Menu
No title

                               

Clinica

Absolvenții cu 10 la examenele naționale au fost premiați în cadrul unei festivități organizate la Inspectoratul Școlar Județean Teleorman

Absolvenții cu 10 la examenele naționale au fost premiați în cadrul unei festivități organizate la Inspectoratul Școlar Județean Teleorman

Absolvenții care au obținut media 10.00 la Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat au fost premiați, astăzi, în cadrul unei festivități organizate la Inspectoratul Școlar Județean Teleorman.

În urma examenelor naționale din acest an, în Teleorman, doar 10 absolvenți se pot lăuda cu media 10.00, nouă fiind absolvenți de clasa a VIII-a și unul singur fiind absolvent de clasa a XII-a cu 10 la bac.

 La Evaluarea Naţională, media 10 a fost obţinută de nouă absolvenţi: Luţă Adelina Elena-Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Alexandria, Petrică Miruna-Şcoala Gimnazială nr. 2 Videle, Rolea Theodor Ioan, Selea Alexandru şi Grigorescu Maria Victoria de la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria, Dănescu Adela Gabriela-Şcoala Gimnazială nr. 2 Zimnicea, Ghigeanu Luisa Manuela-Şcoala Gimnazială nr. 1 Izlaz, Ifrim Ana Maria-Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede, Iova Nicoleta Carmen-Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede.

În Teleorman, o singură absolventă de clasa a XII-a  a obținut media 10 la Bacalaureat. Este vorba despre Tănase Emilia Emanuela de la Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede.

Potrivit hotărârii de guvern privind acordarea de stimulente financiare absolvenților de 10, cei nouă elevi cu nota maximă la Evaluarea Națională au primit câte 1000 de lei, iar absolventei din Roșiorii de Vede cu 10 la bac i-au revenit 3000 de lei.

”Acestea sunt momentele care încununează munca în echipă și nu în ultimul rând efortul depus de acești elevi pentru obținerea performanței”, a spus, cu prilejul festivității, inspector general adjunct Monica Coman.

Emoționați, elevii premiați au vorbit și ei despre ce a însemnat efortul depus pentru obținerea acestui rezultat :” Cred că pentru a obține acest rezultat am avut nevoie de hotărâre, mult atenție și muncă. Nu a fost foarte greu, dar zilnic am aprofundat materia predată la școală și astfel am reușit să ajung aici. Mulțumesc foarte mult părinților, cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 Islaz pentru că mi-au oferit posibilitatea de a obține acest rezultat”, a spus Ghigeanu Luisa Manuela, absolventă de 10 la Evaluarea Națională.

Patru dintre absolvenții teleormăneni de excepție au ales să își continue studiile în afara județului sau în afara țării. Trei dintre absolvenți cu 10 la Evaluarea Națională au plecat la licee de prestigiu din capitală, iar absolventa cu 10 la bacalaureat a ales să studieze în Anglia.

”Pentru noi este o onoare că avem 10 elevi care au luat 10 la examenele naționale.  Ne-am dori ca, în anii viitori, această sală să fie mai plină de elevi de nota 10. Pentru județul nostru voi sunteți o mândrie și pentru acest lucru vă mulțumesc în primul rând vouă, părinților voștri și profesorilor care v-au pregătit, directorilor unităților de învățământ și tuturor celor care au contribuit la formarea voastră profesională, astfel încât să aveți acest rezultat deosebit”, le-a transmis copiilor de 10 inspectorul general Valeria Gherghe.

 

 

Lasa un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.Codul HTML nu este permis.

sus