

 

Mai multe detalii...

Elevii de la Şcoala Gimnazială nr.1 Lunca şi Şcoala Gimnazială Talpa vor primi o masă caldă pe zi, în anul şcolar 2017-2018

Elevii de la două școli din Teleorman vor primi o masă caldă pe zi, în în anul şcolar 2017-2018

Executivul a aprobat, săptămâna trecută, lista unităţilor şcolare în care se aplică Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi, precum și fondurile necesare finanțării programului. Pe lista unităților beneficiare se află 50 de școli din țară, printre care se numără și Şcoala Gimnazială nr.1 Lunca şi Şcoala Gimnazială Talpa

Potrivit actului normativ aprobat de Guvern, 30 de milioane de lei sunt acordaţi programului în anul şcolar 2017-2018, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Cele 50 de școli în care se va derula etapa a doua în anul școlar 2017-2018,  au fost selectate astfel încât fiecare județ să aibă cel puțin o unitate de învățământ inclusă în proiect și, totodată, să fie reprezentative din punct de vedere al problemei semnalate (medii geografice izolate sau greu accesibile, medii sociale defavorizate, medii economice cu grad ridicat de pauperitate).

S-a ținut cont de infrastructura necesară servirii mesei în școală (dacă există sau nu cantină, dacă există sau nu sală pentru prepararea sau pentru servirea mesei, dacă există sau nu spațiu pentru depozitare). Masa caldă sau pachetul alimentar va fi asigurat elevilor și preșcolarilor care participă la activitățile didactice, în limita a 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar.

Autoritățile locale au posibilitatea să suplimenteze finanțarea din venituri proprii, în timp ce autoritățile locale care nu sunt incluse în program pot stabili aplicarea acestuia în școli sau grădinițe, în condițiile asigurării finanțării din venituri proprii

Pentru cele două instituţii de învăţământ  din Teleorman a fost alocată suma de 789.000 de lei :594.000 de lei pentru Lunca şi 195.000 de lei pentru Talpa.

 

Mai multe detalii...
Subscribe to this RSS feed