Menu
No title

                               

Clinica

Începe Evaluarea Națională Featured

Începe Evaluarea Națională

Absolvenţii de clasa a VIII-a susţin astăzi, 19 iunie, prima probă în cadrul Evaluării Naţională, proba scrisă la limba şi literatura română. Proba la matematică este programată pentru miercuri, 21 iunie 2017.

În Teleorman s-au înscris pentru susţinerea Evaluării Naţionale 2378 de absolvenţi de gimnaziu care vor susține examenul în  98 de centre. Potrivit calendarului de desfăşurare a acestui examen, rezultatele vor fi afişate în data de 26 iunie, până la ora 16.00. Candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii în aceeaşi zi în intervalul orar 16.00-20.00, iar rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 30 iunie.

Candidaţii trebuie să se prezinte în sălile de examen până la ora 8.30. Examenul începe la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Supravegherea va fi asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. În plus, sălile de examen vor fi supravegheate audio şi video.

Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. În județ au fost desemnate şi două centre pentru evaluarea lucrărilor, însă, cel mai probabil în acestea vor fi corectate lucrările provenite din alt judeţ.

 Media obţinută la Evaluarea Naţională reprezintă anul acesta 80% din media de admitere la liceu.

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus