Menu
No title

                               

Clinica

S-au publicat modelele de teste pentru evaluările naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Elevii vor susține testele în luna mai

S-au publicat modelele de teste pentru evaluările naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Elevii vor susține testele în luna mai

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat modelele de teste pentru Evaluările naţionale pe care elevii le vor susţine  la sfârşitul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Evaluările vor avea loc în luna mai. Inspectoratul Școlar Județean Teleorman informează pe pagina de web unde pot fi consultate modele de teste pentru elevii de clasa a II-, a IV-a și a VI-a.

Evaluarea Națională la clasa a II-a constă în trei teste, vizând evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise şi evaluarea competenţelor de matematică, conform MEN.

Conform modelelor de subiecte, la evaluarea competenţelor de citire, copiii trebuie să răspundă la întrebări despre urşi sau despre basme (vezi modelele ataşate), iar la evaluarea competenţelor de scriere, să scrie un bilet despre o excursie. La matematică, copiii trebuie să ordoneze şi să facă adunări şi scăderi.

Evaluarea la clasa a IV-a constă în evaluarea competenţelor de înţelegere a textelor scrise şi un test la matematică. Totodată, elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor avea şi teste de evaluare a unui text scris în limba maternă.

Fiecare test va dura 60 de minute.

La limba română, copiii trebuie să citească un text (în modelele de subiecte, un text despre rătăcirea unei fetiţe în pădure şi despre viaţa urşilor panda) şi să răspundă la o serie de întrebări, iar la matematică trebuie să aproximeze numere şi să facă adunări, scăderi, înmulţiri şi împărţiri, precum şi să rezolve un joc de Sudoku cu cifre de la 1 la 5. (Vezi Modelele de subiecte ataşate.)

Evaluarea la clasa a VI-a constă în două teste - unul la o limbă străină şi unul la matematică şi ştiinţele naturii. Testele vor dura 60 de minute.

Elevii nu vor primi note sau calificative şi rezultatele nu se vor înregistra în catalog.

Testările se vor susține în două sesiuni.

Calendarul testelor

Sesiunea I

Clasa a II-a :

6 mai 2014: Scris-citit – Limba română

7 mai 2014: Scris-citit – Limba maternă

8 mai 2014: Matematică

Clasa a IV-a :

13 mai 2014 – Limba română – Limba maternă

14 mai 2014 – Matematică

Clasa a VI-a :

14 mai 2014 – Limbă şi comunicare

15 mai 2014 – Matematică şi ştiinţe

Sesiunea a II-a

Clasa a II-a :

20 mai 2014 – Scris - citit Limba română

21 mai 2014 – Scris - citit – Limba maternă

22 mai 2014 – Matematică

Clasa a IV-a :

28 mai 2014 – Limba română – Limba maternă

29 mai 2014 – Matematică

Clasa a VI-a :

27 mai 2014 – Limbă şi comunicare

28 mai 2014 – Matematică şi ştiinţe

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus