Menu
No title

                               

Clinica

Ultimele zile de școală pentru elevii de clasa a VIII-a

Ultimele zile de școală pentru elevii de clasa a VIII-a

Pentru elevii de clasa a  VIII-a cursurile anului şcolar 2016-2017 se încheie vineri, 9 iunie. După încheierea cursurilor, absolvenții vor intra în febra Evaluării Naționale.

Înscrierile la Evaluarea Naţională se desfăşoară în perioada 7-9 iunie. Pe 19 iunie, se va desfăşura proba scrisă la Limba şi literatura română, urmând ca pe 21 iunie să aibă loc proba la Matematică. Rezultatele pentru Evaluarea Naţională 2017 vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16:00. Contestaţiile se depun în aceeaşi zi, între orele 16.00 – 20.00. Între 27 şi 29 iunie se vor rezolva contestaţiile, iar rezultatele finale se afişează pe 30 iunie.

Începând din 3 şi până pe 6 iulie, absolvenţii de gimnaziu pot completa opţiunile în fişele de înscriere la repartizarea computerizată în licee. Şi anul acesta, admiterea la liceu se va face pe baza mediilor obţinute la Evaluarea Naţională, care contează în calculul mediei de admitere în proporţie de 80%, restul de 20% reprezentând media generală obţinută pe parcursul celor patru ani de gimnaziu.

Repartizarea computerizată în licee, care se va face în funcţie de opţiunile candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, va avea loc pe 12 iulie. Începând de anul acesta, repartizarea computerizată se face într-o singură etapă.

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus